Bebek Beslenmesi kızım aç kalıyor ama ben dayanamıyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Şimdilik mama vermekten başka çaren yok sanırım ama sen yine de sütün gelmese de ya da canın yansa bile az da olsa emzir yoksa bebek anne sütünü tamamen unutursa hep mamaya devam etmek ister..

_Bebeğini emzirmeden önce temiz kaynatılmış su ile mutlaka göğüs ucunu ısla , ben bunun çok faydasını gördüm..

Bu sayede bebek göğüs ucunu kuru kuru emip tahriş etmiyor..

Emzirme bitince de mutlaka çok iyi bi krem sür..Hemen geçmez tabiki de ama 1 kaç gün içinde faydasını görürsün..

Ben bu şekilde atlattmıştım bu süreci..

Benim yasadigim yerde bu gibi sorunlar yasamamak icin ilk 8 gun eve egitimli bakicilar gelir ve yol gosterir.
Ben ikincide deneyimli olmama ragmen yanlis emzirme seklinden aci cektim. Ikinci gun bakici el atti konuya ve yara olmasina ragmen aci cekmeden emzirme seklini gosterdi.
Keske sizden daha deneyimli birileri yardim edebilse. Sutunuz varken bebeginiz mama icmek zorunda kalmasa.

Bebege sadce gogus ucunu degil koyu olan bolgeyi tum tutturmaya calisin. Sadece ucunu tutarsa kopma seklinde yarilmalar olusur ucunda

Doktorlar yardim edebilirmi acaba bu konulara?

Son düzenleme:

ben her emzirmemden önce karbanotlı suyla meme ucumu siliyordum hem bebeğin ağzının pamukçuk olmasını hemde annenin meme ucunun yara olmasını engelliyor çok işe yarıyor ben hiç bir sıkıntı yaşamamıştım .mamada kötü değilki anne sütüne yakın mamalar var arada gene emzirmeye çalışın

Sutunun azalmasi sadece yasadigin stresten.biraz rahatla.bu donemin gecici oldugunu dusunup telkin et kendini.bol yesillik,tavuk suyu corba,tavuklu pilav ye.3 lt ye yakin su ic.1.5 lt lik ssulardan koy yanina bol bol ic.maydonoz yeme o sutu azaltir.marul cok iyi gelir.
Inan aynilarini yasadim.iki cocugumda da.geciyor emin ol.sadece sabir.

Son düzenleme:
aynı durum beim başımada geldi bnde 9 ocakta doum yaptım benim göğsümde çok kötü yara olmuştu hep kanıyordu artık dayanamıyordum yara olan göğsümden emzirmirmiycem dedim bu seferde ilk günler olduğu için sütüm çok geliyordu emzzirmedim göğsüm taş gbi oluyordu pompayla sağıyordum oda çok acı veriyordu kanıyordu. ama lanolin li kremler sürüyordum onlar iyi geliyordu sonra sürekli yaralı olan göğsümden emzire emzire geçti çok şükür simdi 10 aylığız hala emziriyorum baby mi. .)

canım benim oğlum meme başını tam kavradığı halde aşırı yara olmuştu.. artık ağladığında meme istiyecek diye korkar olmuştum.. emzirirken çığlık çığlığaydım.. canımdan can gidiyordu.. en iyi kaliteli kremleri kullandım asla faydasını görmedim.. cildim çok hassas benim...

ayva çekirdeklerini bir bardağa koy biraz su ekle.. bikaç saat içinde jel oluyor... sık sık sür.. çok rahatlattı beni..hem yıkamadan direk memeni verebilirsin doğal bi ürün.. benim 2-3 günde yaraalrım kapanmıştı..

