kizim kv de haftada bir gece kalsa...

Başka alternatif yoksa tabiki de bırakacaksın canım, hiçbirşey olmaz, baktın olmuyor sende birlikte orada kalırsın

Konu sahibi zaten bilimsel bir kaynak isteseydi,kendi araştırmaları ile ne yapması gerektiğini öğrenirdi.Burada benim gibi düşünen bir sürü insan var,burası bir forum ve herkes deneyimlerini yazıyor.Kim çocuğunu nereye bırakmış,kimin çocuğu ne şekilde büyümüş,hangi durumlarda ne gibi problemler yaşanmış bunlar konuşuluyor burada.Sonuçta hiçbirimiz pedagog değiliz.Hoş olsak bile bizim söylediklerimizi yapacak mıydı konu sahibi? Yapacak olsa zaten buraya konu açmaz,kadın çaresiz kalmış.Kayınvalide bakıyor çocuğa tamam ama bakmak zorunda da değil.Yaşlı kadın sabahın köründe yollara düşmek zorunda değil.Bu durumda çocuğa zarar vermeden ne gibi çözümler bulunur bunu bulmaya çalışıyoruz.Bu çözümde gayet açık ve net bir şekilde ortada,yine söylüyorum hep söyleyeceğim; bakıcıların elinde büyümektense,babaannesinin ve dedesinin yanında 1 gece geçirmesi en ufak bir zarar vermez çocuğa.Şunu da unutmayalım bu ülkede yıllarca sağlıklı bilerek yediğimiz bir yiyeceğin, bir anda kanser yaptığını öğreniyoruz.Herşeyi bilime,kitaba göre yapsaydık,şaşıp kalmıştık şimdiye kadar,o yüzden tecrübelerinde önemini hiçe sayamayız.Bilimsel kaynaklara uyarak bir çözüm bulamıyorsak ne yapacağız? Tecrübe sahibi insanlara soracağız.

Ben bir zararı olacağını düşünmüyorum.Kendi yaşadıklarım ve çevremde yıllarca gördüğüm şeyleride göz önünde bulundurarak söylüyorum ki,bence kalabilir.Yine konu sahibinin kendi bileceği iş tabi ki,bu benim fikrim.

Hangi pedagog diye sormak lazım o zaman, mesela adem güneş var katiyen katılmıyorum fikirlerine, Sabiha paktuna keskin var ona da katılmıyorum,biri çok gevşek biri çok katı, yani dinlemek zorunda değilim bizde pedagogla büyümedik

Evet siz olur diyorsunuz çok net biz de olmaz diyoruz çok net

Konu sahibi de iki tarafı okuyup bir sonuca varacak

Bilimsellik zaten sadece kkyi değil, çok daha kapsamli çevreleri konu alarak cikarimlarda bulunuyor.
Az önce hamilelikte sigara diye konu açıldı, o zaman o kişi de burda içip de zarar görmeyenlere göre "aa olabilirmiş" mi diyecek? Tabii ki her zaman araştırmalara, bilimsel gerçeklere göre yol göstereceğim soru soranlara. Ben bunları söyleyim, o kendisi risk almak isterse alır. Ama "hiçbir şey olmaz, rahat ol" diyemem. Bu sorumluluğu alamam. Siz alıyorsanız, alın. Ben size bir şey demedim. Kaynak sordunuz, ben de Google'a yazın onlarca beni destekleyen görüş var dedim. Şimdi de her şey bilimsellik mi diyorsunuz? Tekrar ediyorum, ben ancak böyle bir tavsiyede bulunurum. Kendim de anneannelerde, babaannelerde büyüdüm, annem bana hamileyken saçını da boyatmış ama ben kimseye bunları yapın "bir şey olmaz" diyemem.

Ben bilimsel kaynağı kendim için sordum.O yaşta bir çocuğun babaannesinde kalıp kalamayacağıyla ilgili gerçekten bilimsel bir çalışma var mı onu öğrenmek istedim sadece,sonuçta çoğumuz babaannelerimizin evlerinde büyüyen çocuklardık.Bunu sordum diye bu şekilde yapın demek zorunda değilim konu sahibine değil mi :) Siz sorumluluk almayın,ben alırım hiçbir sorun yok.Hiçbirimiz pedagoglarla,psikologlarla büyüyüp,bu yaşımıza gelmedik.Bu şekilde büyümedik diye anormal insanlarda olmadık çok şükür.Bilime önem veren bir insanım evet ama herşeyide açıp bilimsel kaynaklara göre yapan bir insanda değilim.Öyle uygulamaya kalksaydık işimiz işti.Bilim bile kendiyle çelişiyor bazen,uzmanlar bile yeri geliyor 2 gruba ayrılıyor. AdAm_OLaCaK_KIZ çok güzel bir örnek verdi,hangi uzmanı dinleyeceğiz? İki tarafta pedagog,iki tarafta farklı yorumlar katıyor? Biz karar verene kadar,çocuklar büyürde,kendileri bile çocuk sahibi olur :)

