Amiin Allah razı olsun. Bu bakteriyi yaşayarak alacağı varmış vücuduna demekki. Hastalığun başında her şeyi biliyordum fakat o dirayetim gün geçtikçe yıkıldıkça yıkıldı. Son bir virajlık daha canım var duyduklarım sayesinde.Kötüsünü düşünmeyin.biraz güçlü olmaya çalışın.çok dirençli bir hastalık bu.tanıdığım biri iki hafta sadece hastanede yattı.yani çocuğu yatırdılar.iyi olduktan sonra vücudu diğer hastalıklara karşı daha dirençli oluyor.kolay kolay grip bile olmaz bunu atlatırsa dediler.öyle de oldu.Siz de sabredin lütfen.Allah bir an önce şifa versin inşallah
tabiki bende bunu kasdettimAy devlet karşılasın karşılamasın hiiiç önemli değil. Ben o ilk doz tarihinde memleketteydim ve ikinci doz tarihine kadar yapılabilir sanıyordum. Meğer 2. Doza 1 ay kala yaptırılamıyormuş.
benim oğlanın koku hassasiyeti var hamile kadın gibi balık koksa sogan koksa ögrüyor .Yaptırmadık maalesef. Tarihini kaçırdık. İkinci doz tarihine yaklaşmıştık gittiğimizde, yapılamadı.
İshali bitti çok şükür. Öğürmesi çok fazla var ama kusması da tek tük oluyor. İlaç kullanıyoruz birde.
Sizde duanızı esirgemeyin.
Çok sağol goha. Kendine hatırlatmayı unuttuğum önerileri okudum, aklımın bi köşesine yazdım bugün. Bedenen ve zihnen çok yorulmuştum ve çevremdeki herkes endişeli olduğu için tam bi destek görememiştim.Çok geçmiş olsun,
Tamamını olumadım arkadaşlar önerişer yazmışlardır, ben de belki tekrar olacak ama hatırlatayım;
Aslında çocukların yetişkinlerden çok farkı yok, aen de hasta olunca bolca uyursun, çorba dışında yemek yemek istemezsin, mızmız olursun.
Bu vücudun iyileşme sürecidir.
O yüzden bebeğin yemeği reddedecek, bol bol uyuyacak.
- yedirmeye uğraşma, bol bol emzir. Bol sıvı aldığından emin ol.
- istediği kadar uyumasına dinlenmesine izin ver, kucak çocuğu olsun bırak kucağında uyusun.
Geçecek bu günler de.
Kendine de iyi bak ki sağlam bir refekatçı ol, bir hastanın en ihtiyaç duyduğu şey:)
Amiin. Kızımda çok öğürüyor. Ağzına bir şey değince hemen öğürüyor. Bugün iştahı biraz daha iyi ama çok şükür. İnşallah böylede devam eder. Çok sağolun yorumunuz için.benim oğlanın koku hassasiyeti var hamile kadın gibi balık koksa sogan koksa ögrüyor .
bikere isal ateş kusma sıkayetıyle gittik iki gün kıpır kıpır olan çocuk yataktan kalkmadı uyudu durdu hastanede ampul ü kırıp sırıngaya çekip içirttiler o kusmasını kesmişti. ikinci gün gene kustu gene götürdüm gene onu içti sonra geçti probiyotık diye bişeyde verdiler ben içirmedim yogurt yedirdim bol bol . Allahım kımseyı sınamasın evladıyla..
Çok teşekkürler. Uyanıp mama, meme, du diyip isteği kadarını karşılayıp uyuyor şuan. Biraz ümitliyim. Kusmayı zorla tutuyorum. Ateş çıkacak gibi ama birkaç güne biteceğine inanıyorum artık.Cok cok gecmis olsun. Siz iyi olun ki bebeginiz de sizden guc alsin.
Gecen yil oglumda da surekli ates, istifrar , ishal ve atessizlik vardi. Yaklasik 15 gun falan surdu. Sizi cok iyi anliyorum. Yemesi icin zorlamayin istedikce zaten yer.
Anne olmak gercekten cok zor. Aklinjza kotu seyler getirmeyin lutfen.
Çok sağol goha. Kendine hatırlatmayı unuttuğum önerileri okudum, aklımın bi köşesine yazdım bugün. Bedenen ve zihnen çok yorulmuştum ve çevremdeki herkes endişeli olduğu için tam bi destek görememiştim.
Hatırlatmalar sayesinde daha iyiyim, bilgilendim. Şimdi emziriyorum, su, ister ayran ve meyve suyu veriyorum. Uyumasınıda takmıyorum. Elim sadece hep ateş ölçerlerde :)
Kafamdaki en büyük sorulardan biride şu: Ateş kaç derecedeyken ateş düşürücü vermeliyim? Hemen vermek faydalı bir şey mi?
Eşim asla geceyi 39da geçirmez. Direk doktora gider. “Kanda mikrop olmasa ateş niye çıksın? Antibiyotik verirler kesin der” hepte öyle olur. Ama bende hiiiç ilaçtan yana değilim. Hep beklemek, görmek isterim. Evham, sakinliği yener ama sonuç olarak bizde.Bu konuda çocuğunu tanıdıkça karar vermek daha doğru gibi.
