Bebek Beslenmesi kızım aç kalıyor ama ben dayanamıyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bende senin gibiydim kuru karbonatı meme yaralarına bas biraz sızlar yanar ama yaralara iyi gelir sede rahat emzirirsin bu arada kurudut ve kuru incir komposto yap posasıyla ye iç ben iki ay neredeyse bunu çektim allah kolaylık versin

Allah razı olsun hepinizden.inanın çok uğraştım ama bu ayrı bir acıymış hakikaten.hele çaresizlik tahini ilk defa duydum.deneyim.inş.iyileşirim bazen çok güçlü hissediyorum bazen oturup ağlıyorum...hiç bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim...iflahım kesildi doğum gecesinden beri...

Allah razı olsun deneyeyim inş.işe yarar...

Mama ile büyümek çok mu kötü bir durum demişsiniz..
Malesef benim çocuğumda bazı nedenlerden dolayı mama ile büyüdü.
Kim istemez ki annesinden gelen sıvı ile büyüsün,kilo alsın..
Fakat Allah bu nimeti vermiyorsa,yapacak hiç birşey yok.

Çok güvenli markaların bebek sütleri ile yola devam etmekten başka çare yok.
Ben sizin şu durumunuz için konuşmuyorum,sakın yanlış anlamayın.
Genel anlamda yapacak birşey kalmadığında,kaliteli bir bebek sütü vermek kötü birşey değil.

Çocuğum MaşAllah bir kez bile antibiyotik kullanmadı,gayet sağlıklı bir bebek.
Boyu,kilosu herşeyi normalin üst sınırında,normal..

Toplumda mamayı zehir gibi gösteren kişiler var,fakat erken doğup,sütü olmayan anneler,ikiz anneleri vs,bebek sütüne muhtaç.

Toplumda mamayı zehir gibi gösteren şahıslar,erken doğum yapan veya ikiz annelerinin psikolojisini düşünmeden,kaş yaparken göz çıkartıyorlar farkındalar mı?Hayır.

Sizin durumunuz için diyeceğim,bol bol sağın memenizi.
2 saatin biri..Kesinlikle sütünüzü sağmaktan vaz geçmeyin.
Acısına dayanamıyorsanız,bol bol sağın.
Sütünüz hiç bir zaman kesilmez Allah nasip ettiği sürece,ve böylelikle mamayıda vermemiş olursunuz.

Sadece saparak sütün verimi emzirdiğin zamanki ile aynı olmuyor 6 ay göğüs yarası çektim ve çok erken işe başladım o yüzden saparak daha çok süt verdim sütün o kadar bolduki sağmama rağmen mamaya ihtiyaç duymazdım ama bebekler alıştıkları ile devam ediyorlar öyle alıştı ve hep biberon istedi sonra sütün her geçen gün azaldı azaldı ve 8-9 ay sonra kesildi. Ağzından sütler taşarak emen bebeklere hala özenirim emzirmek çok güzel bir şey zeytinyağını sürüp poşet kapatarak çözüm bulmuştum en son dene istersen göğüs yaraların için

Son düzenleme:
tabi sağıyorum inş.ona dikkat edeceğim dua edin lütfen ya bu sıkıntılar gitsin...

Bende bebegimi iki ay, sonrasinda bir ay mama takviyesiyle istemedigi halde 5 dk dahi olsa emsin diye, kavga ederketen 3 ay falan emzirebildim. ve oyle cok sutum vardi ki hayatta aklima gelmezdi bu kadar kisa surecegi.

gogus uclarim benim de inanilmaz yaraydi, aynen senin gibi aglayarak emziriyordum. bebegin daha cok kucuk 13 gunluk. azcik daha sabret gececek. sen elinden geleni yaptiktan sonra lutfen kendini uzme. memenden emmezse sagdigin sutu verirsin o sekilde emer.

Hersey nasiple. O da nasibi kadar emecek emin ol ama dedigim gibi sen elinden geleni yap ki sonra vicdan azabi cekmeyesin ki yapiyorsun anladigim kadariyla. Bunlar en zor zamanlar Allah yardimciniz olsun. Ama en de guzel zamanlar

Ben neler neler denemistim ama kirkimizla beraber goguslerimin acisi da dinmisti.

