Kızım oluyor teyzeleri..

benim kızın ikinci dişide patladı altta yan yana çıkarıyor.gülünce görünüyor çok şirin.hiç sorma hilal bizde nisa hanıma çalışıyoruz.pazar yine dışarı çıktık yine nisa hanıma ciciler aldık.ben kendim için mağazaya girmiştim eşimde dışarda bekliyordu.bi baktımki bebek reyonundayım aldım elime bir kaç takım tam döndümki eşimde içeri girmiş bebek reyonunda onunda elleri dolu.bi güldük sorma.kendime bişey almadan ona aldık yine:21:her seferinde yeter artık almayalım çok oldu diyoruz ama bi bakıyoruz bu son diyip yine alıyoruz:1:kurban olsun kızıma:emir_bebek:

ama öyle güzel şeyler varkii dayanamıyo insan değilmi???hele kızlara..defneninde geçen yazdan aldığım birsürü elbisesi var ama dayanamayıp bizde alıyoruz.evet gelsinde yaz giydirelim..zaten bizim kızlar çıplaklığı seviyolar...bari mutlu olurlar...

kızlar bu arada defneye bu akşam balık verdim..bir tane istavrit yedi. sevdide..yarında köfte yapıp vericem bakalım..inşallah balığı sevdiği gibi onuda sever...ama çorbamızı yoğurdumuzu hala kavgayla yiyiyoruz..ağzını açmıyo..zorla veriyorum..Allahtan kusmuyo...

gülin maşalahh kızına...bende mezgit yapmıştım verdik minaya fakat yemedi..köftede biz yediğimiz vakit biraz ağzına koydum o kadar..

ya benim kız birde çıkarıyor..dün gece mamasını yedirdim daha tabak bitmeden çıkardı..kahvaltıda çok yemiyor..çokda zorlamak istemiyorum çünkü yediğinin hepsini çıkartıyor..çok mızmız yemek yerken sinirden patlıyorum o kadar yani..eşim bile dalga geçiyor benimle kızı yedirirken..hep böle yemek yerken yaaaa...

bu arada akrabam tüp denedi 3.denemesi..dün 4 yumurta toplanmış embryologlar aramış bugün 1 tanesi bozulmuşş dua edin inş iyi bölünsün sonrada tutsun onunkide hayırlısıyla..birde benim denediğim yere yönlendirdim çok üzülürüm tutmazsaa...
mersinli sen nerde denemiştin tüp bebeği?ya hiç sormadım yada hiç hatırlamıyorum seninkini.

ben eurofertilde yapmıştım.ama koray bey vardı onda yapmıştım fakat şimdi yokmuş.ben koray beyden memnundum.bir daha olsa gitmem çünkü bayan dru çok beğenmedim çok soğuk bir kadındı.inş.hilalcim akrabanın denemesi tutar.RABBİM yardımcısı olsun.

hilalcim inşallah akrabanın tedavisi iyi sonuçlanır..yememe konusuna gelince demekki küçük minanın yapısı öyle..biraz nazlı büyüyüyecek fıstık..

amin kızlar çok sağolun.....

o hastaneyi pek duymamıştım mersinli..bende umut tüp bebek merkezinde denemiştim..dondurulmuşlarım var yine orda deniycez nasip olursa...

selam kızlar ne alemdesiniz.bence artık bebeklerimizdeki değişimleri gelişimleri paylaşalım.mesela ben başlım.benim kızım hala emeklemiyor.ama kendi kendi yüzüstü dönüyor sıkılıp tekrar yüz üstü dönüyor.asla minderinde koyduğum yerde bulamıyorum en az 3 adım değişmiş yeri.ama takla ata ata katediyor yolu.şöyle dört ayaklı bişekilde emeklemiyor hala.bide daha tek başına oturamıyor.hala desteğe ihtiyaç duyuyor.refleksleri süper.herşeyi hemen kapıyor.oyuncakları tam kavrıyor.bir elinden diğerine geçiriyor.bu arada suyu neyle veriyosunuz.ben hala kaşıkla veriyorum.minik bir bardak var bazen ona veriyorum içiyor ama boğulur diye korkuyorum.sizde yazın bakalım miniklerinizi.

mersinli dediğin herşey benim kızım içinde geçerli....hala emeklemiyor,hala destekli oturuyor ve dediğin gibi dönüyor tek başına...

bunun haricinde tek fark kızım biberonla su içiyor ve suyuda seviyor seve seve içiyor..ama ben başından beri hep biberonla veriyorum..

