E cok normal yalicak yirtcak tabi bebek o. Bak oyuncakcilarda kumas kitaplar var eline onlarda n verebilirsin hikayeleri sen ona okuyabilirsinnetten bakiniyorum aktivite diye 1 yasindan itibaren hikaye okuyun diyorlar bir kac kadin ben kizima / ogluna 11,8,1, aylikken basladim kitap okumaya diyorlar.
bende daha dogum yapmadan almistim ozenip kizima okurum diye 9-10 aylikken okuyayim dedim aldi kitabi bir sayfasini acti bakti biraz yaladi bi sayfa kopardi aldi agzina ve ben zor kacirdim kitabi elinden.
simdi bir yasinda resimleribe bakiyor sonra yere surtuyor biraz yaliyor ayyy deyip yine surtuyor.
ya ben nerde yanlis yapiyorum ?
o zaman bu endişeniz için tam tersine onu zorlamayın,yoksa ters tepecektir.İlerideki beklentilerden kasıt seçeceği hayat ise; kendi hayatını sadece kendi kararlarıyla yonlendireceginin farkındayım, ya da sınavdan düşük alsa onu düzeltmek için yarış ati kosmamasi gerektiğinin farkındayım. Ya da bunun gibi örnekler. Sadece çabuk sikilmasindan endiselenmistim
Bu bende de var, kritik sorunlar yaşamadım. Çocukluğumdan beri varmış yani. Erken yaşta zeka testi önerilmiyor yalnız.Tam dediğiniz seyden dolayi endiseleniyorum zaten. Düzenli kontrollerimizi yapan hemşire 1.5 yaşından beri zeka testi de uyguluyor. Ufak bir test yani. Hızlı öğrendiği için birşeyleri öğrenmek istemez ve dikkat dağınıklığı olabilir tarzı şeyler demisti. O dediğinde beri düşünüyorum bunu önceden hiç aklımda değildi
Maşallah diyeyimde nazar değmesin kızına. Benim kızımda iki yaşında ama henüz cümle kuramıyor ama kelimeleri güzel söylüyor. Sanırım etrafında hiç çocuk olmadığı için böyle benimkiEvet 24 aylık kızım öğrenmeyi sevmiyor. Ama biraz farklı. Nasıl anlatsam... Öğrenme kapasitesinde sıkıntı yok çok şükür. Fakat birseyi oturup öğretmeye kalktigimda sıkılıyor. Hemen kitabı vs (hangi materyalden öğretmeye calisiyorsam) eline kendi alıp kendi bana öğretiyor anlatıyor gibi yapıyor. Ha dediğim gibi öğrenme kapasitesinde sıkıntı cidden yok. Konusmasi da iyi 100-150 arasinda kelime kullanip 'anne ama oynuyooomm' tarzi cumle kurabiluyor.Mesela 1.5 ay kadar önce memlekete gitmiştim. 2 yaşını doldurmamisti daha. Epey kalabaliktik da. Daha gittiğim ilk gün evde bulunan 10 cep telefonunun müziğini ve sahiplerini kendince öğrenmiş kimin telefonu çalsa hemen gidip telefonun sahibine haber veriyor. Ya da çocuk parkın yolunu eve 5 dk mesafede, arkadaşımın evinin yolunu 3-5 sokak kala tanıyor ve beni o götürüyor. Yemeklerden sonra dış fırçalamasi gerektirigini, yemeğini odada yiyecekse sofra bezini sermesi gerektiğini biliyor. Cisinı değil de Kakasi geldiğinde bana söylemesi gerektiğini biliyor. Ama bunlar hep kendi öğrendiği şeyler. Kendi kendine çok hızlı öğreniyor çevremdeki insanları ve bizi şaşırtıyor. Ama gel gelelim oturup birsey öğretmeye çalışsam benim kızım hemen sıkılıyor ya kalkıyor ya da kitabı alıp kendi öğretmeye çalışıyor. Eğer isterse çok hızlı öğreniyor ama genelde istemiyor. Geçen sadece 3-4 kere tekrarladım ve yaşının iki olduğunu öğrendi biri kaç yasindasin dese iki diyor artık. Ama genelde öğrenmek istemiyor. Geçen yarım saat ugrastim. Pembe ve mavi rengi öğretmek için. Kalmak istedi öğrenmek istemedi. Bir baktım 2 gün sonra koltuğu gösterip bembe bembe diyor.
Çok uzattım kısaca endişem ileride okula başladığında ya bu huyu devam ederse... okulda birseyler öğrenmek istemezse. Yani ona birseyler öğrettiği farkettigi an bana yan yan bakıp öfff diyip kalkıp gidiyor. Acaba yaşından dolayi mi buyud7gunde geçer mi? Yoksa bu onda karakteristik bir özellik mi ? Çünki ben de boyleymisim. Derslerin hep çok iyiydi ama bir sınava oturup 10 dk çalışmazdim. 15 yaşımdan sonra ders çalışma alışkanlığı kazandım.
