Kızım bakıcı ablam bana vurdu diyor

3 yaş civarı mi bilmiyor yalan kavramını?Benim arkadaşın oğlu ikinci bir annesi olduğunu,bazen onlara gidip kaldığını,son model jet arabaları olduğunu vs vs anlatıyor 😁 Tabi öyle durumlar asla yok çocuk 7/24 anneyle.Ne ara gidiyorsa ikinci annesine artık 😉Tabi sizin durumunuzu bilemem ama o yaşta çocuklar çatır çatır yalan söyler.

Kızının vurdu diyorsa vurmuştur illa morluk mu olması gerek belki zamanları şaşırmıştır çocuk
Valla gecen esimle konurlarken bacagindaki morlugu gisterip anne vurdu dedi halbuki düşmüştü benimki de 3 yasında..ki bana da daha once yine cizik morluk gosterip noldu diye sorunca baba yapti demişti ne yapti dedim isirdi dedi.. bilmiyom artik ama dede nenesinin ilgisini sevdiyse yanlarinda kalmak icin soyleyebilir

3 yaş civarı mi bilmiyor yalan kavramını?Benim arkadaşın oğlu ikinci bir annesi olduğunu,bazen onlara gidip kaldığını,son model jet arabaları olduğunu vs vs anlatıyor 😁 Tabi öyle durumlar asla yok çocuk 7/24 anneyle.Ne ara gidiyorsa ikinci annesine artık 😉Tabi sizin durumunuzu bilemem ama o yaşta çocuklar çatır çatır yalan söyler.
Yalani yalan oldugunu bilerek soylemez o yas çocuğu ama hayal gücünü kullanirlar, ruyayla gercegi karıştirirlar, uydururlar vs. 😁

Evet olabiliyor boyle seyler benimde kardesim 3 yaslarinda falandi galiba teyze bana vurdu diyip duruyordu. Teyzemde ogun ilk kez misafirliğe gelmisti bize uzakta oturuyor. Yani olabilir ama yine de gozlemleyin hatta sorun bence yuz ifadesinden anlarsınız zaten

Bu suç biliyorsunuz değil mi?? Evimde kamera var ama bakıcımız bunu bilir. Belki kadın orada giyinecek soyunacak ?? Namaz kaldığı yere kamera istemedi mesela
Tuvalet banyo dışında yerleştirilen kameralar özel hayatın ihlaline girmez. Benzer olayları incelemiştim. O oraya iş için geliyor iş yerine kamera takıyoruz kadının evine değil. O yüzden suç teşkil etmez. :63:

Son üç gündür öyle daraldım ki düşünmekten.
Bilenler bilir bakıcı ablamız ile olan geçimimizi.Evimizin kızı gibiydi.Oda kızıma çok düşkündür.
Hiç bir sorun yaşamadık.
Kızım onu çok seviyordu.
Korornadan sonra okul kapanmasına rağmen işinden etmedim.(öğretmenim)
Hep gözümün önünde bakıyordu son 3 aydır.Bazen aşagı parka indirirdi.
Şimdi biz yasaklar kalkınca ailemin yanına geldik.
Anane dede görünce yanlarından ayrılmak istemiyor.
Ve şuan nerdeyse 3 yaşına girecek.
Son 3 gündür "anne abla artık gelmesin,onu sevmiyorum,böyle bacağıma vurdu o"diyor.
Şakamı yaptı kızım diyorum hayır gerçekten vurdu diyor.

Ve 3 gündür hergün bunu söylüyor.
Ama işin garip yanı;
biz 1 aydır annemlerdeyiz.
Neden son 3 gündür söylüyor.
Bana,anne sen okula gidince anaannem baksın bana diyor.
Şimdi bakıcıma tekrar güvenip yola devam edemeyeceğim(zaten tayin isteyeceğiz) ama bunca emekten sonra ciddi anlamda ona manevi anne olmuştum,böyle bişey yaptıysa ne yapacağim.
geldiğimden beri arar sorar,kizimi çok özler.
Ama içimden gelmiyor artik onunla gorusmek.
Sizce kizim ruyasinda gormus olabilirmi,yada nenesi baksin diye yalan soyluyor olabilir mi?
yalan kavramini bu yasta bilemez tabi ama kaf çok karısık.
fikirlerinize ihtiyacin var
Cocugunuza inanin sevebilir kizinizi ama annesi gibi olmaz

boyle bırsey yasasam dırekt cocuk yalan soylemıstır veya ruya gormustur dıye dusunmezdım
cocugun agzından cıkan herseyı cıddıye almak ama olgunca davranmak gerek
bıraz gozlemleyın ben sızın yerınızde olsam bakıcıya eve guvenlık ıcın kamera kurdurucam bu aralar hırsızlık vakası cokmus derdım yanı. gerekıyorsa guvenlıgınızı arttırın veya cocugunuza resımler yaptırın bakıcı ablasınında ıcınde oldugu bır resım yapsın bakalım bakıcı ablayı nasıl cızecek
ya da bakıcı konulu masal anlatmasını ısteyın
arada bır yoklayın bazen ısten ızın alıp erkenden ugramaya habersız eve gelısler yapın
kımseye yuzde yuz guvenılmez tamamıyle cocugunuzu teslım etmeyın

allah korusun

Bence anneanne baksın diye öyle demiş. 3 yaş civarı böyle şeyleri akıl ediyor bu minnaklar.

