- 11 Kasım 2014
- 3.477
- 7.787
- 178
- Konu Sahibi fairylove23
-
Böyle çocuk yetiştirmenin zararları bir süre sonra çıkıyor ortaya zaten.Çocuk anne ve babaya bağımlı oluyor,zorunlu durumlarda bile kimsenin yanında kalamıyor,daha da ileriki yaşlarda akrabalık ilişkileri zayıf kalıyor.Ne akrabasını arıyor ne ziyaretlerine gidiyor.Varsa yoksa kendi evi,kendi ailesi oluyor.Bana göre bu çok yanlış bir şey.Ben 9 yaşındayken evimizin su faturasını ödemeye giderdim.Annem özellikle sorumluluk sahibi olmam için hep böyle şeyleri bana yaptırırdı.O zamanlar vezneler vardı evlerin yakınlarında,sıraya girip öderdik faturaları.İyikide yaptırmış.Şimdi dünyanın öbür ucunda bir adres verin bana hiç çekinmeden bulurum,giderim,her türlü işimide tek başıma görürüm.Resmi yerlerde,devlet dairelerinde bir işim olsun,hiç kimseye sormam bunu nasıl yapıyorduk,şuraya nasıl gidiyorduk diye.Neden; çünkü küçük yaşta sorumluluk sahibi oldum ve hiçbir kimseden yardım istemeden kendi işimi kendim gördüm.Şimdiki çocuklara bir bakın,defter almaya bile annelerini gönderiyorlar kırtasiyeye,dünyadan bir haber çoğu.Bi entel dantellik midir nedir anlamadim ben de. yani bunlari soyleyup uydurunca ya da bunlari da soyleyip.iyi anne baba mi oluniyor anlamadim bakici kres diyince
modern mi oliyorlar nedirn anlamadim .gitti
sbah bırakıp ertesi sabah alacak zaten neyin derdindesiniz 1 hafta 10 gün demiyor ki. Siz hiç mi ananenizde babannenizde kalmadın yazın köye moye gitmediniz. Anneniz karalar mı bağladı arkanızdan. Evet hepimizin evladı biricik, hepimiz çocuğumuza çok duşkunuz de buldumcuk olmanın da bir anlamı yok. Doğumdan sonra ay bebeğini nasıl bırakıp da işe geldin diye acıyarak bakan arkadaşlarım vardı resmen insanı hayattan soğutan tipler onlar gibi konuşmuşsunuz.hadi kayınvaliden çok iyi çok da guzel bakar kalsinda siz 16 aylık bebeginizden o kadar sure nasil ayri kalacaksiniz çok merak ettim. cok mu uzaksınız sabah bırakıp aksam alsaniz. zaten çalışıyorsunuz aksam gecireceginiz zamani da bebeginizden calmis olursunuz
Böyle çocuk yetiştirmenin zararları bir süre sonra çıkıyor ortaya zaten.Çocuk anne ve babaya bağımlı oluyor,zorunlu durumlarda bile kimsenin yanında kalamıyor,daha da ileriki yaşlarda akrabalık ilişkileri zayıf kalıyor.Ne akrabasını arıyor ne ziyaretlerine gidiyor.Varsa yoksa kendi evi,kendi ailesi oluyor.Bana göre bu çok yanlış bir şey.Ben 9 yaşındayken evimizin su faturasını ödemeye giderdim.Annem özellikle sorumluluk sahibi olmam için hep böyle şeyleri bana yaptırırdı.O zamanlar vezneler vardı evlerin yakınlarında,sıraya girip öderdik faturaları.İyikide yaptırmış.Şimdi dünyanın öbür ucunda bir adres verin bana hiç çekinmeden bulurum,giderim,her türlü işimide tek başıma görürüm.Resmi yerlerde,devlet dairelerinde bir işim olsun,hiç kimseye sormam bunu nasıl yapıyorduk,şuraya nasıl gidiyorduk diye.Neden; çünkü küçük yaşta sorumluluk sahibi oldum ve hiçbir kimseden yardım istemeden kendi işimi kendim gördüm.Şimdiki çocuklara bir bakın,defter almaya bile annelerini gönderiyorlar kırtasiyeye,dünyadan bir haber çoğu.