şimdi 2. bebeğim için de ayva çekirdeklerini bi,riktirmeye başladım..bence mutlaka dene.. çok faydasını gördüm ben

çok geçmiş olsun canım...
öncelkle yaşamayan bilmez çok zor bir durum doğum yaptığın hastanede belki vardır doğum koçu normalde onlar emzirmeyle ilgili tüm bilgileri hamilyken vermek için orda bulunuyorlar benim hastanede vardı ama bende aynı sıkıntıyı yaşadım yanlış emzirme yüzünden iki göğsümde yara oldu dayanılmaz bir acıyla emzirmeye çalıştım çok zor biliyorum. gögüs ucu için mustela al pembeli beyazlı bir kutusu var. sağolsun bir arkadşım söyledi de almıştım çok da iyi geldi tavsiye ederim çünkü hem bitkisel hemde bebeğini emzirmek istersen silmene bile gerek yok bir zararı yok. iki sefer sürdüğümde bile farketmişti dene derim
bir de gögüs kalkanı olarak nuk un 3lü paketi var onu al biri delikli gögsünün hava almasını sağlıyo kapalı olan da akan sütün sütyene gelmesini engelliyor kuru tutuyor. göğsünü temiz tutmalı ve kuru olmasını sağlamalısın başka türlü o yara geçmez canımm

cok zor cnm ya
allah yardımcın olsun koyay ıyılesmıyor..cocuklarımız ıcın katlanıyoruz ıste..
anne olmak kolay degıl bosuna dememısler cennet anaların ayakları altında dıye...
az sabret cnm ya sutunu sagıp ver en azından bıraz ıyılessın mamada ver arada toparlarsın ıns...
bır ayı atlattınmı o kadar agrı kalmaz

öncelikle Allah bebeğinle size mutlu huzurlu ömürler versin ve tebrik ederim.

ayrıca çok geçmiş olsun. benim de göğüslerim çok kötü yara olmuştu; bağırıp bebeğimi korkutmayım diye dudaklarımı ısırırdım emzirirken. Göğüs koruyucu ben de kullanamadım çünkü yaralara değdikçe daha da çok acı çekmeme sebep olmuştu. ama Avent göğüs kalkanı var onu kullanmanı tavsiye ederim, benim yaralarım onunla geçmişti. göğüs koruyucudan farklı birşey, emzirmediğin zamanlarda takıyorsun, göğüs ucu hava aldığı için kolay iyileşiyor. mutlaka denemelisin.

Ayrıca akşamki titremen sütünü boşaltmamandan kaynaklı olabilir ve düzenli süt tahliyesi yapmazsan hasta olabilirsin. buna da dikkat et canım. tekrar geçmiş olsun.

bu arada mama konusuna gelince; içine nasıl siniyorsa öyle yapmalısın. bebeğinin aç kaldığını düşünüyorsan ve vermek istiyorsan tabii ki mama ver. kimse senin bebeğin için neyin daha iyi olduğunu senden daha iyi bilemez.

Son düzenleme:
sagdıgını içiyorsa sagıpta ver canım
benim kızım gögüslerim yara oldu diye tiksindi ve emmedi
agzına yaralar geldikçe bıraktı
en azından sag ve tiksindirme derim
mamayla bende büyütmek istemezdim ama
gerçek şuki sagdıkca süt azalıyor

Ben olsam gogsumu 3-4 gun dinlendiririm. Sonra emzirmeye devam ederim. Acimiyorsa sagarim ki sut azalmasin

durduramıyoruz çocuğu ne yapacağımızı şaşırdık 2 haftalık çocuk sabah 9.buçuktan beri uyumadı.kucağımızda uyutuyoruz yatırınca bağırıyor.mamada verdim karnı da tok ama yok uyumuyor...