Sigara örneği için bir iki kelam etmek isterim ben hiç icmedim içmem onu başta belirteyim, ama geçen bi arkadas doktor tavsiyesi ile günde 4 tane içtiğini söyledi, tiryaki olan kişi icmediginde strese girermiş ve bu bebek için daha tehlikeliymiş bunu diyen bir doktor, bilim insanı

Pedagog örneğini ondan verdim,bilim de her zaman aynı şeyi söylemiyor, gene bir örnek dünyaca ünlü iki doktorumuz bingür Sönmez ve Canan efendigil Karatay, biri kolesterol zararlı derken biri yok öyle birşey diyor

Biraz kendine dönmekte de fayda var diye düşünüyorum, kaldı ki konu sahibi de bir eğitimci imiş

Misal Tracy hogg a uysam oğlumu sabaha kadar yatırır kaldırırdım,katiyen uyumadı çocuk oyun yaptı o yöntemi,asla ağlatmam derken kontrollü ağlatma bizim için daha uygun oldu

Hiçbir yerde "kalabilir" diye bir fikir okumadım. Hep kendi evinde olmasi, hep tek kişinin bakması ve yatağında uyumasindan bahsediliyor. Yatak konusunda fikir ayrımı var sadece. Anadolu psikolojisini benimseyen Adem Gunes 2 yaşına kadar anne ile aynı yatak diyor, daha modern kesim "doğumdan itibaren kendi yatagi" diyor. Evden başka yer diyeni duymadim

Misal Tracy hogg a uysam oğlumu sabaha kadar yatırır kaldırırdım,katiyen uyumadı çocuk oyun yaptı o yöntemi,asla ağlatmam derken kontrollü ağlatma bizim için daha uygun oldu
Uyku egitimi ayrı bir konu. O konuda ayrım var. Ama evde mi başka yerde mi konusunda hiç fikir ayrılığı yok.
Sigara için 5e kadar izin verenleri ben de duydum. Bahsettigim o değildi. Mesela biri ya da birkaçı köküne kadar içtim dese uyacak miyiz?

Bence ezbere bir şeyler yapmamak gerekiyor.Sonuçta çocuk bile olsa,her çocuğun kendine has bir karakteri var.O yüzden de bazı yöntemler her çocukta işe yaramıyor.

Neden bahsettiğini anladım bilim bilim dedin ama bilim de her konuda aynı şeyi söylemez diyorum bende,aynı yerde yatsın tek kişi baksın demişsin mesela,babanne ve anne var bu konuda, 2 kişi bakmış olmuyor mu,ya da krese giden küçücük çocuklar öğle uykularını orda uyuyolar

Anne dışında bakıcı sürekli değişmemeli diyorum. Yani bugün anneanne yarın babaanne, öteki gün Ayse Teyze.

Çocuklar için aidiyet dönemi 0-2 yaştır. Normal şartlarda 2 yaşından küçük çocuğun kreste ne işi var ki öğle uykusunu orda uyusun? Burda 16 aylık bebeğin aidiyet duygusundan bahsediyoruz

Ben zaten bunu kalıp kalmama konusunda söylemedim.Genel anlamda fikir ayrılıkları oluyor bilimde.Sadece pedagoglar içinde söylemedim,farklı bilim dallarında da yine fikir ayrılıkları oluyor.En iyisi bu durumda konu sahibinin karar vermesi bence.Herkesin düşüncesi farklı çünkü.

5 tane içmekle köküne kadar içmek arasında dağlar kadar fark var zaten, 6 7 tane içmekte arada kalan bir seçenek mesela, sen öyle bir yorum yapıyorsun ki sanki 1 gece değilde temelli anne baba bırakmayı düşünüyor gibi, bana garip gelen bu, çocuk babanneyle yaşamaya gitmiyo yani 1 gece misafir olmaya gidiyo

O aidiyet dönemine 0-3 diyende var Anne Bebek bağı açısından yani

bakın bu hatayı ben daha evvel malesef ki yaptm.üstelik sadece 1 ay haftada 1 gün olmak üzere kendi öz anneme bıraktım kızımı.hemen hemen sizin ki kadardı.benim başka alternatifim yoktu malesef.sonucu merak ediyorsan çocukta anneden uzak kalma korkusu oluşuyor.bugün hangi pedagoğa gitsen çocuğum bana gereğinden fazla düşkün desen sana ilk soracağı size ihtiyaç duyduğu dönemlerde ayrı kaldınız mı?yada benzeri sorular olur.çocugunuzun size en çok ihtiyaç duyduğu dönemlerdir bebeklik dönemleri.üstelik birde gece evinden ayrı bi yerde ve sizden ayrı olması bana doğru gelmiyor.tavsiyem daha farklı çözümler bulmanızdır.Allah yar ve yardımcınız olsun.saygılar...

Ha bu arada Batman'da 12 aydan itibaren alınıyor kreslere, artık hile hurda mı var bilmem ama arkadaşlarım yolladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…