kızım ve annem

Valla buradaki yorumları okudum da o öyle yapıyorsa siz de haddini bildirin tarzı baya sert girişmişler. Konu sahibi cozutmanın alemi Yok, alacaksınız kızı karşınıza annecim seni üzen Canını sıkan nedir diye soracaksınız, hayır belki okulda bir sorum var, ben olsam psikoloğa gider yardım alırdım

Saat kaçta yatıyorlar? Uykusunu alamıyor olabilir. Bazı çocuklar uykuyu alamayınca böyle tepkiler verebiliyor. Yetişkinlikte bile böyle tepki gösterenler var. Sonra da hatırlamıyorum uyku sersemliği vardı diyor.:işsiz:

11 yaşında bir çocuğun uyandırılmaya da, kahvaltı ettirilmeye de ihtiyacı yoktur.
Hatta hiçbir yardım almadan kendi hayatını yaşayabilir durumda olmalıdır.
Biraz sorumluluk vermeyi deneseniz?
Buna kendi temel ihtiyaçlarından başlayabilirsiniz.
Örneğin kendi çamaşırını ayırmak, odasını toplamak düzenlemek, zamanında yatıp kalkmak, karnını doyuracak kadar bir şeyleri hazırlatmak, dışarıda kendi başına alışverişini yaptırmak vs.
Anneniz sadece küçük çocuğunuzla ilgilense olmaz mı?

Sizin çalışmanızı ananeye bağlıyor olabilir mi..Eğer o bize bakmasaydı annem yanımızda olurdu tarzı..Ya da anane kötü davranıyor olabilir yani sert..Bakin buna birebir sahit oldum..Arkadaşımın oğlu annesine komşuya bana falan o kadar iyi davranıyor ki çocuk gerçekten çok güzel yetiştirilmiş bir çocuk 5 yaşında..Sonra fark ettim ananeye sürekli tepkili bende neden böyle dedim arkadaşıma..O da annemden kaynaklı geç ama fark ettim dedi..Sonra birgun onlardaydık mutfakta birşey hazirliyorduk ben ve arkadaşının annesi çocuk mutfağa geldi ananenin etrafında döndü işte dönerken bacağına vurdu ama hafif şekilde..Anane çocuğu öyle bir sarstı ki iki eliyle omuzlarından tutup ben müdahale ettim hadi kos sen içeri falan diye..Neyse içeriye gittik anane çocuğun adı ahmet olsun ahmet oğlum bundaan da yermisin ooyy yakışıklı oğlum benim diyerek çocukla ilgileniyordu ben şok oldum.Arkadasin yanında bu şekilde davranıyordu öz annesi yani öz ananesi cocugun ..Arkadaşımda çalışıyor.

Konustunuzmu merak ettim?
Bence kesinlikle sert bir dille ikaz edilmeli
11 yasinda yigenim var bende kaldiginda temizlikte ortaligi toplamakta herseyede yardim ettiriyorum
Buarada evdede kendisi kalkar alarm kurup kahvaltisini yapar hatta kardeslerinede yardimci olur
Ben tersimdir mesela offf hala diye guler arada ama annesine niye nicin neden sen yapmiyorsun gibi cikisir
Bana demez cunku deli deliyi gorunce sopayi saklar misali tirsiyorsa demekki :halay:
Ve anneniz yazik yumusak oldugu icin boyle oluyor, belkide sevilmemekten korkuyor kizarsam diye ki boyle birsey yok yigenim benim icin olup biter bende onun icin tabiki :KK19:

Sadece şımarıklık bence. Anneanneye yazık gerçekten. Saat verin kendi kalkmayı öğrensin. Kalkamaz geç kalırsa bikaç kere de öğrenir. Sorumluluğunu alsın. Birkaç seneye hiç başedemezsiniz. Ayrıca kocaman çocuk üç yaşında çocuk gibi bakılıyor yahu. Benim annem çalıştığında o yaşta ben anneme işlerinde bile yardım ediyordum eve gelince dinlenebilsin diye.

