Kızım hıc susmadan konusuyor🙈🙈

Benim abim de hiç susmazdı. Bir de kuzenim . Ben acımışım da az konuşurmuşum. Abimin çenesini hatirlarim yani 4-5 yaşlarindayken ben. Kuzenime de teyzem arada dermiş kızım biraz sus diye . Kuzenim ögretmen oldu da enerjisini atiyordur orda

Ben de inanilmaz gevezeydim küçükken. Bi saniye susmazdim,her konu hakkında bir fikrim vardi. Her lafa atlardim :)
Net olarak hatirliyorum, tam 5. Sinifta gevezeligi biraktim. Ne oldu da bıraktım onu hatirlamiyorum ama kendi kendime karar verip daha az konusma karari aldigimi hatırlıyorum.
Simdi otuzlarima gelecegim. Sevdigim ortamlarda gevezeyimdir. Ama benim icin onemli olmayan insanlarin yanında, ya da samimi olmayan bir ortamda saatlerce susarim. Bana 'ne sessiz kiz' diyen bile çıkar yani:)))

4 yaşında kızım var gün içinde sürekli soru yağmuru sürekli yattığı yerden gittiği wc,mutfak,odası nerde olursa konuşuyor ve uyumadigi zaman sürekli konusuyor olmadı şarkı söylüyor

Akşam olsun da uyusun diye bakıyorum bazen ne yalan soyleyim. Okulların açılmasına az kaldı diyip avutuyorum kendimi bu sene anaokuluna başlayacak kısmetse

Bende onun 2.5 yaş erkek versiyonu var. Bi de bizimki yarım yamalak konuştuğu için sürekli onu tamamlamam gerekiyor. Aynı şeyi 15-20 defa tekrarladığı oluyor ve insan bazen çok sıkılıyor.

Bir pedogag a gösterin bence hiperaktivite olabilir bipolar olabilir veya belki ileri derece zekidir işlenmesi lazımdır haberiniz yoktur. Çocukta bir sıkıntı var konuşmaya vuruyor bu sizin zihni de yoruyor tabi bence bir gösterin kafanız rahat etsin.sürekli aralıksız konuşması da hiç konuşmaması da bir sebebi olmalı araştırmalı

4 olabilir.3-4 yaşında çok soru sorma konuşma normal ama 8-9 yaş için bir sebebi olmalı

Ozel bir cocugun annesiyim. Konussun diye resmen para saciyorum tedavisine. Tedavisini yuruten psikolog insanlarin duyulariyla alacaklarinin miktarinin herkeste farkli oldugunu soylemisti. Yani sese karsi kapasiteniz yuksekse calisirken bile muzik dinlemek istersiniz. Herkesin gunluk konusma kapasitesinin oldugunu bunu calisma hayatinizda harciyorsaniz esinizin bir lafinin evde rahatsiz edecegini ilave etmisti. Verilen ornekler,ozellikle cocuklarda bana dehb olabilecegini de dusundurdu. Cocugumun tedavi gordugu yerde 8-9 yasinda dehb tanili bir kiz cocugu vardi. Aman Allahim 5 dk yanimda oturdu annesini beklerken. Beynim yandi. Surekli konusup soru soruyordu. Diyecegim o ki bu durum normal degil. Uzmanin gormesinde fayda var. Eger dehb ise hemen tedaviye baslanmali.

Benim kizim daha 10 aylik olacak simdiden biseyler diyor surekli soyleniyor susmuyor ne dedigide belli dedil dededede babababa bagirio okuyunca yazinizi gulumsedim allah baska dert vermesin bizimilerjmiz de bu sekilde olacak anlasilan )

hayır kadıncağaza da zor bir durum beyni yanar insanın hayat yükü ağır zaten tedavi olur terapi görür belki çok zeki bir konuda hobiye yazdırılır uzmana gidip rahatlar onlar da yoksa böyle çok zor ben hayal ettim şimdi benim beynim yoruldu resmen

Basak burcu 8 yasina girmeye 13 gün kalmis bir oğlum var' hic susmuyor arada ben biraz susayim dimi anne motorum soğusun diyor' arabada evde wc de yemekte her yerde konuşuyor soru soruyor cok soruyor arabalar ve makinelerle kafayi bozdu kitap oku diyorum konuşamıyorum o zaman diyor... allah seslerini eksik etmesin ama beynim yoruldu

Cok zor bir durum. Bu cocuklar bilerek yapmiyorlar. Durtusel,icten geliyor. Biz gik desin diye ugrasiriz onlar da biraz sakinlessin diye. Ne diyeyim,sagliktan kiymetli hic birsey yok.

Benimki 3 yaşında, aynen böyle durmadan konuşuyor.
Hatta uykusunda bile konuşuyor.
Uyanıp yatağın içine oturup, göz kapalı birşeyler saydirip, yine geri uyuyor
Hatta geçen uykusunda, gevregimi teyzem yedi diye ağlamaya başladı.
Sonra neden öyle yaptınız dedi falan..
Gündüz zaten sürekli konuşur, durmadan soru sorar.
Beyin yorgunluğu bizde de oluyor, olmaz mı..
Allah sağlık versin, tek bu olsun

Bende gecen tatilde denk geldim böylesine
Otelde kalan bir ailenin cocugu acayip konuskan, hic susmayan bir cocuktu. Daha 3-4 yaslarinda ama.

Hayir yani ne buluyorsa bu kadar konusacak
Diger cocuklara hic firsat vermiyordu.
Ben bile artik cocugu sesinden tanir olmustum ve icimden ailesine sabir diliyordum, sizin durumunuz da ayni demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…