Kızım on gündür kekeliyor

ekes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
118
0
46
Ankara
daha önce yazmıştım.2 yaşındaki kızım yaklaşık 10 gündür kekeliyor.çok düzgün konuşan bir çocuktu oysa.geçer diyor herkes ama korkuyorum.

böyle bir durum yaşayan var mı kendinde,çevresinde.lütfen biey söyleyin

Çok geçmiş olsun..

Çocuk bu atlatır inşallah.

Önce siz sakin olun ki,çocuğunuzda sizden güven ve huzur bularak kendine yardımcı olabilsin.

Dr takibi yaptırın derim.

gecmis olsun..acaba birseylerden mi korktu..mutlaka bir uzmana goturuun..

benim yeğenimde de vardı şu an 10 yaşında küçükken daha çok vardı artık azaldı nadiren oluyor tedavi oldu çapada ama onun etkisi oldgnu pek düşünmüyorum büyüdükçe geçiyor bir de korku falan yaşamaması gerek psikolojik biraz da geçmiş olsun inş düzelir

canım hatırladıgım kadarıyla düşme ve korkma sonucu ole olmusdu degılmı yanlısım varsa sen düzelt valla guzelım bunun bı cözümü var o da pedagoga yanı cocuk psıkologuna goturucen varmı ole bı sansın artık ole doktorlar normla devlet hastanesınde bıle görev yapıyorlar ama bence ıhöal etme eyerkı ıns bı an once ıyılesırsede ılerısı ıcın hıc kokrma daha yasının küçük oldugundan bence bu korkusunuda kekelemesını de unutucaktır ama ılk once tedavı hemde bı an once

Sebebini bulmanız çok önemli
ayrıca mutlaka hekimden yardım alın

Çok geçmiş olsun..
Doktorunuz ne diyor?

öncelikle çok geçmiş olsun aynı durum ben küçükken benim başıma da gelmişti çok erken zamanda yürümemden ve konuşmamdan dolayı nazara çok inanırım ve sanırım akabinde ters bişeyler görmemden endişelenip korkmamdan bende yaşamıştım annemlerin söylediklerine göre 2, 2,5 yaşıma kadar da sürmüş hemen bir doktora gidin.dr sizi yönlendirecektir ve yavrunuzun yanında yüksek sesle konuşmayın sesinizin volümünü hep iyi ayarlayın ani hareketlerden kaçının ve yanında ona olumsuz olarak korkutacak oyuncak materyal vb.. herşeyi kaldırın ve o yanınızdayken izlediğiniz tv programlarına dikkat edin onu yormadan herşey normal gidiyormuş gibi konuşturmaya devam edin söyledikçe konuştukça zamanla sevginiz ilginizle yerine oturacak ve düzelecektir ama dr kontrolü şartbirde yalnış yada kekleyerek konuştukça onu düzeltmeyin...

Benim ablamın kızıda 2 yaşında kekelemeye başlamıştı ama ablamla eniştem boşanıyorlardı..biz buna bağlamıştık...daha sonra barıştılar zaten yeğeniminde konuşması düzeldi kısa zamanda..sizin çocuğunuzda birşeylerden korkmuş olabilir..sakin olun üzülmeyin geçer inşallah...geçmiş olsun canım

Ewet düşme sonucu olmuştu ama kafasını çarpmadı bir yere.

Inanılmaz doktor fobimiz var.bizi takip eden doktorumuz biraz daha bekleyin.2 ay daha düzelmezse eğer götürün dedi.zaten çok korkuyor,doktorlardan iyice korkutmayın.zaten pedogog 2 yaşındaki çocuğa bişi yapamaz,sizinle konuşur dedi.bekliyoruz ama moralim sıfır.

Bende , yakınımda böyle bişey yaşadı ama geçti kelimesini duymayı o kadar çok istiyorumki sizden.

