kizim kv de haftada bir gece kalsa...

Bi entel dantellik midir nedir anlamadim ben de. yani bunlari soyleyup uydurunca ya da bunlari da soyleyip.iyi anne baba mi oluniyor anlamadim bakici kres diyince
modern mi oliyorlar nedirn anlamadim .gitti
Böyle çocuk yetiştirmenin zararları bir süre sonra çıkıyor ortaya zaten.Çocuk anne ve babaya bağımlı oluyor,zorunlu durumlarda bile kimsenin yanında kalamıyor,daha da ileriki yaşlarda akrabalık ilişkileri zayıf kalıyor.Ne akrabasını arıyor ne ziyaretlerine gidiyor.Varsa yoksa kendi evi,kendi ailesi oluyor.Bana göre bu çok yanlış bir şey.Ben 9 yaşındayken evimizin su faturasını ödemeye giderdim.Annem özellikle sorumluluk sahibi olmam için hep böyle şeyleri bana yaptırırdı.O zamanlar vezneler vardı evlerin yakınlarında,sıraya girip öderdik faturaları.İyikide yaptırmış.Şimdi dünyanın öbür ucunda bir adres verin bana hiç çekinmeden bulurum,giderim,her türlü işimide tek başıma görürüm.Resmi yerlerde,devlet dairelerinde bir işim olsun,hiç kimseye sormam bunu nasıl yapıyorduk,şuraya nasıl gidiyorduk diye.Neden; çünkü küçük yaşta sorumluluk sahibi oldum ve hiçbir kimseden yardım istemeden kendi işimi kendim gördüm.Şimdiki çocuklara bir bakın,defter almaya bile annelerini gönderiyorlar kırtasiyeye,dünyadan bir haber çoğu.

Çocuğun düzeni de çok ucu açık bir kavram mesela, ben ankaraya annemlere gittiğimde oğlum çok daha iyi uyuyo mesela, evde daha arıza,o yüzden herkes çocuğuna göre davranmalı

sbah bırakıp ertesi sabah alacak zaten neyin derdindesiniz 1 hafta 10 gün demiyor ki. Siz hiç mi ananenizde babannenizde kalmadın yazın köye moye gitmediniz. Anneniz karalar mı bağladı arkanızdan. Evet hepimizin evladı biricik, hepimiz çocuğumuza çok duşkunuz de buldumcuk olmanın da bir anlamı yok. Doğumdan sonra ay bebeğini nasıl bırakıp da işe geldin diye acıyarak bakan arkadaşlarım vardı resmen insanı hayattan soğutan tipler onlar gibi konuşmuşsunuz.

Misafirliğe çocuklu aileler geliyo mesela, çocuk su istiyo anne tırıs tırıs gelip suyu alıp içiriyo falan, bırak diyorum yaa 3 yaşında çocuk gelsin x teyze su verir misin desin paçana dolanmasın

Babannem beni taziyeye bile götürdü, çay şeker götürdük, misafir çok gelir o yüzden götürüyoruz vs dedi

Millet prematüre doğuruyorda küvezde bırakıp geliyo, şükür sağlıklı bir çocuk var ortada, hayatı dramatize etmenin hiç anlamı yok yani zaten zor

Millet prematüre doğuruyorda küvezde bırakıp geliyo, şükür sağlıklı bir çocuk var ortada, hayatı dramatize etmenin hiç anlamı yok yani zaten zor
aynen öyle valla üstünden 3 ay geçti işe başlamamın ama bende bir konu açacağım buraya "yazık nasıl bıraktıncıların nesli tükensin"diye :)

Ben sinemaya bara gitmek için de anneme emanet ediyorum mesela,ankaraya gidince ilk iş deli dana gibi gezmek, Batman'da aylarca patlıyoruz çünkü, bende bu çeşit bir anneyim

Hayat beklenildiği gibi de ilerlemiyor ki. Benim kuzen hamile kaldı annesine yakın ev aldı annesi bakacaktı o çalışırken. Daha hamileyken annesi kötü bir hastalığa yakalandı. Doğumdan çok kısa süre sonra annesiyle ilgilenmesi gerektiğinde parmak kadardı bebeğini bıraktı bakıcılara. Artık son zamanlarda ben görmeye gittiğimde çocuk 9 aylıktı beni hiç görmemişti bana bıraktı gitti mecbur hastaneye o gün çocuk bende beş saat kaldı. Ağlasa da etse de bir yolunu bulup oyalıyorsun mecbur. Şimdi öldü halam kuzen işe döndü iki ayrı bakıcısı var mecburen. İşi bırak ay mayy diyenler var çevresinde. Ama ilginçti çocuk bizim düğünde ikinci geldiğinde hiç görmediği herkesin kucağında gezdi falan, bildiğin sıcakkanlı bir bebek oldu gayet mutlu da bir bebek öyle anneye yapışıp ağlamıyor

Ben sinemaya bara gitmek için de anneme emanet ediyorum mesela,ankaraya gidince ilk iş deli dana gibi gezmek, Batman'da aylarca patlıyoruz çünkü, bende bu çeşit bir anneyim

Ov en sevdiğim anne tipi Benim bir kaç tanıdığım da yapıyor bunu alkışlıyorum
Olacaksam böyle bir anne olayım. Muhteşemsiniz :)

ben olsam asla kızımın duzenını bozmam
kayınvalıde sızde kalsın 1 gun ?
ama baska secenekler bul derım bı gunden bırsey olmaz dıye dusunme ...
calısan bı annenın kızıyım babane elınde buyudum bıldıklerım var ona gore yazıyorum

arkadasim ben calismasin demedim, evde otursun demedim kayinvaliden bakmasin zaten demedim annesi de olsa ayni seyi soylerdim. konu sahibi bebegini pazartesi sabah birakip sali cikısta alacagini soylüyor. daha farkli cozum bulunabilir. baska secenek varsa tabi yoksa da yapacak bisey yok. cocuk daha cok kucuk benxe anneye ihtiyaci var o yuzden dedim yoksa baska derdim yok yani

bu örnekte haklısınız belki ama çocuk evde babası ile kalıp teyze de anneye bakabilirdi mesela

çözüm o anki şartlara göre değişir yani
haftada bir geceden hiçbir şey olmaz. Abartmayalım.

