Kızım, annem , kardeşim

Siyahzambak6

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2016
286
508
103
Merhaba.

7 aylık kızım otururken düştü ve ağlarken her zamanki gibi katıldı.

Yüreğim ağzımda kardeşim ağlıyor. Annem telaşlı ben şaşkın gözlerim doluyor ama sakinim.

Odayı değiştirdim. Ve de misafir de vardı
Kızımı alıp odama geçtim.

Hem onu sakinleştirmeye çabalıyor um, hem de ben onunla sakinleşmek için uğraşıyorum.

Annemle kız kardeşim odaya geldi. Annem almak istedi kızım vermek istemedim.

Altını degistirmek istedim .o sıra aldı bı kucağına sonra yine aldım ben . Tekrar ağladı kızım.

Bende anneme dedim ki altını bı değiştireyim.

Yok. İlla o almak istedi

Ben orda stres üzüntü içindeyken kardeşim oradan "onuda mi kıskanıyon. Annemde duruyor işte" dedi.

Ben iyice dellendim. Seni bu sinirle parçalarım sus dedim.

Annem önümüzde idi. Biraz kardeşime doğru yöneldim. Ama bişey yapmadım Annem mani oldu.

Neyse annem bı afra tavırla gitti odadan. Kardeşim desen öyle.

Bende içerde tek başıma ağladım sinirinden.

Ben kıskanıyorum sancaklar diye okadar uğraşırken bana yine kıskanç damgası vurdular.

İlgilenmem onlar severken. "Telefonla oynuyor anne sana bakmıyor" derler

İlgilensem kıskanan oluyorum.

Sizce benim göremediğim bir yer mi var
Ben mi hatalı davranış sergilemişim

:Cevap veren herkese teşekkürler. Cevap veremeyebilirim

Siz bebeğiniz için üzülürken anneniz hem bebeğinize hem de sizin üzülmenize üzülmüştür. Yani daha büyük bir stres ve üzüntü yaşamıştır. Odaya geldiğinde sakince ben iyiyim, o da iyi bir altını değiştirip veririm deseydiniz. Olan olmuş artık ama bundan sonrası İçin daha sakin olmaya çalışın. Kıskanmak değil tabii ama bebeğinizin her şeyiyle sorumluluğu sizde olmalı. Bunu kabul edip sizin istediğiniz zaman ve şekilde bebekle ilgilenmeliler

Yakın oturuyorum hemen hemen her gün yarım saat de olsa görüşüyoruz
Çok sık görüşüyorsanız tabi ki çok müdahele ederler, laf çarparlar, densizlik yaparlar. Görüşme sıklığını azaltırsanız bu kadar batmazlar bence.

İyi de kadın endişelenmiş kucağına almak istemiş sadece. Kötü birşey yapmıyor neden altını değiştiricem diye tutturdunuz ki?
Bi alıp bakıcak geri vericek yani.
Tavrınız hoş değil bence seni parçalarım filan.
Anneniz hem szin hem bebeğiniz için üzülmüştür. Kardeşiniz de ağlamış üstelik. Bence onlardan önce garip olan sizin tavrınız.

Bence burda kimse suclu degil. Anneniz ve siz bebek icin endiselenmissiniz verdiginiz tepkilerde o yuzden.
Bir tek bence kardesiniz lafi olmamis. Ortam gerginken ve sizin kizacaginizi bile bile neden ortami daha da cok geriyor ki ?
Sizi suclayanlari da anlamiyorum, yani uzulmussunuz ve o panikle sinirleriniz bozulmus olabilir ne var bunda.
Aile arasinda olur boyle seyler ve affedilir, iciniz de kirginlik ta kalmaz. Uzulmeyin ve dusunmeyin artik bence.

Konuyu anlamakta Zorlandım çok düşük cümleler kurmuşsunuz.
Bebeğinize birşey olmamış, o da korkmuştur sakinleşmek istemiş anneniz telaşınızı görünce yanınıza gelmiş bunda da birşey göremedim.
Biraz sakin olmaya çalışın
Anneniz bebeğin iyi olduğunu anlamak için kucağına almak istemiş siz altını değiştircem diye manasızca tutturmuşsunuz
Son olarak hiçbir annenin yanında yavrusuna kardeş bile olsa seni parçalarım tarzı tehditkar konuşmayın. Sizin köhnerdi bebeğinize biri böyle dese ne hissedersiniz? Anne olunca biraz empati yapmak gerekir bence.

Bunun öncesi de var muhtemelen.
Gerçekten kıskanıyor görüntüsü çizmişsiniz.
Komşu teyze değil, anneanne nihayetinde, aileden kıskanmak bir garip oluyor.

Ortamdaki panik ve krizi şuan hissedemediğimiz için ne desek boş
Ama sakin ve objektif bakınca alt değiştirmedeki ısrarınız çok anlamsız
Belki o an ne yapacağınızı bilemediniz ama tutsaydı bir şey olmazdı..

Daha çok düşüp kalkacak annesi. Ben de çok panik oluyordum. Ben panik oldukça daha çok ağlıyordu kızım. Zamanla alışıyorsunuz. Tabi bu durumu annenize kardeşinize de söylemeniz lazım. Onlar tepkilerinde abartılı olursa katılarak ağlamaya devam eder.

Katılma olayı bizde de oluyor. Geçen araştırdım. Çocuk iyice nöbet geçirir gibi olmadıktan sonra gayet olağanmış. Eskiler uğunmak diyor buna.

Kıskanma olayına gelince hiç öyle düşünmeyin önemli olan sizin evladınızla ilişkiniz. Bu zamanları geri gelmeyecek. İçinizden vakit geçirmek geliyorsa geçirin. Ha dinlenmek isterseniz anneniz ilgilensin. Ben böyle yapıyorum.

Sağlıkla büyütün İnşallah.

.... bazı ailelerde oluyor böyle.. kendinizi ifade edin.. 'sen böyle söyleyince ben üzülüyorum.. kırılıyorum... ne demek kıskanıyorsun, ne alaka yani saçmalama'...deyin..

o ne degısık bır laf ya annemden mı kıskanıyorsun ne demek
kızım agladıgında annemde ıstıyor kucagına bı sakınlessın once dıyorum sonra verıyorum
ya da ortamda aglıyor annem atılıyor sarılmak ıcın sen dur once ben bı sarılım annesı olarak dıyorum

sen annesın. tabıkı sen sarılıp sen sakınlestırıceksın

sasırmıs mı ne o kardesın annende sen ne bıcım konusuyorsun ablanla dıyemedı mı yazık.

aman bosver yaw he he sen cok bılıyorsun ultra zeka de gec takma valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…