Kızım evleniyor ve çok hırçınlaştı

gumusboncuk

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Mart 2007
558
44
623
Diğer
canım çok sıkkın..hanımlar ..kızımı evlendiryorum.. bende hem çalışp hem hazırlık yapıyorum.. ama kızm çok hırçınlaştı .. gidecem senden kurtulacam gibi sözler söylüyor.. ve üstelik kayın valdemin yanında .. ben onun yaptığından çok kayınvaldemin ses çıkarmamamasına üzülüyorum.. insan komşusu bile olsa kızm sen annenle nasıl konuşuyorsun der.. bunlara sessiz kalıyor.. sanki daha çok hoşuna gidiyor .. oysa ben elimden gelen fedakarlığı yapmaya çaışıyorum .. kızm evlenirken madi manevi her şeyini yapmaya çalışıyorum ..babası pek ilgili bir baba değil ..ama bu nankörlüğe çok canı sıkılyor..işte böyle ..

öncelikle hayırlı olsun..
derdi ne peki..aranız bozukmuyduki.. kayınvalidenizi katmadan siz konuşsanız kızınızla

Kızınız kaç yaşında?Evlendiğine göre 18 'inde en az.Ben olsam kızım mızım dinlemem,hiç ilgilenmem.Evlensin gitsin madem,görürüm onu.

sağol canım aslında aramız kötü değil norrmalde..yanlızken yapmıyor .. kayınvaldemin yanında cesaret buluyor..başkasının yanında yada yanlızken değil..

siz bir annesiniz ve de fedakar bir anne, çocuğu için birşeyler yapmaya çalışan bir anne... ellerinizden öperim öncelikle. Ben de yeni evliyim kızınız şimdi ergenliğin ve evliliğin vermiş olduğu stresle böyle çıkışlar yapmış olabilir canınızı acıtabilir ama siz güçlü olmaya çalışın. Hiç bir anne evladından böyle şeyler duymak istemez ve duyduğunda da incinir ama yapacak bişey yok bazen çocuklar annelerine karşı böyle hırçın olabiliyor. Sessiz kalın ve evlendirene kadar sabırla karşılayın çünkü o sizi mum yakıp arayacak el evinde. El evinde adama herşey batar hiç birşey baba evindekinin yerini tutamaz. O kurtulmaya çalıştığı ve artık sıkıldım dediği annesini düşündükçe burnunun direği sızlar o zaman ancak anlar kıymetinizi...
Ben öyle bir evlat olmadığımı düşünüyorum ama şuradan giricem konuya evlendim başka şehire gelin geldim canım annem burnumda tütüyor onu düşünürken burnumun direği sızlıyor resmen içim kavruluyor ben onsuz bir hiçim el evinde insan bunu daha iyi anlıyor. Kimse anne baba gibi olamaz ben onlarla daha bir anlamlıyım onlar olmasa naparım ben allah anneme babama uzun ömürler versin inşallah.
Sıkmayın canınızı bunlar gelir geçer elbet kızınızda evlendiği ilk günden itibaren anlar hatasını o söylediklerini bir bir yutar. Cahilliğine verin yine de şefkatinizi eksik etmeyin üzerinden en azından evinizden çıkana kadar kırmayın horlamayın o da kendi yapmış olduğu yanlışları önüne gelince anlayacaktır. İnşallah yerinde mutlu olur kızınız ve de siz Allah kolaylık verisin işiniz rast gitsin

Kızınız kaç yaşında?Evlendiğine göre 1yşınn8 'inde en az.Ben olsam kızım mızım dinlemem,hiç ilgilenmem.Evlensin gitsin madem,görürüm onu.
kızm 20 , yaşında dedğiniz gibi olmuyor,, sonuçta evlat .aslında o nun cahilliğine veriyorum.. ben daha çokı kayınvaldeme kızıyorum bunlara göz yumduğu için..

Ne yapacaksın o henüz hayat konusunda toy çokta kendini üzme er geç kaynanayıda görecek sabırlı olmanı dilerim

Allah yardımcınız olsun. Kızınızla konuşmuyor musunuz peki o sakin olduğu zamanlarda senin sorunun ne diye?

kızm 20 , yaşında dedğiniz gibi olmuyor,, sonuçta evlat .aslında o nun cahilliğine veriyorum.. ben daha çokı kayınvaldeme kızıyorum bunlara göz yumduğu için..

