daha önce yazmıştım.2 yaşındaki kızım yaklaşık 10 gündür kekeliyor.çok düzgün konuşan bir çocuktu oysa.geçer diyor herkes ama korkuyorum.
böyle bir durum yaşayan var mı kendinde,çevresinde.lütfen biey söyleyin[/QUOT
herkes birşey söler bana sorsan bende geçer derim ama yinede rahatta olmak stiyorsan uzmana götür derim
kızlar kekelememiz bitti gibi sanki.artık kekeleme yapmıyor cümle başlarında.ama uzatmalar başladı şimdide.anne biz nereeeeeyyyyeeeeee gidiyoruz.,baba sen neeeeeee yapıyosun gibi.
dalga mı geçio bizimle bu kıs :) çok korkum kalmadı içimde,biraz daha rahatım sanki.inş bu da geçecek
bu arada o kadar moral verdinizki bana çok tşk ederim hepinize:81:
canım çok teşekkür ederim.inşallah benim kızımda düzelir.şimdi hiç bişey kalmadı değil mi sende.doktor yardımı almışmısın.neler yaptıki annenler.ayyy ben asıl annenlemi yazışsam :) hatırlıyomusun peki sen o zamanı
kızlar kekelememiz bitti gibi sanki.artık kekeleme yapmıyor cümle başlarında.ama uzatmalar başladı şimdide.anne biz nereeeeeyyyyeeeeee gidiyoruz.,baba sen neeeeeee yapıyosun gibi.
dalga mı geçio bizimle bu kıs :) çok korkum kalmadı içimde,biraz daha rahatım sanki.inş bu da geçecek
bu arada o kadar moral verdinizki bana çok tşk ederim hepinize:81:
öncelikle çok geçmiş olsun aynı durum ben küçükken benim başıma da gelmişti çok erken zamanda yürümemden ve konuşmamdan dolayı nazara çok inanırım ve sanırım akabinde ters bişeyler görmemden endişelenip korkmamdan bende yaşamıştım annemlerin söylediklerine göre 2, 2,5 yaşıma kadar da sürmüş hemen bir doktora gidin.dr sizi yönlendirecektir ve yavrunuzun yanında yüksek sesle konuşmayın sesinizin volümünü hep iyi ayarlayın ani hareketlerden kaçının ve yanında ona olumsuz olarak korkutacak oyuncak materyal vb.. herşeyi kaldırın ve o yanınızdayken izlediğiniz tv programlarına dikkat edin onu yormadan herşey normal gidiyormuş gibi konuşturmaya devam edin söyledikçe konuştukça zamanla sevginiz ilginizle yerine oturacak ve düzelecektir ama dr kontrolü şartbirde yalnış yada kekleyerek konuştukça onu düzeltmeyin...
daha önce yazmıştım.2 yaşındaki kızım yaklaşık 10 gündür kekeliyor.çok düzgün konuşan bir çocuktu oysa.geçer diyor herkes ama korkuyorum.
böyle bir durum yaşayan var mı kendinde,çevresinde.lütfen biey söyleyin
canim ayni sey benim basimdanda gecti, hatta senin yazini okurken "aaa benimi yaziyo" dedim
sanirim senin kekelemen gecmis, malesefki benimki gecemedi, ozel kekeleme kurslanirami gitmedim, hocalarami gorunmedim ama yok, heyecanlandigim zaman ve sinirlendigim zaman kitle oluyo hep, ama alistim artik..
canim ins senin kizinda atlatir ama bence kendini korkutma, cunku kendini korkutursan faydan kizina asla olmaz. ve sana diyecegim kizini hep bi sabirla dinle, kizin kekeleyerek konusursa sakin duzeltmeye calisma (insan kekeledigi zaman bi an once konusmaya calisiyo ve dahada kotu oluyo, o yuzden kizin konusunca zaman ver kizina, dinle..
anladım canım ama yazdığına bakılırsa önceye oranla gayet iyi durumdasın ve çok fazla korkacak birşey de endişeli bir durum yok..heyecan yada öfke sinir anında en sakin gayet iyi konuşan insanlar bile kekeleyebiliyor üzülmeinşallah en yakın zamanda geçer
bende küçükken nazardan düşmüşüm sonrasında ne zaman düşsem heryerim kan içinde kalırmış. ondan sonr ahem yükseklik fobisi başlamış hemde korkunca nefesim kesilirmiş konuşamazmışım. birde abim çok korkuturdu beni döverlerdi yine yapardı. ve hala hızlı konuşacamderken veya heyecan yaptığımda kelimeler karışır kekelerim tekrarlarım. psikolojik bişey aslında. ama daha çok küçük ve zamanla geçer. birde çocukalr etrafında öyle birisini gördüğünde onu taklit ediyorlar. benim yeğenimde başkalarının konuşmalarını taklit ederdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?