kizim kv de haftada bir gece kalsa...

Kendini evlada adamak kavramı bana saçma geliyor. Neden kendimi birine adiyim ki? Tamam çocuk olunca her şey değişecek. Planlar ona göre şekillenecek evet. Ama kendi hayallerimden de vaz mı geçicem mesela çocuk var diye? Eşimle tek başıma tatil yapamayacak mıyım? İşimi gücümü bırakıp her şeyimi ona mı programlamak zorundayım? Peki o yetişkin olup ayakları üzerinde durduğu zaman benim elimde ne kalıcak bu hayattan geriye? Sadece bir çocuk büyüttüm koskoca bir hayat boyu diyeceksem ben çocuk yapmıyorum valla.

İşimle ilgili bir sıkıntı varsa koşullar zorlanacak. Yapacak bir şey yok. Babane fedakarlık yapıyor. Anne baba da fedakarlık yapıp bir gece çocuğundan ayrı kalabilir. Çocuk dünyanın kendi etrafında dönmediğini de öğrenmeli. Annesi çalıştığı için annesinin sorumlulukları olduğu için haftada bir gece babanesinde kalmayı öğrenmesi güzel bir tecrübe olacaktır.

Uzmanların bu konuda ne dediği umrumda değil. Ananemde babanemde halamda amcamda teyzemde yatıya kaldığımız günleri kuzenlerle hala saatlerce anarız. Hayatımın en güzel günlerini geçirdim. En güzel paylaşımlarını yaptım. anneden babadan ayrı ilk sosyal hayatımız oluştu oralarda.

Kadının imkanı yok değil, babaanne kalabilir 1 gece. İmkanı olmayan sormaz.
Bık bık bık falan hoş değil. Bu saate kadar gayet güzel tartışırken son cümlelerinizi itici buldum. Daha fazla alıntı yapmayacagim

Kendini evladına adayan aşık annelerle dolu değil mi zaten forum, kv konularının geneli bu anneler işte,ben senin için saçımı süpürge ettim şunları şunları yapmadım sende benim istediğim gibi yaşamak zorundasın

Bu bir itham olmuyor mu konu sahibine, zaman ayırmadığını nerden çıkardınız
bakın ben ilk mesajımda yazımın konu sahibiyle ilgisi yok dedim.siz daha 12 aylık bebeklerden ve o anne babaları haklı gösterecek mecburiyetlerden falan söz ediyorsunuz.bende haliyle bu anne babaların ki nasıl bir mecburiyet,yada bunca mecburiyet arasında çocuk yapmaya da mecburiyetleri mi vardı? diye sorguluyorum.koşul ne olursa olsun evladın yuvası başta ana,babasıdır daha sonra dört duvar.ve dünyaya getirilen hiç bir çocuk bir takım (ki bana anlamsız gelen) mecburiyetler nedeniyle anne-baba dan alması gereken sevgiyi başkalarında arayarak büyümemeli,büyütülmemeli.

Bu biraz farazi olacak konu sahibi olmadığı için fakat kv kalmak istemiyor da olabilir,hani kimi yaşlılar rahat edemez başkasının evinde

Her insan farklı benim çocukluğum da size benzerdi.. anneannemlerde kalırdim teyzemlerde mesela, ama bazı şeyler çok dokunurdu... bir laf etseler alinirdim kendimi sahipsiz gibi hissederdim... annemin kızması dokunmazdi da başkasının ki taş olurdu.... ama kendimi mecbur hissettigimden susardim, anneme götürün diyemezdim. .. Çok da eğlenirdim ama bir tarafım eksik olurdu,kimseye zahmet vermeyeyim diye o çocuk aklımla ugrasirdim ve daha da colpalasarak işleri daha batirirdim....
Canim bir sey istese bile soylemezdim..hala öyleyim kendi annemden bile bir şey isteyemem... o yüzden çocuklarımı da öyle uzun boylu bırakmayı düşünmem.... benim gibi hissetmelerinden çekiniyorum .. tuhaf âma berbat bir duyguydu, dışardan da çok neşeli görünürdum ama içimde ne fırtınalar kopardı. ... ( Bu cevap konu sahibi size değildi. Her insanın tercihi farklı sebepleri de yasanmisliklari olabilir,hemen nasıl çocuk yetistiriyorsunuz ana kuzusuna gelmiş de mesele açıklama ihtiyacı hissettim. .)

konu sahibi arkadaşım kv nin kıymetini bil.havalar ısınma kadar kv gelsin.daha sonra siz götürün.boş gününüzde varmış.
ben 2013 te kv 400 tl veriyordum.evine sabah eşimle bırakıyorduk.akşam ben otobüsle kv gidip çocuğu alıp otobüsle evime geliyordum.ev borcumuz vardı .ayın birinde çok sıkıştık.eşim bu ay 350 verelim demiş.babası zaten verdiğin para az 400 den aşağı kim bakarsa baksın.götür git demiş.
bu arada tek torun ve çocuğumuz 5 seneden sonra oldu.