Son zamanlarda çok duyuyorum böyle sıkıntılar benim bi yakınımda anlattı geçen gün yazık ananeye hasta olmuş kadıncağız . Öyle de güzel bakıyor ki halbuki 6 yaşındaki torununa. Ama işte ssanırım bazı çocuklara olumsuz etki ediyor sürekli ananeyle olmak annenin çalışmak zorunda olması. benim yaşlarımdaki nesil için anane kavramı çok başka şuanki nesil için bambaşka. benim için anane hafta da bi ziyarete gittiğim sürekli güzelliklerle karşılandığım özlediğim onda kalmak için can attığımdı Allah rahmet eylesin...Kızınızla güzelce konuşun bunun içinde profesyonel destek alın...İnşallah her şey en kısa sürede düzelir...

Merhaba, benim de o yaşlarda kızım var. Bence olayı çok abartmayın sadece ergenlik başlangıcı. Kızınızla bu durumu normal bir dille konuşun, anneannesinin artık onu uyandırmak istemediğini çünkü verdiği tepkiden dolayı üzgün olduğunu söyleyin. Baş ucuna koyacağınız bir alarm herşeyi çözer gibime geliyor;). Hatta bunda biraz geç bile kalmışsınız. Benimkiler 8 yaşından beri kendi kurdukları alarmlarla uyanırlar ve çok nadir uyuya kalmışlardır. Şimdi 11 ve 16 yaşlarındalar artık uyanmıyorum bile :).Herkes kendi sorumluluğunu almak zorunda. Kahvaltılarını akşamdan hazırlar dolaba koyarım isteyen yer isteyen alır okula gider. Bence sadece sorumluluk yüklemek lazım;)

Bence anneniz bir gün kendi haline biraksin kalkmak istemiyorsa kalkmasın ama ya okula geç kalır ya da gidemez. Siz de daha sonra öğretmenin aradı okula geç kalman çok yanlış vs diye ciddi şekilde ikaz edip hatta ufak bir yaptırım uygularsınız (ceza kelimesi hoş olmuyor). Okul idaresinden de rica edersiniz onlarda bi çağırıp bi uyarır... Çocuklar bazen yaptıkları yanlışların sonuçlarını görmeli neden yanlış olduğunu öğrenmeli. Anneanne de kendini ona karşı biraz geri çeksin üstelemsin, üstüne düştükçe ters teper.

Annenize acıdım kızınız dan dolayı değil sabah erken kalk gell birini okula yolla sonra diğerini götür getir aynı benim tempo ben bu yaşta pert oluyor birde annenin ekstra kendi evi var ilgilenecegi yazık kadına siz daha rahatsınız... Yarın kocanız size madalya takar annenize Allah razı olsun der emin olun

Merhaba, benim de o yaşlarda kızım var. Bence olayı çok abartmayın sadece ergenlik başlangıcı. Kızınızla bu durumu normal bir dille konuşun, anneannesinin artık onu uyandırmak istemediğini çünkü verdiği tepkiden dolayı üzgün olduğunu söyleyin. Baş ucuna koyacağınız bir alarm herşeyi çözer gibime geliyor:KK66:. Hatta bunda biraz geç bile kalmışsınız. Benimkiler 8 yaşından beri kendi kurdukları alarmlarla uyanırlar ve çok nadir uyuya kalmışlardır. Şimdi 11 ve 16 yaşlarındalar artık uyanmıyorum bile :).Herkes kendi sorumluluğunu almak zorunda. Kahvaltılarını akşamdan hazırlar dolaba koyarım isteyen yer isteyen alır okula gider. Bence sadece sorumluluk yüklemek lazım:KK66:
Dolaba ne koyuyorsunuz akşam dan merak ettim fikir verirmisiniz

Bence evde oturup çocuklarınızla ilgilenme zamanı gelmiş , malum ergenlik yaşı çok düştü artık, o kızcağızda kendini öyle bir şekilde ifade etmeye çalışıyor
eger bir özel yerde çalışmış olsaydım işimi gözden çıkabilirdim ama kamuda teknikerim

