kızım öğrenmeyi sevmiyor...

Zadegan

Yeteeer,,, demek yetmez ki bazen...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2014
1.766
1.527
63
29
Evet 24 aylık kızım öğrenmeyi sevmiyor. Ama biraz farklı. Nasıl anlatsam... Öğrenme kapasitesinde sıkıntı yok çok şükür. Fakat birseyi oturup öğretmeye kalktigimda sıkılıyor. Hemen kitabı vs (hangi materyalden öğretmeye calisiyorsam) eline kendi alıp kendi bana öğretiyor anlatıyor gibi yapıyor. Ha dediğim gibi öğrenme kapasitesinde sıkıntı cidden yok. Konusmasi da iyi 100-150 arasinda kelime kullanip 'anne ama oynuyooomm' tarzi cumle kurabiluyor.Mesela 1.5 ay kadar önce memlekete gitmiştim. 2 yaşını doldurmamisti daha. Epey kalabaliktik da. Daha gittiğim ilk gün evde bulunan 10 cep telefonunun müziğini ve sahiplerini kendince öğrenmiş kimin telefonu çalsa hemen gidip telefonun sahibine haber veriyor. Ya da çocuk parkın yolunu eve 5 dk mesafede, arkadaşımın evinin yolunu 3-5 sokak kala tanıyor ve beni o götürüyor. Yemeklerden sonra dış fırçalamasi gerektirigini, yemeğini odada yiyecekse sofra bezini sermesi gerektiğini biliyor. Cisinı değil de Kakasi geldiğinde bana söylemesi gerektiğini biliyor. Ama bunlar hep kendi öğrendiği şeyler. Kendi kendine çok hızlı öğreniyor çevremdeki insanları ve bizi şaşırtıyor. Ama gel gelelim oturup birsey öğretmeye çalışsam benim kızım hemen sıkılıyor ya kalkıyor ya da kitabı alıp kendi öğretmeye çalışıyor. Eğer isterse çok hızlı öğreniyor ama genelde istemiyor. Geçen sadece 3-4 kere tekrarladım ve yaşının iki olduğunu öğrendi biri kaç yasindasin dese iki diyor artık. Ama genelde öğrenmek istemiyor. Geçen yarım saat ugrastim. Pembe ve mavi rengi öğretmek için. Kalmak istedi öğrenmek istemedi. Bir baktım 2 gün sonra koltuğu gösterip bembe bembe diyor.
Çok uzattım kısaca endişem ileride okula başladığında ya bu huyu devam ederse... okulda birseyler öğrenmek istemezse. Yani ona birseyler öğrettiği farkettigi an bana yan yan bakıp öfff diyip kalkıp gidiyor. Acaba yaşından dolayi mi buyud7gunde geçer mi? Yoksa bu onda karakteristik bir özellik mi ? Çünki ben de boyleymisim. Derslerin hep çok iyiydi ama bir sınava oturup 10 dk çalışmazdim. 15 yaşımdan sonra ders çalışma alışkanlığı kazandım.
Sizinde bebekleriniz bu yaşta böyle miydi. Etrafında kiyaslayabilecegim örnek yok. Dedigim gibi hep böyle devam etmesinden ufak ufak endişe duyuyorum

yaa daha 2 yaşında olan bir bebekten bahsediyosunuz ve yaşının çok üstünde şeyleri öğrenmiş zaten çocuk. benim kızım 2,5 yaşında öğrendi çişini ki sizonu bile öğretmiş sayılırsınız. 2 yaşını yeni doldurmuş yeğenim var yani o şu anlattıklarınızın çoğunu yapamıyo.
bence bu kadar üstüne düşmeyin o daha 2 yaşında bir bebek kitap falan da neyin nesi yapmayın

O halde söyle sorayım öğrenme yaşı kaçta başlar ???