artık gel gelleri öğrendi,telserar yapıyoruz fakat gel babasını hala yapamıyoruz..sizinkiler ne alemde?

aynı şekiilde defnede emeklemiyo...olduğu yerde fırr dönüyo..hatta ayaklarını emekleme pozisyonuna getirip öğreteyim dedim ama yook...mersinli dediğin gibi bizimkide...döne döne gidiyo..annemde kızıyo bana ...ne zorluyosun bazı bebekler emeklemeden yürür diyo...
defne biberon almadığı için suyu bardakla veriyorum..ilk zamanlar çok akıtıyordu ama zamanla öğrendi...pek akıtmıyo artık..suyuda tanıyo..biz içerken atlamaya çalışıyo...

bende gel babası yapayım diye niyetleniyorum elimi görünce tutup hemen ağzına götürmeye çalışıyo..öğrenmeye niyetli değil..şarkı söyle defne deyince sesler çıkarıyo uzun hava...ablası sürekli ona şarkı söylediği için sanırım..elleriyle alkış yapmıyo ama yattığında ayaklarıyla yapıyo...
desteksiz oturuyo uzun süre..ama arada devrildiğide oluyo..bazen elini destek yapıyo..
dişimiz hala yok..çok kabarmış ama bir süre daha çıkmıyacak sanırım..
defne berinle sürekli oynadığı için kovalambaçı öğrendi..ablası kovalamasa bile onu görünce yürüteçle pırrr kaçıyo...bu arada zararlarada başladık tabiii..annemin bir süs tabağını vitrinden yere attı...benim ve arkadaşımın kolyesini koparttı..bi süs orkidem var..ona taktı kafayı...süpürge yaparken dibimde rahat süpürtmüyo...işte böyle kızlarrr.aklıma gelenler bunlar....

Son düzenleme:
ya bende ayaklarını emekler pozisyonuna getiriyorum fakat emeklemiyor defne gibi minada...acaba küçüklermi emeklemek için...defne bizimkilere nazaran daha çabuk yürüyebilir.ben kızımı yürütece koymuyorum adım bile atmak istemiyor uğraşıyoruz hem ben hemde babası amma yok..birde geri geri gidiyordu kızım ama bir kaç gündür ileride adım atmaya başladı...

eşim 10 aylık yürümüş,bende yaşımda yürümüşüm ama mina bu kadar çabuk yürüyemiyecek gibi geliyor..

kızlar ben yürüteç almadım.ama iki kolundan tutup gezdiriyorum.kendi kendine adım atıyor.ayakta güzel duruyor destekli.bende değişik ışıklı oyuncaklar aldım yüzüstü çevirip emeklesin diye uzağa koyuyorum hanım efendi hemen sırtüstü dönüp yan yan kendini ittirip alıyor.çare tükenmiyor.ben eline ekmek ve havuç veriyorum kemirmek hoşuna gidiyor hatta ekmeği pek sevdi.kucakta gel gel deyince hemen hopluyor.bide baba gel deyince eğlasa bile duruyor hemen etrafına bakıyor.bide yemek yedirirken çaktırmadan kaşığa su koyuyorum kızım su iç diyorum hemen ağzını açıyor,kızım mama diyorum ağzını kilitliyor.kızlar galiba bizi anlıyorlar artık.geçen hafta şu kayserideki 3 çocuk bide ölen fırat vardı ya ona ağlıyordum oda kucağımdaydı ama çaktırmadan ayyy suratıma bi baktı bi büktü ağzını bi sesler çıkardı bu sefer başladım kızıma ağlamaya.kızlar bizi anlıyorlar kızlarımız ya..büyüyorlar galibaaa...:nazar::3:

anlamazlarmıııı??? hemde nasıl..o yüzden hareketlerimize çok dikkat etmeliyiz...sen ağlayınca oda üzülmüştür mersinli...sıkıntılı olduğum zaman yüzüme öyle bir bakıyorki..çünkü normalde hep gülücükler atıp güzel sözler söylerim..sanki öyle yapmadığım zaman defnede bi huysuzluk oluyo..bi huzursuzluk..herşeyi anlıyolar ...yani büyüdülerrr...

kesinlikle büyüdüler herşeyi anlıyorlar...benim kızda geçenlerde annemler burdaydı babası geldi anında babaya gitmek istedi.sonra babsı biraz sevdi yine anneme verdi ağlamaya başladı babada durucak..zaten babaya başka bir düşkünlüğü var...onu görünce sevinçden dört köşe oluyor...

