Kızım ve imtihanım

Çok geçmiş olsun,
Tamamını olumadım arkadaşlar önerişer yazmışlardır, ben de belki tekrar olacak ama hatırlatayım;

Aslında çocukların yetişkinlerden çok farkı yok, aen de hasta olunca bolca uyursun, çorba dışında yemek yemek istemezsin, mızmız olursun.
Bu vücudun iyileşme sürecidir.
O yüzden bebeğin yemeği reddedecek, bol bol uyuyacak.

- yedirmeye uğraşma, bol bol emzir. Bol sıvı aldığından emin ol.
- istediği kadar uyumasına dinlenmesine izin ver, kucak çocuğu olsun bırak kucağında uyusun.

Geçecek bu günler de.
Kendine de iyi bak ki sağlam bir refekatçı ol, bir hastanın en ihtiyaç duyduğu şey:)

Amiin Allah razı olsun. Bu bakteriyi yaşayarak alacağı varmış vücuduna demekki. Hastalığun başında her şeyi biliyordum fakat o dirayetim gün geçtikçe yıkıldıkça yıkıldı. Son bir virajlık daha canım var duyduklarım sayesinde.

Ay devlet karşılasın karşılamasın hiiiç önemli değil. Ben o ilk doz tarihinde memleketteydim ve ikinci doz tarihine kadar yapılabilir sanıyordum. Meğer 2. Doza 1 ay kala yaptırılamıyormuş.
tabiki bende bunu kasdettim
şükür ki imkanınız varmış yaptırabilirmişsiniz.. kısmet olmamış
neyse çocuğunuza Rabbim acil şifalar versin

benim oğlanın koku hassasiyeti var hamile kadın gibi balık koksa sogan koksa ögrüyor .
bikere isal ateş kusma sıkayetıyle gittik iki gün kıpır kıpır olan çocuk yataktan kalkmadı uyudu durdu hastanede ampul ü kırıp sırıngaya çekip içirttiler o kusmasını kesmişti. ikinci gün gene kustu gene götürdüm gene onu içti sonra geçti probiyotık diye bişeyde verdiler ben içirmedim yogurt yedirdim bol bol . Allahım kımseyı sınamasın evladıyla..

Çok sağol goha. Kendine hatırlatmayı unuttuğum önerileri okudum, aklımın bi köşesine yazdım bugün. Bedenen ve zihnen çok yorulmuştum ve çevremdeki herkes endişeli olduğu için tam bi destek görememiştim.

Hatırlatmalar sayesinde daha iyiyim, bilgilendim. Şimdi emziriyorum, su, ister ayran ve meyve suyu veriyorum. Uyumasınıda takmıyorum. Elim sadece hep ateş ölçerlerde :)

Kafamdaki en büyük sorulardan biride şu: Ateş kaç derecedeyken ateş düşürücü vermeliyim? Hemen vermek faydalı bir şey mi?

Amiin. Kızımda çok öğürüyor. Ağzına bir şey değince hemen öğürüyor. Bugün iştahı biraz daha iyi ama çok şükür. İnşallah böylede devam eder. Çok sağolun yorumunuz için.

Çok teşekkürler. Uyanıp mama, meme, du diyip isteği kadarını karşılayıp uyuyor şuan. Biraz ümitliyim. Kusmayı zorla tutuyorum. Ateş çıkacak gibi ama birkaç güne biteceğine inanıyorum artık.

Bu konuda çocuğunu tanıdıkça karar vermek daha doğru gibi.
Şuan doktorun uyarısına uymalısın. Rota virüsü konusunda çok tecrübeli değilim ben de.

Ama sonrası için denemek lazım. Ben çocuklara ateş düşürücü vermiyorum şahsen. Çünkü huylarını biliyorum. Gündüz genelde iyidirler, gece ateşleri yükselir, 39 ları görürüz, sonra gündüz gene düşer, 2 gece ateşin sonrasında tamamen iyileşir. O yüzden telaş yapmam, zaten ateş 3. Günü devaö ediyorsa doktora gideriz.

Rabbim şifasını versin en kısa zamanda.
Atlatır annesi korkma
Allah yardımcınız olsun

Eşim asla geceyi 39da geçirmez. Direk doktora gider. “Kanda mikrop olmasa ateş niye çıksın? Antibiyotik verirler kesin der” hepte öyle olur. Ama bende hiiiç ilaçtan yana değilim. Hep beklemek, görmek isterim. Evham, sakinliği yener ama sonuç olarak bizde.

Ah o eşler,
Benim eşim de ateş düşürücü ile başımda bekler, vermeyeceğimi bilmesine rağmen.

Ama sen şimdi normal rutininde devam et. Zamanla çocuğunun huyunu öğreneceksin. Bazı çocuklarda gerçekten ateşin yükselmesine izin vermemek gerekebilir. Ben benimkilerde çok deneyimlediğim için biraz rahatım aslında. 2 tane olunca biri diğerine geçiriyor malum.

oğlum 28 aylık 2,5 aydır oksuruğu akıntısı aksırığı kesilmedi merak etmeyin toparlar tüm yorumlara bakamadım rota virüsü aşısı yaptırmış mıydınız?

çok geçmiş olsun zor bir hastalık ama geçici
2 çocuğum arka arkaya geçirdi 2 hafta ömrümden 2 yıl gitti ama geçti işte
kafalarını kaldırmıyorlardı hiç bişey yemiyorlardı sürekli serum vurdurdum

Gecmiş olsun geçmiş gibi şükür aşının önemini keşke bazılarıda bu konuyu okuyup anlasa diyorum sadece

Geçmiş olsun . Bol bol su içirin ....

Çok geçmiş olsun öncelikle, miniğiniz çarçabuk toparlar inşallah.
Uyku hali sizi korkutmasın vücut sıvı kaybettiği için böyle bir şey oluyor.
Çocuklarda sıvı kaybının en büyük göstergesi zaten hareketlerde azalma ve uyku halidir.
Doktorunuz şeker, tuz, su karışımı önerdi mi acaba?

çok geçmiş olsun, Allah dermansız dert vermesin. kötü düşünmeyin lütfen. vucut susuz kaldığı içi yorgun düşüp uyuması normal. en kısa zamanda toparlanır inşallah

çok geçmiş olsun burnu tıkınsa uyku haram olur. Rabbim tez vakıtte şifasını versın inşallah.cesaretlı olman lazım.yemek ıstemıyorsa bırak yemesın ıyıleşnce zaten iştahı açılıp yıyecek.bol bol sıvı,şase,eğer yerse yoğurt şuan yıyemez zaten açlıkda şifadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…