kızım öğrenmeyi sevmiyor...

E cok normal yalicak yirtcak tabi bebek o. Bak oyuncakcilarda kumas kitaplar var eline onlarda n verebilirsin hikayeleri sen ona okuyabilirsin

o zaman bu endişeniz için tam tersine onu zorlamayın,yoksa ters tepecektir.
2 yaş sendromunda zaten bir inatlaşma var,bir de bu huy olarak kalmasın..sadece oyun oynayın,derse vermeye çalıştıüınızı hissettikçe tam tersini yapacaktır.

Eğer kendi isteklerinizi ve endişelerinizi bir kenara bırakıp çocuğunuza kulak vermeyi başarabilirseniz ondan öğreneceğiniz çok şey varmış gibi geldi bana. O size bir şeyler söylemeye çalışıyor ama siz kendi isteklerinize o kadar odaklamışsınız ki onu anlamaya çalışmıyorsunuz. Anne bu kadar evham yapma benimle oyna beni bir şeyler öğrenmem için zorlama diyor işte.

Her çocuk akıl küpü olamaz. Her çocuğun konsantrasyon süresi bir olamaz. Her çocuğun ilgi alanı da bir olmaz.

Kusura bakmayın ama yazdıklarınızı okuduktan sonra okulda diğer arkadaşlarıyla yarıştırılan bir öğrenci belirdi gözümün önünde. 24 saat ders, koş kızım koş bak geri kalacaksın diğerlerinden, daha çok çalış, daha çok hep çalış. Böyle bir anne canlandı gözümde. Biraz sakin olmaya çalışın ve biraz olsun kızınızın isteklerine odaklanın kendi istekleriniz yerine.

Bu bende de var, kritik sorunlar yaşamadım. Çocukluğumdan beri varmış yani. Erken yaşta zeka testi önerilmiyor yalnız.
Bir de küçük anlamaz diyorsunuz ama yanında zekası yüksek, harika, mükemmel varlık gibi şeyler konuşmayın anlıyor ve aklında yer ediyor. Ben zaten... diye düşünüyor. Bu daha çok bırakmasına sebep olur. Ona zor gelebilecek -tabii ki kademeli, ağır olarak değil- şeyler verin. Yaşıtlarının ya da insanların yapamadığı şeyleri yapmak hoşuna gidecektir. Sürekli bir işle, uğraşla meşgul olmalı. TV izlemesi, sohbet etmesi, kitap okuması, yetişkin gibi oturması çok mümkün olmayacaktır.
Korkacak bir şey yok, iyi yönlendirilip geliştirilirse harika bir çocuk olacaktır. :)

2 yaşında bebek daha ne bekliyorsunuz anlamadım ki??
benim oğlum 21 aylık 1 kelime var o da mama.. o yüzden abartmayın lüfen..

Oncelikle endişe etmeyin .Anlattıklarını göre 2 yaş için gelişimi güzel gidiyor .Ben sizin beklentilerinizin gelişimi üzerinde olmasını istediğinizi düşündüm.Bırakın o suan 2 yaş evresinin tadını çıkarsın.ben cocuklara defter kitap acip bu mavi hadi mavi boyayi ver denmesini dogru bulmuyor.Hersey ogretici oyunlar ile olmalidir .çocuk hem gulmeli hem ogrenmelidir .öğrendikten sonra evet siz soru yontemi ile kontor edebilirsiniz .Bu nasil olur .yine oyun seklinde veya oyuncaklarin rengi ile hadi bana mabi topunu getir gibi .Çocuklar uzerinde bir mecburiyet hissetmemelidir.Bu endiseyi bir kenara birakip cok guzel bilgileneceginiz cocuk gelisim kitaplari alip emin ve dogru tekniklerle ilerlemenizi tavsiye ediyorum .

Yorumları okumadan yazıyorum. Sizin çocugunuzun zeki oldugunu duymaya ihtiyacını var sanırım. Siz öğretmen edasıyla ders anlatır gibi uğraştığınız in öğrenmiyor sanıyorsunuz. Oysa bu yaşta çocuk oyunla öğrenir ve reaksiyonu hemen vermeyebilir. Ayrıca 2 yaş sendromunda çocuklar umursamaz da davranırlar. Sakin olun. Her şey yolunda maşallah:)

iki yaşında bebeğin ne öğrenmesini bekliyorsunuz? öğretmek yerine sizi örneklemesi daha güzel bir öğretim yöntemi olabilir mesela renkleri öğretmek için oturup "kızım bu sarı, bu mavi" demek yerine sürekli eşyaları, oyuncakları kullanırken renkleri ile söylerseniz o zaten yavaş yavaş öğrenecek renkleri.
rahat olun lütfen, yüklenip öyle "öğrenmiyor, bilmiyor" gibi etiketlemeler yapmayın çocuğunuza. siz hiç renkleri, sayıları bilmeyen insan gördünüz mü? zaten öğrenecek ne gerekirse.

