- 20 Şubat 2015
- 4.863
- 2.616
- 133
- Konu Sahibi fairylove23
-
Konu sahibi zaten bilimsel bir kaynak isteseydi,kendi araştırmaları ile ne yapması gerektiğini öğrenirdi.Burada benim gibi düşünen bir sürü insan var,burası bir forum ve herkes deneyimlerini yazıyor.Kim çocuğunu nereye bırakmış,kimin çocuğu ne şekilde büyümüş,hangi durumlarda ne gibi problemler yaşanmış bunlar konuşuluyor burada.Sonuçta hiçbirimiz pedagog değiliz.Hoş olsak bile bizim söylediklerimizi yapacak mıydı konu sahibi? Yapacak olsa zaten buraya konu açmaz,kadın çaresiz kalmış.Kayınvalide bakıyor çocuğa tamam ama bakmak zorunda da değil.Yaşlı kadın sabahın köründe yollara düşmek zorunda değil.Bu durumda çocuğa zarar vermeden ne gibi çözümler bulunur bunu bulmaya çalışıyoruz.Bu çözümde gayet açık ve net bir şekilde ortada,yine söylüyorum hep söyleyeceğim; bakıcıların elinde büyümektense,babaannesinin ve dedesinin yanında 1 gece geçirmesi en ufak bir zarar vermez çocuğa.Şunu da unutmayalım bu ülkede yıllarca sağlıklı bilerek yediğimiz bir yiyeceğin, bir anda kanser yaptığını öğreniyoruz.Herşeyi bilime,kitaba göre yapsaydık,şaşıp kalmıştık şimdiye kadar,o yüzden tecrübelerinde önemini hiçe sayamayız.Bilimsel kaynaklara uyarak bir çözüm bulamıyorsak ne yapacağız? Tecrübe sahibi insanlara soracağız.Çocuklar nerede bakılmalı diye yazarsanız tüm pedagoglarin yazılarına ulaşırsınız, kimsenin bilmediği bir şey söylemiyorum ki. Herkes biliyor ama "bir şey olmaz " deniyor. Ben de size nasıl "bir şey olmaz" diyebildiğinizi soruyorum. Benim savunduğum fikirle ilgili onlarca görüş varken, sizinkiyke ilgili olan görüş var mı? Hiç göremedim.
Doğumumda 2.5 yaşındaki çocuğumu bir gece anneme bir gece de babaannesine bıraktım. Bu gerçekten zaruriydi ve herhangi bir şekilde kalmam demedi. O güne kadar kalmamıştı.
Bilinçli bireyler olarak kendi deneyimlerimizi değil, genel-gecerli görüşleri baz alarak yorum yapmalıyız
Ben bir zararı olacağını düşünmüyorum.Kendi yaşadıklarım ve çevremde yıllarca gördüğüm şeyleride göz önünde bulundurarak söylüyorum ki,bence kalabilir.Yine konu sahibinin kendi bileceği iş tabi ki,bu benim fikrim.Ama bu anne babaya bağımlılık değil
Yukarıda bağımsız yaşama örneği vermiş arkadaşlar mesela ben de bağımsızımdır her işimi kendim yaptım hala da yaparım ama 16 aylık çocuğumu bensiz gece yatısına babaanneye göndermem
Sıkıntı ise ben de kalırım gerekirse ama yalnız olmaz zira çok küçük
Bu yaşta o çocuk için duvardaki bir boya dahi kıymetlidir bakıcı bakacaksa bile evinde bakmalıdır derken kalacağı süre uzun diyorum sadece
Belki diyecekler ki karı koca da başbaşa kalsın vs ama bence anne baba gidip gelmeli fazla yorulmalı ama o çocuk onları görmeden uyumamalı
Katıyım belki ama sabah 5 te kalkıp istanbul a gidip akşam 9 da gelip sabah aynısını tekrar yaptığımı bilirim zira çocuğum bebekken beni görmeden uyumamalı evde babası ile olsa bile
Ama 4 yaşından sonra babası ile kalabiliyor rahatlıkla zira artık herşeye aklı eriyor ailesinin onu bırakmayacağını biliyor
Ben bir zararı olacağını düşünmüyorum.Kendi yaşadıklarım ve çevremde yıllarca gördüğüm şeyleride göz önünde bulundurarak söylüyorum ki,bence kalabilir.Yine konu sahibinin kendi bileceği iş tabi ki,bu benim fikrim.
