Kizim

kardesine de verir uzdugu zaman sarilir ozur diler ama onun elinden daha kolay alir bazi seyleri...
ittirgitini herkesle paylasiyor mesela sizin dediginiz gibi acaba sosyallesmek icin mi yapiyor. onu sevmeleri icin mi?
Bazen evet bazen hayir. Çünkü zaten arkadaşı olan kisilere de aynı sekilde davranıyor. Biz de sürekli yardım vs konularında konuların içinde tutuyoruz. Anne baba olarak kızılaya kan verirken hep yanımızdal olur. Neden bunu yaptığımızı anlatirız vs. Ama yeni tanıştığı kisilere ekstra bir çabası var evet.

bırebır aynısı benım kızım da 3 bucuk yasında aynı seylerı yasıyoruz akran zorbalıgı da yasıyor benım kızım maalesef gırdıgı ortamda dayak yıyor oyuncagını elınden alıyorlar veya kendısı verıyor bu yuzden konuyu takıpteyım

Burcu ne bu minisin?

okula gidince illa biraz aciliyorlar, kendi haklarini korumayi ogreniyorlar.
bir de kendileri gibi arkadaslar buluyorlar tadindan yenmiyor.

Bence sıkıntı sizde değil kocanizda. Ben atesliyken elimden dereceyi alıp kiracaksın diyecek ha? Ne yaparım adamı var ya.

4 yaşına girecek kızım, kızınıza benziyor biraz. Kreşe başladı, bir arkadaşıyla ilk gün oynamışlar sonraki günlerde oynamak istememiş çocuk. Üzülmüş kızım, eve geldiğinde Hamza benimle oynamadı dedi günlerce.

Dün, bugün seni en çok ne mutlu etti diye sordum, Hamza benimle konuştu ve oynadı dedi, en çok buna mutlu olmuş Girdiği ortamda oyun kuran değil oyuna dahil olan bir çocuk, sizinle oynayabilir miyim diye soruyor, hayır cevabı alınca da üzülüyor haliyle.

Bende anlatmaya çalışıyorum bunaltamadan, sende bazen kardeşinle oynamak istemiyorsun, arkadaşında seninle oynamak istemeyebilir bu kötü birşey değil. Seninde oynamak istemediğin birileri olabilir diyorum.

Oyuncaklarını paylaşmaz kızım aksine, çok sevdiği oyuncakları kardeşi dahil kimsenin ulaşamayacağı yerlerde koyar oynadıktan sonra.

Yönlendirin elbette kızınızı sözlerinizle ama bazı şeyleri yaşayıp öğrenecekler, üzülecekler, ağlayacaklar onlarda.

benim kzıımda aynı yaşta onudabazen yun parkı park vb yerlerde çocuklar itiyorlar o da ağlıyor bu duruma canım acıdı diye bende ona bir kere vuran olursa uyar ikincide sende ona vur diyorum. okulda da bir kere rahatsız eden olursa uyar ğretmenine söyle devam ederlerse aynısını sende onlara yap diyorum çünkü hayatta insanlarda acımasız kendini savunmayı bilmeli..
kavgayı başlatan olmasın ama bitiren o olsun her zaman..

ben aynı seyı soyledıgımde ama canı acır vuramam dedı kendımı daha kotu hıssettırdı
dovus sporu ogretıyoruz sozde ama dans mı edıyor tekme mı atmaya calısıyor bellı degıl :) sanırım yapı meselesı bende cocukken dayak yıyen taraftım maalesef

Aynı benım cocugum.
Tabı buyudukce bu huyla kalıp degıstırıyor ama naıflıgını gecırmıyor.
Okula baslayana kadar pırıl pırıl bır cocuk yetısdıgımı dusundum, okula baslayınca da bu hayata gore oglumun fazla ıyı oldugunu dusunuyorum.
Ne desem bılemedım

Benim de 5 yaşında bir kızım var. Ayninsizin anlattığınız gibi. Çok arkadaş canlısı. Görür görmez hemen tanışmak ister, oynayalım mı der. Ama karşısındaki çocuklar " git, bizimle oynama, gelme buraya. Seni istemiyoruz" gibi şeyler söylüyorlar hatta vuruyorlar. Kızım da oturup ağlıyor. Bu sefer ben sinirleniyorum üzüldüğü için. Ne yapacağımı bilmiyorum inanın.
Keşke size tavsiye verebilsem..

Ya kızınız çok tatlıymış maşallah ya Tecrübem yok maalesef, fikir vermem zor ama yeni nesil anne bencilliği konusuna katılıyorum, Allah çocuktan çok bu tür düşüncesiz anneleri ıslah etsin inşallah

2.sınıfa gıderken ona vuran bırıne vurup eve gelıp aglamıstı. Ben ona bunu yapmak ıstemıyorum kendımı cok mutsuz hıssedıyorum vurmak ıstemıyorum dıye aglamıstı.
Ben konuskanım, ama sınırlı degılım. Esım cok konuskan degıl, sevecen bırı.
Evlenınce oglum karısından dayak yıyecek bılemıyorum

Onun vurmasında bıle bu kadar uzulen cocuk, ona vuruldugunda ne hıssedıyor kısmı burnumu sızlatıyor tabı

aslında normal olan bızım cocuklarımız ısın dogrusu boyle yetıstırmek lazım
cocugu sıddete egılımlı olanlar bunu duzeltmek ıcın ugrasmalılar aslında
ama dunya oyle bır döngüye gırmıskı tek bızım duzeltmemızlemı duzelecek sankı dıye dusunduklerınden belkı, sana vurana sende vur veya kendını korumayı ogren dıye bız cocukları degıstırmeye calısıyoruz halbukı dogru olan bızım cocuklarımız... bunun bır kırılma noktası duzelmesı ıcın bır yontemı mutlaka olmalı.
bız cocuklarımıza kendını savunmayı ogren dıyerek sıddete meyıllılerı normallestırmıs oluyoruz aslında
cocuk buyutmek zor degılde dıs dunyaya karsı yetıstırmek cok zor maalesef

