Doğuma Hazırlık Kızım ABD Vatandaşı Olacak...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Evet, ben de sana katiliyorum. Ben de Hollandada dogdum ve orda ikamet etmekteyim, fakat kesinlikle ismim Jessica, Ashley, Laura falan olsun istemezdim.
Hollandada oturan hiç bir Türkün de yabanci bir isim koyduguna sahit olmadim. Kendi isimlerimiz varken, yabanci isimlere gerek yok. Amerikalilar bile degisik isim koymak pesindeyken, biz neden onlarin isimlerini koyalim?

Dedigin gibi alfabeye uygun olarak bir isim seçebilirsin. Esra, Selma gibi.
Robbie Williamsin esi olan Ayda yari Türk yari Amerikali, bence Ayda da güzel bir isim.

Arkadaşlar ilk olarak güzel isim önerileriniz için ve bununla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Fakat açılacağını tahmin ettiğim bir konunun patlak vermesi kısa sürmüş. Öncelikle ben buraya kızıma Kristen ismini verebilir miyim? gibi bir soru sorarak gelmedim. O ismi zaten koydum ve sizden ikinci bir öneri istedim. Her zaman ön yargılı veya kuş bakışı yorumlardan uzak durduğum için bu konuyu hiç tartışma gereği duymuyorum ama soru işareti kalmasın diye söylüyorum, eşim türk değil ve müslüman da değil. İkimiz de kendi dinimizi yaşayan ve birbirimize sonsuz saygı duyan insanlarız. O benim kutsal kitabımı ben de onun kutsal kitabını okuyorum ve bu da bana göre çok güzel bir şey. İncilden de Kuran-ı kerim den de kazanılacak çok şey var. Ve Kristen ismine gelince, anlamının 'İsa'nın takipçisi" demek olduğunu zaten biliyorum ve bununla da gurur duyuyorum. İsa da bizim peygamberimiz değil mi? Hristiyanlığı bozan kişi İsa değildi ve lütfen araştırma yapmadan yapacağınız yorumları kendinize saklayın. Ben kızımın Kristen ismini taşıyacak olmasından gurur duyuyorum ve ona bir de Türk ismi vermek istiyorum. İsim dışındaki önerilerinizi 'lütfen' kendinize saklayın. Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.

Not: Dizi veya film karakterlerine beslediğiniz duygularla bir çocuğa isim koymanız bana göre hastalıklı bir durum. Çünkü hiçbir isim hiçbir insanda aynı durmaz ve bunu nasıl taşıyacağını kişinin kendi belirler. Kristen isminin eşim ve benim için sembolik olarak da büyük önemi var. Bazen toplumsal değerler nesnel değil öznel de olabilir. Kristen, bizim için çok değerli birinin adı ve kızım da yaşamını Amerika'da kuracağı için bu ismi gururla taşıyacaktır. Benim kızım mükemmel bir İsa takipçisi olacak, Hristiyan değil!

Son düzenleme:
Esra ve Selma isimleri yurtdisinda da kullanilan isimler.

Bu arada Kristen ismini pek önermiyorum. Hristiyan (follower of Christ) demek, yine de kendiniz bilirsiniz tabi canim :)

Bunun için çok özür diliyorum ama ingilizcenizin düşük olduğu çok belli. "Follower of Christ" İsa'nın takipçisi demek Hristiyan değil. 'Christ' sözcüğü ingilizcede İsa demektir.

Son düzenleme:
ela koyabilirsin, ella diye sesleniyorlarmış yurt dışındada ,bir taşla iki kuş

pikii ama bir şartım var benimde oğluşuma isim bul, bizimde uzaktan teyzemiz ol

oluuuuur, bulurum, bulmaya çalışırım. anne baba adı söylenecek mi, yoksa söylenmeden mi bulalım?

anne baba adı derken ?? valla anlamadım

hani annenin babanın ismine uyumlu bir isim mi olacak, öyle olacaksa anne baba adını öğrenmem gerekir diye dedim. sizin oğlanın anne babası canııııım, yabancı değil

Bunun için çok özür diliyorum ama ingilizcenizin düşük olduğu çok belli. "Follower of Christ" İsa'nın takipçisi demek Hristiyan değil. 'Christ' sözcüğü ingilizcede İsa demektir.

Hayir canim, Ingilizcem gayet iyi. Christ'in Jesus yani Isa demek oldugunu da biliyorum. Lakin Isa Hristiyanlikta (en) önemli kisilerden oldugundan 'Hristiyan' olarak çevirdim. Zaten Islam dinindeki Hz. Isa'yi kastetmedikleri asikar.

Esinin yabanci oldugunu bilmiyordum. Türk oldugunu sanarak öyle bir yorumda bulundum zaten.
Yabanciysa yabanci bir isim koymak gayet normaldir. Bir yanlis anlasilma oldu :)

öncelikle kızınıza sağlıkla kavuşmanızı dilerim....ismi MELİSA olursa çok güzel olur....tv de isim analizini dinlediğimde duyduklarım çok güzeldi...kesinlikle önerilen bir isim olduğunu belirtmek isterim...

