- Konu Sahibi papyonkilikli
-
Bazen evet bazen hayir. Çünkü zaten arkadaşı olan kisilere de aynı sekilde davranıyor. Biz de sürekli yardım vs konularında konuların içinde tutuyoruz. Anne baba olarak kızılaya kan verirken hep yanımızdal olur. Neden bunu yaptığımızı anlatirız vs. Ama yeni tanıştığı kisilere ekstra bir çabası var evet.kardesine de verir uzdugu zaman sarilir ozur diler ama onun elinden daha kolay alir bazi seyleri...
ittirgitini herkesle paylasiyor mesela sizin dediginiz gibi acaba sosyallesmek icin mi yapiyor. onu sevmeleri icin mi?
bırebır aynısı benım kızım da 3 bucuk yasında aynı seylerı yasıyoruz akran zorbalıgı da yasıyor benım kızım maalesef gırdıgı ortamda dayak yıyor oyuncagını elınden alıyorlar veya kendısı verıyor bu yuzden konuyu takıpteyımRabbim bagislasin masaallah 3.5 yasinda bir kizim var. Masaallah Cok naif, cok kirilgan bir kiz cocugu. Oyle catlak bagiriyim cagiriyim istedigimi yaptirayim huyu yoktur. Birseyi sakince soylediginizde hemen tamam der. Sosyal de bir cocuk ama gelin gorun ki disarida ve ya baska bir yerde arkadaslari ile oynarken biri biseyini istediginde vermek istemese de veriyor geri alamiyor kiramiyor cunku karsisisndakini aglatmak istemiyor. benden yardim istiyor ben mudahale etmemeye calisiyorum elimden geldigince dogru mu yapiyorum bilmiyorum. 15 ay kucuk kardesi var ona karsi oyle degil kesinlikle sadece arkadaslarina karsi.
dun aksam misafirimiz vardi kiz gercekten cadi ve kendi yasitinda neredeyse hic arkadasi yok. babasiyla oynuyor sadece. babasiyla oynamak istedi. kizimla oynamak istemedi. nasil icli icli aglayarak geldi yanima anlatamam yuregim ciz etti. giderlerken kiza bir suru oyuncagini verdi. paylasmak guzeldir diye... simdi size bunlar cok minnos geliyor ama inanin degil. hele yeni nesil anneler resmen kendi cocuklarina kizimi somurulecek biseymis gibi davrandirttiyor cocuklarina. egolarini tatmin ediyorlar...
ne yapicam bilmiyorum. istiyorum ki biraz hakkini korusun. okula gidince cok yorulacak cok kirilacak...
ne yapicam ben bilmiyorum...
Bence sıkıntı sizde değil kocanizda. Ben atesliyken elimden dereceyi alıp kiracaksın diyecek ha? Ne yaparım adamı var ya.Biz de öyle büyüdük neden bilmiyorum 3 kardeşiz ucumuzde aynıyız çünkü öyle buyutulduk biz iyi insanlardık ama şimdi salak muamelesi görüyoruz
Insanlarla paylaşmayı iyi davranmayı özveriyi
Çocukluğumdan beri insanlar ne oyuncaklarını paylaştılar ne yediklerini sahiplenme duygusu çok fazlaydı o çocuklarda ve tabi bencillik
Annem babam da öyle ınsanlara yardım etmeyi paylaşmayı çok severler ama bu devirde bu saflık salaklık olarak görülüyor
Küçükken oyuncaklarını paylaşmadılar oyunlarını tek başlarına oynadılar bu insanlar hep başkalarının üzerinden geçinmeyi severler üniversitede not paylaşmazlar ki bunların bir tık ötesi yanlış not bile verirler
Şimdi evlendim kocam kendi eşyalarını bile o derece sahiplenmiş eve çifter çifter çeyiz aldım tabaklar çanaklar millet de 1 takım varsa ben iki takım aldım herşeyden ama eşim milattan kalma bacağıyla çay içer bir tane sararmış solmuş kupayı kırdım diye ne krizler geçirdi eski bir çay kaşığını şeker kaşığı olarak kullanıyoruz çünkü onunmus o onu kullanırmış
Bir tane annesinden kalma derecesi var bir gün çok atesliydim ölçmek istedim kıracaksın diye bir hışımla elimden aldı
Şimdi ben kardeşlerimi tembihliyorum kimseye kendinizi kullandırmayın diye
Insanlar çok kötü çok bencil kızınızı çok iyi yetistirmişiniz ama çok üzerler
benim kzıımda aynı yaşta onudabazen yun parkı park vb yerlerde çocuklar itiyorlar o da ağlıyor bu duruma canım acıdı diye bende ona bir kere vuran olursa uyar ikincide sende ona vur diyorum. okulda da bir kere rahatsız eden olursa uyar ğretmenine söyle devam ederlerse aynısını sende onlara yap diyorum çünkü hayatta insanlarda acımasız kendini savunmayı bilmeli..bırebır aynısı benım kızım da 3 bucuk yasında aynı seylerı yasıyoruz akran zorbalıgı da yasıyor benım kızım maalesef gırdıgı ortamda dayak yıyor oyuncagını elınden alıyorlar veya kendısı verıyor bu yuzden konuyu takıpteyım
ben aynı seyı soyledıgımde ama canı acır vuramam dedıbenim kzıımda aynı yaşta onudabazen yun parkı park vb yerlerde çocuklar itiyorlar o da ağlıyor bu duruma canım acıdı diye bende ona bir kere vuran olursa uyar ikincide sende ona vur diyorum. okulda da bir kere rahatsız eden olursa uyar ğretmenine söyle devam ederlerse aynısını sende onlara yap diyorum çünkü hayatta insanlarda acımasız kendini savunmayı bilmeli..
kavgayı başlatan olmasın ama bitiren o olsun her zaman..