Bilimsellik zaten sadece kkyi değil, çok daha kapsamli çevreleri konu alarak cikarimlarda bulunuyor.Konu sahibi zaten bilimsel bir kaynak isteseydi,kendi araştırmaları ile ne yapması gerektiğini öğrenirdi.Burada benim gibi düşünen bir sürü insan var,burası bir forum ve herkes deneyimlerini yazıyor.Kim çocuğunu nereye bırakmış,kimin çocuğu ne şekilde büyümüş,hangi durumlarda ne gibi problemler yaşanmış bunlar konuşuluyor burada.Sonuçta hiçbirimiz pedagog değiliz.Hoş olsak bile bizim söylediklerimizi yapacak mıydı konu sahibi? Yapacak olsa zaten buraya konu açmaz,kadın çaresiz kalmış.Kayınvalide bakıyor çocuğa tamam ama bakmak zorunda da değil.Yaşlı kadın sabahın köründe yollara düşmek zorunda değil.Bu durumda çocuğa zarar vermeden ne gibi çözümler bulunur bunu bulmaya çalışıyoruz.Bu çözümde gayet açık ve net bir şekilde ortada,yine söylüyorum hep söyleyeceğim; bakıcıların elinde büyümektense,babaannesinin ve dedesinin yanında 1 gece geçirmesi en ufak bir zarar vermez çocuğa.Şunu da unutmayalım bu ülkede yıllarca sağlıklı bilerek yediğimiz bir yiyeceğin, bir anda kanser yaptığını öğreniyoruz.Herşeyi bilime,kitaba göre yapsaydık,şaşıp kalmıştık şimdiye kadar,o yüzden tecrübelerinde önemini hiçe sayamayız.Bilimsel kaynaklara uyarak bir çözüm bulamıyorsak ne yapacağız? Tecrübe sahibi insanlara soracağız.
Ben bilimsel kaynağı kendim için sordum.O yaşta bir çocuğun babaannesinde kalıp kalamayacağıyla ilgili gerçekten bilimsel bir çalışma var mı onu öğrenmek istedim sadece,sonuçta çoğumuz babaannelerimizin evlerinde büyüyen çocuklardık.Bunu sordum diye bu şekilde yapın demek zorunda değilim konu sahibine değil mi :) Siz sorumluluk almayın,ben alırım hiçbir sorun yok.Hiçbirimiz pedagoglarla,psikologlarla büyüyüp,bu yaşımıza gelmedik.Bu şekilde büyümedik diye anormal insanlarda olmadık çok şükür.Bilime önem veren bir insanım evet ama herşeyide açıp bilimsel kaynaklara göre yapan bir insanda değilim.Öyle uygulamaya kalksaydık işimiz işti.Bilim bile kendiyle çelişiyor bazen,uzmanlar bile yeri geliyor 2 gruba ayrılıyor.Bilimsellik zaten sadece kkyi değil, çok daha kapsamli çevreleri konu alarak cikarimlarda bulunuyor.