Yalniz beni gogus kalkani ve lansinoh krem rahatlatmisti. Ikisini de bir dene istersen.

canım mamaya alışırsa hiç emmez bende de aynı sorun olmuştu meme ucu kullandım eczaneden alıyorsun bir de lansinoh diye bir krem kullandım sürüyorsun ve silmeden emziriyorsun sabır ve zaman lazım

cnm yemın edıyorum benım kızım hep o gogus yarasından dolayı memeyı tamamen bıraktı mamanın tadını alınca. smdı mamada yaramadı mahvoluyorum resmen yedırmek ıcn. kasıkla besle ve sureklı meme basına zeytnyagı sur. sana bır ton krem söyleyecekler ben hepsını denedım lansınohtan tut bepanten ve dıger antıbıyotklı kremler.. asla fayda vermedı sadece zeytnyagı gecrdı oda zaten gecırene kdr bebegım mememı reddettı tamamen

mama vermek kötü birşey değil benim görümcem sırf anne sütüyle besledi çocuğunu sürekli hasta bende mamayla büyümüşüm 172 boyum var eşimde 192 oda öyle ikimizde sağlıklıyız herkes anne sütü alamıyor birçok çocuk var öyle büyüyen benim kızımda öyle..sorun değil önemli olan onun sağlığı

Son düzenleyen: Moderatör:
Oncelikle gecmis olsun diyeyim.Bebegini saglikla buyut ,benimde u yasinda bir kizim var o aciyi iyi bilirim.Marka vermek yasakmi bilmiyorum ama ,Lansinoh gogus kremi tamda bu sikayetler icin organik bir krem.Kullanmanizi tavsiye ederim

sık dişini emzir emzirdikçe geçiyor. hepşmiz o acıyı biliriz çok fenadır ama emzirmeye ara verirsen çocukta soğur sen de acıya katlanamazsın ben kanı siler gene emzirirdim sağarak sütün tamamı gelmez mamaya da h,ç başlama yazık sütün de vrken

Öncelikle Allah bağışlasın bebeğinizi,sütünüz varsada sağabildiğiniz kadarını verin,doymadığını anladığınızda mamayla takviye edin derim.ben öyle yapmıştım.aç kalmasından iyidir mama takviyesi.

Fito krem ve madecassol krem.fito gunduz.madecassol gece.gogus kalkani mutlaka.olmazsa temiz bir pamuklu bez koy gogsune.ilaclari ilik su ve bebe sampuaniyla yika durula.
Sakin sabun degdirme.
Sutunu sagip ver biberonla.doymadiginda da mama.
Cok kotu yara ise bir iki gun memeni verme.yara kapansin.bebegin agzi da aft olmasin.
Emin ol memeni unutmaz.biberonu verirken kucaginda emzirme pozisyonunda tut.kokunu alsin mutlaka.
Bir yasinda oglum var.gecen sene aynen bunlari yasadim ve de uyguladim.inan ki bir kez acidan bebegimi kucagimdan atiyordum az kalsin.refleks iste.dr kremleri verdi.ben de dikkat ettim bir haftaya gecti.
Gecen gun benim esek sipam cok vahsi emdi disler de var.memisimi yardi resmen.fito krem vs gecirdim ancak.simdi kucuk de degil avutamiyorsun.hele gece meme diye yalvariyor resmen.
Gel de verme.aş uş diye diye veriyorsun napcan.memisler de alisti zaten...

meme ucuna takilan plastik aparatlardan kullanmayi denedin mi? Benim bir arkadasimin da basina gelmisti. O plastigi memesinin ucuna takinca acimadigini soylemisti. Hem bebek de daha rahat aliyormus memeyi.

allah yardımcın olsun cok kotu bır agrı dogumdan beter ya..
ben delırıyordum agrıdan kanıyordu..ılk gebelıkte olur dedıler ıkıncı dogdu daha beter..
meme ucu baslıkları var onu takıp emzırıyordum ardındanda lansınoh surup gogus pedıyle kapatıyordum azda olsa acımı hafıfletıyordu oglum 20 gunluktu agrım azaldı bunların sayesınde tavsıye ederım..

çok denedim ağlaya ağlaya bağıra bağıra ama en son dün sabah denedim çocuk ağzına bir kere alıp defalarca çıkarıyor bu da her defasında aynı sancı devam demek ememiyorda tam.yarılmış ikisi de.sağıyorum ama yeterli olmuyor malesef...dediğiniz gibi mamada olsa kucağımda emziriyorum.öyle üzülüyorum ki çocuk ağladığında uyumadığında kendimi suçlu hissediyorum
dün gece titreme nöbeti geçirdim titreyerek uyuyakalmışım kardeşimle eşim bebeği uyutmuş.çok yorgun hissediyorum kendimi ve en önemlisi güçsüz...

lansinohu sürüyorum ama etki yapmadı bir kısmı kopmuş etin o da yarık oluşturmuş su toplamış gibi iki gögsümde aynı.meme ucu başlığını aldım ama işe yaramadı yara olan kısım tam kenara geliyor o da bebeğin emmesiyle aynı acıyı yaşatıyor ne olur dua edin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…