Ben halen o yaştaki çocuğun düzeninin bozulmaması taraftarıyım

Eğer kalacaksa da annesi de kalmalı çocuk annesi işten çıkınca uyuyuncaya kadar zaman geçirmeli

Bu abartı değil

Konu sahibi öğretmen akşam kaçta çıkıyor acaba o da önemli örneğin 3 te çıkıyorsa alıp eve getirebilir ama 7 de çıkıyorsa kendi Kv de de kalabilir

Aynen öyle.Ve inanın sonralarında ne yapacaklarınıda bilmiyor bu çocuklar.Herşeyi anne getirsin,anne alsın,anne bulsun diye diye belli bir yaşa geldiklerinde sudan çıkmış balığa dönüyorlar.Yahu benim bir arkadaşım vardı lisedeyken,kızı öyle bir yetiştirmişler ki çorap almaya annesiyle birlikte gidiyordu.Düşünebiliyor musunuz,okul çorabı alacak kendine kaç beden giydiğini,hangi model kilotlu çorap alacağını bilmiyordu.Anne gel birlikte gidelim,ben bilmem şimdi yanlış alırım diyordu.Ben o yaşlarda tek başıma biletimi alıp,farklı şehirdeki akrabalarımın evine gidiyordum uçakla.Kesinlikle küçük yaşta sorumluluk verilmeli çocuklara,akrabasında da kalmalı,tek başına bir şeyler yapabilmeyide öğrenmeli.

şimdi çocuğa bu yıl her hafta bir gün babannede kalınma düzeni kurulursa bu onun düzeni olacak zaten rutin olarak bu döngü devam edecek böylece bozulan birşey olmayacak. Ama dediğiniz gibi sabahçıysa öğlen çıkıyorsa ya da tam gün se 3-4 gibi çıkıyorsa alması daha mantıklı ama benim gibi 19:15te çıkıyorsa o zaman kalmalı

bu örnekte haklısınız belki ama çocuk evde babası ile kalıp teyze de anneye bakabilirdi mesela

çözüm o anki şartlara göre değişir yani
Tabi ki çözüm bulunabilir,onların aile içi durumunu bilemem sonuçta,sadece bana anlatılanı aktardım.Fakat olayın tam da düğüm noktası burası aslında; çözüm bir şekilde bulunabildiği kadar bulunabilir ama bulunamadığı zamanlarda da çocukları hiçbir şekilde bırakamıyorsunuz bu şekilde yetiştirildikleri zaman.Sonuçta bu insanlar yabancı değil,insanın kanı/canı.Küçük yaştan alıştırılırsa bir çocuk bazı şeylere,hem kendisi sıkıntı çekmez hem de ailesine çektirmez.Her zaman bazı şeylere çözüm bulunamıyor biliyorsunuz,öyle zamanlar geliyor ki eliniz kolunuz bağlanıyor.Bu durumda da çocuk anne babaya bağımlı olmazsa,akraba ilişkileri kuvvetli olursa,herkes mutlu olur.

Amma abartılmış kalma konusu. Merak etmeyin bir şey olmaz. Benim iki cocugumda ananede buyudu. Sorunlu falan değiller. İçin rahast olsun.

Ama bu anne babaya bağımlılık değil

Yukarıda bağımsız yaşama örneği vermiş arkadaşlar mesela ben de bağımsızımdır her işimi kendim yaptım hala da yaparım ama 16 aylık çocuğumu bensiz gece yatısına babaanneye göndermem

Sıkıntı ise ben de kalırım gerekirse ama yalnız olmaz zira çok küçük

Bu yaşta o çocuk için duvardaki bir boya dahi kıymetlidir bakıcı bakacaksa bile evinde bakmalıdır derken kalacağı süre uzun diyorum sadece

Belki diyecekler ki karı koca da başbaşa kalsın vs ama bence anne baba gidip gelmeli fazla yorulmalı ama o çocuk onları görmeden uyumamalı

Katıyım belki ama sabah 5 te kalkıp istanbul a gidip akşam 9 da gelip sabah aynısını tekrar yaptığımı bilirim zira çocuğum bebekken beni görmeden uyumamalı evde babası ile olsa bile

Ama 4 yaşından sonra babası ile kalabiliyor rahatlıkla zira artık herşeye aklı eriyor ailesinin onu bırakmayacağını biliyor

Son düzenleme:
Çocuklar nerede bakılmalı diye yazarsanız tüm pedagoglarin yazılarına ulaşırsınız, kimsenin bilmediği bir şey söylemiyorum ki. Herkes biliyor ama "bir şey olmaz " deniyor. Ben de size nasıl "bir şey olmaz" diyebildiğinizi soruyorum. Benim savunduğum fikirle ilgili onlarca görüş varken, sizinkiyke ilgili olan görüş var mı? Hiç göremedim.
Doğumumda 2.5 yaşındaki çocuğumu bir gece anneme bir gece de babaannesine bıraktım. Bu gerçekten zaruriydi ve herhangi bir şekilde kalmam demedi. O güne kadar kalmamıştı.
Bilinçli bireyler olarak kendi deneyimlerimizi değil, genel-gecerli görüşleri baz alarak yorum yapmalıyız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…