Şuan doktorun uyarısına uymalısın. Rota virüsü konusunda çok tecrübeli değilim ben de.
Ama sonrası için denemek lazım. Ben çocuklara ateş düşürücü vermiyorum şahsen. Çünkü huylarını biliyorum. Gündüz genelde iyidirler, gece ateşleri yükselir, 39 ları görürüz, sonra gündüz gene düşer, 2 gece ateşin sonrasında tamamen iyileşir. O yüzden telaş yapmam, zaten ateş 3. Günü devaö ediyorsa doktora gideriz.
Amiin, çok teşekkür ederim.Rabbim şifasını versin en kısa zamanda.
Atlatır annesi korkma
Allah yardımcınız olsun
Eşim asla geceyi 39da geçirmez. Direk doktora gider. “Kanda mikrop olmasa ateş niye çıksın? Antibiyotik verirler kesin der” hepte öyle olur. Ama bende hiiiç ilaçtan yana değilim. Hep beklemek, görmek isterim. Evham, sakinliği yener ama sonuç olarak bizde.
oğlum 28 aylık 2,5 aydır oksuruğu akıntısı aksırığı kesilmedi merak etmeyin toparlar tüm yorumlara bakamadım rota virüsü aşısı yaptırmış mıydınız?Merhaba Kk.
Doluya koysam almıyor, boşa koysam dolmuyor vaziyetteyim. Çok kötüyüm. Geçen perşembe itibariyle kızımda rota virüsü teşhis edildi. 23 aylık şuan kızım. 4 gün hastanede kaldı. Sürekli 39 üzeri ateş, ishal, iştahsızlık, baygınlıkla geçirdik 2 günü. 3-4. Gün arasında ateş günde 1 kere çıkmaya başladı, ishal kesildi. Sonra evde tedaviye devam edilebilecek duruma geldi dedi doktor ve eve döndük.
Fakat hiçbir fark yok. Gündüzün çoğunu uyuyarak geçiriyor. İlaçlarını içiyor, çok nadir yemek yiyor, emiyor ve yine uyuyor. Ben artık bitik durumdayım. Sürekli ağlıyorum. Gülmesini, konuşmasını, oyun oynamasını çok özledim. İçimde bi düğüm var, hiç gitmeyecek gibi hissediyorum. Kusmadığı ve ateşi çok çıkmadığı sürece evde kalın diyor doktor. Ama ben kafayı yiyorum. O uyudukça yemedikçe umudum azalıyor.
Başta farkedildiğinde 1 haftada atlatılabilen bu hastalık, çocuklardaki ishalden ölümlerin 4te 1ini kapsıyor. Ölebilme ihtimalinin konuşulması bile çok acı değil mi? Yüzdesi isterse minnacık olsun ne farkeder, korkunç değil mi?
Hiçbir şey kafamı dağıtamadı. Sürekli ilaçlar için dakika sayıyorum. Yemesi için deli gibi çırpınıyorum. Hem teselliye hem yaşayan varsa bilgiye ihtiyacım var. Söyleyebileceğiniz en ufak bir moral cümlesine bile açım. Teşekkür ederim şimdiden.
Geçmiş olsun . Bol bol su içirin ....Merhaba Kk.
Doluya koysam almıyor, boşa koysam dolmuyor vaziyetteyim. Çok kötüyüm. Geçen perşembe itibariyle kızımda rota virüsü teşhis edildi. 23 aylık şuan kızım. 4 gün hastanede kaldı. Sürekli 39 üzeri ateş, ishal, iştahsızlık, baygınlıkla geçirdik 2 günü. 3-4. Gün arasında ateş günde 1 kere çıkmaya başladı, ishal kesildi. Sonra evde tedaviye devam edilebilecek duruma geldi dedi doktor ve eve döndük.
Fakat hiçbir fark yok. Gündüzün çoğunu uyuyarak geçiriyor. İlaçlarını içiyor, çok nadir yemek yiyor, emiyor ve yine uyuyor. Ben artık bitik durumdayım. Sürekli ağlıyorum. Gülmesini, konuşmasını, oyun oynamasını çok özledim. İçimde bi düğüm var, hiç gitmeyecek gibi hissediyorum. Kusmadığı ve ateşi çok çıkmadığı sürece evde kalın diyor doktor. Ama ben kafayı yiyorum. O uyudukça yemedikçe umudum azalıyor.
Başta farkedildiğinde 1 haftada atlatılabilen bu hastalık, çocuklardaki ishalden ölümlerin 4te 1ini kapsıyor. Ölebilme ihtimalinin konuşulması bile çok acı değil mi? Yüzdesi isterse minnacık olsun ne farkeder, korkunç değil mi?
Hiçbir şey kafamı dağıtamadı. Sürekli ilaçlar için dakika sayıyorum. Yemesi için deli gibi çırpınıyorum. Hem teselliye hem yaşayan varsa bilgiye ihtiyacım var. Söyleyebileceğiniz en ufak bir moral cümlesine bile açım. Teşekkür ederim şimdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?