Kızım on gündür kekeliyor

karşı komşumuzun oğlu 23 yaşında ve bu sorunu vardı fakat yavaş konuşunca oluyordu hızlı konuşsun yada şarkı söylesin olmazdı..belki bunun gibi bir sorundur..doktora bir götürün geçer mutlaka..ama olurda kalıcı sorunsa büyüdükçe konuşmasını isteyin hızlı.ders çalışır gibi çalışın işte..yani aynı sınıftaydık dediğim kişiyle doktor değil hocamız sayesinde yendi bunu..hocamız vakit ayırdı ve hızlı anlaşılır cümleler kurmasını istedi yapa yapa geçti.derste bilerek hep onu kaldırırdı mesela konuşsun diye çünkü sessiz bir yapısıda vardı...yani arada konuşamaması oluyordu tabi ama salmadı kendini hiç..geçmiş olsun yani üzülmüşünüz belli..

Son düzenleme:

kızlar kekelememiz bitti gibi sanki.artık kekeleme yapmıyor cümle başlarında.ama uzatmalar başladı şimdide.anne biz nereeeeeyyyyeeeeee gidiyoruz.,baba sen neeeeeee yapıyosun gibi.

dalga mı geçio bizimle bu kıs :) çok korkum kalmadı içimde,biraz daha rahatım sanki.inş bu da geçecek

bu arada o kadar moral verdinizki bana çok tşk ederim hepinize:81:

ben bu konuyu araştırmıştım 4 yaştan küçük çocuklarda kalıcı olmuyor kekemelik 4 yaşından büyükse tedavi gerekiyor ben babam tokat atmış kekeme olmuşum kendiliğinden geçmiş en küçük kardeşimede vurmuş oda kekeme oldu onunkide geçti hiç ama hiç iz yok tamamen düzeldik ikimizde kardeşimde bende 4 yaştan küçüktük düzelir

ohh ıyı barı canım sevındım kucuk cadı

evet tatlım çok şükürler olsun ki dediğim gibi 3,5 yaşıma kadar sürmüş fakat ne daha sonra nede daha şu an Allaha çok şükürler olsun ki hiç bir sorunum yok.evet dediğim gibi ozaman pek pedagog vs.. bukadar yaygın değildi fakat drlara gittiğimi biliyorum.olur tabii veririm özelden annemin cebini görüşebilirsin tabiiki neden olmasın fakat ben bu konuyla alakalı neler yapılmış nasıl tedavi uygulanmış öğrenir yazarım daha ayrıntılı bir şekilde buraya

bu güzel bir haber bu arada o da zamanla geçer sanıyorum...:26: zaten bazı çocukların bu tarz konuşmaları olduğunu duymuştum umarım en kısa zamanda o da normale girer..

canim ayni sey benim basimdanda gecti, hatta senin yazini okurken "aaa benimi yaziyo" dedim
sanirim senin kekelemen gecmis, malesefki benimki gecemedi, ozel kekeleme kurslanirami gitmedim, hocalarami gorunmedim ama yok, heyecanlandigim zaman ve sinirlendigim zaman kitle oluyo hep, ama alistim artik..

canim ins senin kizinda atlatir ama bence kendini korkutma, cunku kendini korkutursan faydan kizina asla olmaz. ve sana diyecegim kizini hep bi sabirla dinle, kizin kekeleyerek konusursa sakin duzeltmeye calisma (insan kekeledigi zaman bi an once konusmaya calisiyo ve dahada kotu oluyo, o yuzden kizin konusunca zaman ver kizina, dinle..

görümcemin oğluda 2 buçuk 3 yaşlarında bir dönem kekeliyordu dr a götürdüler dr normalde konuşmasında bir problem olmadığı ve bir anda kekelemeye başladığı için bir süre bekleyin ilgilenin düzelir demiş gerçektende öyle oldu bir ay kadar zaman geçmeden düzeldi korkma inşallah geçici bir durumdur senin kızındaki kekelemede...

beklemeden acilen doktora goturun...
kalici olmasin...

Hemen Bir Uzmana Başvurun..

Geçmiş Olsun..

anladım canım ama yazdığına bakılırsa önceye oranla gayet iyi durumdasın ve çok fazla korkacak birşey de endişeli bir durum yok..heyecan yada öfke sinir anında en sakin gayet iyi konuşan insanlar bile kekeleyebiliyor üzülme inşallah en yakın zamanda geçer

bende küçükken nazardan düşmüşüm sonrasında ne zaman düşsem heryerim kan içinde kalırmış. ondan sonr ahem yükseklik fobisi başlamış hemde korkunca nefesim kesilirmiş konuşamazmışım. birde abim çok korkuturdu beni döverlerdi yine yapardı. ve hala hızlı konuşacamderken veya heyecan yaptığımda kelimeler karışır kekelerim tekrarlarım. psikolojik bişey aslında. ama daha çok küçük ve zamanla geçer. birde çocukalr etrafında öyle birisini gördüğünde onu taklit ediyorlar. benim yeğenimde başkalarının konuşmalarını taklit ederdi.

eskiden cok takardim kafama ve takdigim icinde kekelerdim. ama suan takmadigim icin serbest ve rahat konusabiliyorum.

cocuk dyip gecmemek gerekir ilgiyi üstüne yogunlastırmak için bile bile yapıyorda olabılr cok sıpa son nesil

Gecmıs olsun oncelıkle.
Bırseylerden korkmus olmalı.
Yada yaptıgı bır harekete karsı, buyuk tepkı almıs olmalı.

Bende de bır donem oldu kekeleme.
Ustelık kucuk bıle degıldım.
20 lı yasların baslarında, ıstemedıgım bırseyı yapmak zorunda bırakılmıstım.
O olaydan sonra uzun sure kekeledım, sanırım psıkolojıktı.

Su an 31 yasındayım.
Ve hala korktugumda kekelerım.
Yada yalan soyledıgımde.

Gececektır.
Fakat doktor yardımı alsanız daha ıyı olur.
Cocuk oldugu ıcın atlatması guc olabılır.

taklit taklit taklit:95: benim de çok taklidimi yaparlardı... en çok buna üzülürdüm
sanki düzgün konuşmak istemiyoruz, hayret bişey ya !!! ilkokul ortaokul çağı akılları ermiyordu tabiki de

Çocuğunuzun çok korktuğu bir şeymi yaşadı belki bundan dolayı böyle kekeliyordur.?

Çok geçmiş olsun ve dr. gitmenizi tavsiye ederim

Canım merhaba inşallah kızında epey düzelme olmuştur. Maalesef benim kızımda da 2 yıldır var. İlk önce ana sınıfında başladı kısa bir süre devam etti sonra geçti ama 1. sınıfa başladıktan bir kaç ay sonra yeniden başladı. Kızım şu an 3. sınıfta halen devam ediyor. Önce bulunduğumuz şehirde pedagog yoktu o yüzden kızımı RAM e götürdüm oradaki uzman geçici olduğunu söyledi sonra taşındık. Şu an Kocaeli deyiz. Nasip olursa bu yaz araştırıp tedaviye başlıycaz. Kızım şu an konuşurken kelimenin başına harf ekliyor kekelememek için sonrada diyorki annecim ben artık kekelemiyorum. çok üzülüyorum ama genede Allah başka dermansız dert vermesin bunada şükür diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…