• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım bakıcı ablam bana vurdu diyor

Son üç gündür öyle daraldım ki düşünmekten.
Bilenler bilir bakıcı ablamız ile olan geçimimizi.Evimizin kızı gibiydi.Oda kızıma çok düşkündür.
Hiç bir sorun yaşamadık.
Kızım onu çok seviyordu.
Korornadan sonra okul kapanmasına rağmen işinden etmedim.(öğretmenim)
Hep gözümün önünde bakıyordu son 3 aydır.Bazen aşagı parka indirirdi.
Şimdi biz yasaklar kalkınca ailemin yanına geldik.
Anane dede görünce yanlarından ayrılmak istemiyor.
Ve şuan nerdeyse 3 yaşına girecek.
Son 3 gündür "anne abla artık gelmesin,onu sevmiyorum,böyle bacağıma vurdu o"diyor.
Şakamı yaptı kızım diyorum hayır gerçekten vurdu diyor.

Ve 3 gündür hergün bunu söylüyor.
Ama işin garip yanı;
biz 1 aydır annemlerdeyiz.
Neden son 3 gündür söylüyor.
Bana,anne sen okula gidince anaannem baksın bana diyor.
Şimdi bakıcıma tekrar güvenip yola devam edemeyeceğim(zaten tayin isteyeceğiz) ama bunca emekten sonra ciddi anlamda ona manevi anne olmuştum,böyle bişey yaptıysa ne yapacağim.
geldiğimden beri arar sorar,kizimi çok özler.
Ama içimden gelmiyor artik onunla gorusmek.
Sizce kizim ruyasinda gormus olabilirmi,yada nenesi baksin diye yalan soyluyor olabilir mi?
yalan kavramini bu yasta bilemez tabi ama kaf çok karısık.
fikirlerinize ihtiyacin var
Çevremdeki çocuklara bakınca şunu diyebilirim. Muhtemelen aile büyükleri ile çok mutlu olduğu için onların bakması adına böyle bir yalan söylemiş olabilir. Eğer onu üzecek bir eylem olsa olayın yaşandığı gün hemen anlatırdı. Çocuklar annelerine gün gün her şeyi anlatıyor. Veya rüya görmüş olabilir.

O yaştaki çocuk yalan söylemez ama hayal kurabilir ,rüya gorebilir.Tabiki çocuğun her söylediği uyduruyor diye gecistirilmemeli ,üstünde durulmalı..Benim aklıma gelen anneannenin ilgisi hoşuna gitmiş olmalı.Ondan ayrılmak istemediği için böyle bir şey söylemiş olabilir .Artık kızın gelmesini istemiyor anneannesinin bakmasını istiyor olabilir ve sizi ikna etmek için bu şekilde ifade ediyor olabilir ..

Büyük ihtimal anneanne den ayrılmamak için söylüyor. Yoksa aradan o kadar zaman geçtikten sonra 3 yaşındaki çocuk hatırlamaz olayı.

Benim ki de annem bana yemek vermiyor dermiş kreşte. Kreşin pişileri güzel oluyordu daha çok yemek için sanırım 😁

Son üç gündür öyle daraldım ki düşünmekten.
Bilenler bilir bakıcı ablamız ile olan geçimimizi.Evimizin kızı gibiydi.Oda kızıma çok düşkündür.
Hiç bir sorun yaşamadık.
Kızım onu çok seviyordu.
Korornadan sonra okul kapanmasına rağmen işinden etmedim.(öğretmenim)
Hep gözümün önünde bakıyordu son 3 aydır.Bazen aşagı parka indirirdi.
Şimdi biz yasaklar kalkınca ailemin yanına geldik.
Anane dede görünce yanlarından ayrılmak istemiyor.
Ve şuan nerdeyse 3 yaşına girecek.
Son 3 gündür "anne abla artık gelmesin,onu sevmiyorum,böyle bacağıma vurdu o"diyor.
Şakamı yaptı kızım diyorum hayır gerçekten vurdu diyor.

