kızım konuşmuyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi ey18
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ey18

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
59
26
3
33
kızlar mrb kızım 17 aylık ve hala çok az şeyler sölüyor baba mama sıcak gel başkada bişey sölemiyor ne kadar öğretmek istesekte red ediyor öğrenmek istemiyor bişey öğretmek istediğim zaman sinirleniyor sizce normal mi bu ayda bu kadar az konuşması ne yapabilirim

Ustune gitmeyin. Isteklerini nasil anlatıyor size hareketlerle mi?

17 aylik bebek daha.bence cok bile kelime söylüyor suan.zamanla daha da konusmaya baslar.televizyon izliyorsa cok fazla, izletmemeye calisin.televizyon izleyen cocuklar cok daha geç konuşuyor. Endiselenmeyin zamanla olur.henüz erken.

Yegenim 3 yasinda konustu.hepsi ayni olmuyir sonucta bir kelime konusabiliyormus.endiselenmeyin o birden baslar konusmaya sonra sus diye yalvaririsiniz;)

benim cocuklar 17 aylikken sıcak felan deseydi çocuklara dahi muamelesi yapardık heralde:)
benimkiler 2 yasindan sonra derdini anlatmaya başladı.bence bebeginiz gayet normal durumda.
boşuna endişe etmeyin.cocugada yansır başka şeylere yada daha geç konusmasina bile sebep olabilirsiniz.rahat olun..
sağlıkla büyütun

kızlar mrb kızım 17 aylık ve hala çok az şeyler sölüyor baba mama sıcak gel başkada bişey sölemiyor ne kadar öğretmek istesekte red ediyor öğrenmek istemiyor bişey öğretmek istediğim zaman sinirleniyor sizce normal mi bu ayda bu kadar az konuşması ne yapabilirim
Genetik yatkınlık var. Belki siz yada eşiniz yada kardeşleriniz geç konuşmuş olabilir. Genel olarak kızlar erken konulur ama hep böyle olacak diye birşry yok. Ama özel eğitim öğretmeni olarak bir doktora gitmenizi öneririm.bir uğrayın ille Problem var diye değilde gelişim süresince sizinde daha az stresli olmanız için faydalı bence

Komutlarınızı yerine getiriyor mu? Daha önemli olan şey bu.

tabiki. zaten çok akıllı ama öğrenmek istemiyor işte
Benim ilk çocuğum 18 aydan sonra iki kelimeli cümle kurmaya başlamıştı. 2 yaşından sonra birden 3 zamanı da doğru kullandı ve cumle ıçindeki kelime sayısı 4-5 e cıktı. Ikıncı çocuğunuz 1 yaşını geçince konuşur muhtemelen. En iyi abla- abiden öğreniliyor.
Kısacası sizin durumunuz normal geldi bana.

Back
X