- 14 Nisan 2013
- 2.182
- 2.122
- 333
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim oglum 26 aylik.oda anne diyordu herkese.son bikac aydir ananeee diye sesleniyo.ben sorun etmiyorum.su anda genc kisilere hala,buyuklere de anane diyor.Benim için dert ama sizin için öyle olurmu bilmiyorum...19 aylık bir bebeğim var bebeğim bayanlara hiç tanımadığı insanlara anne diyor... ve onların kucaklarına gidip onlarla yakınlık kuruyo ve obkarın arkalarından ağlıyor hiç ayrı kalmadık beni ararmı bilmiyorum ama hiç tanımadığı daha önce görmediği bayanlara bile anne demesi onların arkasından bile ağlaması beni çok üzüyor..Böyle bi durum yaşayan arkadaşlar var mı bu durum düzelirmi bilmiyorum..
Tam benim istediğim huy bu canım... çünkü takıntı haline getiriyodaha küçük canım ya
ama benim kızım o aylarda kimseyle muhattap olmazdı gerçi 4,5 yaşında yabancılarla konuşmaz
konuşursada tersler![]()
Ben daha sevebilirmiyim diye soranı duymadım direk aldılar benim bebeğim yabancılarla büyümedi yabancı ortamlarada girmedi huy işte çocukların farklı karakterleri oluyor... Benimki aşırı hatta ultra kendini sevdirme ve dışarıyla alakalı bir çocuk eşim buny sorun etmiyo ama ben sorun ediyorum anne kelimesi yerlerde o derece..Benim oglumda 23 aylik her yasli erkege dede,genclere abi diyor anneme ,anneanneme,teyzeme ve tabi ki bana anne diyor :) onun disinda anne dedigini duymadim..
İnsanlar bana iyi ki bir cocugun var diyorlar,desinler umrumda degil oyle demelerinin sebebi de oglumu kucaklarina vermemem ,dogdugundan beri buna dikkat etmeye calistim sadece yakin aile kucakta sevebilir onun disinda nadiren görüstügüm insanlarin kucagina vermiyorum, oglumda sanirim alisti yabanci kimse kucagina almak istediginde gitmiyor ,dogrumu yapiyorum bilmiyorum ama simdilik sicak kanli olmayiversin insanlara karsi temkinli olsun istiyorum
biraz daha büyúyünce anlatmaya calisirsin insanlarla bu kadar yakinlasmamasi gerektigini anlayabildigi kadar gerisi zamanla olur
Çok tşk ederim açıklayıcı bi bilgi olmuş..Herkese anne demesi konusu başka çocuklarda da görülüyor :) Bazı çocuklar her yaşlı amca görünce dede diyor, bazıları herkese baba diyor sizinki de anne diyor. Siz ona açıkladıkça o da büyüdükçe çözülecektir bu sıkıntı.
Herkesin kucağına gitmesi birazda güvenden sağlanıyor. İnsanlara güveni oluşmuş. Bunun bir sebebi bana kalırsa küçükken anne-bebek ilişkisini iyi kurabildiğiniz için. Özellikle ilk aylarda emzirirken arada kurulan bağ sağlam kurunca, her sıkıntısında tüm büyüdüğü dönemde siz karşıladıysanız hemen onda da insanlara karşı bir güven oluşmuş demek ki :) ''Bu insan benim tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor, tüm sıkıntımda yanımda o zaman ben ona ve onlara güvenebilirim'' ilişkisini kurmuş olabilir.
Gelişim psikolojisi dersinde bunlardan bahsetmişti hocamız :)
Çok sıcakkanlı ve insanları, sevilmeyi, oyunu seviyor belli ki.
Yani hiç sıkıntı yapıp kendi canınızı sıkmayın. Çocuğunuzun güven duygusu oluşmuş, anne deme olayı da zamanla dil gelişimini yavaş yavaş ilerledikçe o da çözülecektir.
canım benim ya. neden böyle yapıyor ki. hadi anne demesi anlaşılabilir de. arkalarından ağlaması ilginçBenim için dert ama sizin için öyle olurmu bilmiyorum...19 aylık bir bebeğim var bebeğim bayanlara hiç tanımadığı insanlara anne diyor... ve onların kucaklarına gidip onlarla yakınlık kuruyo ve obkarın arkalarından ağlıyor hiç ayrı kalmadık beni ararmı bilmiyorum ama hiç tanımadığı daha önce görmediği bayanlara bile anne demesi onların arkasından bile ağlaması beni çok üzüyor..Böyle bi durum yaşayan arkadaşlar var mı bu durum düzelirmi bilmiyorum..
Hiç bir fikrim yok burda belki yaşayan vardır nasıl bir yol izlenebilinir nasıl aşılır bunu öğrennek için açtım konuyucanım benim ya. neden böyle yapıyor ki. hadi anne demesi anlaşılabilir de. arkalarından ağlaması ilginç
Havalar güzelken sürekli dışarıdayız içeriye kapanan çocuk daha pasif olmaz mıGenelde evde mi vakit geçiriyorsunuz ?nadir dışarıya çıkıyorsa bunları yapması naormal bence
Hep evde tek başınıza vakit geçiriyorsanız dışarıya çıkıncada hoşuna gidiyor demekki kalabalıkta daha çok mutlu oluyorbunu anlatmak istemiştim ayrıca her çocuk farklıdırHavalar güzelken sürekli dışarıdayız içeriye kapanan çocuk daha pasif olmaz mı
mutlaka söylüyorsundur. o anne değil.Hiç bir fikrim yok burda belki yaşayan vardır nasıl bir yol izlenebilinir nasıl aşılır bunu öğrennek için açtım konuyu
Bendede var o sıcak kanlı ufaklıktan bitane kim çagırsa gider sarılır. Bu benim hiç hoşuma gitmiyor kadın ya da erkek insanlara güvenmiyorum..Evet aşırı sıcakkanlı ve güveni gelişmiş bu kadarıda abartı benimkinin ne zaman geçicek bilniyorum
Tabiki söylüyorum değişecektmutlaka söylüyorsundur. o anne değil.
o teyze ya da abla her neyse.
yol gösteriyorsundur.
zamanla da değğişecektir.
Aynen insanlar heleki bu devirde kimseye güven olmazken hemen herkesle bi bağ kurması beni şaşırtıyor ve sinirimi bozuyor.Bendede var o sıcak kanlı ufaklıktan bitane kim çagırsa gider sarılır. Bu benim hiç hoşuma gitmiyor kadın ya da erkek insanlara güvenmiyorum..
sevmesinler milletin çocuklarını ya hu dokunmasınlar eline bir şey vermesinler..
Canim benim kizimda herkese giderdi anne hemen diyemedigi icin herkede baba derdi bana bile oyle :) babasi evdeyken bana gelmezdi aglardi ben kucagima alinca .. Ama simdi yan odaya bile bensiz gitmiyor .. Merak etme degisir hatta ahh keske yine dursa diyebilirsin :) bende üzülüyordm gercekten hele sevmedigim insanlara gidince onlara gulunce deli olurdum :)Benim için dert ama sizin için öyle olurmu bilmiyorum...19 aylık bir bebeğim var bebeğim bayanlara hiç tanımadığı insanlara anne diyor... ve onların kucaklarına gidip onlarla yakınlık kuruyo ve obkarın arkalarından ağlıyor hiç ayrı kalmadık beni ararmı bilmiyorum ama hiç tanımadığı daha önce görmediği bayanlara bile anne demesi onların arkasından bile ağlaması beni çok üzüyor..Böyle bi durum yaşayan arkadaşlar var mı bu durum düzelirmi bilmiyorum..