Hasta halinizle ilgilenmek yerine 3 kuruşluk şeyin peşine düşen insan da üfff.. Allah sabır versin.

hayir sadece sunu soyledim kimi zaman kizim arkadaslarinla oynamak istediginde oyuncaklarini paylasirsan daha cok eglenirsin.
acaba bu mu etkiledi onu...
Bence etkilenmiş olabilir. Onunla oynasınlar diye veriyor muhtemelen.
Benimde kızım var 7 yaşında. Ona hep tamam oyuncakların senin,paylaşmak yada paylaşmamak sana kalmış ama arkadaşının oynayıp sana geri vermesine müsade edersen,sende onun oyuncakları ile oynayıp geri verebilirsin. Yeri geldi vermedi kimseye,yeri geldi değiş tokuş yaptı oynadı/oynattı oyuncakları ile ama hep kendi karar verdi. Bu konuda tek cümlem yukarıdaki oluyordu genelde.
Kişiye göre karar veriyordu zira hor kullanan arkadaşlarının oyuncaklarını da almazdı,kendi oyuncaklarını da vermezdi kıracak diye.
Öte yandan bir gün arkadaşına evden bir oyuncak verdi,annesi aaa başka birşey isteseydin ya deyip oyuncağı beğenmedi,bir daha görüşmedim bu anneyle zaten zira karşılıksız verdi kızım o oyuncağı,buna da kulp takınca,hoşuma gitmedi.
Bence sizde yönlendirmenizi değiştirin biraz,oynayıp geri verme,oyuncakları değiş tokuş yapıp oynayıp,sonra geri alma vb.şekilde.

peki okulda akran zorbaligi vs yasadi mi? siz otoriter bir anne misiniz? mesela ben otoriter degilim ama hayir dedigim seyden asla donmem acaba o mu pasif yapti kizimi.

evet bende sizin gibi otoriter bir anneyim 1 yaşındada hayır dediğime hala hayır derim , biraz baskın karekterim yapı olrak ta baba üstünde öyle bir izlenım var sen tamam dersen babam yok demez anne der meselaa ,

izin istiyecek mesela ben babandan izin al derim , sen tamam dersneo zaten tamam der anne der ,

sizde babada kızınız gibimi , sakin bir yapısımı var

Ay aynı benim kızım 4e girmek üzere. Birini kırmaktan üzmekten çok korkar. Şimdi okula başladı. Dün bi arkadaşının parmağını oyuncak yatağa sıkıştırmış. Yatana kadar içini çeke çeke ağladı tüm gün arkadaşı sustu bizimki susmadı yani. Ve gece katiyen okula gitmek istemedi. Sabah öğretmeni ikna etti artık. Aşırı hassas ne olacak böyle bilmiyorum kendimi de çok sorguladım nerde hata yaptım diye ama bulamadım açıkçası.

Şuan memleketteyim ve aynı sorunla ben de burada yüzleştim. Olması gereken ve gerçekten olan arasında dağlar kadar fark varmış. Bizim gibi çocuğu nazik, saygılı yetiştirmeye çalışan aileler, gerçekte var olan toplum yapısıyla yüzleşince böyle arafta kalıyor. Daha az önce parkta kızımdan oyuncağını alamayan çocuk, saçını çekip kaçtı. Annesi ortalıkta bile yok. Kedi yavrusu gibi doğurup doğurup sokağa salıyorlar. Şimdi ben kızıma ne demeliyim bilmiyorum. "Sana vurana sen de vur" mu diyeceğim. Yoksa "ye dayağı otur aşağı" mı ?

Konuyu takipteyim.

Burcu ne bu minisin?
kova burcu
okula gidince illa biraz aciliyorlar, kendi haklarini korumayi ogreniyorlar.
bir de kendileri gibi arkadaslar buluyorlar tadindan yenmiyor.
ya insallah. mesela sirf bu yuzden ozel asla dusunmuyorum. etrafimda kolej cok fazla gozlemledigim kadariyla kolejdeki cocuklarin cogu cok hircin ve doyumsuz. yapamaz o ortamda diye dusunuyorum.
ya sormayin bizim de bir zeynep imiz var. karsi komsu. tatilde bile zeynep i cok ozledim diyip durdu ki zeynep cok da sallamiyor benim.kizimi cok uzuluyorum.
babasi diyor sana vurana sen de vur diye benim de elim acir onun da acir diyor.

dun gelen misafirlerden sobra bende bir aydinlanma pldu. kizimi bu sekilde yetistirerek haksizlik mi yapiyorum acaba diye dusundum.
ya dun bana aglayarak geldiginde cok sinirlendim ama bir sarilmasi vardi gidip diger kizi bogasim heldi...
aminnn aminn aminnn
evet haklisiniz. cevremiz bu kadar kirliyken temiz evlatlar yetistirmek en guzeli ama.o temizligin kirlenmesinden korkuyoruz iste...
burada konu actiktan sonra konustum kizimla neden oyuncaklarini vermek istiyorsun dedim cunku istiyorum dedi senle oynasinlar diye mi veriyorsun dedim hayir onlarin yok uzulmesinler diye veriyorum dedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…