• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım

Annem 17 yaşında olmuş çok şaşırmıştım, ben de 5. sınıfı bitirdiğim yaz yani 11 yaşımda olmuştum. Sınıfımda benden önce olanlar da olmuştu. Pcosluyum maalesef uzun süre düzensiz ve fazla kanamalı geçti. 3 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum hem korunmak için hem de bunların tedavileri için. Kist sayım azaldı, reglim 3-4 güne düştü ve 28 günde bir oluyorum. Doğum kontrol hapına başlayana kadar hiç bir şekilde düzene girmedi, 3 ay olmadığım oldu. Hep gecikirdi, en düzenli hali dahi 35 günde bir olurdu.

11 yaş erken ergenlik değil, ergenlik de regl olunca başlamaz başka belirtileri vardır ilk başlarda en son regl gelir. Regl olmuş bir çocuğa müdahale edilmez. Ne güzel kulaktan dolma bilgilerle ahkam kesiyoruz.

İlk regl dönemlerinde düzensizlik çok normal sevgili @kebabsever iki hatta üç yılı bulacaktır düzene girmesi. Ama yine de içinizin rahat etmesi açısından kadın doğum doktoru görebilir kızınızı. Zaten doğru olan ilk reglden itibaren hiç bir sorun olmasa dahi yılda bir kez kontrole gitmektir.

Merhabalar. Kızim 11 yaşinda 3 ay once ilk adetini oldu. 3 aydir 15 günde bir adeti geliyor. Yani 6 kere adet oldu. ilkinde dr a goturdum normal dedi . Ama kizim bu durumdan cok rahatsiz ders bile calışamiyor. Ve kanamasi cok fazla geliyor. Çok uzuluyor.İlk goturdugum dr çocuk endokronoloji uzmaniydi . Kadin doguma mi gotursem . Bu durumu yasayanlar var mi aranizda. Ne yapabilirm

Erken ergenlik ve kadın dogum doktorları durduruyorlar.
Aman erkenden evladınız regl olup yumurtalarini harcamasın.
Kadın doğum doktoruna götürün.

Regl olduktan sonra ergenlik durdurulmaz. Reglden önce gelen belirtiler, tüylenme, meme büyümesi vs. 8-9 yaş civarı başlarsa (11 yaş erken ergenlik değil) o zaman endrokrinolog (jinekolog değil) müdahale eder. Onda da ilaçla müdahaleyi değil genelde çok ciddi bir durum yoksa çocuğu spora yönlendirmeyi tercih ederler.

Yumurta rezervi kişiye özeldir, 11 yaşında regl olan biri 55 yaşında menopoza girebilir ya da 15 yaşında regl olan biri 35 yaşında girebilir. Regl yaşının doğurganlıkla bir alakası yoktur.

Bende ilkolul 4. Sinfita olmuştum 10 yaşında sanirim boyum uzadi tabi o zaman baya uzundum ama ortalamada kaldi. Cok ağrırdı ve ilk dönemler 3 -4 ayda bir olurdum. Endokrinoloji test vs yaptı mi hormon, kadin doğumuda gitsin saglikli bilgi alirsiniz

Bende o yaşlarda olmuştum. İlk senelerde yoğun oluyor kolay değil. Vücut 11 yıldır yapmadığı bı reaksiyon veriyor. Ama zamanla normale dönüyor. Benim ilk yıllarda 7 gün sürüyordu çok da yoğundu bı kaç sene sonra normale döndü miktarı azaldı 5 güne düştü.

Yeni adet oldugu icin ilk iki yil duzensiz olmaso normal kabulediliyor diye biliyorum.cunku biz ortaokula giderken seminer verilmisti o kadin ilk iki yil adet duzensizlikleri olabilir demisti.tabi siz yinede doktora goturun

Regl olduktan sonra ergenlik durdurulmaz. Reglden önce gelen belirtiler, tüylenme, meme büyümesi vs. 8-9 yaş civarı başlarsa (11 yaş erken ergenlik değil) o zaman endrokrinolog (jinekolog değil) müdahale eder. Onda da ilaçla müdahaleyi değil genelde çok ciddi bir durum yoksa çocuğu spora yönlendirmeyi tercih ederler.