Benim çocuklar gezerek ve yaşayarak öğrendi 2,5 yaşındalar. Markete giderken,sokakta gördükleri kedileri, köpekleri, kuşları ve hangi renkte olduklarını bu şekilde öğrettim aaa kızım bak beyaz kedi, bak siyah köpek vs. Gibi. Benim çocuklarım da öyle oturup boyama hatiç kitapla haşır neşir olmayı sevmiyorlar ben kendi adıma sadece gezmenin faydasını çok gördüm çevredeki canlı, cansız nesneleri tanımlamaları yönünden, renkler, nitelikler bu şekilde öğrenildi onlar tarafından, sayılar da şarkılarla. Ha bir de parmak kuklaları kullanarak öğrendi benimkiler mesela renkleri ve değişik hayvanları. Şimdi renkleri biliyorlar hayvanları da biliyorlar bir de kuklaları parmaklarına takıp hayvanların çıkardığı sesleri çıkarıp bazen de seslendiriyorlar kuklaları seslerini inceltip dublaj yapıyorlar kuklalara hem onlar eğleniyor hem ben böyle deneyin isterseniz,hem daha eğlenceli hem de hayal güçleri de gelişiyor bana göre öğrenirken

Maşallah diyeyimde nazar değmesin kızına. Benim kızımda iki yaşında ama henüz cümle kuramıyor ama kelimeleri güzel söylüyor. Sanırım etrafında hiç çocuk olmadığı için böyle benimki çişini kakasını söylemez inat eder. Ne yapacağımı şaşırdım ben de rahat bıraktım. Bence sende çok üstüne düşme öğrenir zamanla.

Kitabı açıp bak bu mavi bu sarı diye anlatmak yerine nesneleri verirken söyleyin, oyun gibi ,mesela sarı top nerede,buradaymış,yada mavi araba geliyor vs şeklinde. Kitap ilgisini çekmiyorsa şimdilik zorlamayın derim. Bir iki ay ara verip yeniden verebilirsiniz sıkmamak gerek daha küçük. Söyledikce siz pekişirmiş olursunuz zaten,hafızaya aliyorlar bir gün bir bakmışsınız sayiyor bütün renkleri. Üzerine gitmeyin bu kadar.

bu kadar sikmayin o yasta kitapla ogrenmez bence illa bisi ogretcekseniz oyunun icinde ogretin farkettirmeden

merhabalar... kızınız üstün zekalı olabilir bence doktora götürün üstün zekalılar için farklı öğretim uygulanıyor. sıkılmasından korkmayın bence herşeyi başaracak bi kızınız var

Şu an için kesin bir tespitte bulunmak zor. Karakteristik de olabilir, ya da sizin öğretme şeklinizi beğenmiyordur. Anaokuluna kadar beklemeyin, 2.5 ya da 3 yaşına bastığında kreşe yazdırın. Çünkü bu alışkanlığı üstünden atması zorsa kreşte yensin bunu. Anaokulu ve ilkokulda çok zor olur yoksa. Belki de dikkat dağınıklığı vardır sadece, kreşe vermeniz ve kızınıza zaman tanımanız en güzel çözüm, o daha 2 yaşında. Ama dediğim gibi kreş erken yaştan itibaren şart. (Eğitimciyim)

benim oglum da 2.5 yasinda herseyi ogreniyor ama konusmuyor mesela.
renkleri sayilari harfleri falan hemen ogrendi. (ayni gun icinde)
ama gelip derdini dahi anlatamiyor.
bosverin ogrenmesin. sizinle iletisimi iyiyse takmayin. ileride mutlaka ogrenecek.

Diğer agustos ta 3 yaşı bitecek okul sezonu açıldığında kredi vereceğim inşaallah şimdiden kreş araştırmaya başladım hatta.

Hayır hayır üstün zekalı olduğunu düşünmüyorum kızımın. Kadınlar kulübünde üstün zekalı çocuğu olan kadınların yazılarına denk gelmiştim. Onların yaptıklarını kızım yapamıyor.

Maşallah suphanallah öğrenme hızı gayet iyi

2 yaşında çocuk ogretilerek değil gozlemleyerek öğrenir bence.
Konuştuğu kelime sayısına kadar saymissiniz niye anlamadım.
2 yaşında çocuğun dikkatini toplama süresi zaten kaç dk olabilir ki. Tabiki sıkılacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…