kizim:(

sizde hiç birşeyden hoşlanmıyorsunuz. o siizin çocuğunuz. o mutluyken sizde mutlu olmalısınız. çalışan bir anneyim evde beni bekleyen dünya kadar işim varken saatlerce parkta yada evin önünde boş boş oturuyorum tabiki zevk almıyorum ama çocuğum mutlu oluyor.

puzzle falan yapın bari.kek yapın. bişey yapın yani. yazık çocuğa.

Ramaz oruç diyet derken baya depresyona girmişsiniz. Yani çocuğunuzun en güzel zamanları. Bi de asıl mutluluk ve asıl enerji onlarda saklı zaten. Benim 1.5 yaşında kızım var nasipse 2. Kızımda yolda kucağıma alıcam inşallah o kadar mutluyum ki. Kızımla oynadığımda onun kahkahasını ve bilmiş bilmiş tavırlarını görünce en enerjik ve en mutlu ben oluyorum. Bence siz kendinizi çocuğunuzun kollarına bırakın siz onun enerjisiyle beslenin.

sizde hiç birşeyden hoşlanmıyorsunuz. o siizin çocuğunuz. o mutluyken sizde mutlu olmalısınız. çalışan bir anneyim evde beni bekleyen dünya kadar işim varken saatlerce parkta yada evin önünde boş boş oturuyorum tabiki zevk almıyorum ama çocuğum mutlu oluyor.

puzzle falan yapın bari.kek yapın. bişey yapın yani. yazık çocuğa.

neyyyy bu mesajı ben mi yazdım da unuttum dedim bi an için varya.. benim kızım da böyle o beş yaşında ama aynı seninki gibiydi ve hala öyle.. havalar iyiyken parka falan çıkın bari çok sıcaklar gelince de anca güneş gittiğinde çıkarız biz benim bide 2 yaşında sıpa daha var off çok bunalımlı bu dönemler.. neyseki ramazan btiyor Allah seneye de göstersin oruçlu oruçlu hiç çekilmiyorlar

Benimde kedim var çocuğum yok ama misafir çocukları geldiği zaman bile gözüm hep üstündedir farklı odalara koymaya çalışırım hatta çünkü sıkıştırıp zarar verebiliyorlar. Konu sahibinin canından bezmiş bu haliyle çocuk ve kedi arasındaki hassasiyeti ayarlayabileceğini sanmıyorum pek. Çocuk kedinin üstüne binse konu sahibi yorgunluğundan kalkıp müdahale etmeyecek gibi duruyor. Yoksa evet bende çocukların hayvanlarla içiçe büyümesi taraftarıyım yoksa başka türlü hayvan sevgisi aşılayamayız. Ama bu konu sahibi için pek uygun bi tavsiye gibi durmuyor. En iyisi bol bol oyuncak alsın :)

Ben de cok oyun oynamayı becerebilen bir anne değilim, sanırım cocukluğumda benimle de cok vakit gecirmemişler, sıkılıyorum.

Ama haftasonlarını vakitlere böldüm.

Uyanıyoruz, kahvaltı hazırlıyoruz beraber, kahvaltı yapıyoruz. Biraz cizgi film izliyoruz. Bir saat lego, bir saat boyama, bir saat oyun hamuru vs. Öğleden sonra da hava güzelse park...

Ancak bu sekilde hem onu hem kendimi mutlu edebiliyorum, cünkü biliyorum ki onunla ilgilenmezsem sıkılıp hırcınlasacak. Mutsuz bir cocuk olacak.

Edit; kedi oyuncak değildir bu arada... Benim de kedim var ve o evin bir bireyi kızımın oyuncağı değil.

kusura bakma o bir çocuk ve her zaman oyun oynamak gezmek çıkmak ister bende anneyim. sabah 6 buçukta kalkıyorum işe gidiyorum çocuğumun yemeğini yedirip ya parka ya kapının önüne yada başka bir yere götrüyorum o mutlu olsun diye annelik bu. Oruçta tutuyorum bazen ama sen ben sabah akşam yatayım modundasın. şimdi sen çocuğuna dersin işim var ilgilenmezsin büyüyüncede sen ilgi beklersi o vermez.

İyi de bütün önerilere kapatmışsın kendini ne önerelim? Parka bahçeye götürmek istemiyorum , oynamak istemiyorum , kreşe veremem , oyun grubuna veremem , yüzmeye veremem, ona Yok buna yok... ne yapalım gelip biz mi oynayalım çocukla?

Oruç oruç oruç diye defalarca yazıp sonra da oruçla alakası Yok yeaaa demeniz de ayrı ilginç zaten

Dunde yazdim doktora gidin sonrada ise girin aldiginiz parayi
Krese verin burada aldigi parayi neredeyse tamamen okul ve krese veren anneler var cocugunun egitimi icin es evi gecindiriyorsa kadinda cocuk icin calisiyor oynayamiyorsanizda en azindan onun icin calisin oda yasitlariyla sosyallesmis birseyler ogrenmis olur
Sizde sosyallesmis haraketlenmis ataletinizi atmis olursunuz

Hanımlar kadın Bir de kendini ifade etmiş yani açıkça söylenmese de çoğu çocuğu televizyon ve çizgi filmler büyütmüyor mu zaten? Acı ama gerçek maalesef...

İleride kızınızla düzgün bir iletişiminiz olsun istiyorsanız, oynayacaksınız. Çocukla oynamak en güzel paylaşımdır.
Oyun derken illaki evcilik şart değil. İstiyorsa evcilik de oynanır ama arada puzzle, lego, kutu oyunu gibi şeyler olabilir. Siz mutfakta meşgulken ona bulaşık kabı verirsiniz, evcilik takımlarını yıkar. Yemek yaparken malzemeden biraz verirsiniz, evcilik tenceresinde pişirir.
Her dakika oynayamazsınız ama en azından sabah akşam birer saatinizi tamamen kızınızla oynamaya ayırın. Oynarken telefon televizyon gibi başka birşeyle ilgilenmeyin, o sürenin sadece ikinize ait olduğunu bilsin.
Tv den veya internetten çocuk filmi de bulabilirsiniz. Birlikte izleyip gülersiniz.

Bayramdan sonra girin bi işe para kazanın çocuğunuzu da o parayla anaokuluna verin, hem güzel eğitim alır, hem de yaşıtlarıyla oyunlar oynar.

Açık konuşuyorum ilgisiz ve kötü bir annesiniz. düşünüyorum da sizi gibi bir annem olsun istemezdim eminim kızınız da istemezdi.. sizi yargılamak ya da kırmak için söylemiyorum bazı şeylerin farkına varın diye söylüyorum. Annelik sadece yedirip icirip giydirmek değildir çocuğunuzun duygularını da onemsemelisiniz. siz ona kızıp yalnız biraktiginizda git tek başına oyna dediğinizde o yavrucagin içinde kırılan şeylerin tamirini asla yapamayacaksiniz.

Ne var günde en azından birkac saatinizi kiziniza ayırıp onun istediği şeyleri yapsaniz, çocuğu mutlu etmek bu kadar kolayken niye bu kadar zorlastiriyorsunuz? İnsanin çocuğundan daha onemli neyi olabilir ki? Alın oyuncak sepetini onunuze bir sürü oyun kurabilirsiniz sevmiyorum istemiyorum demeyin kizinizin gözündeki mutluluğu annesiyle oynama sevincini ona çok görmeyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…