• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım

Sizin durumunuzla çocuğun durumunun alakası yok. Bana göre değil bilimsel olarak yanlış. Açın erken ergenlik konusunda makaleler okuyun, yanlış olduğunu anlayacaksınız zaten.

Sadece konu sahibi için değil, bu konuda derdi olup arama yaparak gelip okuyanlar için de yazıyorum. Doğru bilgi verme sorumluluğumuz var. Yoksa sizinle bir derdim yok.
Cevabınızı yazdınız bı çok kez.
Aynı şeyleri bı çok kez de yazdınız.
İsterseniz daha fazla yazmayın.
Ben ve siz farklı yorum yazdınız. Siz de hayır konu ...... dır dediniz.
Daha da anlaşılmayan bı konu kalmadı.

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim . Benim ve buyuk kizlarimin da 14 yaşinda oldu. Sanirim yedigimiz tavuklardan mi desem ama buyuk kizlarimda hemen hemen ayni beslendi. Zaten kişin hic domates falan alip yedirmem. Maalesef kizimin boyu da 1.50. dr uzar dedi ..Peki sizin boyunuz uzadi mi adetten sonra. Rabbim size de şifa versin
Teşekkür ederim evet uzadı. Küçüktüm o zamanlar 1.56-1.58 aralığındaydım 1.69’um şu an uzar umarım kızınız da. Hiç spor vs de yapmadım o çağda. 6. sınıfta bizler liseli gibiydik göğüslerimiz bir an önce büyüsün istiyorduk bacaklarımıza falan ağda yapıyorduk. Annem bu tarz şeyleri liseye kadar yapmamış, burada da bu konularda yorumlarda hep görüyorum o yüzden dikkatimi çekti. Bir çok yerde de ergenliğe giriş yaşının düşmesinin sebebinin cinsel öğelere erken maruz kalınmasından kaynaklı olduğunu okumuştum. En basitinden çok küçük yaşlarda tvde çizgi filmlerde bile olsa öpüşme sahneleri görürdük çok merak ederdik, internetin de eve girmesiyle araştırıyorduk bunları hep. Bir de ekstra olarak deniz kıyısında güneyde yetiştim ben iklimin de 1-2 yaş düşürdüğü biliniyor. Dediğim gibi 9-10 yaş aralığında olan arkadaşlarım da vardı 11 yaş konuyu ilk okuduğumda bana da çok küçük geldi ama düşününce normal bence. Erken ergenlik olmadığını da söyleyen üyeler olmuş zaten.

Erken ergenlik ve kadın dogum doktorları durduruyorlar.
Aman erkenden evladınız regl olup yumurtalarini harcamasın.
Kadın doğum doktoruna götürün.

Adet olmak ergenliğin tamamlanmasıdır aslında. Adet olduktan sonra tedavi gereksizdir diye biliyorum.
11 yaş erken kabul edilmez. Kızlarda 8 yaş erken kabul edilir ve ilk belirtilerden itibaren durdurmak için bazı ilaçlar uygulanır. Ki o da adet olup ergenlik tamamlanınca büyüme hormonları azalacağı içindir. Boy kısalığı gibi sorunlar yani..
Zaten ilk belirtilerin başlaması (göğüste büyüme, kıllanma) ile adetin başlaması arasında ortalama 2 yıl vardır..
Yumurta harcanması diye bir şey sözkonusu değil ki. İlk defa duydum..

Teşekkür ederim evet uzadı. Küçüktüm o zamanlar 1.56-1.58 aralığındaydım 1.69’um şu an uzar umarım kızınız da. Hiç spor vs de yapmadım o çağda. 6. sınıfta bizler liseli gibiydik göğüslerimiz bir an önce büyüsün istiyorduk bacaklarımıza falan ağda yapıyorduk. Annem bu tarz şeyleri liseye kadar yapmamış, burada da bu konularda yorumlarda hep görüyorum o yüzden dikkatimi çekti. Bir çok yerde de ergenliğe giriş yaşının düşmesinin sebebinin cinsel öğelere erken maruz kalınmasından kaynaklı olduğunu okumuştum. En basitinden çok küçük yaşlarda tvde çizgi filmlerde bile olsa öpüşme sahneleri görürdük çok merak ederdik, internetin de eve girmesiyle araştırıyorduk bunları hep. Bir de ekstra olarak deniz kıyısında güneyde yetiştim ben iklimin de 1-2 yaş düşürdüğü biliniyor. Dediğim gibi 9-10 yaş aralığında olan arkadaşlarım da vardı 11 yaş konuyu ilk okuduğumda bana da çok küçük geldi ama düşününce normal bence. Erken ergenlik olmadığını da söyleyen üyeler olmuş zaten.
insallah benimki de uzar. Halen daha bebekleriyle oynar. Çizgi film izler sadece. 3 aydir okul başarisi da çok duştu. Hic ders calismak istemiyor.

insallah benimki de uzar. Halen daha bebekleriyle oynar. Çizgi film izler sadece. 3 aydir okul başarisi da çok duştu. Hic ders calismak istemiyor.

Ben de o yaşlarda oldum bu yaşa kadar da düzensizlik yaşamadım evlenelim 7 ay oldu geçen aydan beri bir düzensizlik ilk defa yaşadım..

