Evet, bizde genelde ilaçsız geçmiyor. Şuan ateşi çıktıkça veriyorum. Zaten çok yorgun bedeni diye düşünüyorum.Ah o eşler,
Benim eşim de ateş düşürücü ile başımda bekler, vermeyeceğimi bilmesine rağmen.
Ama sen şimdi normal rutininde devam et. Zamanla çocuğunun huyunu öğreneceksin. Bazı çocuklarda gerçekten ateşin yükselmesine izin vermemek gerekebilir. Ben benimkilerde çok deneyimlediğim için biraz rahatım aslında. 2 tane olunca biri diğerine geçiriyor malum.
Hayır, ilk doz tarihini kaçırdık. İkinciye yaklaştığımız içinde yapılamadı maalesef.oğlum 28 aylık 2,5 aydır oksuruğu akıntısı aksırığı kesilmedi merak etmeyin toparlar tüm yorumlara bakamadım rota virüsü aşısı yaptırmış mıydınız?
Ben buraya yazana kadar bu derece çok yaşandığını bilmiyordum. Bunu yaşamasaydım 2. çocuğumda da üzerine düşmeyecektim belkide. Halbuki ne kadar önemliymiş.çok geçmiş olsun zor bir hastalık ama geçici
2 çocuğum arka arkaya geçirdi 2 hafta ömrümden 2 yıl gitti ama geçti işte
kafalarını kaldırmıyorlardı hiç bişey yemiyorlardı sürekli serum vurdurdum
Ay keşke. Ortalıkta salgın fink atıyor. Çocuğu hasta olan zaten çekiyor, birde onun bulaştırdığı çocuklar varsa onlarında vebaline giriyor.Gecmiş olsun geçmiş gibi şükür aşının önemini keşke bazılarıda bu konuyu okuyup anlasa diyorum sadece
Hayır hiç öyle bir şeyden bahsetmedi. İlk defa duyuyorum. Ne için kullanılıyor?Çok geçmiş olsun öncelikle, miniğiniz çarçabuk toparlar inşallah.
Uyku hali sizi korkutmasın vücut sıvı kaybettiği için böyle bir şey oluyor.
Çocuklarda sıvı kaybının en büyük göstergesi zaten hareketlerde azalma ve uyku halidir.
Doktorunuz şeker, tuz, su karışımı önerdi mi acaba?
Amiin inşallah, çok sağolun.çok geçmiş olsun, Allah dermansız dert vermesin. kötü düşünmeyin lütfen. vucut susuz kaldığı içi yorgun düşüp uyuması normal. en kısa zamanda toparlanır inşallah
Bugün 1-2 defa yemek istedi. Açlık canına tak etti sanırım. Şuan hep uyuyor. Sabırla bekliyorum bende. Çok teşekkürler.çok geçmiş olsun burnu tıkınsa uyku haram olur. Rabbim tez vakıtte şifasını versın inşallah.cesaretlı olman lazım.yemek ıstemıyorsa bırak yemesın ıyıleşnce zaten iştahı açılıp yıyecek.bol bol sıvı,şase,eğer yerse yoğurt şuan yıyemez zaten açlıkda şifadır.
Daha çok bilgi ve daha çok uyarıya ihtiyaç var aslında. Benim bir anlık “2. Dozdan 1 ay öncesine kadar yapılabilir” cümlesini kaçırmam, bugün bizi bu hale getirdi. Doktorum o zamanlar “yaptırın demiyorum, yakalanma oranıda az ama yakalanırsa ağır geçer” demişti. Daha çok üstünde dursaydım diyorum şimdi.Cok gecmis olsun.
Aşi ne kadar onemli, hicbir asisini yaptirmayanlar okusa da anlasa keske...
Ben de yaptirmadim iki cocuguma da.Daha çok bilgi ve daha çok uyarıya ihtiyaç var aslında. Benim bir anlık “2. Dozdan 1 ay öncesine kadar yapılabilir” cümlesini kaçırmam, bugün bizi bu hale getirdi. Doktorum o zamanlar “yaptırın demiyorum, yakalanma oranıda az ama yakalanırsa ağır geçer” demişti. Daha çok üstünde dursaydım diyorum şimdi.
Çok çok geçmiş olsun inşallah Allahın izniyle iyileşecek ama çok güçlü bir anneye ihtiyacı var lütfen güçlü ol dua edeceğim herşey imtihan üzülme...Merhaba Kk.
Doluya koysam almıyor, boşa koysam dolmuyor vaziyetteyim. Çok kötüyüm. Geçen perşembe itibariyle kızımda rota virüsü teşhis edildi. 23 aylık şuan kızım. 4 gün hastanede kaldı. Sürekli 39 üzeri ateş, ishal, iştahsızlık, baygınlıkla geçirdik 2 günü. 3-4. Gün arasında ateş günde 1 kere çıkmaya başladı, ishal kesildi. Sonra evde tedaviye devam edilebilecek duruma geldi dedi doktor ve eve döndük.
Fakat hiçbir fark yok. Gündüzün çoğunu uyuyarak geçiriyor. İlaçlarını içiyor, çok nadir yemek yiyor, emiyor ve yine uyuyor. Ben artık bitik durumdayım. Sürekli ağlıyorum. Gülmesini, konuşmasını, oyun oynamasını çok özledim. İçimde bi düğüm var, hiç gitmeyecek gibi hissediyorum. Kusmadığı ve ateşi çok çıkmadığı sürece evde kalın diyor doktor. Ama ben kafayı yiyorum. O uyudukça yemedikçe umudum azalıyor.
Başta farkedildiğinde 1 haftada atlatılabilen bu hastalık, çocuklardaki ishalden ölümlerin 4te 1ini kapsıyor. Ölebilme ihtimalinin konuşulması bile çok acı değil mi? Yüzdesi isterse minnacık olsun ne farkeder, korkunç değil mi?
Hiçbir şey kafamı dağıtamadı. Sürekli ilaçlar için dakika sayıyorum. Yemesi için deli gibi çırpınıyorum. Hem teselliye hem yaşayan varsa bilgiye ihtiyacım var. Söyleyebileceğiniz en ufak bir moral cümlesine bile açım. Teşekkür ederim şimdiden.
geçmiş olsun kötüsünü düşünmeyin bu sene aşı yaptırmayıp ya da yaptırdığı halde rota virüsü kapan arkadaşlarımın çocukları hep iyi oldu.Hayır, ilk doz tarihini kaçırdık. İkinciye yaklaştığımız içinde yapılamadı maalesef.
Bende öyle diyorum kendime. Hastalığı kendi içinde yaşıyor. Göremiyorum ne bitti ne azaldı. Baygınlık hali geçmedikçe rahatlayamadım. Ama normalmiş neyseki bu.Cok cok gecmis olsun.
Ufak bir nezlede dahi mahvoluyoruz evet hele o ihtimal..
Allah korusun...
Durumu iyi olmasa ya da iyilesecek seviyeye gelmese dr eve yollamazdi.
Uzulmeyin lutfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?