bizimde karşı komşumuzun çocuğu mutfağa geldi arkamdan , sonra parmağını sokmuş kapıya sıkıştırmış , ağlıyor diye ben aldım annesine götürdüm , ne derse beğenirsiniz :KK57: o yaptı dedi ben şok :KK57: ben nasıl mahçup , açıklama yapıyorum ama annesi bana inanmamıştır bence :oha: . O yüzden size ne yorum yapsam bilemedim. Son 3 gündür demesi ve anneanesinde kalmak istediği için gibi geldi ama...bilemiyorum

Bence bakıcı abla gidecek başka bir teyze gelecekmiş diyin bakalım hayır gitmesin O gelsin ya da ananem gelsin diyor mu anneanne bakma olayını da kafasından atmıs olur

Bilenler bilir bakıcı ablamız ile olan geçimimizi.Evimizin kızı gibiydi.Oda kızıma çok düşkündür.
Hiç bir sorun yaşamadık.
Kızım onu çok seviyordu.
Son 3 gündür "anne abla artık gelmesin,onu sevmiyorum,böyle bacağıma vurdu o"diyor.

Ama işin garip yanı;
Şimdi bakıcıma tekrar güvenip yola devam edemeyeceğim(zaten tayin isteyeceğiz) ama bunca emekten sonra ciddi anlamda ona manevi anne olmuştum,böyle bişey yaptıysa ne yapacağim.
Sizce kizim ruyasinda gormus olabilirmi,yada nenesi baksin diye yalan soyluyor olabilir mi?
Kardeşim de o yaşlarda annemlere ablam beni dövdü falan diyordu ama elimi bile sürmemiş oluyordum Belki öyledir Ama siz yine de görüstürmemekle dogrusunu yapıyorsunuz ne olur ne olmaz

Benim de bu yaşlarda çocuğum var yalan söylemez kısmına katılmıyorum yani bunu yalan olarak bilinçli söylemiyolar tabii ama bir sürü şeyi de uyduruyolar.Örneğin ben de çocuğuma bazen bağrıyorum içerde babasına gidip annem beni dövdü diye ağlıyo.Yani adam aynı evde olmasa belki de inanacak.Kafaları sandığımızdan çok daha fazla çalışıyor hafife almayın.

Hiç bir sorun yaşamadık.
Kızım onu çok seviyordu.

Ama işin garip yanı;
Sakince biraz daha ayrıntı sorsanız bence anlarsınız doğruyu söyleyip söylemediğini. Benim 4 yaşındaki kızım da bir dönem beni böyle panikletmişti. Okula gitmek istemediği bir dönem öğretmenim sevmediğim yemeği getirdi, yemek istemiyorum dedim yiyeceksin dedi bana, bende istemiyorum dedim, bu konuyu ailenle görüşücem dedi sonrada yemiceksen burdan git dediğini söyledi, o an inanılmaz huzursuz oldum ama çaktırmadım devamını sordum. Bende ayakkabılarımı giydim eve geldim aşağıdaki kapıyı açamadım geri gittim deyince jeton düştü, kızım sen o kadar yolu nasıl geldin dedim sonra anne ben sana şaka yaptım öğretmenim, tadına baktıktan sonra yemek istemiyorsan yemeyebilirsin dedi sadece çorbamı makarnamı yedim bende dedi.
Bu yaşlarda hayal güçleri çok geniş oluyor, siz çok sıkıştırmadan biraz detay sorun mutlaka biyerden falso vericektir eğer gerçek değilse :)

Benim yeğenimde, annesine halam bana vurdu diyordu. Nerene vurdu dediğinde annesi yüzüne tokat atar gibi yapıp, saçını çekiyordu. Ki hayatımda bir kere el kaldırmamışımdır 😄. Bunları yaptığında daha 3 yaşına girmemişti. Yengem, başkası baksa, kız bunları söylesene ona inanırız demişti. Yani gayet olağan, yalan söylüyor olabilir.

O yastaki bi cocuk yalan soylemez, vurdu diyosa vurmustur. Sakayla karaisik vurmus olsa bunu dile getirmezdi demekki cani acimis sert bir bakis yada sozle vurduysa ya da istemedigi birsey yaptiginda. Bunu anlayabilir. Cocuklar cok iyi anlastigi birinden hemen vazgecmez.
Benim kizim babanesiyle cok guzel oyun oynar guzel anlasir
Birgun kardesini uyutuyorum, kizim kosarak yanima geldi biseyden kacar gibi geldi kolumum altina saklaniyor iyice icime giriyor hic bisey demedi, kizim napiyosun sen dedim; kulagima dogru egildi " anne babanem beni kovdu dedi"
Cidden de oyleymis
Cocuklar gercekle saka arasindaki vurmayi ayirt ederler hisleri onlari yaniltmaz
Bakici abla belki biseye bi anda kizip sinirlenmis olabilir o anda bacagina vurmustur dursun diye.

televizyon, internetten dolayıdır muhtelemen. lütfen izledikleri şeyleri kontrol edin. sürekli televizyona ve internete maruz bırakmayın. izlediği çizgi filmler bile önemli. kesin bir şey bilmeden yargısız infaz yapmayın. etrafından duyduğu şeylerden dolayı da öyle şeyler söylüyor olabilir.

Yani yalan söylüyor demeyelim de bazen o yastakiler olduğundan farklı konuşabiliyor. Hatta komik ama örnek vereyim iki yaşında oğlum dün bezini çıkartıp halıya isedi neden böyle yapıyorsun oğlum bak biz öyle yapmıyoruz diye açıklama yaparken babam öğretti anne dedi mesela:) tabi baba sokkkk:)

Back
X