• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve ben :(

Cocugunuz sizi anlamaz daha kücük
yasi büyüdükce akli basina geldikce
hatta
evlendikten sonra coluk cocuga karistiktan sonra
size karsi tavri degisebilir

kızın bir kaç zaman sonra seni anlayacaktır.

ben de çalışan bir annenin çocuğuyum.

çocukken anneme hep kızardım çalıştığı için.

çünkü tüm arkadaşlarımın annesi evdeydi.

ve okuldan eve geldiklerinde kurabiye kokusu olurdu evlerinde...

anneleri okuldan almaya gelirdi falan..

ama ortaokula başlayınca, okulum da değişti, arkadaşlarımda.

bu kez arkadaşlarımın çalışmayan annesi nerdeyse yok gibiydi.

herkes benim gibiydi:)

hatta çalışan annenin olması fena olmuyordu.

babadan gizli harçlıklar, ekstra kıyafetler :)

ev hanımı bir annem olmadığı için, annem hiç bir zaman aşırı titiz bir kadın olmadı.

öyle hergün süpürge açardı bizim komşular mesela.

ev zindan olmadı kardeşimle bana. Basket topuyla bile oynadık.

aman oraya dokunmayın burayı ellemeyin diyen annemiz olmadı.

Sonra o ev hanımı komşularımız sabah 11 de uyanırdı. çocuklar kahvaltı etmeden okula giderdi.

bizde askeri disiplin kaideleri geçerliydi.

çalışan annenin işe gitmesi gerekliydi. 7 de hepimiz kahvaltı sofrasındaydık..

bu bize öz disiplin kazandırdı.

velhasıl kelam o kadar örnek verebilirim ki..

vicdan yapmanız normal...

ama zamanla anlayacak kızınız.

ve iyi ki de annem çalışmış diyecek.

yani ben şu yaşıma geldim annesi için keşke çalışsaydı para için kendini ezdirmezdi diyenleri gördüm,

ama niye çalıştı ki diyeni görmedim.

bu sitem geçici merak etmeyin

Merhaba Arkadaşlar,

İlkokul 4, sınıfa giden bir kızım var bir de 4 yaşında kreşe giden oğlum. Çalışan bir anneyim. Kızıma 3 yaşına kadar babaannesi baktı, sonra kreşe verdik anaokul sonra ikokul. Oğlum doğduktan sonra bakıcı tuttum iki çocuğa bakması zor olacağından kayınvalidemin. Gelelim soruna kızım beni çalışan anne olmakla suçluyor. Bugün okulda toplantısı vardı 9,30 dediler bende bir saat izin aldım fakat toplantı geç başladı 12 gibi biteceği söylendi işyerinde işlerim yoğun olduğu için işe dönmek zorundaydım. Babaannesini aradım ben çıkmadan o geldi toplantıya. Tabii ben zaten öğretmenle konuşmam gerekenleri konuşmuştum. Çocuklarda toplantıda bizimle birlikteydi 1 ders bizimle kalacaklarmış öyle dedi öğretmeni sınıfta tek bırakmamak için. Neyse babaannesini arayınca gelmesi için telefonu kapattıktan sonra kızımın ağzından şu kelimeler döküldü. Sen neden kalmıyorsun, işim var anneciğim işe dökmek zorundayım dedim ve verdiği cevap, işin mi önemli ben mi önemliyim, işin benden daha önemli hep işe gidiyorsun zaten dedi. Daha önce de bu tarz cümleleri vardı beni sen mi büyüttün sanki babaannem baktı bana sen hep işe gittin çalıştın ben zaten senin umurundamıyım gibi. Ki ben çalışan bir anne olsamda hep yanında oldum. Babaanne gündüzleri baktı ben her akşam aldım kuzum yanımda olsun diye, çorbasına, yoğurduna varana kadar yapıp götürdüm babaanneye yedirsin diye. Her şeyiyle birebir ilgilendim. 3 yıl önce kılcal damar enfeksiyonu geçirdi 6 ay boyunca her hafta hastaneye götürüp getirdim. Oğlum kreşe gidiyor sabah dedesi alıp akşam bırakıyor çünkü onun işyerine yakın kreş. Bende kızımı servise veriyordum ama herkesin annesi getiriyor bende özeniyorum dediği için sabahları işe geç geliyorum sırf kızımı bırakmak için konuştum işyeriyle onu bırakıp öyle geliyorum işe öğleden sonra da babası alıyor. Elimden gelen her şeyi yapmama rağmen yine de kızımın beni suçlaması bir anne olarak gerçekten zoruma gidiyor. Hele de beni sen mi büyüttün babaannem büyüttü demesi inanılmaz acı veriyor.

Merhabalar, kızınızın yaşı henüz küçük, böyle hissetmesi normal.. Benimde annem ben ortaokula başladığımda çalışma hayatına başladı. Şimdi evlendim, 25 yaşındayım. Ama hala daha içimdedir, toplantılarıma gelememesi, okuldan eve geldiğimde bir düzen.. bir yemek olmaması..
Elbette yıllar geçtikçe, yaşlar büyüdükçe annelerimize çok daha hak vermeye başlıyoruz. Benim geleceğim için çalışmak zorundaydı ki çalıştı. Kızınızda sizi yıllar geçtikçe anlayacaktır mutlaka! Siz sadece her fırsatta ona uzun uzun vakit ayırmaya, ailecek ve anne kız baş başa vakit geçirmeye çalışın. Sizin için ne kadar değerli olduğunu, onu çok sevdiğinizi anlatın. Sizinle konuşmak istediği her an gözlerinin içine bakarak, ilgiyle dinleyin. Suçluluk duymayın, emin olun sizi anlayacaktır.

Back
X