kızım(kedim) ve eşim

Yaa sakın vermeyin kediyi kimseyeee kıyamam ona ben, benim de kedim var ona canım feda resmen o kadar çok bağlıyım seviyorum miniğimi. Evimin huzuru neşesi sessiz psikolog diyebilirim:) nazar değmesin:)

1 sene öncesi kediden korkan biriyken, deli gibi kaçardım yakınıma gelince kedilerden:) şimdi en kıymetlim:)

Ben de çok korkuyorum. Hafızamı kaybedebilirim o derece kuştan korkuyorum. Kendimi kaybedip çığlık atmıştım yere düşmüştüm herkes şoka girmişti. Ve işin kötü yanı ben bu olanları onlardan duydum. Kendimi kaybetmiştim tamamen. Eşim kuş beslemek istese ayrılırız. Ben misafirliğe gittiğim evde kuş olduğu için kafeste olduğu halde özür dileyerek evime geri gitmiştim. Çok zor yaşamayan bilmez
Aynen banada öyle diyorlar.
Dizilerde cami önünde güvercinleri besliyorlar ya, resmen korku filmi gibi sahne oluyor...

Bendede annem aynisini söylüyor. Kuş görünce kendini kaybediyorsun, Allah korusun caddeye atlamandan korkuyorum diyor her seferinde...
Ama ben ölü kuştan cok korkuyorum. Geçen gün kuş tüyleri görünce yakında ölü kuşmu var diye kendimden geçtim...
Yani konudaki adam yine anlayisli davranmis bence...

Kesinlikle katılıyorum

Hamileyken kedisini köpeğini sokağa bırakanlar, başından atanlar hiç mi ilahi adalet diye birsey olduğunu, bir şekilde bunun kendilerinden çıkabileceğini düşünmüyorlar?
Benim annem de korkardi hayvanlardan. Ve de tiksinirdi. Kedili eve misafirliğe gitmez, bir de üstüne kinardi insanları 'evde hayvan mi olur' diye. Sonra problemli bir kedi sahiplendim, kiyamadi atmaya ama bir buçuk ay kedi odamdan çıkamadı. Ben tatile gittiğimde 'ben bunla aynı evde kalamam' dedi, hayvana parayla veterinerde tuttum.
Sonuç?
Artık her gece beraber uyuyorlar. Gece uyanıp kediyi göremeyince söylene söylene gelip benim yanımdan kucaklayıp götürdüğünü bilirim :)
İnsanlar bir süre sonra hayvana alışıyorlar. Ama tiksinti duyuyorsa alışmak istememiş olabilir...
madem bu kadar büyük problem bir iki seans psikologa gitmeli bence. Belki altında bir travma vardır bu korkunun. Belki hayatta başka problemlere de neden oluyordur...
Yine de direnebildiginiz yere kadar direnin. Kedinin vebaline girmeyin...
Keşke benim yolum da bu kadar güzel ilerleseydi. Aslında ben de alışır güzel güzel yaşarız diye düşünüyodum çünkü potansiyeli vardı ama olmadı. Eşim kedim daha çok küçükken ona kedi sütü tozu falan getiriyordu. Maalesef Eşimin ailesi de evimize gelmiyor kedi var diye. Hatta her gittiğimizde kediyi daha vermediniz mi diyorlar. Ve hatta kediden korkmayan annesi korkuyormuş gibi davranıyor. Olaylar olaylar yani.

Gelmesinler... Sanki bayılıyorsunuz numaracı kaynana ağırlamaya :KK49:
Benim de ablam gelmiyor korkusundan, saygı duyuyorum. Ben ona gidiyorum :) ne yapayım, iki ayda bir ablam gönül rahatlığıyla gelsin diye evimin neşesinden mi olayım?
Takma bile kafana

Son düzenleme:
Eşin istemiyor diye gariban rezil mi olsun ya...alışsın kocan sen onsuzluğa alışacağına.
Buraya konu açıp bunu düşünmen bile yanlış,sana alışmış evde yaşamaya alışmış aeni ailesi bilen hayvanı nasıl barınağa veya sokağa bırakıp eve geri dönebilirsin ki?

