kızım eşcinsel ve ne yapacağımı bilmiyorum :(

öncelikle zor bir durumda olmalısınız ve konu evladınız olduğu için kaygılısınız allah yardımcınız olsun
yalnız bu yakıştırmanız onu belki de hiç bilmediği bir şeye itecek ve öyle değilse de öyle olacaktır
kızınız fiziksel görünüşünden rahatsız belki erkeklerin ilgisini çekmek istedi ve başarısız oldu ve tepki olarak böyle bir şey yapıyor
belki kendini çirkin buluyor olabilir
arkadaş çevresinden kötü etkileniyor olabilir
alkol diyorsunuz ki bu da oldukça ciddi bir problem bence
sadece ilgi çekmeye çalışıyor da olabilir

ilişkiniz bozulmadan bir uzman yardımı alın o gitmek istemiyorsa siz gidin en azından nasıl yaklaşmanız gerektiği konusunda bilgi edinirsiniz
çünkü zor durumlar bunlar ve yaptıgınız bir hata onu kaybetmenize sebep olur

bir de olaki elinizden geleni yaptınız ve kızınızın eşcinsel olduğunu anladınız ,lütfen onu bırakmayın ve hep yanında olun toplum onu yeterince yıpratacak ve yargılayacak anneye asıl o zaman ihtiyaç duyacaktır ,evladınızı yaşarken kaybetmemenizi diliyorum

Son düzenleme:

Ergenlikten kaynaklı geçici bir durum olabilir ama ergenlik hassas bir dönem alkol ve arkadaş çevresi eş cinsellikten daha ciddi bir tehlike gibi geldi bana..Profesyonel yardım şart. Ama size düşen her ne olursa olsun onu çok sevdiğinizi ve hep seveceğinizi anlatmanız,bunu bilmesi gerekir. Bundan emin ve size güveni tam olmalı.Bunu ona güzellikle anlatın.Bu konuda kitaplar falan okuyabilirsiniz yaklaşımınıza yardımcı olabilir.

Allah yardımcınız olsun.

eşcinsellik hastalık değildir diyenlerede sinir oluyorum niye hastalık değil normalmi yani bu,tabbiiki dışlamıycaz tü kaka demiycez ama bunu normal bişeymiş gibi de göstermeyin lütfen ,konu sahibinede yorumum önce siz bir yardım almalısınız bence davranışlarınız çok önemli ,çok fazla üstüne gitmeyin arkadaş çevresinden uzak tutmaya çalışmalısınız

Sevgili arkadaşım eşcinselliğin bir hastalık olmadığını bir çok bilim insanı söyler. Ayrıca bunu tedavi edicem diyen insanlarında hastalara ne büyük eziyetler etiğini "eşcinsel tedavileri işe yarıyor mu" diye aratabilirsen arama motorlarından.Mesela cinsel eğitim tedavi ve araştırma merkezinin başkanı televizyondada bu konuda açıklama yapmıştı hastalık olmadığına dair bilimsel açıklamasını yapmıştı gayet normal bir şey. Normal görülmemesinin sebebi toplumun dini,kültürel vb. özelliklerden dolayı bunu örtmesi vs..
Bırakalımda onlara hasta diyebilecek insanlar bu konuda eğitimlerini tamamlamış, tezleri olan insanlar olsun. Onlardan iğrendiğin için veya normal bulmadığın için onlara bir tıp terimi olan hasta sıfatını yüklemeyelim.
Bana hasta deme, bir daha deme, çünkü ben hasta değilim.
Çünkü gayet sağlıklıyım ve buradayım.
Alışın!

seninle hastalıktır değildir olayına girmem, bana göre hastalıktır ve doğaya aykırı bir durumdur sana göre normal olabilir öyleolmuşki sende bunu seçmişsin saygı duyarım, ama bu gerçekleri değiştirmez sizde buna alışın!