Boy uzama konusuna gelince basketbola yönlendirin kendisini benim çok fazla uzamadı ama basketbolun çok faydası var bir kaç arkadaşım da işe yaradı

Adet olmak ergenliğin tamamlanmasıdır aslında. Adet olduktan sonra tedavi gereksizdir diye biliyorum.
11 yaş erken kabul edilmez. Kızlarda 8 yaş erken kabul edilir ve ilk belirtilerden itibaren durdurmak için bazı ilaçlar uygulanır. Ki o da adet olup ergenlik tamamlanınca büyüme hormonları azalacağı içindir. Boy kısalığı gibi sorunlar yani..
Zaten ilk belirtilerin başlaması (göğüste büyüme, kıllanma) ile adetin başlaması arasında ortalama 2 yıl vardır..
Yumurta harcanması diye bir şey sözkonusu değil ki. İlk defa duydum..
Ergenliği tamamlanması konusunda inanın bir bilgim yok. Dediğiniz doğrudur.
Büyüme duruyor.
Neden bir kız çocuğunun yediğimiz içtiğimiz hormonlu gıdalardan soluduğumuz havalardan erken regl olup, büyümesi dursun ki.
Doktor tedaviyi gerek görürse mutlaka başlar, süreci doğal görürse aileye bilgilendirmeyi yapar.
İlk regl ile yumurtalarimizi kullanmaya başlarız.
Adet olmanın nedeni yumurta spermle bulusmadigi için yumurtalar o ay adetle atılır kanama olur.
Bir kız bebek 2 milyon yumurta ile doğar. Ergenliğe kadar bu sayı 400. 000 bine düşer ( ama tabi bu sayı kişiden kişiye değişir. Belki daha fazla belki daha cok ) ilk regl ile yumurtalar azalmaya başlar yani kullanılmaya başlar.

Yaaa kuzum benim 11 yasinda olmus. Umarim cok agrisi sancisi olmaz:KK43: benim kizkardesim de 11 yasinda olmustu,cok erkendi bana gore. 11 yasindaki cocuk sokaklarda hala oynayan,bebegiyle evcilik oynayan biri.. kardesim adet olunca bir daha oynamadi sokaklarda. Bunlar normal semptomlar bende aynen oyle oluyordum. Kanamam durmuyor 15 gun sürüyor du. Kadin doguma gittigimizde normal demisti.
Canim birde dikkate alirmisin bilmem ama doktor anneme kan yapıcı seyler yedir icir demisti. Çünkü cok halsiz dusuyordum. Pekmez ve dalak yerdim sürekli:KK70:
Umarim agrisi sancisi olmuyordur yavrucagin
Cok fazla kanamasi oluyor. Bu yasta buyuk ped takiyor. Kendisi bu duruma cok uzuluyor. Ders calişamiyor şu an tam sinavlarin zamani. Maalesef her seyi yiyen bir çocuk degil. Cevabiniz icin teşekkur ederim

Benim kızında 11 yaşını doldurduktan 3 ay sonra regl oldu oda 15 16 günde bir adet olup 4 gün sürüyor hiç dr görüşmedim normal diye düşündüm çünkü ablasida bu şekilde olmuştu şu an 12bucuk yaşında halen aynı şekilde devam ediyor
Peki kizlariniz uzadi mi adetten sonra. Benimki şu an 1.50 .. inşallah uzar.

Ben de hazirlikta regl olmustum, yani simdinin 6. Sinifi ve okula da erken basadigim icin 11 bile degildim, cok uzun ve duzensiz regl oldum uzun sure, sonra duzeldi, şu an 37 yasindayim ve saat gibi duzenlidir reglim.
Boy uzamasina gelince, sanirim 15 cm den fazla uzadim regl sonrasi.
Siz mutlaka bir kadin dogum uzmanına goturun kizinizi ama bir yandan da ona yasadigi bu surecin cok dogal ve normal odugunu, gunluk yasamini bu sekilde sürdürmeyi öğreneceğini soyleyin, boylece daha az etkilenecektir.

Merhabalar. Kızim 11 yaşinda 3 ay once ilk adetini oldu. 3 aydir 15 günde bir adeti geliyor. Yani 6 kere adet oldu. ilkinde dr a goturdum normal dedi . Ama kizim bu durumdan cok rahatsiz ders bile calışamiyor. Ve kanamasi cok fazla geliyor. Çok uzuluyor.İlk goturdugum dr çocuk endokronoloji uzmaniydi . Kadin doguma mi gotursem . Bu durumu yasayanlar var mi aranizda. Ne yapabilirm
ben de 11 yaşında oldum
benim de tuhaftı ilk zamanlar aşırı da karnım ağrırdı ayy hatırladım da birden :S 6 gün falan sürüyordu galiba ama öyle ayda 1-2 defa olmadı sanırım
kadın doğum mantıklı olabilir ama yaş olarak normal gelişmeyle alakalı bi durum

Boyum kaçtı hatırlamıyorum o zamanlar ama 173 cm şu an. Standartlardan uzun bir kadınım. Boy konusunda çok endişe etmeyin, büyüme hormonları azalsa da salgılanmaya devam edecek. 20-21 yaşıma kadar uzadım ben.

bende 10 yaşında regli oldum ilk kez, sonrasında 15 cm uzadım. ama bunun için spor yaptım ve günde 1 litre süt içtim. erken adet olanlarda pko oluyo yazmışlar bende de var malesef ama 15 günde 1 adet olmadım hiç. zor bi durum.

buyuk kizizm cok uzamadi ama doğum boyuna göre çok sukur diyorum 36 haftalik 44.5 cm dogdu simdi 154 (16bucuk yasinda)kucuk uzamaya devam ediyor oda 154 (12yasinda)ama boy isi biraz genetik bende 154 boyundayima çok uzun olmalarını beklemiyorum zaten

Back
X