Bende sokaktan kedi almıstım ama heryeri pisliyordu ve aşırı pis kokuyordu alıstıramadım ve aşırı derecede gaz cıkarıyordu acayip kokuyordu dayanamdm ama sokaga atmadm hayvan toplayan yerlere tel. Acıtım gelip goturduler

Maalesef sizin kediniz hastaymış. Keşke bir veterinere götürseydiniz. Çünkü sadece hasta kediler kendilerini temizlemezler ve pis kokarlar. Sağlıklı ev kedisi yeni yıkanıp ütülenmiş çarşaf gibi kokar :) Gaz çıkarması bağırsaklarındaki parazitten kaynaklanıyor. Konuyu okuyup gören olursa bilgisi olsun diye yazıyorum. Bir kediyi sokaktan alıp sahiplendiğimizde ilk olarak veterinere götürüp parazit aşılarını yaptırmamız gerekiyor ki sağlığına kavuşsun. Ardından zaten titizliği karşısında hayrete düşersiniz. :)

Bu konu aracılığıyla belki okunur diye bir şey eklemek istiyorum. Bir kedinin sağlığı yerindeyse, düzenli olarak veterinerde parazit aşıları yapılıyorsa, kendini durmadan temizler ve mis gibi kokar. Eviniz kirliyse evinizin kirli olmasından rahatsız olur ve bunu size belli eder, şaşırırsınız. Yani insanların evinde kedi olan insanları pis bulmalarının sebebi kedileri tanımıyor olmaları. Kedi zaten kendisi pis yerde yaşamaz. Ayrıca elektrik süpürgesi gören kedi tüyünün 'Hayır ben burdan ayrılmak istemiyorum yapışacağım koltuğa' dediğini hiç görmedim. Zaten süpürüyoruz evimizi, kedi pislik içinde evde dolaşmıyor yani hayal güçlerine hastayım bu insanların.

Kedi İslamiyet hayvanıdır bu arada. Temizliği sayesinde. Kedinin içtiği sudan abdest alınabiliyor. Kedi böyle bir hayvan. Peygamberimizin kedi sevgisi de meşhurdur. Kediyi pis adledip kedili ev pistir deyip o eve gitmeyen İslamiyet' in kedi hakkındaki görüşlerine bir baksın.

Es hakli diyenleri anlamiyorum, evlenirken kabul etmeseydi o zaman. Korku yenilebilen bir seydir, denemeden ben bunu istemiyorum gitsin diyemezsin. Cok lazimsa tedavi olsun veya olmayi denesin. Oyle otursugun yerden ben korkuyorum sen evcilini sokaga at nedir?

3 hafta once arka bahcemden bir aglama sesi geldi ..
Sahurda indim asagiya .
Otlarin dikenlerin icinden cikardim oglumu ve eve getirdim ...
O kadar korkmus ,o kadar acikmis ,o kadar caresizdiki .
Elimin ici kadar peyniri 1 dk icinde yedi 3 haftalik minigim :(
Ben ki daha once sadece sokak hayvanlarina dokunmadan yemek veren en fazla baslarini oksayan insanim
Yememekten kabız olup acı cekip gozumun icine bakan kedimin kicini yagli pamuklarla silip ,siringalarla ilac verdim ..
Simdi o beni mutlu eden tek varlik :)
Gogsumde uyuyor ve sanirim beni annesi zannediyor ...
Onu evde yalniz biraktigimda aklım surekli onda ,acaba basina bi sey gelir mi korkusu kalbimi hizlandiriyor .
Isim bitince kosarak eve gidiyorum ..
Gozunun icine bakinca o caresiz hali aklima gelip agliyorum ..
Beni birakma falan diyorum kucucuk kediye ...
Esinize bunu okutun ..
O gercekten size emanet edilmis bir can ..
Belki esinizle sadece oynamak istiyor .
Belki ilgi istiyor ..
Kedi manyaklari diye bir gruba uye oldum fb tan ..
O caresiz yavrulari gordukce içim eriyor ..
Onlar bize gercekten emanet ..
En kotu ihtimalle annenize birakin ,kardesinize birakin ..
Ve ev degisikligi bile kendilerini terketmelerine yol acarken
Allah rizasi icin barinaga falan birakmayin ..

Ben de çok korkuyorum. Hafızamı kaybedebilirim o derece kuştan korkuyorum. Kendimi kaybedip çığlık atmıştım yere düşmüştüm herkes şoka girmişti. Ve işin kötü yanı ben bu olanları onlardan duydum. Kendimi kaybetmiştim tamamen. Eşim kuş beslemek istese ayrılırız. Ben misafirliğe gittiğim evde kuş olduğu için kafeste olduğu halde özür dileyerek evime geri gitmiştim. Çok zor yaşamayan bilmez

Bir kus tarafindan yendiniz herhalde eskiden ...
Bunlarin sebepleri ailelerin cocuklarini hayvan sevgisiyle buyutmemesi boncuk hanimciiim

Hemen şehrinize baktım profilinizden. Ben çok isterim. Sokağa atmayın yazık günah. Siz İstanbul ben Şanlıurfa. Nasıl olur bilmiyorum.