Bir kere hasta kelimesini bu konuda tıbbi açıdan uzman kişiler kullanabilir tam açıklamasını bulması açısından,merak ediyorum sizin böyle bir uzmanlığınız var mı?Bunu sizi rencide etmek için değil eğer varsa bu konuda sizinle konuşmak için soruyorum. ,a normal olarak algılamanız ise farklı bir durumdur. Ayrıca doğaya aykırı bir durum falan değildir doğada bir çok hayvan üreme dışında eşcinsel eğilimlerde bulunur, bu durumda doğaya aykırı olan bir şey yok ha tabi siz buna rağmen doğaya aykırı diyorsanız sizde doğayı tanımlamanızı isterim büyük bir içlikle ve son olarak bu bir tercih değildir. Bir yönelimdir yani elimizde olan bir şey değildir anne karnında ki yaratılışımızda belirtilir,genlerde şifreli bir olay olduğu düşünülmektedir bilim adamlarınca. Lütfen daha açık, bilimsel bilgi almak için aşağıda ki alt yazılı animasyon açıklamayı izleyin ayrıca videoda doğadaki eşcinsel eğlimleri olan canlıların uzun bir listesini görebilirsiniz.

Eşcinsellik Tercih Midir? - Bilimsel Açıklama

[video=youtube;E-IpE1bKZCM]http://www.youtube.com/watch?v=E-IpE1bKZCM[/video]

neden üsteliyorsunuz anlamadım size size saygı duyarım dedim ama bu benim fikrimi değiştiremez,buraya video koymuşsunuz bende buraya eşcinselliğin hastalık olduğuna dair netten birsürü dökümanlar koyabilirim ama gerek yok , bu çabanız anlamsız ,iyi günler...

benim tanıdığım bir kişi vardı o da eşcinseldi ve özel bir hastanede iki haftalık bir tedavi gördü kişilik duygularını ön plana cıkardılar. cinsel istek ve arzuları farklılaşmıştı bir aylık bir süre icerisinde nasıl olduğunu bilmiyorum ama yalnış değilsem özel doğan hastanesine gitmişti istanbuldaki cennet mahallesindeki.

hastalıklarını kabul ettikleri sürece tedavi edilebiliyor demekki

efendim size cevaben de olsa sonuçta forumda ki kişilere bilgi vermek istedim belki sizden alıntı yaparak yaptıysam ve bu da sizi rahatsız ettiyse özür dilerim.
Bu arada diğer arkadaşlara video yu izlemelerini tavsiye ederim en azından bilgilenmek için.

benim de bir tanıdığım vardı heteroseksüel idi kendisi mutlu bir hayat amacıyla aldığı psikolojik destekten sonra eşcinsel yöneliminin farkına vardı ama hastane adı versem yalan olur, hatırlamıyorum çünkü :/

pardon siz hala hasta kelimesini kullanıyorsunuz ben rahatsız oluyorum o yüzden ben size hastalıklı demeyi uygun buluyorum: Lütfen ön yargı hastalığınızı tedavi ettirin.

hasta kelimesi neden sizi rahatsız ediyor anlayamadım arkadaşın tanıdığı eşcinselmiş hastahanede tedavi olmuş ,biz hastahanede tedavi görenlere hasta diyoruzda...

doğaya aykırı mı?? ben kedilerde, muhabbet kuşlarında vs. eşcinsel yaklaşım gördüm... siz görmediniz diye doğaya aykırı olmuyor bu

hasta kelimesi neden sizi rahatsız ediyor anlayamadım arkadaşın tanıdığı eşcinselmiş hastahanede tedavi olmuş ,biz hastahanede tedavi görenlere hasta diyoruzda...
o zaman tedavi görmeyen eşcinselleride (!) içine katarak neden hasta bireyler olarak gördüğünüzü söylüyorsunuz ? Tamam bu benim düşüncem diyebilirsiniz. Ama öncelikle bana sorabilirsiniz hasta mısın diye. Bende hayır hasta değilim topluma hiçbir zararım olmadı sadece kadınlarla sevişiyorum, bazı sapıklar yüzünden-insanları sürekli bel altı cinsel yaşamlarıyla değerlendiren-hasta damgası yiyorum derim.

