Eşcinsellik hastalık mıdır değil midir bilemem ama şu konuda sürekli hayvanlardan örnek verilmesi beni rahatsız ediyor.
Öncelikle hayvanlarla insanları ayıran özellikler var : Akıl,nefis,edep...
Hayvanlar tamamen güdüleriyle çiftleşme yaşarlar.Tabiri caizse,önlerine gelenle güdülerini bastırmak isterler.
Aile kavramı çoğu cinste yoktur,bazılarında sürü yaşamı vardır.Ve sürü içinde birbirleriyle çiftleşebilirler.Veya sürü lideri sürüdeki her dişiyle çiftleşebilir vs....
Ayrıca,sadece Müslümanlıkta değil,bildiğim kadarıyla Hristiyanlık ve Musevilikte de günahtır.
eşcinsellik hastalık değildir diyenlerede sinir oluyorum niye hastalık değil normalmi yani bu,tabbiiki dışlamıycaz tü kaka demiycez ama bunu normal bişeymiş gibi de göstermeyin lütfen ,konu sahibinede yorumum önce siz bir yardım almalısınız bence davranışlarınız çok önemli ,çok fazla üstüne gitmeyin arkadaş çevresinden uzak tutmaya çalışmalısınız
Bir önceki sayfaya koyduğum animasyonda ki bir karakterde aynı sizin söylediğiniz söyledi:Akıl,nefis,edep vs. Cevap olarak lezbiyen karakter "kime aşık olacağıma sen mi karar vericeksin" dedi bende aynen bu cevabın arkasındayım.
Evet diğer semavi dinlerde de günah. Hatta İncil'de hemcinsiyle yatanın öldürülmesi gerekir şeklinde bir ifade olduğunu okumuştum yani çok katı bu konuda hristiyanlık. Ama günümüzde insan hakları bakımından gelişmiş ve nüfusun büyük bir çoğunluğunun hristiyan olduğu ülkelerde eşcinsel hakları onlaylanıyor çünkü bireylerin temel hakları kişilerin, toplumların inançlarıyla kısıtlanamıyor. Siz ve toplumunuz isterse taşa tapsın yeter ki inancınızı bahane ederek o taşla kafamızı yarmayın yani toplumdan silikleştirmeyin, töre cinayetlerine kurban etmeyin. Örnek:İran-Günah olduğu gerekçesiyle idam edilen eşcinseller Örnek2:Türkiye-Törenin verdiği kararla eşcinsel namus cinayeti kurbanı olan AHMET YILDIZ.
Ben hayvanları doğanın parçaları olduğundan örnek gösterdim. Fakat hayvanlardan üstünlüğümüz varsa düşünme konusundadır. İnsanları aç bıraktığınızda her türlü şeyi yapabilirler açın namusu olmaz, bu işin cinsellik boyutuda öyledir toplulumuzda olan tecavüz vakalarının önemli bir kısmı bundan kaynaklanıyor ve bunun sonunda hayvanlardan güdüsel olarak bir eksiğimizin olmadığı açık. Ben nerede yaşadığınızı, hangi toplumun ferdi olduğunuzu bilmediğimden böyle bir söylemde bulundum. Tasvip edebilir veya etmeyebilirsiniz efendim ben olası durumların neye yol açtığını örnekleyerek gösterdim. Merak etmeyin ben her türlü nefret cinayeti için hassasiyet gösteriyorum .Göstermiyorum demediğimi veya sizin sorduğunuzu hatırlamıyorum.Sizin kime aşık olacağınız beni ilgilendirmez.
Ancak doğaldır deyip kanıt olarak hayvanları gösterirseniz,hayvanlardan farkımız budur derim.
Zira hayvanlara göre doğal olup insanlara göre olmayan çok davranış vardır.Mesela öldürmek gibi...
Müslümanlıktan sözedilince,herkes Müslüman değil dediniz,o yüzden diğer dinlerde de günah olduğundan sözettim.
Öyle olduğunu pekala siz de biliyormuşsunuz zaten.
"Siz ve toplumunuz" söyleminizi anlamsız buldum zira aynı toplumun fertleriyiz.
Ben şahsen kimseyi taşlamam,kınamam da...En fazla tasvip etmem.
Bırakın da neyi tasvip edeceğime kendim karar vereyim.
Ha bu arada,keşke eşcinsellik için gösterdiğiniz hassasiyeti,töre cinayetleri için de gösterseniz,ne güzel olurdu.
Ben hayvanları doğanın parçaları olduğundan örnek gösterdim. Fakat hayvanlardan üstünlüğümüz varsa düşünme konusundadır. İnsanları aç bıraktığınızda her türlü şeyi yapabilirler açın namusu olmaz, bu işin cinsellik boyutuda öyledir toplulumuzda olan tecavüz vakalarının önemli bir kısmı bundan kaynaklanıyor ve bunun sonunda hayvanlardan güdüsel olarak bir eksiğimizin olmadığı açık.
evet eşcinsellik diye bir kavram var, ama var olması doğal olması anlamına gelmiyorPeki ne yapalim???
Var olan seyi yokmu sanalim???
Escinsellik insanlarin oldugu sürece vardi vede olacak. Buna artik Türkiye`de alissin.
Onlarida Allah öyle yaratmis, simdi Allah`a karsimi gelelim?
Kimse isteyerek escinsel olmuyor, dogustan beri olan bir dyuguyu nasil yok sansinlar, örtbas etsinler, nereye kadar bastirsinlar duygularini???