Az önce hamilelikte sigara diye konu açıldı, o zaman o kişi de burda içip de zarar görmeyenlere göre "aa olabilirmiş" mi diyecek? Tabii ki her zaman araştırmalara, bilimsel gerçeklere göre yol göstereceğim soru soranlara. Ben bunları söyleyim, o kendisi risk almak isterse alır. Ama "hiçbir şey olmaz, rahat ol" diyemem. Bu sorumluluğu alamam. Siz alıyorsanız, alın. Ben size bir şey demedim. Kaynak sordunuz, ben de Google'a yazın onlarca beni destekleyen görüş var dedim. Şimdi de her şey bilimsellik mi diyorsunuz? Tekrar ediyorum, ben ancak böyle bir tavsiyede bulunurum. Kendim de anneannelerde, babaannelerde büyüdüm, annem bana hamileyken saçını da boyatmış ama ben kimseye bunları yapın "bir şey olmaz" diyemem.
Bilimsellik zaten sadece kkyi değil, çok daha kapsamli çevreleri konu alarak cikarimlarda bulunuyor.
Az önce hamilelikte sigara diye konu açıldı, o zaman o kişi de burda içip de zarar görmeyenlere göre "aa olabilirmiş" mi diyecek? Tabii ki her zaman araştırmalara, bilimsel gerçeklere göre yol göstereceğim soru soranlara. Ben bunları söyleyim, o kendisi risk almak isterse alır. Ama "hiçbir şey olmaz, rahat ol" diyemem. Bu sorumluluğu alamam. Siz alıyorsanız, alın. Ben size bir şey demedim. Kaynak sordunuz, ben de Google'a yazın onlarca beni destekleyen görüş var dedim. Şimdi de her şey bilimsellik mi diyorsunuz? Tekrar ediyorum, ben ancak böyle bir tavsiyede bulunurum. Kendim de anneannelerde, babaannelerde büyüdüm, annem bana hamileyken saçını da boyatmış ama ben kimseye bunları yapın "bir şey olmaz" diyemem.
Ben bilimsel kaynağı kendim için sordum.O yaşta bir çocuğun babaannesinde kalıp kalamayacağıyla ilgili gerçekten bilimsel bir çalışma var mı onu öğrenmek istedim sadece,sonuçta çoğumuz babaannelerimizin evlerinde büyüyen çocuklardık.Bunu sordum diye bu şekilde yapın demek zorunda değilim konu sahibine değil mi :) Siz sorumluluk almayın,ben alırım hiçbir sorun yok.Hiçbirimiz pedagoglarla,psikologlarla büyüyüp,bu yaşımıza gelmedik.Bu şekilde büyümedik diye anormal insanlarda olmadık çok şükür.Bilime önem veren bir insanım evet ama herşeyide açıp bilimsel kaynaklara göre yapan bir insanda değilim.Öyle uygulamaya kalksaydık işimiz işti.Bilim bile kendiyle çelişiyor bazen,uzmanlar bile yeri geliyor 2 gruba ayrılıyor.AdAm_OLaCaK_KIZ çok güzel bir örnek verdi,hangi uzmanı dinleyeceğiz? İki tarafta pedagog,iki tarafta farklı yorumlar katıyor? Biz karar verene kadar,çocuklar büyürde,kendileri bile çocuk sahibi olur :)
Hiçbir yerde "kalabilir" diye bir fikir okumadım. Hep kendi evinde olmasi, hep tek kişinin bakması ve yatağında uyumasindan bahsediliyor. Yatak konusunda fikir ayrımı var sadece. Anadolu psikolojisini benimseyen Adem Gunes 2 yaşına kadar anne ile aynı yatak diyor, daha modern kesim "doğumdan itibaren kendi yatagi" diyor. Evden başka yer diyeni duymadimBen bilimsel kaynağı kendim için sordum.O yaşta bir çocuğun babaannesinde kalıp kalamayacağıyla ilgili gerçekten bilimsel bir çalışma var mı onu öğrenmek istedim sadece,sonuçta çoğumuz babaannelerimizin evlerinde büyüyen çocuklardık.Bunu sordum diye bu şekilde yapın demek zorunda değilim konu sahibine değil mi :) Siz sorumluluk almayın,ben alırım hiçbir sorun yok.Hiçbirimiz pedagoglarla,psikologlarla büyüyüp,bu yaşımıza gelmedik.Bu şekilde büyümedik diye anormal insanlarda olmadık çok şükür.Bilime önem veren bir insanım evet ama herşeyide açıp bilimsel kaynaklara göre yapan bir insanda değilim.