Yumurta rezervi kişiye özeldir, 11 yaşında regl olan biri 55 yaşında menopoza girebilir ya da 15 yaşında regl olan biri 35 yaşında girebilir. Regl yaşının doğurganlıkla bir alakası yoktur.
Ben bildiklerimi paylaşıyorum.
Size iddia üzerine yazmıyorum.
Ailemde 4 kadın doğumcu var.
Ve erken regl olan kız cocugunun ergenliği durdurulur. Çok iyi biliyorum durdurulan vakaları.
Doğurganlıkla çok alakası var.
Rezerv tabi ki kişiden kişiden kişiye değişir.
Benim annem 48 yaşında miyom ameliyatı oldu.
Çok kaliteli ve fazla yumurtasi olduğu için doktorlar tüplerini bağladı.
Konu sahibi zaten çocuğunu doktora götürüyor.
Bende çok uğraştım veren biri olarak bilgi paylaştım konu sahibine.

Merhabalar. Kızim 11 yaşinda 3 ay once ilk adetini oldu. 3 aydir 15 günde bir adeti geliyor. Yani 6 kere adet oldu. ilkinde dr a goturdum normal dedi . Ama kizim bu durumdan cok rahatsiz ders bile calışamiyor. Ve kanamasi cok fazla geliyor. Çok uzuluyor.İlk goturdugum dr çocuk endokronoloji uzmaniydi . Kadin doguma mi gotursem . Bu durumu yasayanlar var mi aranizda. Ne yapabilirm
Bana erken olmuş gibi geldi ama beslenme vs çok etkili neticede her yediğimiz gdo lu katkılı vs . Sanki kadın doğuma görürseniz daha iyi olur eğer o başka bir yere yonlendirirse yönlendirir zaten. İlk ay düzensizlikler olması normal diye biliyorum ama ben yaşamamıştım inşallah önemli bir durum yoktur

Annem 17 yaşında olmuş çok şaşırmıştım, ben de 5. sınıfı bitirdiğim yaz yani 11 yaşımda olmuştum. Sınıfımda benden önce olanlar da olmuştu. Pcosluyum maalesef uzun süre düzensiz ve fazla kanamalı geçti. 3 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum hem korunmak için hem de bunların tedavileri için. Kist sayım azaldı, reglim 3-4 güne düştü ve 28 günde bir oluyorum. Doğum kontrol hapına başlayana kadar hiç bir şekilde düzene girmedi, 3 ay olmadığım oldu. Hep gecikirdi, en düzenli hali dahi 35 günde bir olurdu.
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim . Benim ve buyuk kizlarimin da 14 yaşinda oldu. Sanirim yedigimiz tavuklardan mi desem ama buyuk kizlarimda hemen hemen ayni beslendi. Zaten kişin hic domates falan alip yedirmem. Maalesef kizimin boyu da 1.50. dr uzar dedi ..Peki sizin boyunuz uzadi mi adetten sonra. Rabbim size de şifa versin

Endokronoloji uzmani da sizin dediginiz gibi söyledi. 10 yaşindan sonrasina mudahale etmiyorlarmis.

Erken değil, bende 5. Sınıfın yazındaydım. Ama boy uzaması yavaşlayacak ve göğüsler hızlıca belirginleşecek, ona kafayı takabilir. Şimdi ilk zamanlar düzensizlik normal ama siz de sakinleştiren yavrunuzu, hatta kutlamaya çıkın kızım aramıza hoşgeldin bu çok özel bir durum çok şanslısın diyin kafayı buna takmasın hattta kendini özel ve değerli hissetsin annem bana 18 vites bisiklet almıştı aramıza hoşgeldin hediyesi diye:)
Sizi stresli gördüm haklısınız doktora kontrol için gittiğinizi söyleyin kızınıza, ve pastaysa falan kutlayın bir sakinleşsin o da.

11 yaş erken ergenlik değil, ergenlik de regl olunca başlamaz başka belirtileri vardır ilk başlarda en son regl gelir. Regl olmuş bir çocuğa müdahale edilmez. Ne güzel kulaktan dolma bilgilerle ahkam kesiyoruz.

İlk regl dönemlerinde düzensizlik çok normal sevgili @kebabsever iki hatta üç yılı bulacaktır düzene girmesi. Ama yine de içinizin rahat etmesi açısından kadın doğum doktoru görebilir kızınızı. Zaten doğru olan ilk reglden itibaren hiç bir sorun olmasa dahi yılda bir kez kontrole gitmektir.
Cevabiniz icin tesekkurler. Randevu aldim göturcem insallah ..