Son düzenleme:
evet hilalcim yaa..bizde babamıza çok düşkünüz..halbuki sadece akşamları birkaç saat görebiliyo..dün akşam geldiğini görünce koridorda yürüteçle nasıl ona doğru nara lar ata ata koşuyo.....gülücükler ayrı...sabah giderkende babasının peşinden gidiyo kapıya doğru..eşimin içi elvermiyo..alşunu yaaa ...gidemicem bu gidişle işe diyo...tam sevilme zamanları...en tatlı halleri...ama buda çabuk geçicek..o yüzden kıymetini bilelim bu zamanların...ama en çok ablasına düşkün..adını söylediğim zaman bile gülüyo...Allah gülen yüzlerini soldurmasın...

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

bebeklerimizin babalarına düşkün olmaları o kadar güzelki...ne babalar var..bilemiyorum belki arıyarak buldukları için bu kadar düşkünler ama huy meselesi heralde yaa..benim eşim çok sorumluluk sahibidir her şekilde böle yapardı heralde...eşimin ismi görmemişin kızı olmuş diye çıktı.o kadar düşünüyorki minayı..bazen bu durumdan sıkılsamda böle olması daha iyi...

desenize bizim cadılar aynı.benim kızda babaya aşık.iletişimleri harika.çok güzel vakit geçiriyorlar.kızlar ben cuma günü kızımı kontrole götürdüm.7600 kilosu 67 cmde boyu olmuş.yani 2 cm uzamış 650 gr almış.bizim dr fena almamış dedi.tamamda bu aydaki bebekler ayda 500 gr falan alıyor.yani ne yapmam lazım daha anlamadım.bide 15 güne yakın adam akıllı yemedi dişi yüzünden anca bukadar alır yani.ne alt limit ne üst limit ortalarda seyrediyor boy ve kilosu.sağlık ocağındaki gayet iyi hastanedeki fena değil diyor.anlamadım..yürüteci sordum şimdi erken almayın dedi.hatta hiç almasanız daha iyi dedi.ben almamaya karar verdim.emeklemesini sordum her bebek emeklemez dedi önemli olan koyduğunuz yerde bulamamanız dönerek bir yerden bir yere gidiyorsa problem değil dedi.balık yağı verdi.sizde başladınızmı ona?alt 2 diş çıktı dr üstlerde kabarmış çıkar yakında dedi.diş için jel verdi rahatlatır kaşıntısını dedi.

slm canm burdayım..arada yazalım buraya haklısın ben de üzüldüm gerilere gittiğine topiğin...
bende geçen hafta götürdüm..8 buçuk kilosu 68 de boyu olmuş..emekleme bizdede yok..solucan gibi sürünerek hallediyo işini ama...dişlerdende ses yok..ama dr bunu takmayın kafanıza ..dişsiz kalmaz dedi ...:37: desteksiz de oturuyo uzun süredir..dr genelde 9. ayda bunu bekleriz..gayet iyi dedi...tay tayada duruyo ..ama çok kısa ...işte böyle..bizden başka haber yok...:97:hadi arada yzalım burdan...:16:

benim kız çocuklardan çok hoşlanıyor.onları çağırıyor bağırarak oynamak istiyor.bugün kuzeninin doğum gününe gittik.ayyy bir sürü çocuk vardı.bi keyiflendi bi kudurdu sormayın.geçenlerdede birbuçuk yaşındaki kuzeniyle oynuyordu oğlanın bi saçını çekti çocuk saatlerce ağladı ohooo senin kız şimididen çocukları dövüyor dediler ayyy babası bir mutlu oldu sormayın.ohh kızım hakkını alıyor diye.bizim kızın üst dişide patlamak üzere yine iştahsızlıklar başladı.şu dişler ne yorucuymuş yaaa.hepsi çıksada birden kurtulsak.yarında kızımın ilk çocuk bayramı.gezdirecez hediye alacaz.bize hergün bayram:9:

valla benim kız çok hastaydı şimdi iyi allaha şükür fakat burnunun akıntısı hala geçmedi..kızlarınızın kilosu çok iyi maşalahhhhh.benim kız 6 500 gramdı hasta olunca 6 200 e düşmüştü şimdi kilosu kaç bilmiyorum boyuda 65 cm...zaten iştahsız bir bebek zorla yedirdiğim vakit çıkarıyor..ölee işte bu sıralar pek internete giremedim bebişle uğraşıyordum...

Back
X