Kızgınlık Dönemi

April wind

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
14.673
32.591
598
Çirkin kızım sanırım kızgınlık dönemine giriş yaptı. Miyavlıyor ve Biz yaklaşınca poposunu eğerek geziyor. :KK51:
Sütten kesildiğinden beri bizimle ilk defa kedi kızgınlığına denk gelen biri olarak bu dönemi nasıl atlatırız payımıza düşen birşey var mı Bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum :KK55:
Kısırlaştırılmadı ve şuan 8 aylık.

Yapacak birsey yok sabirla gecmesini bekleyin. Bizim ki kizginliga girdigin ne oyun oynuyordu, ne dikkatini cekebiliyorduk, yemegini bile çok az yiyordu.

Sakinlestirici kullananlar oldugunu duydum ama ben kullanma taraftari olmadim. Hormon ignesi filanda yaptirmayin oldukca zararli. Sabredip gecince kisirlastirin.

Sabırla geçmesini bekleyeceksiniz mecburen. Sonra kısırlaştırmalısınız eğer hiç çiftleştirmeyi düşünmüyorsanız.
Ancak benim nacizane fikrim eğer sabrederim diyorsanız 1 yaşını doldurduktan sonra kısırlaştırın.
Bu kızgınlık dönemi 4 5 gün sürüyor. İlgi gösterin ilgilenin bu dönemde çok ilgi istiyorlar. Çok miyavladığı için de ona bağırmayın kızmayın zaten zor bir süreç onun için onunla konuşun onu anladığınızı hissettirin yani bu dönemde ona yardımcı olun.
Bir de kısırlaştırırken de iyi bir veterinere yaptırın sonra enfeksiyon kapma durumu olmasın.

Back
X