Doğru tespiti ben koyamam ama çocuğunuz hızlı öğreniyor, bir öğrenmeye uzun vakit ayırmak istemiyor olabilir.
Zeka kapasitesi normalden fazla ise o da sıkılganlık yapabilir.
Birinin ğretmesini ya da tarzınızı sıkıcı buluyordur. Siz direttkçe kendini kapatıyor, öğrendiğini belli etmiyordur.
Bu pembe, bu mavi diye öğretmek yerine aaa ne güzel pembe koltuk diyip geçseniz mutlaka aklında yer edecektir.
Çünkü çabuk öğrendiği için yeniliğe açık bir çocuktur ve değişik sözler, hareketler kullanmayı seviyordur.
Aslında ben pek endişe duyacak bir şey görmüyorum, ileride değişebilir.
Dikkat dağınıklığı var mı o önemli, çünkü nasılsa hızlı anlıyorum en algısı oluştuğunda ileride ciddi konularda dikkatsiz davranabilir..

O halde söyle sorayım öğrenme yaşı kaçta başlar ???

beni yanlış anlamayın lütfen.. yazdıklarınızdan anladığım çocuk maşallah zaten akıllı herşeyi kapmış.
daha 2 yaşında ve siz kitap falan getiriyosunuz önüne .. hani bi 4 falan olsa anlarımda ..
yani kendinize dert etmeyin diyorum.

Tam dediğiniz seyden dolayi endiseleniyorum zaten. Düzenli kontrollerimizi yapan hemşire 1.5 yaşından beri zeka testi de uyguluyor. Ufak bir test yani. Hızlı öğrendiği için birşeyleri öğrenmek istemez ve dikkat dağınıklığı olabilir tarzı şeyler demisti. O dediğinde beri düşünüyorum bunu önceden hiç aklımda değildi

oturup kitapla değilde oyunla öğretin bence pembe ve yeşil bardaklar alın sıralama yapın örüntü yapın onunda yapmasını isteyin pembe bardakları üst üste dizin sonra o devirsin tekrar oynayın gibi gibi çeşitlendirin

Hayır hayır yanlış anlamadım ciddi sordum 9grenme yaşı kaçta başlar diye. Kitap dediğim de hayvan çiçek böcek olan kitaplardi.

Evet bu iyi bir fikir deneyeceğim teşekkür ederim :)

Bence oturupta değilde oyun şeklinde yapsanız daha çok dikkatini çeker diye düşünüyorum.

Bence oturupta değilde oyun şeklinde yapsanız daha çok dikkatini çeker diye düşünüyorum.
Oyunu benim yonetmeme izin vermiyor. Kendi yönetiyor kafasına göre.. ve öğretmeye çalıştığımi hissettiği an is bitiyor

Haklısınız çocukta öğrenme antipatisi oluşturmaktan da korkuyorum
Cidden çok heyecanlısın annesi. Sakin ol biraz daha.. arkadaşların dediği gibi laf arasında söyle, Ayy kızım bugün pembe elbisesini giymiş falan filan.. Allah nazaran saklasin zaten zeki öğrenir o. Sen panik yapıyorsun ya işte onu yapma

Bence sorun bişey öğrenmek istememesi değil, sizin methodunuz.

Ben anne değilim ama 2 yaşında bir çocuğu yarım saat aynı yerde oturtmak bile mucize zaten. Siz hem oturtup hem bu pembe bu mavii diye ezberletmeyee çalışırken, o muhtemeleen "yaaw ne önemi var, banaanee, nolmuş, orada oyuncağıma gidicem " modundır. :)

2 yaşındaki çocuğa kitaptan ne öğretmeye çalıştığınızı merak ettim???
Annexik bak bu inek moooo der bak bu arı bizzz bizzz diye ses çıkarır tarzı. Ayyyy bak sarı çiçek ama bu mavi çiçek tarzı şeyler

İnşaallah öyle olur :)

Oyunu benim yonetmeme izin vermiyor. Kendi yönetiyor kafasına göre.. ve öğretmeye çalıştığımi hissettiği an is bitiyor

siz yönetmeyin o yönetsin ama siz aktarmak istediklerinizi aktarırsanız kolay olur diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…