Kızım konusunda çok mu hassasım

Komodo ejderi

yaprak döker bir yanımız ,bir yanımız bahar bahçe
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2022
622
772
53
Kızlar benim kızım 5 aylık ve çok güleç bi bebek dün akşam oturmaya gittik orda eşimin kuzeni bunla bayağı oynadı güldü kızım da tabii ordan bi akraba erkeklere dah çok gülüyor dedi. Ben de güleç bu bebek herkese gülüyor dedim . Yok onlara daha Farklı sanki dedi . İçten bi sinirlendim ama çokta üstelemedim aynı ortamda olduğumuzda kesin yine der ne yapmalıyım ne demeliyim fikir istiyorum yoksa ben mi alınganlık yapıyorum

Kızlar benim kızım 5 aylık ve çok güleç bi bebek dün akşam oturmaya gittik orda eşimin kuzeni bunla bayağı oynadı güldü kızım da tabii ordan bi akraba erkeklere dah çok gülüyor dedi. Ben de güleç bu bebek herkese gülüyor dedim . Yok onlara daha Farklı sanki dedi . İçten bi sinirlendim ama çokta üstelemedim aynı ortamda olduğumuzda kesin yine der ne yapmalıyım ne demeliyim fikir istiyorum yoksa ben mi alınganlık yapıyorum
Minicik çocuklara cinsiyetle ilgili saçma sapan atamalar yapmaya bayılır o akraba bozuntuları. Gözlerine dik dik bakarak "ne demek istiyorsun?" Deyin tatmin edici cevap alana kadar tekrarlayın sertçe. Hadsiz!

Bazi cocuklar bir cinse daha yakinlik gosterebiliyor ben bir problem gormedim. Benim yegenimde erkeklerde daha cok duruyordu daha rahat davraniyordu bizde farkindaydik gulup geciyorduk. Daha da 5 aylikmis yani farkinda degil bebek ben bir an daha buyuk sanmistim.

Ülkede kız bebek olmak bile eleştiri sebebi...
Gerizekalı adam. O ne demek diye sorun. Gayet net ve cevap alacağınızı belirten bi tonla.
Kadın bunu söyleyen dedim bir an kavga çıkarayım sonra dedim kavga çıksa daha çok beyinlere yerleşecek konu denedim ama hala aklımda bu konu

Buna mı takıldınız gerçekten ? Koskoca kadınsınız.

Ne kadar sinir bozucu ya.. bizim toplumda hemen hemen her ailede böyle bilmiş akrabalar oluyor..

Kadın bunu söyleyen dedim bir an kavga çıkarayım sonra dedim kavga çıksa daha çok beyinlere yerleşecek konu denedim ama hala aklımda bu konu
Kavga çıkarmaya gerek yok, demek ki onlar daha candan yaklaşıyor daha içten seviyor kızım da bunu hissettiğinden daha çok gülüyor deyin, 5 aylık bebeğe olmadık imalarda bulunuyorsa şayet mesajı alır.

Rahatsız olmanızı anlıyorum ya ben de akrabaların manasız cinsiyet yorumlarına uyuz oluyorum ama bence bu tarz densizliklere, düşünülmeden ezbere söylenen cinsiyetçi laflara tepki verdiğimizde birden konu önemli hale geliyor, kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar. Hiç "aa evet, ayıp oldu" deyip susan görmedim, "bunda ne var?", "ben iyi niyetle dedim, abartıyorsun" vb. diyorlar. Bunu diyenler çocuğunuzun cinsiyete bakışını etkileyebilecek, sık görüşülen kişilerse bir sonraki seferde uygun dille bu tarz yorumlara gerek olmadığını diyebilirsiniz ama öyle değilse dediğiniz gibi tepki verdiğinizde akla yerleşebilir.

Küçücük çocuktan ne isterler anlamam ki.

Bebek cocuklarla ilgili agzi olan o kadar çok konuşuyor ki ben artik cevap vermiyorum, pes ettim, duymazliktan geliyorum, mimik bile oynatmiyorum, sadece ters bakiyorum. Cevap verince sen suçlu oluyorsun. Bosuna dememisler yapan kurtulmus soyleyen kurtulmamis diye

Benim oğlumda öyleydi erkeklere gitmek isterdi hep küçükken hatta biz hep bunun şakasını yapardık kuzenim bir gün erkek kılığında geleceğim artik derdi :) gitmezdi hiç teyzelerine
Kötü niyetle söylenen bir cümle olduğunu düşünmüyorum.. hatta yorumlara da göz geçirdim de buna neden bu kadar takınıldığına da anlam veremedim.

Back
X