sbah bırakıp ertesi sabah alacak zaten neyin derdindesiniz 1 hafta 10 gün demiyor ki. Siz hiç mi ananenizde babannenizde kalmadın yazın köye moye gitmediniz. Anneniz karalar mı bağladı arkanızdan. Evet hepimizin evladı biricik, hepimiz çocuğumuza çok duşkunuz de buldumcuk olmanın da bir anlamı yok. Doğumdan sonra ay bebeğini nasıl bırakıp da işe geldin diye acıyarak bakan arkadaşlarım vardı resmen insanı hayattan soğutan tipler onlar gibi konuşmuşsunuz.
aynen öyle valla üstünden 3 ay geçti işe başlamamın ama bende bir konu açacağım buraya "yazık nasıl bıraktıncıların nesli tükensin"diye :)Millet prematüre doğuruyorda küvezde bırakıp geliyo, şükür sağlıklı bir çocuk var ortada, hayatı dramatize etmenin hiç anlamı yok yani zaten zor
Millet prematüre doğuruyorda küvezde bırakıp geliyo, şükür sağlıklı bir çocuk var ortada, hayatı dramatize etmenin hiç anlamı yok yani zaten zor
Ben sinemaya bara gitmek için de anneme emanet ediyorum mesela,ankaraya gidince ilk iş deli dana gibi gezmek, Batman'da aylarca patlıyoruz çünkü, bende bu çeşit bir anneyim
arkadasim ben calismasin demedim, evde otursun demedim kayinvaliden bakmasin zaten demedim annesi de olsa ayni seyi soylerdim. konu sahibi bebegini pazartesi sabah birakip sali cikısta alacagini soylüyor. daha farkli cozum bulunabilir. baska secenek varsa tabi yoksa da yapacak bisey yok. cocuk daha cok kucuk benxe anneye ihtiyaci var o yuzden dedim yoksa baska derdim yok yanisbah bırakıp ertesi sabah alacak zaten neyin derdindesiniz 1 hafta 10 gün demiyor ki. Siz hiç mi ananenizde babannenizde kalmadın yazın köye moye gitmediniz. Anneniz karalar mı bağladı arkanızdan. Evet hepimizin evladı biricik, hepimiz çocuğumuza çok duşkunuz de buldumcuk olmanın da bir anlamı yok. Doğumdan sonra ay bebeğini nasıl bırakıp da işe geldin diye acıyarak bakan arkadaşlarım vardı resmen insanı hayattan soğutan tipler onlar gibi konuşmuşsunuz.
Bilimin kişileri ele almadığını bende biliyorum zaten.O yüzden sizden bilimsel bir kaynak istedim bu konu ile ilgili.Söylediklerinizin bir kısmında haklısınız,fakat burada söz konusu olan annesi babası ayrılmış/parçalanmış ailelerin çocukları değil.Bu şekilde bir büyüme ortamı,zaten bir çocuğun kişiliğinde olumsuz hasarlar bırakır,bunu hepimiz biliyoruz.Fakat burada durum çok farklı.Çocuğuna bağlı birer anne/baba var.Sadece 1 gece çocuğunu babaannesinin evinde,iş durumlarından dolayı bırakıyor.Yani ortada psikoloji bozacak hiçbir durum göremiyorum ben.Çocuk bu zaman içerisinde babaannesiyle/dedesiyle vakit geçirir,aile ilişkileri kuvvetlenir.Çocukları kendine bağımlı yaşatan annelerin,sonralarında zorluklar çektiğini biliyoruz.Misal bizim bir komşumuz; çocuğunun önünden arkasından 24 saat gezen bir anneydi,asla başka hiçbir yerde kalmasına izin vermezdi.Heryere birlikte gider,birlikte dönerdi.Birgün fenalaştı ve doktora gitti,safra kesesi taş dolmuş,acil ameliyat dedi doktor.Eşi başında duracağı için mecburen çocuğu teyzesine bırakmışlar,çocuk gece ortalığı ayağa kaldırmış.Ağlamaktan katılacakmış neredeyse.Teyzesi bu böyle olmaz diyor,takıyor çocuğun ağzına bir tıbbi maske sokuyor hastaneye annesinin yanına.Bütün gece yaşadıkları sinir stres,çocuk mikrop kapacak korkusu ve ordan oraya savrulmaları cabası.İşte bu neden,çocuğu cam fanusta büyütmelerinden hep.Öncesinde çocuk akrabalarında kalmaya alışsaydı,aile ilişkileri kuvvetlenseydi,o gece birden bire bırakıldığında afallamayacaktı.Kısacası sözümün arkasındayım,bana göre kesinlikle babaannesinde 1 gece kalmasından zarar gelmez.
