kızım öğrenmeyi sevmiyor...

Annesi o daha 2 yasinda ve dikkat suresi cok kisa ve o yastaki bebek kendi kendine ogrenir zaten sen ona kiyaptan bise gosteremezsin o iaterse alir yanina gelir. Bisey öğretmek istiosan gun icinde oyun sirasinda konusurken ogretebilirsin. Minik etkinlikler yapabilirsiniz. Ama istemiosa kesinlikle zorlama masallah ogrenme kapasitesi genis zaten. Sizin hevesinizi anliorum ancak o daha cok kucuk ve bu yasta kendince ogrendigi kardir zaten o kadar. Bu arada okul oncesi ogretmeniyim tum yas gruplariyla calistim o nedenle soyluorum

Annexik bak bu inek moooo der bak bu arı bizzz bizzz diye ses çıkarır tarzı. Ayyyy bak sarı çiçek ama bu mavi çiçek tarzı şeyler
henüz oyun çağındalar,oyunla öğrenirler.kitabı açıp da öğretmen gibi birşeyler öğretmezsiniz zaten.dikkatleri dağınıktır..
neden beklentileriniz bu kadar yüksek ki?bence sorun bu.henüz 2 yşındayken ,size bu kadar dert oluyorsa(bdv ye konu açtıracak kadar) ilerde ne kadar beklenti içine gireceksiniz?

O şekilde değil. Yani söyle diyeyim boyalarimizi ve kitabımız alıyoruz. Kızım bu pembe diye gösteriyorum. Ve birkaç dk sonra pembe boya kalemini vermesini istiyorum. Başka renk veriyor. Ve müzik müzik bakıyor. Hatta pembe rengini artık biliyor. Geçen gene Annexik pembe kalemi ver boyayım dedim. Kutuları tüm kalemleri verdi birtek pembe vermedi. Bilerek öğretmeye çalıştığım anladığı an değişiyor.

Dikkat daginikligi teshisi okul oncesi donemde konulmaz hemsire bunu bilmio mu sadece 4 5 yaslarinda fark edilir ve ilkokula başladığında tedaviye yonelik calismalar yapar pedagoglarla cok calistim ve aynen bole solerler kucikken cocuk yaftalanmaz hizli gelişim goateriolar zaten derler

Yani objektif bakış açılarına ihtiyacım vardı. Bilirsiniz anneler pek 9bjektif olamıyor. Ama normalde rahatladım şu an. Dikkat daginikligi mi var diye ensiswlwniyordum :)

Çocuğa bir şeyler öğretmek yerine çocuk gelişimi konusunda bir şeyler okuyun acil tarafından

2 yaş zaten ben çağı inatlaşma çağıdır her şeyi o yapmak ister kuralları o koyar bir şey öğretilecekler o öğretir bir şey götürülecekse o götürür

Acele etmeyin bir şeyler öğretmeyin günlük hayat etkinliği yapın bulaşık makinesine tabak dizin büyük küçük kırmızı mavi vs

Çamaşır asın toplayın renkleri o arada anlatın çarşıya çıkın çoraptan mendile renkli renkli ürünlere bakın alın

Şimdiden akademik başarıya vs odaklanmayın okulda ne yapar diye düşünmeyin benzer bir konu daha vardı bir anne de endişeli idi sizin gibi şimdiden çocukları bu baskı havasına sokarsanıx büyüyünce daha gerilirsiniz karşılıklı kendinizi dizginleyin

Her çıcuk farklıdır kıyaslayın üstün ya da düşük görmeyin 18 aylık tuvaletini öğrenenler de var 38 aylık öğrenen de

Montesorri tekniğini inceleyin biraz size uyan etkinlik bulabilirsiniz bu yaşlarda kaşıklama etkinliği uygun olur gibi geldi