Kedinize yuva, onu sevecek bir sahip bulsaniz bile problem bitmeyecek ki, onun yoklugunu, boslugunu her hissettiginizde gitmesine sebep olan esinize kizacaksiniz. Cocugunuz gibi, ozleyeceksiniz, arayacaksiniz, nasil her sey yolunda gibi, eskisi gibi devam edeceksiniz ki hayatiniza? Insan buz gibi olur. Ben yapamazdim.

Esiniz kediden korkmuyor ki ailesi "o evde kedi var gelmeyiz" dedigi icin istemiyor. Bastan kabul etmeyecekti o zaman evlenmeyi. Cok yazik, annesisiniz siz onun, guvenli ev bile bulsaniz iliskiniz asla eskisi gibi olmaz.

Eger sekiz ay boyunca ufacik bile sevmis olsaydi onu "sokaga birakalim" diyemezdi. Merhametsiz insanla yasamak cok zor olsa gerek. Kediye cok uzuldum. Habersizce uyuyup yalaniyordur, neler yasayacak bilmiyor.

Sokaga bırakma onerisi yanlis.. Onun dışında, eşini bi noktada anlamak lazim, korkuyorsa korkuyordur, aa korkacak ne var ki demek cok abes..
Evlenirken bu hususa yorumu neydi?

Yerinizde olsam ve birisinden vazgeçmek zorunda kalsam o eşim olurdu..
Eşinizden önce o varmış nasıl bir başkasına vermeyi düşünebiliyorsunuz o size alışmıştır artık. Baskı kursun istediği kadar kapıyı gösteririm ona hadi bakalım. Korkma falan bahane eğer sizi gerçekten sevseydi sizin değer verdiğiniz can için sokağa bırakalım demezdi. Lütfen bakamayacaksanız almayın şu masumları yazık

eşiniz korkusunu yenememiş bence üstüne gitmeyin mesela bende aşırı korkuyorum tüm hayvanlardan küçükken elimde bir civciv ölmüş ve o günden beri korkar olmuşum kedisi olan komşuma gittiğimde diken üstünde oturuyorum hemen kalkmak istiyorum o kadar korkuyorum ki bunu yaşamayan gerçekten bilemez eşini sokağa at ben olsam boşardım diyenler olmuş çok garipsedim doğrusu evet eşinin söylediği hoş değil sokağa at demesi yanlış başka çözüm yolu bulmalıydı madem kendinde kurtulmak istiyor fakat böyle çözüm bulunabilecek şeyler için boşarım lafları bana hoş gelmiyor evet bir canlıdan vazgeçmekte zor ama bir yuva kurmakta zor hele ki hamileyken oturup konuşun bir yol bulun barınak ve sokak dışında tabi

Kedilere bayılıyorum
Annemin iki kedisi var evinde can yoldaşlığı yapıyorlar anneme.
Annemle babam ayrılırken kedimiz patisiyle annemin gözyaşlarını silmişti. O kadar hisliler ki..
Nolur sokağa bırakmayın eşinizde alışmaya çalışsın. Korkusunun üzerine gitmedikçe yenemez. Size baskı kuracağına biraz “gerçek” gayret göstersin.

Evde 2 papagan 1 kopek var. Esim bu hayvanlari istemeseydi heralde bu evlilik yurumezdi...

Evde 2 papagan 1 kopek var. Esim bu hayvanlari istemeseydi heralde bu evlilik yurumezdi...
şaka mısınız? Benim de bir kedim var ama eşim korksaydı asla eşimden vazgeçmezdim. Sizin için evlilik bu kadar basit demek ki. Adam da korkuyormuş ne yapsın yani kediyle yaşamak zorunda değil herkes..bence sahiplendirmek çok mantıklı aynı ilde olursa ziyaret de edilebilir ama asla boşanmak gibi saçma sapan şeyler düşünmeyin evlilik bu oyuncak değil yuva yıkmak bu kadar kolay mı ya:oha:

şaka mısınız? Benim de bir kedim var ama eşim korksaydı asla eşimden vazgeçmezdim. Sizin için evlilik bu kadar basit demek ki. Adam da korkuyormuş ne yapsın yani kediyle yaşamak zorunda değil herkes..bence sahiplendirmek çok mantıklı aynı ilde olursa ziyaret de edilebilir ama asla boşanmak gibi saçma sapan şeyler düşünmeyin evlilik bu oyuncak değil yuva yıkmak bu kadar kolay mı ya:oha:
Iste hayvanlar boyle vazgecilen oluyor ne yazikki. Yuva yikmak kolay degil , ama hayvan atmak kolay sanirim :işsiz:

Back
X