Biraz daha empati, biraz daha bilgi, biraz daha egitim sart bu konuda bence.
sonradan olusan birsey mi yoksa dogustan olan birsey mi bilemiyorum.
ama su varki...gittikce bu tarz seyler normallesiyor..gore gore, duya duya bizler bile normal karsilayabiliyorsak...evlatlarimizin zamanini dusunmek bile istemiyorum. Rabbim bizleri ve evlatlarimizi dogru yoldan ayirmasin insaAllah.
Dunya Saglik Orgutu 1993 yilinda escinselligi hastalik sinifndan cikardi. Bunu ogrenelim isterseniz.
Bir de escinsellik ruhtur arkadaslar, yaradilistir. Onlarca ornek sayabilirim. En yenisi komsunun oglu henuz 3 yasinda. Kiritarak yuruyor, anne olucam ben diyor, kesinlikle araba istemiyor oyuncak olarak barbi bebekleri var. Bildigin kiz cocugu. Annesi bunalimlarda tedaviye ugrasiyor ama en fazla yapacagi sey mimiklerini duzeltmek olabilir. Ruhunu terapiyle degisiremez.
Kızınızın marjinal arkadaşlar edindiği ,marjinal bir çevreye girdiği ortada .Ama yine de eşcinsel olduğunu göstermez bunlar.Böyle anlatınca gelip geçici şeyler gibi geliyor bu yazdıklarınız.
Her insan aynı olmaz ki ,mesela ben de çok kadınsı şeyler yapmaktan giymekten hoşlanmam ama yanlış anlaşılmasın tabi makyaj yaparım, rimel ruj mutlaka sürerim ama öyle çok da kadınsı takılmam.Düğün bayram falan olmasa etek,elbise giymem hiç.Ama eşcinsellikle uzaktan yakından alakam yok .Çocukken de öyleydim yani öyle cicili bicili elbiseleri giymek istemezdim hiç.Annem de hep zorlardı:).Şimdi de öyle ,hanım hanımcık veya böyle iddialı seksi şeyler falan giymem, tarz meselesi.
Kısaca bu anlattıklarınızdan kızınızın eşcinsel olduğu anlamını çıkartamadım ben.
Hic kimse yaw canim cok SIKILDI ben en iyisimi escinsel olayim hayatima renk katayim demez, dogusundan beri gelen bir duyguyu zamanla fark edip ve gercek kimligini bulmaya kadar gider bu is.
Toplumumuzda bir arastirma yapilsa, kadinlarin 50 % lezbiyen egilimlidir, erkeklerinde 50% guy egilimli....
Dünyada böyleyken sadece Türkiye`demi escinsellik yok? Hayret...
sadece bunlar değil tabi emin olmamı gerektirecek nedenlerde var ki ben artık kesinlikle eminim ve cok anlayışlı davranmaya çalışıyorum oda kendinden cok emin bulunduğu durumu benimsemiş gayet mutlu bizleri ne hale soktuğunun farkında bile değil eşcinsellik bumudur alkol alıp sabahlara kadar gezmek aileyi hiç olarak görmek önemsememek tedaviyi redetmek iletişimleri koparmak benim işim cok zor ilgilerinize yorumlarınıza çok teşekkür ediyorum sadece bilinçlenmek ve topluma bir evlat kazandırmak istiyorum kendimi ifade edebiliyormuyum bilmiyorum
Bir önceki sayfaya koyduğum animasyonda ki bir karakterde aynı sizin söylediğiniz söyledi:Akıl,nefis,edep vs. Cevap olarak lezbiyen karakter "kime aşık olacağıma sen mi karar vericeksin" dedi bende aynen bu cevabın arkasındayım.
Evet diğer semavi dinlerde de günah. Hatta İncil'de hemcinsiyle yatanın öldürülmesi gerekir şeklinde bir ifade olduğunu okumuştum yani çok katı bu konuda hristiyanlık. Ama günümüzde insan hakları bakımından gelişmiş ve nüfusun büyük bir çoğunluğunun hristiyan olduğu ülkelerde eşcinsel hakları onlaylanıyor çünkü bireylerin temel hakları kişilerin, toplumların inançlarıyla kısıtlanamıyor. Siz ve toplumunuz isterse taşa tapsın yeter ki inancınızı bahane ederek o taşla kafamızı yarmayın yani toplumdan silikleştirmeyin, töre cinayetlerine kurban etmeyin. Örnek:İran-Günah olduğu gerekçesiyle idam edilen eşcinseller Örnek2:Türkiye-Törenin verdiği kararla eşcinsel namus cinayeti kurbanı olan AHMET YILDIZ.
eğer eşcinsellik hormonal bi rahatsızlıksa ben o zaman eşcinsel oluyorum çünkü erkeklik hormonlarım çok yüksek ama ben kadınlara ilgi duymuyorum o zaman bende problem var:))
eğer hormonal bi sorunsa o zaman kızınıza gidip östrojen yükletin kadın olduğunu hisseder bu kadar basite iner bu problem.
östrojen desteği alan erkekler yada testesteron desteği alan kadınlar demekki onlarda eşcinsel
doğuştan kaynaklanan hormonal problem ilerde eşcinsel değil çiftcinsiyetlik yapar.
benim ergenlikte çıktığı için bu sorun tüylenmeyle bende sorun yok heee doğuştan hormonal sorunla doğan herkeste çiftcinsiyet olacak diye birşeyde yok ama hormonlar bu yönde etkiler.
herşeyi hormonlar etkileyebilir ama birde his zevk vardır mesela sevdiğimiz yemeğide bize sevdiren hormonlar değildir.
tabi ben böyle düşünüyrum kendimden yola çıkarak ama mutlaka hem hormon hemde psikolojik tedavi birbirini destekleyerek sanırım kızınız bu durumu aşabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?