Öyle uygulamaya kalksaydık işimiz işti.Bilim bile kendiyle çelişiyor bazen,uzmanlar bile yeri geliyor 2 gruba ayrılıyor.AdAm_OLaCaK_KIZ çok güzel bir örnek verdi,hangi uzmanı dinleyeceğiz? İki tarafta pedagog,iki tarafta farklı yorumlar katıyor? Biz karar verene kadar,çocuklar büyürde,kendileri bile çocuk sahibi olur :)
Uyku egitimi ayrı bir konu. O konuda ayrım var. Ama evde mi başka yerde mi konusunda hiç fikir ayrılığı yok.Misal Tracy hogg a uysam oğlumu sabaha kadar yatırır kaldırırdım,katiyen uyumadı çocuk oyun yaptı o yöntemi,asla ağlatmam derken kontrollü ağlatma bizim için daha uygun oldu
Bence ezbere bir şeyler yapmamak gerekiyor.Sonuçta çocuk bile olsa,her çocuğun kendine has bir karakteri var.O yüzden de bazı yöntemler her çocukta işe yaramıyor.Misal Tracy hogg a uysam oğlumu sabaha kadar yatırır kaldırırdım,katiyen uyumadı çocuk oyun yaptı o yöntemi,asla ağlatmam derken kontrollü ağlatma bizim için daha uygun oldu
Uyku egitimi ayrı bir konu. O konuda ayrım var. Ama evde mi başka yerde mi konusunda hiç fikir ayrılığı yok.
Sigara için 5e kadar izin verenleri ben de duydum. Bahsettigim o değildi. Mesela biri ya da birkaçı köküne kadar içtim dese uyacak miyiz?
Anne dışında bakıcı sürekli değişmemeli diyorum. Yani bugün anneanne yarın babaanne, öteki gün Ayse Teyze.Neden bahsettiğini anladım bilim bilim dedin ama bilim de her konuda aynı şeyi söylemez diyorum bende,aynı yerde yatsın tek kişi baksın demişsin mesela,babanne ve anne var bu konuda, 2 kişi bakmış olmuyor mu,ya da krese giden küçücük çocuklar öğle uykularını orda uyuyolar
Ben zaten bunu kalıp kalmama konusunda söylemedim.Genel anlamda fikir ayrılıkları oluyor bilimde.Sadece pedagoglar içinde söylemedim,farklı bilim dallarında da yine fikir ayrılıkları oluyor.En iyisi bu durumda konu sahibinin karar vermesi bence.Herkesin düşüncesi farklı çünkü.Hiçbir yerde "kalabilir" diye bir fikir okumadım. Hep kendi evinde olmasi, hep tek kişinin bakması ve yatağında uyumasindan bahsediliyor. Yatak konusunda fikir ayrımı var sadece. Anadolu psikolojisini benimseyen Adem Gunes 2 yaşına kadar anne ile aynı yatak diyor, daha modern kesim "doğumdan itibaren kendi yatagi" diyor. Evden başka yer diyeni duymadim
Uyku egitimi ayrı bir konu. O konuda ayrım var. Ama evde mi başka yerde mi konusunda hiç fikir ayrılığı yok.
Sigara için 5e kadar izin verenleri ben de duydum. Bahsettigim o değildi. Mesela biri ya da birkaçı köküne kadar içtim dese uyacak miyiz?
Anne dışında bakıcı sürekli değişmemeli diyorum. Yani bugün anneanne yarın babaanne, öteki gün Ayse Teyze.
Çocuklar için aidiyet dönemi 0-2 yaştır. Normal şartlarda 2 yaşından küçük çocuğun kreste ne işi var ki öğle uykusunu orda uyusun? Burda 16 aylık bebeğin aidiyet duygusundan bahsediyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?