• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızdığım/kınadığım şeyleri yaşama korkusu

LeydiStark

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2014
700
1.050
313
Herkese iyi geceler,

Ben 22 yaşındayım. Kendimi bildim bileli de sorunlu sıkıntılı bir ailem var. Babamdan kaynaklı bazı problemler. Daha öncede konu açmıştım. Kendisinin eskiden beri kumar alışkanlığı var. Ayrıca annemi de defalarca kez aldatmış birisi. Çok sorunlar sıkıntılar yaşadım küçüklükten beri hep huzursuz aile ortamım oldu. Şimdi gene devam ediyor sorunlar o ayrı mesele. Çok zorlu zamanlardan geçtik annem babamdan boşanmadı. Ben bu konuda hep ona boşanmasını ve babamın düzelmeyeceğini anlatmaya çalıştım. O boşanmamayı seçti. Gerek mesleği işi parası olmaması gerek arkasında sağlam bir ailesinin olması belki de cesaretsizliği.. Ben hep kızdım belki bazen istemeden kınadım çok sorguladım. Tabiki yaşamayan bilmez. Ama şu aralar aklımda hep aynı korkular var. Ben bu kadar tepki verdim zamanında acaba ileride bende evlenince aynılarını yaşar mıyım? Sonra yaşayıpta boşanamam o zamanda annemş anlarım gibi durumlar geliyor aklıma. Korkuyorum yani aynı şeyleri yaşamaktan. Kızdığım annemle aynı duruma düşmekten. Kafamın bi köşesinde dönüyor bunlar. Yaşamak istemiyorum gerçekten özellikle aldatılma korkusu var zaten bende. Aile içinde yaşadığım şeylerden kaldı sanırım. Bilemiyorum..

Korkma, gelmez. Benim de anne ve babam sürekli kavga ederdi. Babam aldatmisti da vs. fiziksel ve psikolojik şiddet de vardi. Annem boşandı sonra tekrar barıştı sonra tekrar ayrıldılar defalarca döndü bu olay, kısır döngü gibi. Anneme neden çekiyorsun vs. şeklinde konusma yaptığımda o da sürekli çok büyük konuşuyorsun başına gelecek derdi. Başıma annemin tercihi gibi bir adam gelmedi. Gelse de gönderirdim zaten ilk düzlükte.

Seni anlıyorum o yaşlarda benim de öyle korkularım vardı. Ama olmuyor eğer kendi isteklerinin farkındaysan bir şekilde su akıp yolunu buluyor. Sevdiğin ve sevildigin insanlar çıksın karşına:)

Korkma, gelmez. Benim de anne ve babam sürekli kavga ederdi. Babam aldatmisti da vs. fiziksel ve psikolojik şiddet de vardi. Annem boşandı sonra tekrar barıştı sonra tekrar ayrıldılar defalarca döndü bu olay, kısır döngü gibi. Anneme neden çekiyorsun vs. şeklinde konusma yaptığımda o da sürekli çok büyük konuşuyorsun başına gelecek derdi. Başıma annemin tercihi gibi bir adam gelmedi. Gelse de gönderirdim zaten ilk düzlükte.

Seni anlıyorum o yaşlarda benim de öyle korkularım vardı. Ama olmuyor eğer kendi isteklerinin farkındaysan bir şekilde su akıp yolunun buluyor. Sevdiğin ve sevildigin insanlar çıksın karşına:)
Çok teşekkür ederim amin inşallah :)

Yaşın kaç bilmiyorum ama yaşadıkların seni olgunlaştırmış. Öğrendiklerin ders olacaktır zaten. Seçimlerinde buna göre şekillenir, ileride doğru seçimi yapıcağına eminim. Sanmam başına gelsin :)
22 yaşındayım evet hayattaki zorluklar insanı olgunlaştırıyor teşekkür ederim:)

Ekonomik özgürlüğünden vazgeçme. Kendini gelecegini garantiye al. Annenin durumu büyük ölçüde ekonomik özgürlüğünün olmamasıyla ilgili sanırım.
Maalesef öyle. Okuyorum zaten son senem inşallah meslek sahibi olmadan da evlenmeyi düşünmüyorum

babam hep anneme karşı kırıcı,sevgisiz bir insandı.annem sürekli azarlanan eleştirilenen bir kadındı.ben, daha küçük yaşta böyle sevgisiz biriyle asla evlenmem ,eşim olacak insan beni çok sevmeli derdim.

ve beni çok sevdiğine inandığım biriyle 6 yıldır evliyim. babam gibi ,olur olmadık şeylere kızan,insanların içinde aşağılayan biri değil çok şükür. o yüzden korkma annelerimizle aynı kaderi yaşayacağız diye birşey yok

babam hep anneme karşı kırıcı,sevgisiz bir insandı.annem sürekli azarlanan eleştirilenen bir kadındı.ben, daha küçük yaşta böyle sevgisiz biriyle asla evlenmem ,eşim olacak insan beni çok sevmeli derdim.

ve beni çok sevdiğine inandığım biriyle 6 yıldır evliyim. babam gibi ,olur olmadık şeylere kızan,insanların içinde aşağılayan biri değil çok şükür. o yüzden korkma annelerimizle aynı kaderi yaşayacağız diye birşey yok
Sizin için sevindim cok şükür darısı başıma:)

Back
X