M- Ticarete yatkın
E- Mücadeleci
L- Sanatsal yeteneğe sahip
İ- Kırılgan
S- Hayalperest
A- Atılgan, Enerjik...

aynen bu açılımdaki gibiler, ayrıca da, Melisa çiçeği misali, misler gibi evlat kokuyorlar, torun kokuyorlar...

suzan olabilir onlarda susan diye gecer ama teleffuz kolay olur birde sara geldi aklıma onceden soylendimi bilmiyorum

keşke eşinizin türk olmadığını ve bebeğinize ikinizinde kültüründen isimler koymak istediğinizi söyleseydiniz baştan bu gayet doğaldır siz zaten ortak noktada birleşip anlaşmışsınız ki evlenmişsiniz ve her ikinizde kendi tercihinizi rahatça yaşıyorsunuz demokratik bir biçimde kimse sizi yargılayamaz bu konuda yanlış anlaşılmaların olması doğaldır çünki biz türkiyede o kadar özenti ve benliğimizden uzaklaştıkki ya arap özentisi oluyoruz yada batı iyi şeyleri almak herzamn için güseldir fakat benliğimizi unutturacak şeyler bize daha cazip geliyor.benim yorumum avrupada yaşayıp her ikiside türk olan çiftlere idi.

hani annenin babanın ismine uyumlu bir isim mi olacak, öyle olacaksa anne baba adını öğrenmem gerekir diye dedim. sizin oğlanın anne babası canııııım, yabancı değil

he anladım canım şimdi :) ben o zaman topiği meşgul etmeyeyim konu sahibi kızmasın bana,yeni topik açayım

O halde ben ikinci kere özür diliyorum çünkü direkt olarak 'Hristiyan demek' yazısı okuduğum için öyle anladım. Ama zaten eşim ve ben bu konuyu uzun süre araştırdık. Eşim de bana saygı duyduğu için anlamı ters düşecek bir ismi asla koymazdı. Sonra öğrendik ki Kristen gerçekten çok eski bir isimmiş. Sadece zamanla yeniden gündeme gelip popüleritesini korumuş. Yani bu isim Hristiyanlığın bozulmadığı zamanlarda-Hz. İsa'nın zamanlarında-halkın inançlı ailelerinin ilk kız evlatlarına verdikleri isimmiş. Ki bence bu anlamda isim çok güzel bir değer kazanıyor. Hatta araştırmamız sırasında, yine o zamanlarda Hristiyan olmayan kesimlerin bu ismi kullanamadıklarını, bunun yasak olduğunu da öğrendik. Yani özetle bu isim gerçekten İsa'ya inanan insanların kızlarına koydukları ve hem İsa'ya minnettarlıklarını sunmak amacıyla hem de inançlarını kuvvetlendirmek amacıyla 'christ' sözcüğünden türeterek 'Kris' olup, daha sonra da "-ten" ekiyle birlikte 'takipçi' anlamı kazandırarak 'Kristen' e çevirdikleri bir isim bulmuşlar. Günümüzde de bu isim inançsız ailelerin çocuklarına verdikleri bir isim değil. Ama tabii her Kristen'da isminin değerini hakkıyla taşıyamaz. Yaşadığımız kesimde bir çok 'Kristen' tanıyoruz ve bazıları inançlı bile değil. Ama tabii benim kızım -inanıyorum ki- isminin anlamını farkına varacak ve ona tutunacaktır. Çünkü ben ona her ne kadar çok Hz. Muhammed'i anlatıyorsam, babası da ona o kadar çok Hz. İsa'yı anlatıyor olacak. Ve ben kızımın bu iki güzel peygamberden de parçalar taşımasını çok isterim. Her ikisi de aynı amaç için peygamber oldular ve aynı şey uğruna savaştılar. Ama ikisinin de farklı yolları ve farklı tarzları vardı. Bu yüzden hatta, iki kat fazla seviniyorum çünkü kızımın iyi yönlerini alacağı iki büyük paygamberden de bolca haberi olacak. Keşke Türk toplumumuz da ön yargılarını kırsa ve bizlere sanatı, özgür ruhu-sınırlarıyla- ve insan sevgisini öğütleyen İsa'yı bu kadar gerilere atmasa demeden edemiyorum :) Diyeceğim o ki kızıma isim verirken asla yeterince araştırma yapmadan ve sınırlarımı bilmeden karar vermem çünkü bir insanın ismi -bana göre- en önemli unsurlarından biridir. Ömür boyu o isimle çağrılacak ve insanlar onu o isimle bütünleştirecekler. Bir sürü çocuk tanıyorum, sırf anne ve babası araştırmadan isim koyduğu için kendinden ve isminden nefret eden...

Nisan'da doğacakmış,hayırlısı olsun.
İlk kez Nisan'da doğacak kız bebek annesi isim soruyor.
Ve seve seve Nisan diyorum.
Nisan,hep güzel çağrışımlar yapan bir aydır.
Nisan Kristen...
Zaten onlar da April kullanıyorlar. :)

Dayanamadım ben de birkaç öneri yapacağım:))

Kristen kulağa hoş geliyor.
Meleknaz arkadaşın önerdiği isim NİSAN (APRİL) oldukça güzel

Kristen Ceren
Kristen Ece
Kristen Mina
Kristen Aden
Kristen Eylül

Sağlıklı bir şekilde kızınızı kucağınıza almanız dileğiyle

Azra Kristen
Lale Kristen
Betül Kristen
Berika Kristen
Mekselina Kristen
Sueda Kristen

Beğenir misniz bilmem ama aklıma bunlar geldi,bir ikisi farklı ,güzel anlamlı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…