Ve 3 gündür hergün bunu söylüyor.
Ama işin garip yanı;
biz 1 aydır annemlerdeyiz.
Neden son 3 gündür söylüyor.
Bana,anne sen okula gidince anaannem baksın bana diyor.
Şimdi bakıcıma tekrar güvenip yola devam edemeyeceğim(zaten tayin isteyeceğiz) ama bunca emekten sonra ciddi anlamda ona manevi anne olmuştum,böyle bişey yaptıysa ne yapacağim.
geldiğimden beri arar sorar,kizimi çok özler.
Ama içimden gelmiyor artik onunla gorusmek.
Sizce kizim ruyasinda gormus olabilirmi,yada nenesi baksin diye yalan soyluyor olabilir mi?
yalan kavramini bu yasta bilemez tabi ama kaf çok karısık.
fikirlerinize ihtiyacin var
Annane baksın diye de söylüyo olabilir. Ama haklısınız benimde içimiçimi yerdi.

Yalan soyluyor bu cocuk milleti ;) bizim oglandan biliyorum. Bana durduk yerde küsüyor mesela,babasi eve geliyor sen bana vurdun,sen bana manyak dedin diye tutturuyor ;) yahu ne zaman dedi adam daha simdi girdi iceri diyorum birazdan yapti diyor ;) Allahim sen sabir ver deyip geciyoruz

Uzun bir sure yalan aoyleyecek cunku bu da bir gelisim asamasi. Sanmiyorum dogru oldugunu. Belki anneannesi kendi bakmak icinempoze etmis olabilir. Brnim annem yapardi cunku 😂

ama bence kiziniz yalan soyluyor. Yas itibari ile cok musait.

Çocuk anneanne dedesi yanındaki rahata alışmış olup istemediği böyle bir davranış sergiliyor olabilir. Bu çok çok çok düşük bir ihtimal. Gizli (Lamba vs. şeklinde) kamera alıp kontrol edin derim. Bakıcıyı değiştirseniz bile kullanabilirsiniz ama en önemlisi çocuğunuzundan bile gizli takın kamerayı.

Eylül de 3 yaşını dolduracak kızım annem ağzıma böyle böyle vurdu diyerek gösteriyor
Hayal dünyası işte kendim olmasam başkası için dese şüphelenirim çünkü okadar ciddi anlatıp gösteriyor ki

Benim kizimda (2.5 yasinda) bir ara annem bana vurdu diyordu. Sonra babam vurduya gecti. Sonra evren bana vurduya gecti. Bir yerini carpinca mesela kosa kosa gelip evren bana vurdu diyordu. Evren orada olmamasina ragmen.

Ya benim oğlumda bi gün bana sen beni dövdün dedi ben şok oldum ne zaman vurdum sana oğlum dedim vurdun ya suratıma suratıma bi sürü vurdun dedi. Biz çok şaşırdık başkası duysa inanır yani o kadarda inandırıcı söylüyordu.

Babanneyı daha cok sevıyorsa daha ıyı zaman gecırıyorsa ruyasında bakıcının ona kotu davrandıgını gormus olabılır zıhnınde oyle canlanmıs olabılır. Hanı onu tercıh etmek ıcın onun dısında onu dusunemez cunku cok kucuk boyle soylıyımde babannem baksın tarzı. Duaunemedıgı ıcın ruyasında yasamıstır buyuk ıhtımal.

Cocuk nedenini bilmiyor olabilir. Mesela cocuklarla ceza yöntemi vardı bir ara. Yaramazlık yapan cocuga neden bu sandalyede oturuyorsun diye sorulduğunda bilmiyorum diyorlardı genelde. Onlara söylemek gerekiyordu. Bu olaydada cocuk neden vurdu diyince bilememesi ondan. Bence vurmuştur inanın. Benim oğluma kreste şiddet uygulanmış kötü davranılmıs her aksam eve gelince binbir taktikle kresteneler olduğunu ayrıntılı öğrenirim ama aradan 1 sene gecip yer değiştirince Bi anda durduk yere kreste yasananları anlatıverdi. O ortamdan kurtulunca anlatıyorlar bence. Biz sok olmustuk. Zorla uyutulduğunu İngilizce öğrt. Kolunu sıktığını VS. Sizde inanın. Bizimkisi de durduk yere anlattı

