bu arkadaşa katılıyorum kesinlikle ayrıca nerede yaşarsak yaşayalım o kültürün yaşamına uyum sağlasın diye onların isimlerini hatta dini tercihlerini çağrıştıran isimler koymak bana çok ters geliyor isim alfabeye uygun olsun tamam söyleyiş açısından doğru olur ama onların isimlerini koymak çok yanlış bırakın isim değişik gelsin ve sorsunlar nerelisin diye farklı olmak her zaman daha iyidir kopyalamaktan benim ingilterede yaşayan arkadaşım kızına arya ismini koydu mesela.....
Esra ve Selma isimleri yurtdisinda da kullanilan isimler.
Bu arada Kristen ismini pek önermiyorum. Hristiyan (follower of Christ) demek, yine de kendiniz bilirsiniz tabi canim :)
ela koyabilirsin, ella diye sesleniyorlarmış yurt dışındada ,bir taşla iki kuş
olmaz, olmamalı, melissa olacak
uzaktan teyze olucam ben de
olmaz, olmamalı, melissa olacak
uzaktan teyze olucam ben de
pikiiama bir şartım var benimde oğluşuma isim bul, bizimde uzaktan teyzemiz ol
oluuuuur, bulurum, bulmaya çalışırım. anne baba adı söylenecek mi, yoksa söylenmeden mi bulalım?
anne baba adı derken ?? valla anlamadım
Bunun için çok özür diliyorum ama ingilizcenizin düşük olduğu çok belli. "Follower of Christ" İsa'nın takipçisi demek Hristiyan değil. 'Christ' sözcüğü ingilizcede İsa demektir.
hani annenin babanın ismine uyumlu bir isim mi olacak, öyle olacaksa anne baba adını öğrenmem gerekir diye dedim. sizin oğlanın anne babası canııııım, yabancı değil
Hayir canim, Ingilizcem gayet iyi. Christ'in Jesus yani Isa demek oldugunu da biliyorum. Lakin Isa Hristiyanlikta (en) önemli kisilerden oldugundan 'Hristiyan' olarak çevirdim. Zaten Islam dinindeki Hz. Isa'yi kastetmedikleri asikar.
Esinin yabanci oldugunu bilmiyordum. Türk oldugunu sanarak öyle bir yorumda bulundum zaten.
Yabanciysa yabanci bir isim koymak gayet normaldir. Bir yanlis anlasilma oldu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?