Öğretmenim, sinifimin yarısı haliflexti o zamanlar. Bir gun öğrencilerimden biri serbest zamanda koştururken dustu, yüzü haliflexe surtundu ve hafiften yara gibi oldu. Hemen yanina gittim konustuk sakinlestirdim vs. Neyse annesi almaya geldiginde anlatıyorum böyle böyle oldu diye, birden cocuk beni gosterip bu yapti buuu, dedi ben boyle kaldım

... Tatlım neden böyle soyluyorsun, oynarken dusmedin mi ben burdaydim yanina geldim vs. Hayir sen yaptın sen.. Dedi tekrar. Kaynar sular dokuldu tabii. Annesine döndüm, hocam sorun yok evde bize de öyle diyor deyince rahatladım tabii ancak neticede bunu bizzat yaşamış oldum. Baska bir zamanda baska bir çocuk ogretmenim kulagimi çekti, kapiya dokunma dedi dokundum kulagimi cekti diye şikayet etmis, babasi gelip biz asiretiz bi toplanirsak vs tehdit etti. Ayni gün çocuğun aile katiliminda annesi geldi, çocuk annesine ogretmenim bana kagit vermedi deyince, annesi önünde ya kagidin dedi. Olay çözülmüş oldu

Ve birçok ornek yasadim bu gibi.
Velhasil, çocuklar yalanı yalan olduğunu bilip ayirt ederek soylemez ancak o an durumu kurtarmak, dikkat çekmek, istediklerini elde edebilmek, hedef sasirtmak icin uydurabilirler, hayal dunyalarini kullanabilirler. Konuda farkli bir durum olabilir elbette ama paylasmak istedim