Çocuk anneanne dedesi yanındaki rahata alışmış olup istemediği böyle bir davranış sergiliyor olabilir. Bu çok çok çok düşük bir ihtimal. Gizli (Lamba vs. şeklinde) kamera alıp kontrol edin derim. Bakıcıyı değiştirseniz bile kullanabilirsiniz ama en önemlisi çocuğunuzundan bile gizli takın kamerayı.
Bu suç biliyorsunuz değil mi?? Evimde kamera var ama bakıcımız bunu bilir. Belki kadın orada giyinecek soyunacak ?? Namaz kaldığı yere kamera istemedi mesela

Benim böyle bir anım var.
Ben o yaşlardayken yatılı bakıcımız vardı. Hayal meyal hatırlıyorum, bizim odada oyun oynuyorduk. Sonra ne yaptım hatırlamıyorum ama sinirlendi ve birden hafif bir tokat attı bana. Benim için hiç problem yoktu çünkü yaptığı şeyin kötü bir şey olduğunu bilmiyordum.
O panik yapıp "nolur annene söyleme, özür dilerim" falan dedi, ben o zaman anladım kötü bir şey yaptığını. Ve tabii ki topuklarımı totoma vura vura koşup anneme söyledim :KK53:

Ama çocuk bir yerden duymuş ve yalan söylüyor da olabilir.
Çünkü ben bu bakıcı olayından sonra kardeşimin elini tutarak kendime vurdurup "anne kardeşim bana vurdu" demişim. Çocuk vurma olayını bir yerden durup, benim kardeşimden kurtulmak istediğim gibi bakıcısından kurtulmak istemiş olabilir :KK53:

Peki anneniz ne tepki verdi size ve bakıcıya ?

Evet kesinlikle bakın güzel bir örnek sizin ki .

Vurma olayını bilmeyen duymayan çocuk " vurdu " diye uydurmaz.

3 yaşındaki çocuğun yanında tv izleyecek kadar bilinçsiz ebeveynler degilllerse , yanlarında dedikodu yapacak kapasitede degilerse çocuk yalan soylemez.

Siz yine de doğruluk payını bir araştırın derim ben. Küçük çocuklara kimse inanmaz nasılsa diye herşeyi yapan da çoktur. Bence küçük çocukları çok iyi anlayıp dinlemeliyiz. Bir çocuk kendisini ifade etmeye çalışırken hayır yalan dememeliyiz. Ciddiyet payı olabilir, bunu unutmamak lâzım. Misal bir çocuk ben falanca bakkala gitmek istemiyorum diyorsa yok ille de ona gideceksin denilmemeli sevmediği birşeyler olmuş demek ki. Bakıcıyla da arasında bağ kalmamış olabilir vurmuş olabilir kimse de melâike değil bu dünyada. Yapmaz çok iyi biri diyemeyiz.

Son düzenleme:
Çocuğunuzun söylediklerini tabi ki dikkate alin ama safi doğru kabul etmeyin. Oğlum 4 yaşında, geçenlerde babama, "dede, annem babam ve kardeşim dondurmaya yemeye gittiler ben evde tek başıma kaldım, korktum, kız onlara." dedi mesela :)

Bence bakıcınızla bu kadar yakınsanız, kızınızın bu söylediğini ona sorun, acaba şakalaşırken mi bişey oldu, hatırlıyor musun deyin yargılamadan. Çünkü bu yaşlarda artık hassas noktalarımızı öğrenip ufaktan manipülasyon çalışmalarına başlıyor bıdıklar :)

bence sizin kuzu uyduruyor :D
anneanneyle kalmak istediği için diyor. bir de çocuklarda abartma huyu var. bir kere tırnağım oğlumun elini çizdi yanlışlıkla. önüne gelene annem beni dövdü tırnaklıyor dedi bir süre :D
bunu eğer yapsaydı bakıcınız yaptığı zaman söylerdi çocuk.

Back
X