kizim kv de haftada bir gece kalsa...

Konu sahibi kadar bile vakit geçiremeyen anneler var konu sahibinin 1 tam günü boşmuş haftasonu da var etti 3 gün,haftada 6 gün çalışan anneler var hayat zor

Cok gec oldu simdi yatiyorum isterseniz musait oldugumda direk kitaplarimdan da baska makalelerden de paylasabilirim, halihazirda hem gelisim psikolojisi calisiyorum hem de ayrica konunun egitimini aliyorum, bize ogretilen 0-3 yas doneminde bu tarz ayriliklarin cocukta kaygili baglanmaya neden olacagi (bu da genelde annesine cok duskun diye tanimlanan cocuk tipine karsilik geliyor) cocugun temel guven duygusuna karsi guvensizlik gelistirecegi ve bunun ileriki hayatini olumsuz etkileyecegi yonunde. Her cocugun hissettiklerini yansitma sekli farklidir, kendi icinde neler yasadigini bilebilmemiz mumkun degil, uzman çocuk psikiatristleri bile uzun suren terapiler sonucu teshis koyarken, bizim ama benim yegenim cok mutlu, benim kizim cok saglikli baglandi vs dememiz sadece havada kalir.

Konu sahibi kadar bile vakit geçiremeyen anneler var konu sahibinin 1 tam günü boşmuş haftasonu da var etti 3 gün,haftada 6 gün çalışan anneler var hayat zor
hayat gerçekten zor.üstelik birde çocuk sahibi olunca ister istemez daha da zorlaşıyor

Kırmak istemem sizi. Ama kayınvalidem de evlatlarım tek yaişamım diye sürekli ağlayarak sızlayarak bizi yollaması sanırım beni bu kadar ağdalı evlat sevgisi ifadelerinden soğuttu.
Onun bir kaç evladı varken bu kadar gözü yaşlı olması beni sıkıyor sanırım. İyi niyetli biliyorum ama tek çocuğunu başka şehre yollayan annem gayet güçlü dururken karşımda ölürüm kurban olurum sözleri itici geliyor.
Halil Cibran'ın güzel sözleri vardı annelikle ilgili, onlar sadece size emanet diye. Bunu aşırı bağlılığa çevirmeyi anlamlandıramıyorum.
Anlamıyorum da, elbette ileride pişman olmamak için çok vakit geçirmeniz güzel ama uçurumlara ölümlere yada feda etmelere gerek yok sanki.

Çok yakın bir arkadaşım var şu an amerikada doktorasını yapıyor. Fakülteden arkadaşım çok sorumluluk sahibi akıllı bir kızdı hep. Kendi işini kendi görür kimseden beklentisi olmazdı. Hem de profesyonel sporcuydu. 9 aylık kreşe vermiş annesi hemşire olduğu için. Liseye geçtğinde fen lisesi kazandığı için 15 yaşında yatılıya ayrılmış zaten. Hep ayaklarımın üzerinde durmayı öğrendim iyi ki annem çalışmış da kreşe vermiş beni derdi hep :)

Sosyal devlet çalışan çocukları için kreşler falan bize uygun değil ya gerçekten. Bana çocuk soranlara devlet bebek kreşi yapsın evimin yakınına o zaman yaparım diyodum anladım ki olsa da kimse vermez bebesini

yoo kırılacağımız birşey yok.belki geri kafalı gördünüz beni.haklı da olabilirsiniz.uçurumla alakalı yazdığım o söz bana ait ve gerçekten (uçurum,ölüm) gibi kelimelerden çok daha farklı anlamlar var derininde ve anlamak istenildiğinde.Allah herkesin gönlüne göre versin her dileğini inşallah.burada sadece sohbet ettik belki birbirimize birşey kattık belki katamadık.ama fikir ayrılıkları olacaktır her zaman.olmak zorunda çünkü.

Ben bırakmazdım
Kimisi 2 sokak ötedeki annesinde bırakıyo, üşeniyolar mı bilmem
Ben her sabah bırakıyorum her akşam alıyorum. Boş günüm yok Pazar dışında 8 saat çalışma 1,5 + 1,5 = 3 saat yol 11 saat ayrı olmama rağmen ( Sadece cumartesi yarım gün ). İşim zor yol uzak demiyorum, işteyken zorunlu hadi ama dönüşte almazsam yatamam ben.
Sizin tercihiniz sonuçta, bişey diyemem

bence birak. hem o gun kari koca vakit gecirirsiniz. benim tanidiklarim var ananede babannede isteyerek kalitlyor psilolojileri falan da bozulmuyor.

Yooo dur bakalım orda, ortada hakaret yok. Ben de çalışıyorum, bakıcım var. 0 tv , her gün park , ve full oyun( kadın temizlik yapmiyor) büyüyor. Bunları kameradan takip ediyorum.krese verebilecek kapasitesi olan bakıcı da tutar. Kres kötü bir yer degil ama 2 yaşından önce evet çok kötü bir yer.
2 yaşından sonra anneli ya a bakıcıli oyun grplari
3 yaşından sonra yarım gün kres gayet faydalı mesela.
Hemen saldıracak bir şey buldum sanma, sakın ol.