Ben bildiklerimi paylaşıyorum.
Size iddia üzerine yazmıyorum.
Ailemde 4 kadın doğumcu var.
Ve erken regl olan kız cocugunun ergenliği durdurulur. Çok iyi biliyorum durdurulan vakaları.
Doğurganlıkla çok alakası var.
Rezerv tabi ki kişiden kişiden kişiye değişir.
Benim annem 48 yaşında miyom ameliyatı oldu.
Çok kaliteli ve fazla yumurtasi olduğu için doktorlar tüplerini bağladı.
Konu sahibi zaten çocuğunu doktora götürüyor.
Bende çok uğraştım veren biri olarak bilgi paylaştım konu sahibine.

Ailenizdeki kadın doğumcuların söylediklerini doğru aktarıyorsanız (hiç sanmıyorum) isimlerini verin de yolumuz düşmesin o zaman.

Ailenizdeki kadın doğumcuların söylediklerini doğru aktarıyorsanız (hiç sanmıyorum) isimlerini verin de yolumuz düşmesin o zaman.
Ben size kişisel bı yorum yapmadım ki.
Bu tavır da ne...
Ben konu sahibine yazdım.
Sizi inandırmak üzerine bi tutumda yok.

12 yasında olmuştum,hic düzensiz olmadı o yıllardan bu yana.11 öyle cok erken değil 10 yasında olan da var ama düzensizlik cok kiside olabiliyor ve genelde normal karsılanmıyor yani ilerleyen donemde ilaç vs kullananlar olabiliyor cevremdekileri düzensiz baslayınca düzensiz gitmişti

Ben size kişisel bı yorum yapmadım ki.
Bu tavır da ne...
Ben konu sahibine yazdım.
Sizi inandırmak üzerine bi tutumda yok.

Yanlış bilgiler verip sonra bunu ailenizdeki jinekologlara dayandırıyorsunuz. Eğer gerçekten o bilgileri veren jinekolog olmasına bile gerek yok doktor ise kendi iyiliğimiz açısından uzak durmakta fayda var diye düşünüyorum.

Bu yollardan geçmiş, bu süreçlerin hepsini yaşamış bir insan olarak konuya gayet hakimim. Bir doktor benim bildiklerimi dahi bilmiyorsa güvenilir bir doktor değildir malesef. Beni inandırmak zorunda değilsiniz tabi ki ama ben de sizin yanlışlarınızı düzeltmek zorundayım ki bu konuda bilgi edinmek isteyen biri yersiz endişelere kapılıp yanlış yollara girmesin.

Yanlış bilgiler verip sonra bunu ailenizdeki jinekologlara dayandırıyorsunuz. Eğer gerçekten o bilgileri veren jinekolog olmasına bile gerek yok doktor ise kendi iyiliğimiz açısından uzak durmakta fayda var diye düşünüyorum.

Bu yollardan geçmiş, bu süreçlerin hepsini yaşamış bir insan olarak konuya gayet hakimim. Bir doktor benim bildiklerimi dahi bilmiyorsa güvenilir bir doktor değildir malesef. Beni inandırmak zorunda değilsiniz tabi ki ama ben de sizin yanlışlarınızı düzeltmek zorundayım ki bu konuda bilgi edinmek isteyen biri yersiz endişelere kapılıp yanlış yollara girmesin.
Size göre yanlış...
Ben çok uğraş vermiş biri olarak yorum yazdım.
Burası kadınlar kulübü konu sahibi götürmüş doktora evladını, birde kadın dogumcuya götürür bilgisini edinir.
Kimsenin yorumu ile hareket etmez.

Size göre yanlış...
Ben çok uğraş vermiş biri olarak yorum yazdım.
Burası kadınlar kulübü konu sahibi götürmüş doktora evladını, birde kadın dogumcuya götürür bilgisini edinir.
Kimsenin yorumu ile hareket etmez.

Sizin durumunuzla çocuğun durumunun alakası yok. Bana göre değil bilimsel olarak yanlış. Açın erken ergenlik konusunda makaleler okuyun, yanlış olduğunu anlayacaksınız zaten.

Sadece konu sahibi için değil, bu konuda derdi olup arama yaparak gelip okuyanlar için de yazıyorum. Doğru bilgi verme sorumluluğumuz var. Yoksa sizinle bir derdim yok.

Back
X