günaydın arkadaşlar

bir konuda fikrinize ihtiyacım var 11 ve 5 yaşında iki kızım var ben çalışıyorum kızlara annem bakıyor. bundan bir kaç ay önce annem büyük kızımdan biraz şikayetlendi. kızım anneme çok ters davranıyormuş azarlıyormuş ufacık bişey desem her şeyi yerlere çarpıyo falan dedi neyse ben kızımla konuştum güzelce anlattım tamam anne birdaha yapmam dedi. annem 55 yaşında çok fedakar bir insan sağolsun çocuklarımın her şeyi ile ilgilenir. tertemiz bakıyor. az önce annem beni aradı kızım demeyim diyorum ama dayanamıyorum dedi ağladı telefonda sabah uyandırıyorum okul için beni azarlıyor diyo. ne var ne yok yerlere çarpıyo diyo. elim ayağım titredi. her gün böyle ben sana demiyorum diyor. şimdi akşam konuşucam kızımla ama fevri davranıp yanlış şeyler yapmak istemiyorum. ne yapayım nasıl bir konuşma yapayım. cezalandırayımmı yardımcı olun bana. anneme yaptığı bu hareketlerin birini yapmıyor bana. annemi üzmesini istemiyorum. kadıncağız zaten bu yaşında uğraşıyor bizimle bide böyle üzülüp ağlamasını istemiyorum.
annenize acıyın bir zahmet sizde annesiniz 11 ve 5 yaşındaki çocuklara da bakmasın o zaten sizi büyütmüş.Siz ne kadar uyarsanız da kızınız bildiğini okuyacak ,yazık değil mi kadına.

Ben açıkçası cocuga üzüldüm, siz konduramasanızda asıl sorun anneanneden çıkmıştır, çocuklar hisseder durup dururken neşelerinden vazgeçmez bizde bu dönemlerden geçtik ve inanın çok saçma şeyler yaşanıyor ve unutulmuyor işin özünde çccuk sizi özlüyor tam ihtiyaç duyduğu yaş ve anneanneden asla istediğini alamıyor uyarmanız gereken yerde üzüldüğün bişey mi var sizi üzüyormu diye sormanız gerek kesinlikle ceza vermeyin çocuk ztn cezalandırıldığını düşünüyor oda sizi cezalandırmaya çalışıyor

Anneyi özlüyor diyenler zaten anne çalışmasa evde de olsa çocuk 9da gidip akşam gelecek okuldan.
2 3 yaşındaki cocuk değil ki bu tüm gün anneyle vakit geçirmek istesin.
5 yaşındaki bakıma muhtaç evet ama 11 yaşındaki değil.
Ben o yaşta hen kardeşimle ilgilenir hem de kahvaltı hazırlar beraber okula giderdik.
Anneanne yumuşak yuzluyse sabah siniriyle bağırıyordur kadına.
Bikac gün uyandirmasin gidemesin okuluna görsün yaptığının sonuçlarını .
Çalar saat fikrine de katılıyorum ama önce bikac gün geç kalsın yetişemesin okula bence.
Bence anneannede ağırlıklı olarak kucukle ilgilensin çeksin elini biraz.

günaydın arkadaşlar

bir konuda fikrinize ihtiyacım var 11 ve 5 yaşında iki kızım var ben çalışıyorum kızlara annem bakıyor. bundan bir kaç ay önce annem büyük kızımdan biraz şikayetlendi. kızım anneme çok ters davranıyormuş azarlıyormuş ufacık bişey desem her şeyi yerlere çarpıyo falan dedi neyse ben kızımla konuştum güzelce anlattım tamam anne birdaha yapmam dedi. annem 55 yaşında çok fedakar bir insan sağolsun çocuklarımın her şeyi ile ilgilenir. tertemiz bakıyor. az önce annem beni aradı kızım demeyim diyorum ama dayanamıyorum dedi ağladı telefonda sabah uyandırıyorum okul için beni azarlıyor diyo. ne var ne yok yerlere çarpıyo diyo. elim ayağım titredi. her gün böyle ben sana demiyorum diyor. şimdi akşam konuşucam kızımla ama fevri davranıp yanlış şeyler yapmak istemiyorum. ne yapayım nasıl bir konuşma yapayım. cezalandırayımmı yardımcı olun bana. anneme yaptığı bu hareketlerin birini yapmıyor bana. annemi üzmesini istemiyorum. kadıncağız zaten bu yaşında uğraşıyor bizimle bide böyle üzülüp ağlamasını istemiyorum.
Acaba o gitsin de mecbur kalip siz bakin diye mi yapiyor ki? Daha onceki konusmanizda ne sebep sunmustu?

Back
X