Kızım bakıcı ablam bana vurdu diyor

Son üç gündür öyle daraldım ki düşünmekten.
Bilenler bilir bakıcı ablamız ile olan geçimimizi.Evimizin kızı gibiydi.Oda kızıma çok düşkündür.
Hiç bir sorun yaşamadık.
Kızım onu çok seviyordu.
Korornadan sonra okul kapanmasına rağmen işinden etmedim.(öğretmenim)
Hep gözümün önünde bakıyordu son 3 aydır.Bazen aşagı parka indirirdi.
Şimdi biz yasaklar kalkınca ailemin yanına geldik.
Anane dede görünce yanlarından ayrılmak istemiyor.
Ve şuan nerdeyse 3 yaşına girecek.
Son 3 gündür "anne abla artık gelmesin,onu sevmiyorum,böyle bacağıma vurdu o"diyor.
Şakamı yaptı kızım diyorum hayır gerçekten vurdu diyor.

Ve 3 gündür hergün bunu söylüyor.
Ama işin garip yanı;
biz 1 aydır annemlerdeyiz.
Neden son 3 gündür söylüyor.
Bana,anne sen okula gidince anaannem baksın bana diyor.
Şimdi bakıcıma tekrar güvenip yola devam edemeyeceğim(zaten tayin isteyeceğiz) ama bunca emekten sonra ciddi anlamda ona manevi anne olmuştum,böyle bişey yaptıysa ne yapacağim.
geldiğimden beri arar sorar,kizimi çok özler.
Ama içimden gelmiyor artik onunla gorusmek.
Sizce kizim ruyasinda gormus olabilirmi,yada nenesi baksin diye yalan soyluyor olabilir mi?
yalan kavramini bu yasta bilemez tabi ama kaf çok karısık.
fikirlerinize ihtiyacin var
Bence küçük masum bir yalan olabilir ananesi baksın istiyorsa eğer 😊 bir arkadaşımın oğlu da babasına annem beni dövüyor diyordu biz çok gülüyorduk mesela . Halbuki öyle birşey yok neden öyle söylüyor ona da anlam verememişlerdi . Bence üzerinizde emeği olan birini öylece harcamayın kalbini kırmayın. Zaten yolları ayıracaksanız Üzmeden birbirinizi işine son verin naçizane tavsiyem budur

Çocuk doğru söylüyor bence. :(
Ama bir ihtimal daha var ananeyi çok sevdiği ve ayrilmak istemediği için de böyle söylüyor olabilir.
Ama çocuklar çok saf gerçekten doğru söylüyor diye düşünüyorum.

ihtimaller:
gerçekten vurmuş olabilir.
şaka yollu bacağına pıt yapıp bak yaramazlık yapma kızcam sana demiştir. çocuk onu anlatıyor olabilir.
anneannesiyle kalsın diye uyduruyor olabilir
anneannesi çocuğa kendi baksın diye çocuğu gazlıyor oalbilir.

sonuç olarak hiçbirinden emin olamazsın. eğer bakıcı ile başka sorunlar da varsa değiştir. ama bakıcına güveniyorsan gözlemle..
bi de şu var bakıcıdan şiddet gören çocuklarda genellikle; gündüz bakıcıya bırakırken ağlama ( ama 1 haftalık alışma süreci ağlamarı değil aylar geçtiği halde hala ısrarla ağlıyorsa) çocuk bakıcının kucağına gitmek istemiyorsa, bakıcının yanında rahat hareket edemiyor, çekingen duruyor, kaçıyor saklanıyorsa şiddet görüyor olabilir. yada o bakıcı ile bağlantı oturtamamıştır. ama sonuçta bir sorun vardır. o zaman şiddet olsun olmasın bakıcının değişmesi gerekir.

20 aylık bir kızım var. Çok yaramazdır kendisi. Bacakları morluk içinde. Buraya ne oldu diye sorduğum zaman "aba uydu, baba uydu " yani ablam vurdu, babam vurdu diyor 🙄🙄
Halbuki düştüğü için oluyor. 🤷‍♀️

O yaşlar acayip bi kurgu düzenimoluyo çocuklarda .. eşimin yeğeni geçen yıl 4 yaşında abisine tren çarptığını sonra hastaneye ambulansla gittiklerini hemen ameliyata alındığını anlattı 😂 tren yerine araba dese herkez inanacak . Yani bence takılmayın kıza çok güveniyosanız.

