kizim kv de haftada bir gece kalsa...

Başka bir konu olsaydı bu konuda fikir ayrılıkları var derdim. Ama konu sahibi kalıp kalmamayi sormuş, ben de bilimsel olarak hayır dedim. Çünkü fikir ayrılığı bilimsel boyutta yok

16 aylık bir bebekten bahsediyoruz, evet o bir bebek 24 aya kadar böyle bahsediliyor değil mi gelişim kitaplarında, aman bağımlı anneler gelmiş zirvalarini savuranlara fiyorum....
haftada bir gün kalması onu nasıl etkiler bilemiyorum 24 saatten fazla kalacak, ben olsam bunu aklıma bile getirmezdi... anne bebek bağını önemsiyorum....
Çok extra durumlar tabii ki de farklı, annenin hastalığı vs gibi ama su durumda başka şekilde halledebilirsiniz gibi geldi,aracınız yoksa taksiyle ulaşım sağlayın bakıcıya vereceğiniz parayi taksiye verirsinzi

Sen de çocuk 5 6 yaşında gibi rahatça yorum yapıyorsun. Aidiyet duygusu diyorum , bunu da ben uydurmadim ama hiç oralı değilsin

Benim annemde çalışıyordu. Bende haftanın belli günleri büyükannemde kalirdim. Okul zamanı bile rahmetli dedem götürürdü okula. Keşke dedem yaşasaydı da haftanın bir günü de olsa yanında kalsaydım

Benim amcamlar Almanya'da çalışıyorlardı. İki kız kuzenimin babanemin evi ve bizim evimiz arasında mekik dokuyarak geçti çocuklukları.
Hem kardeş gibi hem sevgiyle büyüdük. Hepimiz iyi insanlar olduk.
Çok küçük yaştan itibaren ailelerinden ayrı yaşamalarına rağmen (üstelik buna ergenlik dönemi de dahil) anneleri onlar için her zaman şefkat gösteren "anne", babalarıysa ne olursa olsun yanlarında olan "baba" olarak kaldı.
Bu tür kararlar anne babaya kalmış ve aile yapısına göre alınacak kararlardır.
Çocuğunuz haftada bir babaannesinde kaldı diye sorunlu bir birey olarak yetişmez, tabii bu benim nacizane görüşüm.
Zaten bunu keyfinizden değil çalıştığınız için zorunluluktan ve babaannenizi biraz rahatlatmak için yapıyorsunuz.

Sen de çocuk 5 6 yaşında gibi rahatça yorum yapıyorsun. Aidiyet duygusu diyorum , bunu da ben uydurmadim ama hiç oralı değilsin

E tamam hadi ben oralı değilim sen oralı ol somut bir tavsiye ver ne yapsın bu kadın

KV sızlanmaya başlamış zorlanıyor, şubat ortası ha diyince ev bulunmaz ki taşınsın desek, maddi durumunu zaten bilmiyoruz

Doğru demedim ki zaten, ama varsa gönderen de var demek ki mecburiyet diye birşey var sonuçta
arkadaşım sadece fikrimi söylemek istiyorum.eğer anneysen evladından başka bir mecburiyetin olamaz.olmamalı.olacaksa çocuk yapma fikrini daha sonra uygulamaya geçirmelisin.mecburiyetlern ortadan kalkıp sen kendini doğuracağın evlada adayacağına inandığın zaman.bunu konu sahibi için demiyorum senn bahsettiğin durumlar bu konudan çok daha farklı yerlere gidiyor.

Kayinvalide biricik torunu için kendi kalacak pazartesi geceleri. İkinci ama daha kötü seçenek : anne kayinvalidede kalacak, en azından bebek anneyi görmüş olacak. Kötünün iyisi olarak tabii.
Kimseye taşınsin demiyorum ki

Evet anneyim ücretsiz izin aldım 2 sene, kendim bakıyorum, herkesin o imkanı olsa keşke

0-3 yas donemi cocugun temel guven duygusunun gelismesi icin kritik bir donem. Cocuk bu surecte duzenli bir hayat ihtiyaci duyar (bu tipki diger dogal ihtiyaclari gibi mutlaka doyurulmasi gereken bir ihtiyactir) bu donemdeki bir cocugun hayati gereklilikler disinda ailesinden ayri kalması (haftada 1 gece de olsa) dogru degil.
Bagimli cocuk muhabbeti yapan arkadaslar acsin biraz okusun güvenli baglanma nedir, guvensiz baglanma nedir, kaygili baglanma nedir vs Baglanmayla bagimliligi karistirmayalim lutfen, her cocuk ailesiyle guvenli bir baglanma iliskisine ihtiyac duyar.

Tamam işte bu tavsiye dursun burda gelince okur kendisi

Evet anneyim ücretsiz izin aldım 2 sene, kendim bakıyorum, herkesin o imkanı olsa keşke
bakın en güzelini yapıyorsunuz.peki siz çocuğunuza zaman ayıramayacak olsanız o çocuğu dünyaya getirir miydinz?bu o yavruya haksızlık olmaz mıydı?

Biz güvensiz mi bağlandık diyecekler şimdi? Konu sen , Ahmet , Ayse değil ki.
Belki de güvensiz bağlandın, farkında bile değilsin

Başka bir konu olsaydı bu konuda fikir ayrılıkları var derdim. Ama konu sahibi kalıp kalmamayi sormuş, ben de bilimsel olarak hayır dedim. Çünkü fikir ayrılığı bilimsel boyutta yok
Yahu tamam iyi hoş söylüyorsunda arkadaşım bu çocuk bakıcısının evinde veya bir yabancının evinde kalmıyor.Alt tarafı babaannesinin evinde 1 gece yatacak,ertesi gün annesi gelip alacak.Zaten çocuğa babaannesi bakıyor,çocuk ona alışkın,kadıncağız hergün çıkıp geliyormuş.1 gececik oynar eder dedesiyle babaannesiyle yatar uyur,ertesi gün babaannesiyle birlikte tekrar kendi evine gider.Neyinin psikolojisi bozulacak 1 günde? Görende annesi başka şehire taşınıyor falan da babaanne büyütecek çocuğu sanır.Gerçekten ne kadar abartıldı ya bu konu.Açın bilime kitaplara göre büyütün çocuklarınızı o zaman,bakalım her şey problemsiz,kusursuz mu olacak.Bu kadar büyütmeye gerek yok bazı şeyleri.Kadının imkanı yok ki bırakmak zorunda,bırakmak zorunda olmasaydı zaten bize sormazdı,konu sahibinide bu kadar tedirgin etmeye gerek yok.Biz de çocuk olduk,yaramazlık yapınca teyzem bir çimdik atardı popoma otururdum yerime.Okulumuda okudum,yüksek lisansımıda yaptım,iş güç sahibide oldum,Allaha bin şükür herşeyimde var.Gerizekalı mı oldum ben şimdi babannemde kaldım diye.Yeter şiştim gerçekten bu bilim bik bik bik muhabbetlerinden.Konu polemiğe doğru gidiyor,o yüzden keselim bence.Sizin doğrunuz size,bizim ki bize.İyi geceler,sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…