kizim babasina vajinan varmi diye soruyor

neden diye sormadi. ama bugun sorusunu tekrarladi
SIZ CEVAP VERENE kadar o soru tekrarlanir
kizim babalarda erkeklerde minimini olmaz yok diycek bu kadr basit
ben daha zor sorular gordugum için herhalde alsitim bu soru bana zor gelmedi :)
kizimla oglumun arasi yakin oldugu için birebir gorerek ogrendilere denebilir
mesela etrafinda hiç kuçuk erkek bebk yokmu, altini degsirken bakmasina izin verebilirsin
senin su an ikinci çocugun olsaydi bakrdi sonuçta çocugu odadan çikracak halin yok ..

Kızların vajinası olur (ya da ona her ne diyorsa), erkeklerin de pipisi olur. Baban erkek olduğu için onun pipisi var, vajinası yok demeniz yeterli (ya da eşin desin).

Doğumu bu soruya katmanın alakasını çözemedim. Hatta bunları şuan söylemek gelecekte travma yaşamasına sebep olur, erkek olsa sünnetten mi bahsedeceksiniz?
Acaba bizim doğum yapma korkumuz bunlara mı dayanıyor diye düşünmeye başladım şimdi...

neden diye sormadi. ama bugun sorusunu tekrarladi
Demek ki ilk aldığı cevap aklına yatmadı ya da konuyla ilgili yeni bi sorusu var.

Sadece "yok" demek biraz eksik bi cevap olmuş. Neden yok, sadece benim babamda mı yok( bütün erkeklere genelleyememiş olabilir), o zaman onda ne var.... Eminim minik aklında daha sizi şasırtacak bi sürü soru vardır.

Aklında ne olduğunu da öğrenmeye çalısarak daha açık olun bi dahakine. Erkeklerin ve kızların farklı cinsel organlara sahip olduğunu ve bunun değişmeyeceğini söyleyin.

Hatta etrafınızda erkek bi bebek varsa onun altı değistirilirken kızınızın ortamda bulunmasını sağlayın ve sakince durumu açıklayın. Son derece aydınlanıyolar :KK66:

Ben hamileyken komşumuzun kızı karnıma bakmisti. Bende karnımda bir bebek olduğunu söylemiştim. Bana sen bebeği yedin mi dedi sastim kaldım :KK70::KK70: çocuklar çok meraklı oluyor:-)

slm kizlar. 3 yas 9 aylik bir kizim var. babasina iki oldu senin vajinan ( minimini) varmi diye sordu. sizce nasil cevap vermeliyiz.?
Ben kızıma oyuncak et bebekler aldım biri kız biri erkek bu kız bu erkek dedim sadece aradaki farkı kendi çozdü şimdi bebeklerin cinsel ayrımları kolaylaştı yapılış şekillerinden dolayı

slm kizlar. 3 yas 9 aylik bir kizim var. babasina iki oldu senin vajinan ( minimini) varmi diye sordu. sizce nasil cevap vermeliyiz.?

cocugunuza vajinayı minimini diyemi ögrettiniz. Yapmayın demeyin böyle. Gerekirse adlandırmayın.

Ben ogluma özel bölge (miz) derim hep. kimsenin görmemesi gerektigini vurgularım. cocugun tuhafına gitmiş ki babannesini eleştirdi bana. Anne babannem bülü diyor dedi. Büyüdükçe farklılıgı ayırt edecek. bazı arkadaşlarda penis de demişler tuhafıma gitti dogrusu.

Bu tarz konular net olmalı tabi ki. yalnız cocuktada daha fazla merak ilgi uyandırmamak adına degişik isimler veya penis vajina kelimeleri hemen ögretilmemeli bana göre.

Sordugunda kadınların farklı erkeklerin farklı deyip geçiştirin. Zaten 3 yaş ta oldukça meraklı oluyorlar. sık sık sorar. aynı cevabı söyleyin hep.

