O halde söyle sorayım öğrenme yaşı kaçta başlar ???yaa daha 2 yaşında olan bir bebekten bahsediyosunuz ve yaşının çok üstünde şeyleri öğrenmiş zaten çocuk. benim kızım 2,5 yaşında öğrendi çişini ki sizonu bile öğretmiş sayılırsınız. 2 yaşını yeni doldurmuş yeğenim var yani o şu anlattıklarınızın çoğunu yapamıyo.
bence bu kadar üstüne düşmeyin o daha 2 yaşında bir bebek kitap falan da neyin nesi yapmayın
O halde söyle sorayım öğrenme yaşı kaçta başlar ???
Tam dediğiniz seyden dolayi endiseleniyorum zaten. Düzenli kontrollerimizi yapan hemşire 1.5 yaşından beri zeka testi de uyguluyor. Ufak bir test yani. Hızlı öğrendiği için birşeyleri öğrenmek istemez ve dikkat dağınıklığı olabilir tarzı şeyler demisti. O dediğinde beri düşünüyorum bunu önceden hiç aklımda değildiDoğru tespiti ben koyamam ama çocuğunuz hızlı öğreniyor, bir öğrenmeye uzun vakit ayırmak istemiyor olabilir.
Zeka kapasitesi normalden fazla ise o da sıkılganlık yapabilir.
Birinin ğretmesini ya da tarzınızı sıkıcı buluyordur. Siz direttkçe kendini kapatıyor, öğrendiğini belli etmiyordur.
Bu pembe, bu mavi diye öğretmek yerine aaa ne güzel pembe koltuk diyip geçseniz mutlaka aklında yer edecektir.
Çünkü çabuk öğrendiği için yeniliğe açık bir çocuktur ve değişik sözler, hareketler kullanmayı seviyordur.
Aslında ben pek endişe duyacak bir şey görmüyorum, ileride değişebilir.
Dikkat dağınıklığı var mı o önemli, çünkü nasılsa hızlı anlıyorum en algısı oluştuğunda ileride ciddi konularda dikkatsiz davranabilir..
Hayır hayır yanlış anlamadım ciddi sordum 9grenme yaşı kaçta başlar diye. Kitap dediğim de hayvan çiçek böcek olan kitaplardi.beni yanlış anlamayın lütfen.. yazdıklarınızdan anladığım çocuk maşallah zaten akıllı herşeyi kapmış.
daha 2 yaşında ve siz kitap falan getiriyosunuz önüne .. hani bi 4 falan olsa anlarımda ..
yani kendinize dert etmeyin diyorum.
Evet bu iyi bir fikir deneyeceğim teşekkür ederim :)oturup kitapla değilde oyunla öğretin bence pembe ve yeşil bardaklar alın sıralama yapın örüntü yapın onunda yapmasını isteyin pembe bardakları üst üste dizin sonra o devirsin tekrar oynayın gibi gibi çeşitlendirin
Haklısınız çocukta öğrenme antipatisi oluşturmaktan da korkuyorumÇocuk daha o.. Biraz rahat ol annesi. Çocuğu da germe. Ben gerildim valla okurken
Oyunu benim yonetmeme izin vermiyor. Kendi yönetiyor kafasına göre.. ve öğretmeye çalıştığımi hissettiği an is bitiyorBence oturupta değilde oyun şeklinde yapsanız daha çok dikkatini çeker diye düşünüyorum.
Cidden çok heyecanlısın annesi. Sakin ol biraz daha.. arkadaşların dediği gibi laf arasında söyle, Ayy kızım bugün pembe elbisesini giymiş falan filan.. Allah nazaran saklasin zaten zeki öğrenir o. Sen panik yapıyorsun ya işte onu yapmaHaklısınız çocukta öğrenme antipatisi oluşturmaktan da korkuyorum
Annexik bak bu inek moooo der bak bu arı bizzz bizzz diye ses çıkarır tarzı. Ayyyy bak sarı çiçek ama bu mavi çiçek tarzı şeyler2 yaşındaki çocuğa kitaptan ne öğretmeye çalıştığınızı merak ettim???
İnşaallah öyle olur :)Cidden çok heyecanlısın annesi. Sakin ol biraz daha.. arkadaşların dediği gibi laf arasında söyle, Ayy kızım bugün pembe elbisesini giymiş falan filan.. Allah nazaran saklasin zaten zeki öğrenir o. Sen panik yapıyorsun ya işte onu yapma
Oyunu benim yonetmeme izin vermiyor. Kendi yönetiyor kafasına göre.. ve öğretmeye çalıştığımi hissettiği an is bitiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?