kizim:(

cidden ne denilmesi gerekiyor size ben de anlamadım her şeye olumsuz geri dönüş yapıyorsunuz..
her şeyden önce çocuğunuzla oyun oynamanız şart bence, ramazandan önce de sevmezdim derken? siz ilgilenmeyeceksiniz de kim ilgilenecek çocuğunuzla?

Siz de hicbiseyin sorumlulugunu almak istemiyorsunuz. Cocuk yaparken de oyle oyuna moyuna gerek yok kendiliginden buyur heralde dediniz. Uzerinizde ki su olu topragini atin Allah askina. Orucu da kac yerde vurgulayip durmussunuz da cocugunuzla kaliteli vakit gecirmek tuttugunuz oructan daha sevap olabilir Allah katinda

Hangi şehirdesiniz? İstanbul da belediyeye bağlı merkezler ücretsiz yüzme kursları var. Çocuklar için farklı aktiviteler de var. Bulunduğunuz şehirde ücretliyse bişey diyemem ama bence bir araştırın
Amaan hazirlanacak evden cikacak ta cocugu havuza goturecek. Konu sahibinin anlattiklarindan anladigim kadariyla zor o is

Aman sakın kuş almayın, kalkıp ona bakacağınızı hiç sanmıyorum, bi de küçücük kızın eline oyuncak diye verilmez o can.

Yani maalesef eline ipad'i verip bütün gün çizgi film izlettireceksiniz gibi duruyor. Bari İngilizce izlesin.

Devlet anaokulu düşünebilirsiniz yeni dönemde,maddi acıdan sizi zora sokmaz zira çocuk haklı olarak sosyalleşmek istiyor. Anaokulunda kendi kendine oyun kurmayıda öğrenir.
Su an evdesiniz,yemek yaparken,ev işi yaparken onuda dahil edin. Benim kızım 4.5 yaşında,1.5 senedir salata yapmama yardım eder,masayı hazırlamama yardım eder,mutfakta işim varsa onuda tezgahın üstüne oturtup yapabileceği birşey varsa yaptırırım. (Kendi ister bunu) temizlik yaparken ben evi süpürürken oda yardım etmek ister bende eline mikrofiber bez ve camsili veririm sehpaların tozunu alır (olduğu kadar) sehpalar bitti diye gelince dolap kapaklarını ,kapıları sildi geçen gün. Tabiki arkasından el attım ben ama ona oyun gibi oldu,keyifli vakit gecirdi. Montessori temelli bir eğitim aldığı için,bu tip seyleri yapmaktan hoşlanıyor. Hoş okul öncesinde de kurabiye yapardık,kek çırpardık,hicbirşey yapamazsa kendi tabağını çanağını alır gelirdi mutfağa ben yemek yaparken oda kendi eşyaları ile birseyler yapardı.
Bugün bavul hazırlamama yardım etti. Çamaşır katladık birlikte. Birazdan mutfağa gececeğiz. Yine ona uygun birşeyler bulacağım isterse.
Sizde bütün gün uyumuyorsunuzdur diye düşünüyorum. Ne yapıyorsanız bir ucundanda o tutsun. Sabırli olun sadece,yapamazsa sinirlenmeyin,ufak tefek dökülen saçılan olursa kızmayın.

oyuncu anne _Şermin Çakracı mıydı soy adını bilemiyorum onun kitaplarını öneririm ,bir çok oyun önerisi var faceden de takip edebilirsin

binada cocuk olmamasi buyuk sanssizlik sizin icin oructa olunca oynamak zor geliyordur ki zaten sevmiyormussunuz zip zip falan alsaniz oynamazmi acaba surekli bir oyuncakla kandirmakta cocuk icin kotu bilemedim

Calistigim icin cocukla ilgilenemiyorum diyen bayanlara isten cik cocugundan onemli mi diyorlar burada.
Ben de diyorum orucu birak, cocugunun psikolojisinden ve gelisiminden daha mi onemli?

Çalışan insan daha bir şevkle çocuğuyla oynuyor niye biliyor musunuz , hem zaman az hem o vicdan azabı varya ondan :) hep evdeyken de tembellik mi oluyor noluyor bakalım bu sefer ki bebişim de görcem :) önceki oğluma okuma yazmayı daha neler neler öğrettim evde :) kendim okuya okuya bir hal oluyordum sağdan soldan evde yapılabilecekleri, çok şey var aslında

+1

Calistigim icin cocukla ilgilenemiyorum diyen bayanlara isten cik cocugundan onemli mi diyorlar burada.
Ben de diyorum orucu birak, cocugunun psikolojisinden ve gelisiminden daha mi onemli?
İyide ramazandan önce de sevmiyordum oruçla alakası Yok diye defalarca söyledi. Kadın çocukla oynamayı sevmiyorum diyor Ramazan'da orucu bırakınca bir anda oyun çılgını bir anneye mi dönecek?

Ilkokuldan once enazindan 1-2 sene anaokuluna gitmeli ki sosyal yonu gelissin.
Devletin anaokullari var ya, o esinde bi tuhaf, cocuk hapis gibi evde mi tutulur, tam oyun yasi, arkadas edinme yasi..

Her sey oyun degil ki ikibucuk yasinda benim oglumda camasirlari makinaya o koyuyor o aliyor birlikte corba yapiyoruz kek yapiyoruz ne yemek yapsam tencereye malzemeyi o dokuyor cok seviyor oyuncaklarini topluyoruz beraber camasir bile asiyor askiligin altina coraplarini dize :))) hem gelecege yatirim gelinimin bi hayir duasini alirim :)) hem bi dunya sey ogreniyor bunlarin hepsi oyun onun icin yeterki birlikte bir seyler yapalim yaparken de konusalim onlarla buyuk insan gibi. Ramazanda insan daha da halsiz oluyor tabi az kaldi sonra bi kac gun daha idare etsin kuzucuk sonra toparlanin ilgilenin bence bugunler cok degerli geri gelmez.

Kişi çalıştığının tamamını kreşe verecek gerekirse.
Bizim toplum olarak kabul edemediğimiz bir şey var: anne baba, dede nine ne kadar eğitimli donanımlı olursa olsun 3.5 -4 yaştan sonra çocuğa yetmeleri mümkün degil. Bu yaşlarda sosyalleşme şart.
Bu yüzdendir ki aslında çocuklar için iş bırakmak değil çocuklar için çalışmak sart.
"Kutsal (!)" anneligimizin yetmediği yerler olduğunu kabul etmeliyiz.
Gerekirse calistigimizin hepsini vereceğiz ve çocuğun fiziksel, psikolojik vs ihtiyaçlarını karsilayacagiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…