Bebek Beslenmesi kızım aç kalıyor ama ben dayanamıyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım benim ben de aynı durumu yaşamıştım.sütünü sür göğüs uçlarına sonra çıplak kurumasını bekle.nemli olmayacak kesinlikle nem çatlatıyor.iyileşene kadar birini ver birini sağ .sıra ile iyileştir bence.mama vermek tabii ki mecbur kalırsan o kadar da kötü değil ama anne sütü daha faydalı.sen elinden geleni yapıyorsun kendini kötü hissetme o yüzden.

Ah şu mamaya karşı olan ön yargılar.

Çocuğunuzun aç kalması daha riskli bir durum.
Mama oranını da doktorunuz belirler zaten, size söyler şu kadar CC verin diye...
Bir doktorunuza danışın derim.

Benim oğlum da 4 ay emdi ve mama takviyesi ile.
3 yaşında neredeyse, turp gibi maşallah. Hiç birşey olmaz.
Sadece iyi mama kullanmanızda fayda var, bunu da yine doktorunuza danışabilirsiniz.

Ben ise hiç anne sütü almamış bir insanım.
Hamd olsun sağlıklıyım, kolay kolay da hastalanmam, kemiklerim de gayet iyi maşallah.
Bu kadar ön yargılı davranmayın.

Önemli olan bebeğinizin sağlığı.
İnşallah göğüs uçlarınız iyileşir hemen siz de doya doya emzirirsiniz bebeğinizi.

gogsunu sag yara olsada sag bir sure sinra uyusuyor aci duymuyorsun onu biberonla ver ac birakilir mi bebek

Canim her yeni anne senin gibi düşünür korkma stres yapma. İlk zamanlar hep böyle pes etme. Ayaklarimi yere vyra vuran emziriyordum. 2 ayda anca acısız emzirmeye başladım. Yaraların iyilesene kadar sağmak daha kolay geliyorsa öyle yaparak ver. Ama biberona alisirsa meme almayabilir. Mama vermekten de korkma canım. Mesela benim sutum yetersiz mecburen günde 2 3 defa mama takviyesi yapıyorum.

silikon göğüs ucu kullansanız? yaralar iyileşene kadar göğüs ucunuza uygun olanı alıp kullanın. aventin vardı.

Canim zaten sütün varmis gögsüne sari kantaron yagi sür bolca o aradada sütünü sağki sütün azalmasin bebegin doymuyorsada mama vermelisin bizimde böyle olmustu mamaya basladik daha bir kutu mama bitmeden benim gogsum iyilesti ve sadece emzirdim duan onceligin bebeginin doymasi olmali

Mama vermek kötü bir sey degil.
Hepimizin basina gelebilecek bir durum.
Düşünün ve sukredin sagabileceginiz bir göğsünüz ve sütünüz var.. öyle anneler var ki kanser sonrasi bebeklerini sadece mama ole besleyebiliyorlar

yaraların çabuk kapanması için krem isteyin doktordan bepantholün var meme çatlak kremi sonra da şu pompalardan alın sütünüzü sağın olabildiğince. bu sırada mamayla takviye yapın umarım 1 hafta kadar içinde iyileşir emzirmeye devam edersiniz.geçmiş olsun.

Canimm mama da ver fakat biberona alistirma. Sagmakla bebegin emmesi ayni degil.
Benim de ilk haftalarda aynisi oldu pes etmedim. Sagarken yarisi kan yarisi suttu sen dusun. Disini sik emzir.
Ben meme arasindan siringayla veriyodum mamayi.. Ayni anda hem sut hem mama gidiyodu. Yavas yavas vericeksin siringayla. Zaten emme refleksiyle yutuyor onu da.
Bi sure sonra sutun cogalir belki mamaya gerek kalmaz. Oglum suan 5,5 aylik mama asla almiyor tukuruyor artik tadini unuttu. Biberon desen emmeyi bile bilmiyo tutup isiriyo o kadar. Suyu bile kasikla veriyorum anca.
Pes etme anne sutu en iyisi bi damla da icse devam et emzirmeye.
Sut arttirici kurler dene. Tahin helva beyaz dut kurusu tarcin lactamil al ic.
İnan cabalarina deyiyo bnm sutum 1 ay ikisinden 20 cc anca geldi dusun. Ama arttikca simdi sutumden yogurt bile mayaladim.
Gule gule buyut canim.

Bende aynı durumu yaşadım
2 gün aç kaldı benimki :)
Sonra mama aldım 20 cc veriyordum bazen daha fazla
artı sağıyordum sütümü...ne biçim yara olmuştu 1 haftada anca toparlandı....dert bile etme hipp mama verdim ben

Benim de göğsüm yara olmuştu hatta ayrılmıştı, koparsa bebek boğulur mu bunları düşünüyordum.

Benim tavsiyem;

Göğsünün ucunu değil yuvarlak kahverengi kısmın tamamını ver, o zaman acı azalır, muhtemelen yanlış emziriyorsun.

Bir de krem sür, uçları havalansın geçmiş olun canım

selinim25 bana dua edeceksin.

Internetten "Nuby zor akisli biberon" aliyorsun. Bu biberonun ozelligi ayni anne memesindeki gibi cektikce geliyor. Memeyi emerken nasil terliyorsa bunda da aynisi oluyor. Bu biberon form olarak da anne memesine cok benziyor. Silikon kismi oldukca genis oldugu icin anne memesini agzina nasil aliyorsa bunu da ayni aliyor. Yani anne memesini emmeyi unutmuyor.

Nereden mi biliyorum? Sutum az, oglumu 6 aydir once emziriyorum sonra mama veriyorum. Memeden en ufak bir soguma olmadi. Cok sukur doymasa da asi ve sifa niyetine emzirebiliyorum.

cnm çok takma taktikca daha kötü oluyo bende senin gibi emiyor diyordum 20 gunluk doktora gittiğimizde doğum kilosunun altına düşmüş ondan ağlarmis yavrum doktor mama dedi bende üzüldüm benimde mama aklımda yoktu verdim azda olsa emdi şifa niyetine arkadaşım da benimle aynı durumda mama vermedi çok pişman çocuk doymamış gelişmedi doktor onada mamaya başla demişti şimdi 5 yaşında ama 3 yaş cocukla aynı boyu kilosu zayıf bile ikisinde devam et ama her fırsatta emzir kolay gelsin

Emzirmediğiniz zamanlarda göğüs kalkanı kullanmanızı tavsiye ederim. meme başındaki yaraların iyileşmesini hızlandırıyor. Göğüs ucu hiçbirşeyle temas etmiyor sütyen vs ile.daha çabuk iyileşiyor. Lansinoh iyi bir krem. Onu da kullanın. Geçmiş olsun.

Emzirmediğiniz zamanlarda göğüs kalkanı kullanmanızı tavsiye ederim. meme başındaki yaraların iyileşmesini hızlandırıyor. Göğüs ucu hiçbirşeyle temas etmiyor sütyen vs ile.daha çabuk iyileşiyor. Lansinoh iyi bir krem. Onu da kullanın. Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…