- 25 Ocak 2018
- 174
- 194
- 18
- 32
- Konu Sahibi Papatyayay
-
sınıf kapılarında cam varOgretmen sizin onlari izlemenize izin mi verdi orayi tam anlayamadim ? Yaninizda mi yapti yani kas catmak bagirmak vs.
sınıf kapılarında cam var isteyen veli istediği saatte gelip gözlemleyebiliyorÇocuğa bağırmak normal değil ki, öğretmenin bağırması normal olsun? Bağırmak bir sindirme biçimi neticede. Sindirerek eğitim mi olur? Kurallar anlatarak öğretilir, öyle bağırarak, sen bilmem kim misin diye küçümseyerek değil. Öğretmen arıza belli ki. Üstüne düşün bu işin. Yalnız anlayamadığım kısım nasıl bu kadar rahat gidip izleyebiliyorsunuz? Kızım da kreşe gidiyor, cezaevine girmekten daha zor öyle içeri girmek. =) Gün içinde fotoğraf, video gönderiliyor ama asla velileri içeri almıyorlar.
sizce piskoloğa nasıl aktarmalıyım bu endişemi ilk haftalar altını ıslatmalar görülebilir diye uyarmıştı başta fakat öğtetmenin bağırdığını söylüyor dediğimde mümkün değil dedi sadece ve o sırada kapıdan kızımı beraber izliyorduk başka bir dersteydi ve keyifli görünüyordu o anOkul öncesinde eğitim ve etkinlikler oyunla,sevgiyle ve yumuşak bir tavırla yapılır.
Öğretmen eğer kızgın bir ifadeyle ve çatık kaşla uyardıysa davranışı okul öncesi eğitimin ilkelerine uygun değil.
Ufak tefek uyarılar,seste hafif yükselmeler,tatlı bir otorite tolere edilebilir bununla birlikte tuvalet eğitimini kazanmış bir çocuk altını ıslatacak kadar etkilendiyse durumu okul psikoloğuna aktarmalısınız.
Not:Uzun yıllardır özel okul öncesi eğitim kurumlarında sırasıyla öğretmen,idareci ve erken çocukluk uzmanı olarak görev yapıyorum.
Öncelikle hiç kimse için yapılan eleştiri veya şikayeti 'mümkün değil' şeklinde karşılamamak gerektiğini düşünüyorum.sizce piskoloğa nasıl aktarmalıyım bu endişemi ilk haftalar altını ıslatmalar görülebilir diye uyarmıştı başta fakat öğtetmenin bağırdığını söylüyor dediğimde mümkün değil dedi sadece ve o sırada kapıdan kızımı beraber izliyorduk başka bir dersteydi ve keyifli görünüyordu o an
Niye ayıp olsun?derin sularda nın yorumunun altına bu yorumu yazmak biraz ayıp oluyor ama ben kızını daha iyi gözlemleyin diyeceğim
"öğretmen bağırdı"yı bir silah yapmış olabilir mi
yani sizin evinizde bağırmak büyük bir tabu mu
bazı evler vardır arada ses yükselir bazı evler vardır hiç yükselmez ama çocuk annne diye seslendiğinde bile bana bağırma diye bir tepki alır
burada bağırılmamalı bilgisi ile bağırılan ortamda annem beni tutmaz bilgisi bir arada olabilir
yıllar önce burada bir konu vardı anaokulu öğretmeninin düdüğü varmış bağırmak yerine düdük çalıyormuş dikkatini toplamak için çocuk korkmuş diye annesi konu açmıştı
bence öğretmenin en önemli ders materyali sesi ve mimikleri bunu ana okulunda da üniversitede de aynı yoğunlukta kullanmalı yeri gelince dikkati toplamak için fısıltı gibi yeri gelince de yüksek volümle
Ayşe bu ne diye sorulan bir soruda Ayşe olmayan birisine sen Ayşe misin demek öğretmenin yaşının küçük olduğu izlenimini yaratıyor bende ergen lugatı bu Ben ayşe ye sormuştum lütfen arkadaşımızın cevap vermesini bekleyelim gibi bir cümle kurması lazım sanki
ama çocukların işine gelmeyen bir şeyi abartması da çok görülen bir durum altını neden ıslattığını da bir ara çocuğunuza da sorun mesela akşam kirliler çantadan çıkınca aaa üstünü mü değiştirdiniz neden kirlendi mi gibi bir soruya nasıl bir cevap verecek kendince ne yönde bir gerekçe söyleyecek
ha bir de yeni alışma döneminde özellikle okulculuk oynayın
benimki hep okulu anlatırdı mesela ama anlatmayan çok çocuk var
siz çocuk olun o öğretmen olsun arada da yaramazlık yapın dediğini yapmayın yerinizden kalkın vs vs nasıl tepki veriyor bakın
Benzeri başıma geldi. Daha önce küçük küçük öğretmenle görüşmemiz olmuştu. Son olayında hiç öğretmenle görüşmeden müdüre gittim. Müdür mümkün değil, yanlış anlaşılmışdır falan dedi, ama hemen öğretmenle de iletişime geçti. Öğretmen neden benimle görüşmeden müdüre gittiniz ben çocuğunuzu tehdit etmedim sadece telkinde bulundum dedi. Dedim sizinle bu konuyu çözemedik belki müdür çözer. Keza çözdü de. Okuldan ayrıldı öğretmen ve iyikide ayrılmış. Sonrasında dünyanın en iyi öğretmenlerinden biri ile birleşti yollarımız.herkese merhaba
2 hafata önce kızımı kreşe başlattım yarım gün haftanın 5 günü
bütün okulları didik didik gezdim en içime sinen yere kayıt yaptırdım aslında
ilk haftanın sonunda kendi gitti ve ağlamadı
fakat sabah ince bişeyle okula gitmek istedi olmaz dedim okula gidemessin o zaman dedim yok okula gidicem diye ağladı bu defa en sonda öğretmenim bana bağırdı dün ondan ağlıyorum dedi.
ilk haftada diğer çocuklara bağırıyor demişti ciddiye almamıştım bugün gidip izledim onu sabah kahvaltı ederken yine ağlamış durduk yere.sonra altına kaçırmış.okula gittim onu izlemek için bu arada sınıf 8 kişi 2 öğretmen var
öğretmen bişey gösteriyor adı ayşe olsun ayşe bu ne diyor başka birisi cevap verdi sen ayşe misin dedi yüksekti tonu kaşları çatık.
öncesinde
psikologla görüştüm mümkün değil öyle bişey bağırmak vs dedi.
kreş eğitimi böyle mi veriliyor.kurallar konusunda tepkiler böyle mi oluyor kafam çok karışık huzursuzum
tecrübeli anneler bi el atın lütfen.öğretmene bişey diyip sivrilmek hiç istemiyorum çocuğa yansıtır diye çekiniyorum 3 yaşında bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?