• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım konusunda çok mu hassasım

katılmıyorum ya özellikle kız bebekleri cidden büyük erkeklere daha çok gülüyor , bunda da garip bir şey göremiyorum.Erkeklere daha çok gülmenin nesi ayıp ? bazıları kur filan da yapıyor hatta çok masum
erkek bebeklerde yapar ama kizlar daha akıllı bence.

bunu herkes konuşuyor biliyor sanıyordum
Evet iste nesi ayip, kadin bunu yargilar gibi sormus ki anne rahatsiz olmus, niye rahatsiz olsun ki yoksa? No?😐

Kızlar benim kızım 5 aylık ve çok güleç bi bebek dün akşam oturmaya gittik orda eşimin kuzeni bunla bayağı oynadı güldü kızım da tabii ordan bi akraba erkeklere dah çok gülüyor dedi. Ben de güleç bu bebek herkese gülüyor dedim . Yok onlara daha Farklı sanki dedi . İçten bi sinirlendim ama çokta üstelemedim aynı ortamda olduğumuzda kesin yine der ne yapmalıyım ne demeliyim fikir istiyorum yoksa ben mi alınganlık yapıyorum
Bence gereksiz hassasiyet olmuş
Benimde bir kızım var iki aylık .
Gülmek için bı cins seçebilir olağan geliyor bana seçmesi de bunun dillendirilmesi de.

Abartmıyorsunuz? Kardeşim, yeğenim, kuzenlerimin çocukları büyük erkek çocuklarını gördüklerinde hemen seviyordu. Biz hiçbir zaman da yanlış anlamadık, fesat düşünecek bir durum da yok. Bebek sonuçta bunlar. Ayıp bir şey de değil.

Erkek bebekler için bir şey diyemeyeceğim çünkü o açıdan dikkatimi çekmediler. Çevremde kız çocuklar daha fazlaydı.

Abartmıyorsunuz? Kardeşim, yeğenim, kuzenlerimin çocukları büyük erkek çocuklarını gördüklerinde hemen seviyordu. Biz hiçbir zaman da yanlış anlamadık, fesat düşünecek bir durum da yok. Bebek sonuçta bunlar. Ayıp bir şey de degil.
Ayıp değil tabiiki de. Bunu soran kadinin tavrinda yanlis bisey olmali, abul subuk bisey ima eder gibi? Konu sahibi niye rahatsiz olsun ki yoksa?

Ben sizi haklı buldum. Kundaktaki bebek bu, bebeğe bakıp bile cinsiyet görmek saçma. Ayrıca kadınlar hakkında ona güldü, buna baktı mini etek giydi, hafif, yollu vb sıfatlar kundaktayken mi başlıyor yani:ruh:Toplumda ne cahl ve mal insanlar var korkunççççççççç

Bazı bebekler erkekleri daha çok sever.benim oğlum kuzenlerimin oğluna hayran.o kadar çok seviyor ki.bazı kız bebekleri de öyle.ben buna şahit olduğum zaman asla yadırgamam yani.eğer o kişi sizin düşündüğünüz gibi kötü niyetle söylemişse o onun fesatlığı.

Erkekler daha komik ve daha rahat oldukları için bebekler onlarlayken daha çok eğleniyor. Kız çocuklarının babaya düşkünlüğü de bunun ispatı. Bunda bozulup sinirlenecek bir şey göremedim.
Evet benim kızım da babasına aşıktı resmen.gece uyanınca bile babasını çağırırdı😅.yemeğini babası yedirirse huysuzluk yapmazdı.

Sanırım söylerken üslubu, tonlaması rahatsız etti sizi. Yoksa cümle yalın haliyle farklı gelmedi.

Ayıp değil tabiiki de. Bunu soran kadinin tavrinda yanlis bisey olmali, abul subuk bisey ima eder gibi? Konu sahibi niye rahatsiz olsun ki yoksa?
Abartıyor bence konu sahibi. Misafir olan kişinin ikinci kez demesi bence imadan değil, konu sahibinin kabullenmemesinden dolayı tekrar dile getirmesi. Ben de aynısını yapardım. Biri inkar etse ısrar ederdim. Zaten konu sahibinin ilk yazdığını tekrar okuyunca ima görmedim, ısrar gördüm.

Abartıyor bence konu sahibi. Misafir olan kişinin ikinci kez demesi bence imadan değil, konu sahibinin kabullenmemesinden dolayı tekrar dile getirmesi. Ben de aynısını yapardım. Biri inkar etse ısrar ederdim. Zaten konu sahibinin ilk yazdığını tekrar okuyunca ima görmedim, ısrar gördüm.
Olabilir

Kızlar benim kızım 5 aylık ve çok güleç bi bebek dün akşam oturmaya gittik orda eşimin kuzeni bunla bayağı oynadı güldü kızım da tabii ordan bi akraba erkeklere dah çok gülüyor dedi. Ben de güleç bu bebek herkese gülüyor dedim . Yok onlara daha Farklı sanki dedi . İçten bi sinirlendim ama çokta üstelemedim aynı ortamda olduğumuzda kesin yine der ne yapmalıyım ne demeliyim fikir istiyorum yoksa ben mi alınganlık yapıyorum
Cinsiyetçi düşünen akraba değil de daha çok sizmişsiniz gibi geldi bana. Bebeklerde olur bu, çok defa duydum şimdiye kadar. Erkeğe gülebilir, gözlüklülere gülebilir, başı kapalı olanları özellikle seçebilir, çok da dile getirilir bunlar. Ama akrabanızı siz daha iyi tanırsınız, bel altından vuran garip tiplerdense o zaman sizin düşündüğünüz gibi olma ihtimali var

Valla bana göre cümlede birşey yok.
Ama sonuçta o diyaloğu siz yaşadınız, söyleme biçimi, size geçirdiği hissiyat sebebiyle eğer takıntılı biri değilseniz haklı olabilirsiniz. Bir cümleyi ifade ediş biçimi çok değiştirir anlamını.
Ben de böyle düşünmüştüm acikcasi, sonra yorumlara bakınca hepten corba oldum.

acaba şöyle mi desem bebekler ve çocuklar hakkında bu tarz konuşmaları doğru bulmuyorum çünkü 3 yaşına kadar cinsiyet algıları olmuyor mu desem... yoksa sakal çok komiğine gidiyor bi de gözlüklüler gibi deyip konuyu normalleştirsem mi

acaba şöyle mi desem bebekler ve çocuklar hakkında bu tarz konuşmaları doğru bulmuyorum çünkü 3 yaşına kadar cinsiyet algıları olmuyor mu desem... yoksa sakal çok komiğine gidiyor bi de gözlüklüler gibi deyip konuyu normalleştirsem mi
Konu zaten normal birşey demenize gerek yok

Ben bir ima görmedim, erkek olan kişi daha cana yakın gelmiş olabilir bebeğe, kadının öyle saçma/aşağılık bir detay düşünmediği için 2. defa aynı şeyi söylediğini düşünüyorum.

Back
X