E benimle mi ilgisi var? Ben zaten kendim bakıyorum dedim çok küçük krese veren arkadaşıma da birileri soracak oldum nedeni özel dedi kurcalamadım belki maddi durumu kötü belki çocuk kazara oldu aldıramadı ama maddiyatta fenaydi bilemem nedir

Her bir satırının altına imzamı atarım.

sanıyorum şuan karşımda bir Anne yok.bir anne adayı olarak bunları düşünmenizi kınayacak değilim.ama anne olduğunuzda kendinizi bizim gbi hayatlarını evlatlarına adayan anneler arasında bulabilirsiniz.bakın bir evlat dünyaya geldiğinde anne kendini uçurumdan aşağı bırakmış olur.zemine çakılmadan evvel tek dileği ise,evladının zirveye varabildiğini görmektir.

Evet ben hayatımı sana adadım şimdi sen de adayacaksın baskısı yapmayı seviyor türk anneleri çocuklarda. Türk erkeğinin de en zayıf yeri. Saçını süpürge etmiş anaları. İstemiyorum valla ayakları üstüne bassın çocuğum annemin emekleri bıdı bıdısı yapmayıversin. Mutlu bi çocuk büyütiyim yeter ya. Rahat olmak lazım biraz her şeyi de öyle miydi böyle miydi uzman ne diyor diye kurcalamak istemiyorum. Kendimi düşünüyorum. Küçüklükte canımı acıtan şeyleri sevdiklerimi bana özgüven kazandıran deneyimleri mutlu edenleri.. Biraz da çocuğu tanıyıp dinlemek lazım.. Gerisi boş valla

Bik biki sizin şahsınıza söylemedim,genel anlamda belirli kalıpları savunan,tecrübeleri hiçe sayan herkese söyledim.Babaanne kalmak zorunda değil bunuda söyleyeyim son yorumum olsun,kadın zaten hiçbir mecburiyeti olmadığı halde gelip çocuğa bakıyor.Yaşını başını almış insan.Kendisininde bir düzeni ve kocası vardır.Dolayısıyla bu durumda konu sahibinin çözüm bulması gerekiyor,babaannenin değil.Kadın zaten kendi evladını büyütmüş,bir de torunun psikolojisinin mi derdine düşecek.Konu sahibide kalabiliyorsa çocuğuyla kalır,kalamıyorsada bırakır kendi bileceği iş.Size son yorumumdu,iyi geceler,hoşçakalın.

Ne olursa olsun birakmam cocugumu.
Bakici tutun ya da krese verin. Olmadi kv nize para verin kadin bakmak zorunda degil her gun disari cikmak onu zorluyor olabilir ama karsiliginda para kazanmak belki bu duruma katlanmasina vesile olur.

Insan oglundan para alir mi yaa çocuğuna baktığı için. Ayrıca babaanne dururken bakiciya kim guvenir

ayrıca konu sahibi de kendisini evladına adamış bir anne.yoksa bu durumu bu kadar önemli görüp burada fikir alışverişi yapmazdı.direkt kafasına geleni uygulardı

Biz güvensiz mi bağlandık diyecekler şimdi? Konu sen , Ahmet , Ayse değil ki.
Belki de güvensiz bağlandın, farkında bile değilsin

Bayiliyorum zaten bu muhabbete, ben yaptim bisey olmadi.
dedem 50 yildir sigara iciyor, turp gibi, demek ki sigara sagliga zararli degil, bizim bi komsu var x yapmis y olursun demisler ama z olmus, butun uzmanlar boyle diyor ama ben şöyle yaptim cok da super oldu, bilim yaniliyor, tek genel gecer dogru benim deneyimlerim

Anne değilim yazdığınızı okuyunca olmak istemedim. Hayatımı kimseye adamak istemiyorum. Bir çocuk yetiştirmek istiyorum ben sadece. hayat adamak bana çok sığ geldi.

yani tabi ki sizle ilgisi yok.burada görüşlerimizi paylaşıyoruz.Da kazara oldu nedir anlayamadm.

Bak bana karşı girizgahında bu şekildeydi, anne misin iması,anneysen böyle böyle olmak zorundasın dayatması, farkında değilsen bile yaptığın bu ve evet o üyede anne

Kendini uçurumdan atmak falan nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…