O sürekli soracak siz de aynı cevabı vereceksiniz

Oğlum pipimi sorduğumda ben kızım kızların pipisi olmaz diyorum

Arada benzer içerikli bir şey olunca da aynısı mesela bikini ile pipini mi
Sakladın kızların pipiden olmaz ki şeklinde

Bu arada benimki 5 yaşında yıllardır sorabiliyor asıl soru bebek oraya nasıl giriyor buna henüz cevap yok maalesef

Anne baba birbirini sevdi sen oldun vs kesmiyor içeri nasıl girdi diye soruyor

Sorduğu zaman eşiniz doğal bir şekilde erkeklerin vajinası olmadığını, penisleri olduğunu söylemesi gerekir. Çocuğunuzun sorularını lütfen cevapsız bırakmayın.
manzara şahane.
orda olasım geldi..

konu sahibine gelince çocuğunuzun sorularını yanıtsız bırakmayın.
yeğenim teyze bak bende pipi var sende ne var diyor.
teyzecim diyorum sen erkeksin ben kadınım erkeklerin pipisi olur kadınların olmaz.
sonra eşime dönüp enişte senin ki nerde diyor :KK70:
eşim oluşan yüz kızarıklığıyla birlikte seninkiyle aynı yerde diyor :KK70::KK70:

O sürekli soracak siz de aynı cevabı vereceksiniz

Oğlum pipimi sorduğumda ben kızım kızların pipisi olmaz diyorum

Arada benzer içerikli bir şey olunca da aynısı mesela bikini ile pipini mi
Sakladın kızların pipiden olmaz ki şeklinde

Bu arada benimki 5 yaşında yıllardır sorabiliyor asıl soru bebek oraya nasıl giriyor buna henüz cevap yok maalesef

Anne baba birbirini sevdi sen oldun vs kesmiyor içeri nasıl girdi diye soruyor
Geçen gün benimkilere bebeklik anılarını anlatıyorum ( 2,5 ve 4 yaşındalar ). En sevdikleri şey bebekliklerini dinlemek çünkü. Sen benim karnımdayken diye başladım birden karnına nasıl girdik, ağzından mı diye sordu oğlum.

Güldüm evet ben sizi yutmuştum dedim birlikte güldük ama doğru mu Yaptım bilmiyorum. Hoş başka nasıl açıklanır ki? Şakaya vurdum unuttular sonra.

benim oğlumda çoğunuzun ki gibi pipin nerde anne diye soruyor her cevaplama da farklı sorular bitmiyor sorular :D insan şaşırıyor bazen ne diyeceğini ama doğru söylüyorum ben her zaman.

Geçen gün benimkilere bebeklik anılarını anlatıyorum ( 2,5 ve 4 yaşındalar ). En sevdikleri şey bebekliklerini dinlemek çünkü. Sen benim karnımdayken diye başladım birden karnına nasıl girdik, ağzından mı diye sordu oğlum.

Güldüm evet ben sizi yutmuştum dedim birlikte güldük ama doğru mu Yaptım bilmiyorum. Hoş başka nasıl açıklanır ki? Şakaya vurdum unuttular sonra.

Evet cocuklar bebekliklerini dinlemeyi cok seviyor. Benim oglumda karnıma nasıl girdigini sorardı. halende aydınlanmış degil bu konuda :KK70: iyide anne oraya nasıl girdim nasıl sıgdım sorular bitmiyor vesselam. nasıl beslenmiş onu bile sordu. o gene kolay bir konuydu açıklamak zor olmadı benim için tabi. oturdum göbek kordonunu anlattım. ikna oldu. durup durup farklı şeyler soruyor genede. dikkatini çekmemek ilgiyi oraya kaydırmadan anlatıyorum. bazende sormuştun anlatmıştım sana bir daha mı anlatayım diyorum susuyor o zaman.

ama bana göre cinsel bölgeleri anlatırken bunlara memede dahil farklı isimler takılmamalı. özel bölgemiz demek kafidir diyorum. bazı aileler işe sevimlilik kattıklarını düşünüp oralara farklı isimler söylüyorlar. ha kalkıpta gercek isimleride anlayamayacagı yaşlar bu yaşlar.

Dün bu sorunu cevaplamıştık " diyeceksiniz. Aynı soruyu bir daha sormaz. Kafasında başka birşey varsa onu sorar.

Back
X