doğaya aykırı mı?? ben kedilerde, muhabbet kuşlarında vs. eşcinsel yaklaşım gördüm... siz görmediniz diye doğaya aykırı olmuyor bu

doğanın kanunu nedir bir kadın bir erkek ilişki kurar ve yeni bireyler oluşur bu işleyiş bu şekilde gider,erkekler erkeklerle kadınlar kadınlarla sevişsin eee... doğaya aykırı derken bunu demek istedim, ayrıca sadece doğaya değil dinimize de kanunlara da aykırı bir durumdur ,benim fikrim budur saygı duyulmasını rica ediyorum çünkü ben herkesin fikirlerine saygı duyuyorum ,cvp hakkı doğacak yorum yapmazsanız iyi olur konuya başka yorum yapmayı düşünmüyorum

konu kilitlenmediği sürece cevap yazma hakkımız olur tabii asıl sizin cevap verme zorunluluğunuz yok.
Pardon doğa kanunu sizin önünüzde olan yazılı bir şey mi de hemen şu şudur diyip doğa kanunu olduğunu söylüyorsunuz. Doğayı oluşturan unsurlardan biri biz canlılar olduğumuza göre yani hayvanlar, insanlar doğanın kanunlarını doğuştan gelen güdüleriyle de oluştururlar. Doğadaki varlıklarda eşcinsellik var iken siz eşcinsellik doğal değil diyorsunuz sanırsam hayvanlarından yanlışa saptığını veya hastalıklarının olduğunu düşünüyorsunuz hmmm bir düşünelim....
Dinmiz diyorsunuz ama bu kimin dini, herkesin kendi dini var türkiyenin yüzde bilmem kaçı müslüman diyeceksiniz olabilir ama dini içinizde yaşarsınız özgürlükleri kısıtlamak için kullanamazsınız.
Ayrıca kanunlara gelince bugün dünyada bir çok ülkede eşcinsel evlilikler ve lgbt hakları kanunlarca onaylanmaktadır. Şimdi siz diyeceksiniz o ülkeler bizi ilgilendirmez fakat orada yaşayanlarda insan kaldı ki Türkiye de yeni anayasa çalışmalarına katılan eşcinsel dernekler ve bunları destekleyen siyasi partiler vardır. Tabii yine saygı duyuyoruz fikirlerinize,cevap verdiğiniz için cevap veriyoruz....

Son düzenleme:
Eşcinsellik hastalık mıdır değil midir bilemem ama şu konuda sürekli hayvanlardan örnek verilmesi beni rahatsız ediyor.

Öncelikle hayvanlarla insanları ayıran özellikler var : Akıl,nefis,edep...

Hayvanlar tamamen güdüleriyle çiftleşme yaşarlar.Tabiri caizse,önlerine gelenle güdülerini bastırmak isterler.
Aile kavramı çoğu cinste yoktur,bazılarında sürü yaşamı vardır.Ve sürü içinde birbirleriyle çiftleşebilirler.Veya sürü lideri sürüdeki her dişiyle çiftleşebilir vs....

Ayrıca,sadece Müslümanlıkta değil,bildiğim kadarıyla Hristiyanlık ve Musevilikte de günahtır.

Peki ne yapalim???
Var olan seyi yokmu sanalim???
Escinsellik insanlarin oldugu sürece vardi vede olacak. Buna artik Türkiye`de alissin.
Onlarida Allah öyle yaratmis, simdi Allah`a karsimi gelelim?
Kimse isteyerek escinsel olmuyor, dogustan beri olan bir dyuguyu nasil yok sansinlar, örtbas etsinler, nereye kadar bastirsinlar duygularini???

Biraz daha empati, biraz daha bilgi, biraz daha egitim sart bu konuda bence.

Eşcinselliğin doğuştan olduğu,kanıtlanmış ve bilimadamlarınca fikir birliğine varılmış bir gerçeklik değildir.

Psikologlar,psikiyatristler ve doktorlar,konuyu halen tartışıyorlar.

Yani eğitimli ve bir kısmı Türk olmayan kişiler bunlar :)

Bu bir tercihse eğer,tercihe saygı göstermek konusunda katılabilirim.

Benim itirazım doğaldır,hayvanlarda da vardır denmesinedir.

Yine de hiçbir anne baba düşünemiyorum ki bu duruma üzülmesin,çare aramasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…