Ya aklıma geldi,ben de 4 yaşlarındayken halama annem seninle konuşmamı istemiyor demişim.Halbuki böyle birşey yok tabi.Küçük çaplı bir krize yol açmıştım ailede😄

cocuklar izledikleri duydukları şeylerin etkisine cok kalıyor.
gecen 4 yasındaki yegenim cok alakasız bir şekilde anneme 'annem bana vurdu'' dedi dudaklarını bükerek.
aradan 1 saat sonra annesine gidip ''babaannem bana vurdu' dedi.

gerçeği bilmesek birbirimize düşcez.
cocuk işte

Bilenler bilir bakıcı ablamız ile olan geçimimizi.Evimizin kızı gibiydi.Oda kızıma çok düşkündür.
Hiç bir sorun yaşamadık.
Kızım onu çok seviyordu.
Son 3 gündür "anne abla artık gelmesin,onu sevmiyorum,böyle bacağıma vurdu o"diyor.

Ama işin garip yanı;
Şimdi bakıcıma tekrar güvenip yola devam edemeyeceğim(zaten tayin isteyeceğiz) ama bunca emekten sonra ciddi anlamda ona manevi anne olmuştum,böyle bişey yaptıysa ne yapacağim.
Sizce kizim ruyasinda gormus olabilirmi,yada nenesi baksin diye yalan soyluyor olabilir mi?
Belki de kızınız böyle diyerek anneannede kalabileceğini düşünüyordur zaten tayin isteyecekmişsiniz bir daha bu kişiyle devam etmeyeceksiniz kafanıza pek takmayın derim

Peki anneniz ne tepki verdi size ve bakıcıya ?

Evet kesinlikle bakın güzel bir örnek sizin ki .

Vurma olayını bilmeyen duymayan çocuk " vurdu " diye uydurmaz.

3 yaşındaki çocuğun yanında tv izleyecek kadar bilinçsiz ebeveynler degilllerse , yanlarında dedikodu yapacak kapasitede degilerse çocuk yalan soylemez.

Annemin bana verdiği tepkiyi tam hatırlamıyorum ama ne olduğunu, nasıl olduğunu sormuştur sanırım.
Bakıcı da önce "yanlış anlamıştır" demiş, sonra "yanlışlıkla oldu, özür dilerim" falan demiş. Sonuç olarak işten çıkarılmıştı.
Ben bunu kafama yazıp kardeşimden kurtulma planımda kullanmışım demek ki :)

O yaştaki çocuklar yalan söyleyebiliyor yani.
Bakıcı gerçekten vurmuş da olabilir ama 1 aydır bakıcıyı görmüyormuş. Neden şimdi söylesin ki? Bana birinden duymuş ve bakıcıdan kurtulmak istiyor gibi geldi.

Kardeşim 3 yaşındayken 1 hafta boyunca öğretmenim bana vurdu diye söylenip ağlamıştı. Sorun şu ki okula bile gitmiyordu, rüyasında görmüş.
Rüyasında görmüş olma ihtimali bence çok yüksek, o yaşta oluyor öyle şeyler.

Bence bir kaç gün çocuğunuzu zarflayın.
Ablan artık gelmeyecek artık onunla oyunlar oynamayacaksın özlemezmisin falan diye.

Tepkisinden anlarsınız az çok

Bu konuda ben olsam bakici ile yüz yüze konusurum.Ben bakici olsam bana bunu deseler zaten vurmadigim icin üzülmem ve anne babaya hak da veririm.Evlat yani bu sonucta.3 yasinda bir cocuk oyun yapip yalan da söyleyebilir ananesi bakmasi icin ,ya da gercek de olabilir.Madem bu kadar araniz iyi bakiciyla neden konusmuyorsunuz?

Bu konuda ben olsam bakici ile yüz yüze konusurum.Ben bakici olsam bana bunu deseler zaten vurmadigim icin üzülmem ve anne babaya hak da veririm.Evlat yani bu sonucta.3 yasinda bir cocuk oyun yapip yalan da söyleyebilir ananesi bakmasi icin ,ya da gercek de olabilir.Madem bu kadar araniz iyi bakiciyla neden konusmuyorsunuz?
Yaşı küçük,kızıma çok düşkün,eger böyle bişey yoksa incinebilir,düşündükce ihtimal vermiyorum
bugün hiç söylemedi mesela.
biraz zaman geçsin tekrar soracağım duruma göre karar vereceğim.Zaten bu sene çalışmayacağoz artık

Peki anneniz ne tepki verdi size ve bakıcıya ?

Evet kesinlikle bakın güzel bir örnek sizin ki .

Vurma olayını bilmeyen duymayan çocuk " vurdu " diye uydurmaz.

