@derin sularda nın yorumunun altına bu yorumu yazmak biraz ayıp oluyor ama ben kızını daha iyi gözlemleyin diyeceğim
"öğretmen bağırdı"yı bir silah yapmış olabilir mi
yani sizin evinizde bağırmak büyük bir tabu mu
bazı evler vardır arada ses yükselir bazı evler vardır hiç yükselmez ama çocuk annne diye seslendiğinde bile bana bağırma diye bir tepki alır
burada bağırılmamalı bilgisi ile bağırılan ortamda annem beni tutmaz bilgisi bir arada olabilir
yıllar önce burada bir konu vardı anaokulu öğretmeninin düdüğü varmış bağırmak yerine düdük çalıyormuş dikkatini toplamak için çocuk korkmuş diye annesi konu açmıştı
bence öğretmenin en önemli ders materyali sesi ve mimikleri bunu ana okulunda da üniversitede de aynı yoğunlukta kullanmalı yeri gelince dikkati toplamak için fısıltı gibi yeri gelince de yüksek volümle
Ayşe bu ne diye sorulan bir soruda Ayşe olmayan birisine sen Ayşe misin demek öğretmenin yaşının küçük olduğu izlenimini yaratıyor bende ergen lugatı bu Ben ayşe ye sormuştum lütfen arkadaşımızın cevap vermesini bekleyelim gibi bir cümle kurması lazım sanki
ama çocukların işine gelmeyen bir şeyi abartması da çok görülen bir durum altını neden ıslattığını da bir ara çocuğunuza da sorun mesela akşam kirliler çantadan çıkınca aaa üstünü mü değiştirdiniz neden kirlendi mi gibi bir soruya nasıl bir cevap verecek kendince ne yönde bir gerekçe söyleyecek
ha bir de yeni alışma döneminde özellikle okulculuk oynayın
benimki hep okulu anlatırdı mesela ama anlatmayan çok çocuk var
siz çocuk olun o öğretmen olsun arada da yaramazlık yapın dediğini yapmayın yerinizden kalkın vs vs nasıl tepki veriyor bakın