Son düzenleme:
Hayır zorunlu hallerde bırakılır ama ben kendi adıma gün içinde 11-12 saat ayrıyken akşamda görmemeyi hem kendime hem kızıma haksızlık olarak görürüm ve rahat yatamam.
Yoksa o da bir birey yapışık ikiz olmalıyız her daim demiyorum
Öyle olsam çalışmazdım.

siz buna arabesk dersiniz.ben annelik derim.ancak kendi fikrinizi beyan ederken bir başkasının fikrini aşağılamak pek hoş değil.

ne alakasi var kaynanaya vermekle falan. olaylarri dramatik hale getirmeye bayiliyorsunuz. eminim bu cocugunda hosuna gider

Arkadaşlar annelik demek,kendini çocuğu için sağa sola atmak,kendini ona adamak,hergününü onunla geçirmek demek değildir.Siz bunları yapıyorsunuz diye iyi anne olduğunuzu zannediyorsanız olayı çok başka anlamışsınız.Anne olmak demek; bir çocuğu en güzel şekilde yetiştirmek,onu karşılıksız sevebilmek,herzaman onun arkasında olmak,topluma faydalı bir birey olması için çabalamaktır,bunlar gibi örnekleri çoğaltabiliriz.Bir insanın herzaman önceliği kendisi olmalıdır.Siz eğer önceliği kendinize verirseniz,siz mutlu,huzurlu bir birey olursanız,çocuğunuza da çok daha verimli olursunuz.Bir insan çocuk sahibi oldu diye,kendini tamamen onun isteklerine ve ihtiyaçlarına göre programlamamalı.Kendisinin de bir birey olduğunu ve bir hayatı olduğunu göz önünde bulundurup,kendisi ve çocuğu için uygun çözümler bulabilmeli.Bu toplumun saçımı süpürge ettim baskıları yüzünden insanlar çocuk sahibi olmayı bile erteliyor sürekli,bilmem farkında mısınız? 1 gece babaannede çocuk bırakmakla,kimse kötü anne olmaz,kimsenin de psikolojisi bozulmaz.Olayı bu kadar büyütüp,konu sahibinin de moralini bozmaya hiç gerek yok.Çocuk sahibi oldu diye,kadın bir nefes alamayacak mı ya.Bir gece de hem babaanne dede torununa doysun,anne de kocasıyla vakit geçirsin biraz.Abartılacak bir durum yok yani.

Hayır yanlış anlamadım çünkü diğer üyeye de aynı şekilde yazdın,alt metnin şu gibi: nasıl yaa anne olsan bunları yazamazsın
diğer arkadaşın yazısından anne olmadığını anlamak güç değil.ona evet sanırım bir anne değilsiniz yazdım.ancak sana olan yazımda böyle bir düşüncem yoktu gerçekten

Kayinvalidenin kalma gibi bir durumu yoksa deneyebilirsiniz.
Ben normalde oğlumu bırakırken tereddüt etmem, gezme için bile çok fazla bırakmışligim oluyor.
Ama geçen aydı sanırım annem nolur 1 gece bizde kalsın diye ısrar edince tamam dedim.
Ama evdeki hesap çarşıya uymadığı bizde :)
Yatma saatinde bizi sormuş anne gelmedi isten diye. Annemde üzülmus aradı kızım sizi soruyor gelin alın diye, gittik aldık :)
Hazır değilmiş bizim ki.
Gerçi bende isten eve geldiğim de bir boşluk hissettim.
Yani deneyin 1 gece, baktiniz sorun yok devam edersiniz.

siz buna arabesk dersiniz.ben annelik derim.ancak kendi fikrinizi beyan ederken bir başkasının fikrini aşağılamak pek hoş değil.

Asagilama? Hani nerede asagilama? Siz fazla hassassiniz ondan gelen tepkileri hakaret olarak algiliyorsunuz.. arkadasa soylediginiz seyin ne kadar yanlis oldugunun farkindasiniz degil mi? Anne olunca ucurumdan falan atlanmiyor arkadasim sizin durumunuz bagimlilik sinirina yaklasmis.. asinda sasirmiyorum, burada "bebegimi kvalidemden kiskaniyorum" diye konu acanlarda annelige ayni pencereden bakiyorlar.. yanlis hem de cok yanlis.. sadece sizin icin degil cocugunuz icin de bu derece bagimlilik cok yanlis..

Bende cocuk gelisimi dersini aldim, Piaget'i felan bende biliyorum fakat hicbir yerde haftada 1 gece baska yerde gecirmek ile cocuk baglanmaz diye yazmiyor. Anne sik sik gitse ve cocuk annesinin ne zaman geri dönecegini bilmese, evet dedigin dogru cikiyor. O zaman cocuk annesini her gördügünde birakmak istemez mesela, terk edilmekten korkar, tekrar annesini ne zaman görecegini bilmedigi icin ve evet bu yalnis baglanma sekillerine yol acar.

Bu konuda böyle birsey yok ama. Bahs edilen sürec 1 gecedir ve her hafta ayni gecedir. Cocugun rutini oluyor ve hali ile terk edilme korkusu olmaz.

Anne degilim o yuzden yorum yapmak ne kadar dogru olur bilmiyorum. Gonlum butun cocuklarin en azindan 5 yasina gelinceye kadar anneleriyle olmalari tabi ama sartlari imkanlari gelecek kaygisini dusununcede gunumuz kosullarinda bu biraz utopik gibi. Benim annecim de hep calusti ustelik bize bakan bizimle ilgilenen annane, babanede olmadi hic malesef :-( komsularin insafina kalarak buyuduk hep.Kardesime annelik yaptim bir nevi oyle boyle buyuduk annem hala bunun pismanligini hisseder zaman zaman. Ben hic gocunmadim hep annemle gurur duydum. Babanesi neticede gozu gibi bakar. Yillarca evlatlarindan ayri yasamk zorunda kalan insanlari bir dusunun.Sokagami atiyorsunuz evladinizi onu istemediginizden mi boyle olnasini istiyorsunuz sanki sartlar imkanlar boyle. Bu cocuk acisindanda iyi birsey olabilir kendine guveni gelir annesinn eteginde pisirik bi sekilde yetismez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…