Size moral vermek isterdim ama pedagogsuz olmaz..
Bir tanıdığımın kızı 6 aydır gidiyor pedagoga daha yeni düzelme gösterdi ama tam geçmedi maalesef..
O da 4 yaşındaydı korkup bu rahatsızlığı oluştuğunda..

canım çok teşekkür ederim.inşallah benim kızımda düzelir.şimdi hiç bişey kalmadı değil mi sende.doktor yardımı almışmısın.neler yaptıki annenler.ayyy ben asıl annenlemi yazışsam :) hatırlıyomusun peki sen o zamanı

tekrar geçmiş olsun. ben daha önce de yazmıştım. 2-3 yaşlarında korkudan dolayı kekelemeye başladım ve şuan 20 yaşındaym az da olsa etkisi sürüyor. kekeleyen biri için hayat gerçekten çok zor!! beni doktora, psikoloğa, konuşma kurslarına falan götürdüler hem de almanyada ama nedense iyileşemedim. doktorlarda 20 yaşından sonra azalır dediler. doğru azaldı, günde 1-2 defa takılıyorum sadece, ama bu zamana kadar da biçok şeyden eksik kaldım.
şarkı söyleyebilirsiniz kızınızla onun için bu keyifli ve rahatlatıcı bir aktivite olur. şuan küçük bir çocuk için başka bişey aklıma gelmiyo. umarım iyileşir...

küçükken bende yaşamışım aynı sorunu.
eve gelen herkese şarkı söyleyip mani okurmuşum
nazar değdiğine inanmış annem.
3 ay sürmüş, sonrasında düzelmişim.
ama kaç yaşlarındaydım bilmiyorum.
vakit kaybetmeden bir psikoloğa götürün bence.

ya biliyorum belki saçma gelicek tıp çağında yaşıyoruz ama bende 4 yaşındayken kekelmeye başlamıştım hayal meyal hatırlıyorum anne derken bile takılıyodum.nazardan olduğunu sölediler vede kuşun döktürdüler.çok şükür kalmadı tabi önce tıp.sadece söyliyim dedim hiç bişeyim kalmadı çok şikür ama o bikaç aylık dönemde kekelemiştim

Bana da nazar diyorlar.Kızım da öyle parklarda diğer anneler 'bak nasıl konuşuyo ' diye kızımı gösterirlerdi kendi çocuklarına.offff Allahım.1 hafta oldu şimdi.doktor 1 ay süre verdi.gözlemleyelim önce dedi.1 ay sonra geçmezse başlarız terapilere dedi.

bende bu pazar kuran okutaca.ğım evimde.çağıracağım eşi dostu.hem evin havası düzelsin,hem de kızıma bi faydası olur belki.inş geçer inş.

kusura bakmayın da kuran okutmaktan önce bence bir pedagog a götürün. ondan sonra isterseniz okutun yine. ancak tıptan bu kadar korkup da allaha bu derece sığınmak ne kadar doğru?

sanırım danıştığınız doktor pedagogların ne yaptığını bilmiyor? pedagoglar oynadığı oyuncaklardan vs bile ne olduğunu anlayabilir hatta oyun odaları vardır orada çocuk içindekileri ortaya çıkarır.
belli ki birşeyden korkmuş çocuğunuz ancak bu durumun tedavisi var, henüz yeniyken buna çabalamalısınız, yoksa yıllar geçtikten sonra doktora götürürsünüz sonra da hiç bi işe yaramadı diye doktoru suçlarsınız.

canım benim kuzenimin ikizleri var onlarda olmuştu 3 yaşlarında falan karanlıkta kedi görmüşler nasıl olduysa artık ondan korkup bi kekeleme olmuştu 6 ay falan sürdü doktora götürdüler ama doktor bişey bulamamıştı her ne kadar tasvip etmesemde üzerlerine dua gibi bişey takmışlardı bilmiyorum ne kadar etkili oldu bence bi pedagoga götür sen yinede

benm oğlumda 6 yaşındayken kekelemeye başladı bilerek mi yapıyodu bilmiyorum babası ben birkaç defa kızdık doğru konuş diye şimdi bülübül gibi okulada gidiyo geçici birşeydir merak etme korkulucak birşey yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…