Sizinde bebekleriniz bu yaşta böyle miydi. Etrafında kiyaslayabilecegim örnek yok. Dedigim gibi hep böyle devam etmesinden ufak ufak endişe duyuyorum
merhabalar... kızınız üstün zekalı olabilir bence doktora götürün üstün zekalılar için farklı öğretim uygulanıyor. sıkılmasından korkmayın bence herşeyi başaracak bi kızınız varEvet 24 aylık kızım öğrenmeyi sevmiyor. Ama biraz farklı. Nasıl anlatsam... Öğrenme kapasitesinde sıkıntı yok çok şükür. Fakat birseyi oturup öğretmeye kalktigimda sıkılıyor. Hemen kitabı vs (hangi materyalden öğretmeye calisiyorsam) eline kendi alıp kendi bana öğretiyor anlatıyor gibi yapıyor. Ha dediğim gibi öğrenme kapasitesinde sıkıntı cidden yok. Konusmasi da iyi 100-150 arasinda kelime kullanip 'anne ama oynuyooomm' tarzi cumle kurabiluyor.Mesela 1.5 ay kadar önce memlekete gitmiştim. 2 yaşını doldurmamisti daha. Epey kalabaliktik da. Daha gittiğim ilk gün evde bulunan 10 cep telefonunun müziğini ve sahiplerini kendince öğrenmiş kimin telefonu çalsa hemen gidip telefonun sahibine haber veriyor. Ya da çocuk parkın yolunu eve 5 dk mesafede, arkadaşımın evinin yolunu 3-5 sokak kala tanıyor ve beni o götürüyor. Yemeklerden sonra dış fırçalamasi gerektirigini, yemeğini odada yiyecekse sofra bezini sermesi gerektiğini biliyor. Cisinı değil de Kakasi geldiğinde bana söylemesi gerektiğini biliyor. Ama bunlar hep kendi öğrendiği şeyler. Kendi kendine çok hızlı öğreniyor çevremdeki insanları ve bizi şaşırtıyor. Ama gel gelelim oturup birsey öğretmeye çalışsam benim kızım hemen sıkılıyor ya kalkıyor ya da kitabı alıp kendi öğretmeye çalışıyor. Eğer isterse çok hızlı öğreniyor ama genelde istemiyor. Geçen sadece 3-4 kere tekrarladım ve yaşının iki olduğunu öğrendi biri kaç yasindasin dese iki diyor artık. Ama genelde öğrenmek istemiyor. Geçen yarım saat ugrastim. Pembe ve mavi rengi öğretmek için. Kalmak istedi öğrenmek istemedi. Bir baktım 2 gün sonra koltuğu gösterip bembe bembe diyor.
Çok uzattım kısaca endişem ileride okula başladığında ya bu huyu devam ederse... okulda birseyler öğrenmek istemezse. Yani ona birseyler öğrettiği farkettigi an bana yan yan bakıp öfff diyip kalkıp gidiyor. Acaba yaşından dolayi mi buyud7gunde geçer mi? Yoksa bu onda karakteristik bir özellik mi ? Çünki ben de boyleymisim. Derslerin hep çok iyiydi ama bir sınava oturup 10 dk çalışmazdim. 15 yaşımdan sonra ders çalışma alışkanlığı kazandım.
Sizinde bebekleriniz bu yaşta böyle miydi. Etrafında kiyaslayabilecegim örnek yok. Dedigim gibi hep böyle devam etmesinden ufak ufak endişe duyuyorum
Diğer agustos ta 3 yaşı bitecek okul sezonu açıldığında kredi vereceğim inşaallah şimdiden kreş araştırmaya başladım hatta.Şu an için kesin bir tespitte bulunmak zor. Karakteristik de olabilir, ya da sizin öğretme şeklinizi beğenmiyordur. Anaokuluna kadar beklemeyin, 2.5 ya da 3 yaşına bastığında kreşe yazdırın. Çünkü bu alışkanlığı üstünden atması zorsa kreşte yensin bunu. Anaokulu ve ilkokulda çok zor olur yoksa. Belki de dikkat dağınıklığı vardır sadece, kreşe vermeniz ve kızınıza zaman tanımanız en güzel çözüm, o daha 2 yaşında. Ama dediğim gibi kreş erken yaştan itibaren şart. (Eğitimciyim)
Hayır hayır üstün zekalı olduğunu düşünmüyorum kızımın. Kadınlar kulübünde üstün zekalı çocuğu olan kadınların yazılarına denk gelmiştim. Onların yaptıklarını kızım yapamıyor.merhabalar... kızınız üstün zekalı olabilir bence doktora götürün üstün zekalılar için farklı öğretim uygulanıyor. sıkılmasından korkmayın bence herşeyi başaracak bi kızınız var
Maşallah suphanallah öğrenme hızı gayet iyibenim oglum da 2.5 yasinda herseyi ogreniyor ama konusmuyor mesela.
renkleri sayilari harfleri falan hemen ogrendi. (ayni gun icinde)
ama gelip derdini dahi anlatamiyor.
bosverin ogrenmesin. sizinle iletisimi iyiyse takmayin. ileride mutlaka ogrenecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?