haftada bir geceden hiçbir şey olmaz. Abartmayalım.
Aynen öyle.Ve inanın sonralarında ne yapacaklarınıda bilmiyor bu çocuklar.Herşeyi anne getirsin,anne alsın,anne bulsun diye diye belli bir yaşa geldiklerinde sudan çıkmış balığa dönüyorlar.Yahu benim bir arkadaşım vardı lisedeyken,kızı öyle bir yetiştirmişler ki çorap almaya annesiyle birlikte gidiyordu.Düşünebiliyor musunuz,okul çorabı alacak kendine kaç beden giydiğini,hangi model kilotlu çorap alacağını bilmiyordu.Anne gel birlikte gidelim,ben bilmem şimdi yanlış alırım diyordu.Ben o yaşlarda tek başıma biletimi alıp,farklı şehirdeki akrabalarımın evine gidiyordum uçakla.Kesinlikle küçük yaşta sorumluluk verilmeli çocuklara,akrabasında da kalmalı,tek başına bir şeyler yapabilmeyide öğrenmeli.Misafirliğe çocuklu aileler geliyo mesela, çocuk su istiyo anne tırıs tırıs gelip suyu alıp içiriyo falan, bırak diyorum yaa 3 yaşında çocuk gelsin x teyze su verir misin desin paçana dolanmasın
Babannem beni taziyeye bile götürdü, çay şeker götürdük, misafir çok gelir o yüzden götürüyoruz vs dedi
şimdi çocuğa bu yıl her hafta bir gün babannede kalınma düzeni kurulursa bu onun düzeni olacak zaten rutin olarak bu döngü devam edecek böylece bozulan birşey olmayacak. Ama dediğiniz gibi sabahçıysa öğlen çıkıyorsa ya da tam gün se 3-4 gibi çıkıyorsa alması daha mantıklı ama benim gibi 19:15te çıkıyorsabu örnekte haklısınız belki ama çocuk evde babası ile kalıp teyze de anneye bakabilirdi mesela
çözüm o anki şartlara göre değişir yani
Ben halen o yaştaki çocuğun düzeninin bozulmamalı taraftarıyım
Eğer kalacaksa da annesi de kalmalı çocuk annesi işten çıkınca uyuyuncaya kadar zaman geçirmeli
Bu abartı değil
Konu sahibi öğretmen akşam kaçta çıkıyor acaba o da önemli örneğin 3 te çıkıyorsa alıp eve getirebilir ama 7 de çıkıyorsa kendi Kv de de kalabilir
Tabi ki çözüm bulunabilir,onların aile içi durumunu bilemem sonuçta,sadece bana anlatılanı aktardım.Fakat olayın tam da düğüm noktası burası aslında; çözüm bir şekilde bulunabildiği kadar bulunabilir ama bulunamadığı zamanlarda da çocukları hiçbir şekilde bırakamıyorsunuz bu şekilde yetiştirildikleri zaman.Sonuçta bu insanlar yabancı değil,insanın kanı/canı.Küçük yaştan alıştırılırsa bir çocuk bazı şeylere,hem kendisi sıkıntı çekmez hem de ailesine çektirmez.Her zaman bazı şeylere çözüm bulunamıyor biliyorsunuz,öyle zamanlar geliyor ki eliniz kolunuz bağlanıyor.Bu durumda da çocuk anne babaya bağımlı olmazsa,akraba ilişkileri kuvvetli olursa,herkes mutlu olur.bu örnekte haklısınız belki ama çocuk evde babası ile kalıp teyze de anneye bakabilirdi mesela
çözüm o anki şartlara göre değişir yani