3 yaşındaki çocuğun yanında tv izleyecek kadar bilinçsiz ebeveynler degilllerse , yanlarında dedikodu yapacak kapasitede degilerse çocuk yalan soylemez.
Ben bu konuda size katılmıyorum.Anne baba olarak onun yanında bugüne dek nerdeyse hiç tartışmadık bile,zaten ailelerden uzak büyüdü,kalabalık görmedi.
Ama mesela kızım ilk vurma olayini henüz 2 yasindayken yaşıtının ona tokat atmasi sonucu ögrendi.
çok agladi.şasirdi..hatta buraya konu açmıştım.
Parkta,kalabalik oyun arkadaslariyla bu tatz durumlar yasanabiliyor,çocuklardan vurma olayini görüp ögrenebiliyor.
Kızım vurma olayinin kötü bir eylem oldugunu kimseye vurulmamasi gerekrigini bilecek yaşta
ve haliyle bakici ablasinin bu eylemini adlandirabiliyor,yoksa bile kötü bir eylem olduğunu bildiği için,uydaradabilir,sırf anneannesi baksin diye isteyebilir.Hayal kurmuş veya rüya görmüş bile olabilir

Bu yaşlardaki çocuklar maalesef baya bi hayal gücüne sahipler, kızımdan biliyorum bazan ağzım açık kalıyor ne oluyor diye😅 bakıcıyı siz tanıyorsunuz buna göre siz karar verebilirsiniz

Hiç bir sorun yaşamadık.
Kızım onu çok seviyordu.

Ama işin garip yanı;
BENİM OĞLUMA ANNEM BAKIYOR BENŞM İSE GİTMEMİ İSTEMİYOR VE HERGUN ANNEANNEM BANA ÇOK KÖTU DAVRANIYO BAGIRIYO DİYO Bİ GÜN 3 MÜZ OTURURKEN SORDUM ANNE OGLUMA KÖTÜ DAVRANIYOMUSUN DEDİM ANNE BEN SANA ŞAKA YAPTIM DEDİ GÜLÜŞÜK BU GÜZEL Bİ ŞAKA DEGİL BENDE ANNEANNENE KIZABİLİRDİM DEDİM OLABİLİYOR BÖYLE ŞEYLER

Küçüktum 10 11 yaşlarında yengemin kızı 3 4 yaşlarındaydı o zaman . Benden için annesine babasına boğazımi sıktı demiş. Hani vurma tokat olsa insan belki düşünür ama bu boğazımi sıktı demiş. Tabi asla böyle birşey yok kapımıza dayanmislardi kârı koca. Neye uğradığımı sasirmistim yok öyle bisey desemde inanmadılar kızdılar bağırdılar. O yüzden yargısız infaz yapmayın basima geldi kendini anlatamamak çok kötü birsey. Banada yalan söylüyor gibi geldi

Öğretmenim, sinifimin yarısı haliflexti o zamanlar. Bir gun öğrencilerimden biri serbest zamanda koştururken dustu, yüzü haliflexe surtundu ve hafiften yara gibi oldu. Hemen yanina gittim konustuk sakinlestirdim vs. Neyse annesi almaya geldiginde anlatıyorum böyle böyle oldu diye, birden cocuk beni gosterip bu yapti buuu, dedi ben boyle kaldım 😲... Tatlım neden böyle soyluyorsun, oynarken dusmedin mi ben burdaydim yanina geldim vs. Hayir sen yaptın sen.. Dedi tekrar. Kaynar sular dokuldu tabii. Annesine döndüm, hocam sorun yok evde bize de öyle diyor deyince rahatladım tabii ancak neticede bunu bizzat yaşamış oldum. Baska bir zamanda baska bir çocuk ogretmenim kulagimi çekti, kapiya dokunma dedi dokundum kulagimi cekti diye şikayet etmis, babasi gelip biz asiretiz bi toplanirsak vs tehdit etti. Ayni gün çocuğun aile katiliminda annesi geldi, çocuk annesine ogretmenim bana kagit vermedi deyince, annesi önünde ya kagidin dedi. Olay çözülmüş oldu🙄🙄
Ve birçok ornek yasadim bu gibi.
Velhasil, çocuklar yalanı yalan olduğunu bilip ayirt ederek soylemez ancak o an durumu kurtarmak, dikkat çekmek, istediklerini elde edebilmek, hedef sasirtmak icin uydurabilirler, hayal dunyalarini kullanabilirler. Konuda farkli bir durum olabilir elbette ama paylasmak istedim💚
Aşiret, tehdit falan yazmışsınız ya aile katılımını aile katliamı diye okudum bir türlü anlam veremedim :)

Küçücük çocuk tabii ki bişey söylüyorsa çocuğunuza inanın. O sizin yavrunuz neden yalan söylesin ki

Back
X