Üzülmeyin çocuğunuzun da henüz çooook küçük olduğunu unutmayın lütfen

benim oğlumda böyleydi ve çok üzülüyordum kreşe verdim kreştede etkinliklere katılmak istemiyordu öğretmeni oyun tarzında öğretin dedi mesela bir elimde 5 parmak bir elimde 5 parmak inanmazsan sayda bak şarkısı var onunla sayı saymayı mesela renler için renkli bişeylere koşmayı kırmızı balona kadar koşalım hadi mavi tarağı saklayaıp bulalım falan gibi gibi aklıma gelen örnekler

İlerideki beklentilerden kasıt seçeceği hayat ise; kendi hayatını sadece kendi kararlarıyla yonlendireceginin farkındayım, ya da sınavdan düşük alsa onu düzeltmek için yarış ati kosmamasi gerektiğinin farkındayım. Ya da bunun gibi örnekler. Sadece çabuk sikilmasindan endiselenmistim

renkleri öğrenmeyen insan var mı ya (öğrenme ve gelişimle ilgili bir problemi olmayan bireylerden bahsediyorum)
yani 2 yaşında değil de 3 yaşında illaki görerek duyarak öğrenecek

çocuğunuza ders vererek öğretmeye çalışmak yerine tavsiyem resimli hikaye kitabı okuyup resimlerine beraber bakabilirsiniz
bazı plastik nesnelerle oynarken öğretebilirsiniz.
hadi pembe topu getir, bana at gibi vs...
pekiştirme yöntemi kullanabilirsiniz.
bak bu pembe bu mavi diye bir öğretme şeklinin 2 yaş için yardımcı olacağını sanmıyorum.

Süper fikirler bunları da deneyeceğim :)

Yani objektif bakış açılarına ihtiyacım vardı. Bilirsiniz anneler pek 9bjektif olamıyor. Ama normalde rahatladım şu an. Dikkat daginikligi mi var diye ensiswlwniyordum :)
Canim rahat ol seni cok ii anliyorum her yil senin gibi annelerden bi suru goruorum. Cocuginda bi sikinti olsa cok cok belirgin olur ama anlattiklarina bakikirsa gelisimi gayet ii gidiyor. Ve kizin fazlaca dikkatli artik seni ogrenmis bana bisileri zorla ogretio die dusunerek savunma mekanizmasi gelistirmis. Mesela pembeui bilio ama sen sordugin icin tum kalemleri sana veriyor. Bi de benmerkezci evre de oyunlari o yönetmek ister zamana birak onun dediklerine uy zamanla seni dinlicektir zaten

Dediginiz gibi yapıyorum zaten renkleri resim yaparken boy kalemleriyle öğretmeye çalışıyorum. Kızım mavi kalemi verir misin? Bak bu mavi falan gibi.

netten bakiniyorum aktivite diye 1 yasindan itibaren hikaye okuyun diyorlar bir kac kadin ben kizima / ogluna 11,8,1, aylikken basladim kitap okumaya diyorlar.
bende daha dogum yapmadan almistim ozenip kizima okurum diye 9-10 aylikken okuyayim dedim aldi kitabi bir sayfasini acti bakti biraz yaladi bi sayfa kopardi aldi agzina ve ben zor kacirdim kitabi elinden.
simdi bir yasinda resimleribe bakiyor sonra yere surtuyor biraz yaliyor ayyy deyip yine surtuyor.
ya ben nerde yanlis yapiyorum ?

he he, baksana cin gibi, o seninle eğleniyor bence, sıkma canını

Mesela oyuncaklari toplarken muzik acin muzik durunca sadece kirmizi lari toplasin sonra dier renkleri filan

Ayy yalaması çok hos yaaa hersey hemen ağza gidiyor önce kontrol

Reactions: nio

Aslında sizinle oynuyor bir nevi dalga geçiyor yani üstüne düşmeyin bir arkadaş da anlatmıştı renkleri özellikle sorunca söylemiyor diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…