Tabi ki çözüm bulunabilir,onların aile içi durumunu bilemem sonuçta,sadece bana anlatılanı aktardım.Fakat olayın tam da düğüm noktası burası aslında; çözüm bir şekilde bulunabildiği kadar bulunabilir ama bulunamadığı zamanlarda da çocukları hiçbir şekilde bırakamıyorsunuz bu şekilde yetiştirildikleri zaman.Sonuçta bu insanlar yabancı değil,insanın kanı/canı.Küçük yaştan alıştırılırsa bir çocuk bazı şeylere,hem kendisi sıkıntı çekmez hem de ailesine çektirmez.Her zaman bazı şeylere çözüm bulunamıyor biliyorsunuz,öyle zamanlar geliyor ki eliniz kolunuz bağlanıyor.Bu durumda da çocuk anne babaya bağımlı olmazsa,akraba ilişkileri kuvvetli olursa,herkes mutlu olur.
Çocuklar nerede bakılmalı diye yazarsanız tüm pedagoglarin yazılarına ulaşırsınız, kimsenin bilmediği bir şey söylemiyorum ki. Herkes biliyor ama "bir şey olmaz " deniyor. Ben de size nasıl "bir şey olmaz" diyebildiğinizi soruyorum. Benim savunduğum fikirle ilgili onlarca görüş varken, sizinkiyke ilgili olan görüş var mı? Hiç göremedim.Bilimin kişileri ele almadığını bende biliyorum zaten.O yüzden sizden bilimsel bir kaynak istedim bu konu ile ilgili.Söylediklerinizin bir kısmında haklısınız,fakat burada söz konusu olan annesi babası ayrılmış/parçalanmış ailelerin çocukları değil.Bu şekilde bir büyüme ortamı,zaten bir çocuğun kişiliğinde olumsuz hasarlar bırakır,bunu hepimiz biliyoruz.Fakat burada durum çok farklı.Çocuğuna bağlı birer anne/baba var.Sadece 1 gece çocuğunu babaannesinin evinde,iş durumlarından dolayı bırakıyor.Yani ortada psikoloji bozacak hiçbir durum göremiyorum ben.Çocuk bu zaman içerisinde babaannesiyle/dedesiyle vakit geçirir,aile ilişkileri kuvvetlenir.Çocukları kendine bağımlı yaşatan annelerin,sonralarında zorluklar çektiğini biliyoruz.Misal bizim bir komşumuz; çocuğunun önünden arkasından 24 saat gezen bir anneydi,asla başka hiçbir yerde kalmasına izin vermezdi.Heryere birlikte gider,birlikte dönerdi.Birgün fenalaştı ve doktora gitti,safra kesesi taş dolmuş,acil ameliyat dedi doktor.Eşi başında duracağı için mecburen çocuğu teyzesine bırakmışlar,çocuk gece ortalığı ayağa kaldırmış.Ağlamaktan katılacakmış neredeyse.Teyzesi bu böyle olmaz diyor,takıyor çocuğun ağzına bir tıbbi maske sokuyor hastaneye annesinin yanına.Bütün gece yaşadıkları sinir stres,çocuk mikrop kapacak korkusu ve ordan oraya savrulmaları cabası.İşte bu neden,çocuğu cam fanusta büyütmelerinden hep.Öncesinde çocuk akrabalarında kalmaya alışsaydı,aile ilişkileri kuvvetlenseydi,o gece birden bire bırakıldığında afallamayacaktı.Kısacası sözümün arkasındayım,bana göre kesinlikle babaannesinde 1 gece kalmasından zarar gelmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?