kayınvalidenizi bir kenara bırakın ona takılı almaya gerek yok tabiki uyarabilir ama uyarmıyorsa da bazıları araya girmek istemez belki de çekiniyordur araya girsem ana kız arasına ya gelinim kızar ya da torunum diye insanların içinden geçenleri bilemeyiz. Ama burada asıl önemli nokta kızınızla aranızda olan bu diyolog... Peki sizden neden kurtulacakmış bunu onunla konuştunuz mu ne beklentisi varmış derdi neymiş? Ne istemiş de yolunda gitmemiş? Önemli olan bunlar... Bırakın kayınvalidenizi dış kapının mandalı gibi görün her ne kadar olmasa da

bir de şu var o şimdi evleneceği için streslidir o evden kopacak gidecek ben de çok kötü olurdum. Annem ya da babam birşey dese batardı sanki şurdan kalk şuraya otur bile deseler kendimi dışlanmış gibi sanardım gerçekten insan çok farklı psikolojide oluyor. Benim annem babam ki onlar muhteşem insanlar el bebek gül bebek büyüdüm ben ideal anne baba ancak o kadar olur. Ama evlenme arefesinde hem aile hem çocuk çok gerigin olabiliyor benim dediğim aileme ailemin dediği bana batabiliyor. Gelip geçici şeyler bunlar... İnşallah kızınızdaki hırçınlık da böyle birşeydir çok takılı kalmayın o sizin evladınız yanlışlarıyla artılarıyla eksileriyle... Yaptığı hoş olmasa da karışsın ellere o zaman sorarsınız ona kızım benden kurtuldun nasılsın iyi misin? cici kaynanan seni sarıp sarmalıyor mu canına ciğerine evladı gibi basıyor mu diye?

Kız evladında ya anneler hırçınlaşıyor,yada evlenecek olan kızlar, acaba baskılardan mı? Yoksa rahatlıktan mı? Yoksa artık yeni bir hayata adım atmak ,kendi kararlarını vermek anne baba etkisi olmadan

sorun sizin ve kızınz arasnda.. kaynvalidenz müdahale etmek zorunda değilki. ha bir büyük olarak uyarsa ne alaa.. ama karsmadığı için onu suçlayamazsnz... aranıza girmek istemiyo olabilir...

Annenin kalbini kırarak evlenmek onun için çok iyi olmamış ama. İnşallah düğünden sonra stresi geçer.
Eminim sizin kıymetinizi anlayacaktır.

merhaba ablacım abla diyorum çünkü yaşınız büyük bn 25 yaşındayım 4.5 yıl önce ewlendim we ewlenmeme haftalar kala annemi çok üzdüm çok ağlattım onu ama şimdi dünyalar kdr pişmanım annem hiç kmsenin yerini tutamaz ama o stresmi diim ne diim artık nazım öfkem anneme geçiyodu
aanem hep derki analar köpek olmasın çok haklımış mart ayında ikizlerimi kaybettim erken doğumla onu daha ii anladım şimdi kızınıza kızmayın anlıyacaktır hatasını.....

Son düzenleme:
Evlenmeden önce kaynanaya koz vermek oda gidip oğluna anlatacak kızın annesini karalıyacak bazen kızlarımız akıllıca hareket etmiyor, evlendikten sonrada kız tarafını saymıyorlar damatlar

haklısın canım akşamdan beri gözlerim şişti ağlamktan ,gerçekten insanın çok gücüne gidiyor..dediklerinin hepsine katılıyorum..ve burda sıkıntımı paylasınca biraz daha hafiflediğimi hisstetim.. sağolun arkadaşlar

kızınızın bu davranısının altında yatan sebebe odaklanın bence
kayınvalıdenız tamamen ıyı nıyetle ana kız arasına gırmek ıstemıyor da olabılır
kotu nıyetle ıcınden ohhh da cekebılır
bu durumun sonucu degıstırmez kı
dusundugunuz gıbı sevınıyor bıle olsa o kızı sız yetıstırdınız ve buna kızınız musaade edıyor
onun dusunce, tepkı ve hatta olası dedıkodularından cok daha onemlı kızınınız bu davranıslar ıcıne gırmesı

ağlama canım annesin sen .evlat ne yaparsa yapsın gene evlattır..
al kızını çıkın bir yerlere güzelce konuşun koklaşın..
hayatı anlat ona kendi hayatından örnekler ver sevgiyle halledilir diye düşünüyorum
Rabbim yar ve yardımcın olsun..

Benim fikrimce kızınız evleniyor fakat evlenecek kadar olgunlaşamamış birisi.Öz annesine böyle davranan bir kız ne kaynanasıyla geçinebilir ne de eşiyle.Ben sizin yerinizde olsam bu yaşta evlenmesini istemezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…