Tam benim konum, sayfalarca yazabilirim ama sizin icin özetleyecegim.
--Büyük kizim sezeryanla dünyaya geldi, ben uyanana kadar o uyudugundan ilk gün emziremedim. Sorun yok ikinci gün emer dediler, ikinci gün kizim istemedi, sorun yok yarin emer vs. Bu durum böyle giderken ac cocugu doyurmak icin süt sagmaya basladim.Ama ikinci haftanin sonunda kizim kilo kaybetmeye baslayinca sütün yaninda mamada verdik ve kizim ilk 3,5 ay annesütü+mama sonrasinda 1 yasa kadar mama olarak devam etti. Simdi 6 yasinda ve yasiti bir cok cocuktan daha büyük.
--Ikinci kizim yine sezeryanla 6 hafta erken dogdu. Yogun bakimda emziremedigim icin yine ilk bir ay annesütü+mama , sonra mama seklinde devam ettik. Simdi 3,5 yasinda ve kimse erken dogduguna inanmiyor.
Konunun özeti daha önce yine bir konuya yazmistim silikon uclar gögüs ucundaki aciyi hafifletiyor, deneyebilirsiniz, mama vermek dünyanin sonu degil, bebeginizin ayina uygun bir mama verebilirsiniz, ama sagma imkaniniz varsa anne sütü seceneginden vazgecmeyin bence, yetmedigi yerde mama takviyesi yapabilirsiniz.

Kendimi gördüm okuyunca durumunu çok iyi anlıyorum her seferinde çığlık çığlığa bağırıyordum ( bigün oğlumu emzirdim kısa süre sonra kustu kusmuğunda kan vardı hemen görümcemi aradım oda çocuk doktorumuzu aramış Dr annenin göğüs ucu problemlimi dediş evet diyince iki tana krem vermişti karıştırıp sürüyordum bir kaç sefer sonra hiç bişey kalmamıştı ama ilaç ismini hatırlamıyorum biri bişey C fi birindede pomad yazıyordu eczacıya sorsan belki bilir
Çok geçmiş olsun göğüs ucu yaraları ileride anneye başka sorunlar çıkartıyor kendimden biliyorum

arkadaşlar bugün sabah dayanamadım verdim gögsümü önce almadı sonra aldı ağlaya ağlaya emzirdim ama ağzından çıkarınca kanamıştı bıraktım.dr a gittik açlıktan yanakları çökmüştü geçen hafta geldiğinizde dedi.şimdi toparlanmış mama ya devam edin gögsünüz iyileşene kadar dedi.
kiloasu nasıl sizce 3.220 doğdu bugün 3.710 geldi.(tam onbeş günlük)dr iyi dedi.
bu arada lansinoh sürüyorum sütüm geldiğinde de sağmaya çalışıyorum.ama gögsmü vermeye korkuyorum.dua edin ne olur bende acısız sancısız kızımı emzireyim..
bu arada yazılanları okuyorum ama tek tek cevap yazamıyorum malum hep ağlıyor...hepinize çookk teşekkür ediyorum okuyup yorum yazdığınız için...
anne olmak beklediğimden daha zormuş hele yetememek...

Arkadaşlar halinizi ben de çok iyi anlayabiliyorum 54 günlük bebeğim var benim de ben de çektim o yaraları benimki de açılmıştı resmen ama iltihap olmamıştı her sefer ağlıyordum emzirirken 28 gün olunca dayanamadım artık genel cerraha gittim hem antibiyotik verdi onu içtim hem de iki merhem verdi iki saate bir sür dedi merhemler stafine ve dectroxcin ikisi de antibiyotikli gece tek göğsüme sürüp öbürüyle besledim bebeğimi ertesi gün diğer göğsüme sürdüm yıkayıp tekrar emziriyordum öylelikle iki hafta da tamamen iyileşti çok şükür sizinle paylaşmak istedim belki bi faydası olur okuyacak olanlara

Göğsün iyileşene kadar sağ sütünü,lansiloh( yazılışından emin değilim) göğüs ucu kremi kullan bikaç güne toparlarsın. Bu arada sağdığın süt ve mama ile besleyeceksin bebeği tabikide. Mama bukadar kötü bişey değil,korkmayın. Elbetteki anne sütü tartışılmaz ama aç mı kalsın bebek,mantıklı olun lütfen. Ben hiç anne sütü almamış,mamayla beslenmişim. Gayet sağlıklı ve akıllıyım,şükür..
rahat olun.

En çabuk cild yaralarını geçiren doğal olanda kanteron yağı , başka ilaçlara yönelme bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…