Ya kızınız çok tatlıymış maşallah yaRabbim bagislasin masaallah 3.5 yasinda bir kizim var. Masaallah Cok naif, cok kirilgan bir kiz cocugu. Oyle catlak bagiriyim cagiriyim istedigimi yaptirayim huyu yoktur. Birseyi sakince soylediginizde hemen tamam der. Sosyal de bir cocuk ama gelin gorun ki disarida ve ya baska bir yerde arkadaslari ile oynarken biri biseyini istediginde vermek istemese de veriyor geri alamiyor kiramiyor cunku karsisisndakini aglatmak istemiyor. benden yardim istiyor ben mudahale etmemeye calisiyorum elimden geldigince dogru mu yapiyorum bilmiyorum. 15 ay kucuk kardesi var ona karsi oyle degil kesinlikle sadece arkadaslarina karsi.
dun aksam misafirimiz vardi kiz gercekten cadi ve kendi yasitinda neredeyse hic arkadasi yok. babasiyla oynuyor sadece. babasiyla oynamak istedi. kizimla oynamak istemedi. nasil icli icli aglayarak geldi yanima anlatamam yuregim ciz etti. giderlerken kiza bir suru oyuncagini verdi. paylasmak guzeldir diye... simdi size bunlar cok minnos geliyor ama inanin degil. hele yeni nesil anneler resmen kendi cocuklarina kizimi somurulecek biseymis gibi davrandirttiyor cocuklarina. egolarini tatmin ediyorlar...
ne yapicam bilmiyorum. istiyorum ki biraz hakkini korusun. okula gidince cok yorulacak cok kirilacak...
ne yapicam ben bilmiyorum...
2.sınıfa gıderken ona vuran bırıne vurup eve gelıp aglamıstı. Ben ona bunu yapmak ıstemıyorum kendımı cok mutsuz hıssedıyorum vurmak ıstemıyorum dıye aglamıstı.ben aynı seyı soyledıgımde ama canı acır vuramam dedıkendımı daha kotu hıssettırdı
dovus sporu ogretıyoruz sozde ama dans mı edıyor tekme mı atmaya calısıyor bellı degıl :) sanırım yapı meselesı bende cocukken dayak yıyen taraftım maalesef
aslında normal olan bızım cocuklarımız ısın dogrusu boyle yetıstırmek lazımAynı benım cocugum.
Tabı buyudukce bu huyla kalıp degıstırıyor ama naıflıgını gecırmıyor.
Okula baslayana kadar pırıl pırıl bır cocuk yetısdıgımı dusundum, okula baslayınca da bu hayata gore oglumun fazla ıyı oldugunu dusunuyorum.
Ne desem bılemedım
Biz de öyle büyüdük neden bilmiyorum 3 kardeşiz ucumuzde aynıyız çünkü öyle buyutulduk biz iyi insanlardık ama şimdi salak muamelesi görüyoruz
Insanlarla paylaşmayı iyi davranmayı özveriyi
Çocukluğumdan beri insanlar ne oyuncaklarını paylaştılar ne yediklerini sahiplenme duygusu çok fazlaydı o çocuklarda ve tabi bencillik
Annem babam da öyle ınsanlara yardım etmeyi paylaşmayı çok severler ama bu devirde bu saflık salaklık olarak görülüyor
Küçükken oyuncaklarını paylaşmadılar oyunlarını tek başlarına oynadılar bu insanlar hep başkalarının üzerinden geçinmeyi severler üniversitede not paylaşmazlar ki bunların bir tık ötesi yanlış not bile verirler
Şimdi evlendim kocam kendi eşyalarını bile o derece sahiplenmiş eve çifter çifter çeyiz aldım tabaklar çanaklar millet de 1 takım varsa ben iki takım aldım herşeyden ama eşim milattan kalma bacağıyla çay içer bir tane sararmış solmuş kupayı kırdım diye ne krizler geçirdi eski bir çay kaşığını şeker kaşığı olarak kullanıyoruz çünkü onunmus o onu kullanırmış
Bir tane annesinden kalma derecesi var bir gün çok atesliydim ölçmek istedim kıracaksın diye bir hışımla elimden aldı
Şimdi ben kardeşlerimi tembihliyorum kimseye kendinizi kullandırmayın diye
Insanlar çok kötü çok bencil kızınızı çok iyi yetistirmişiniz ama çok üzerler
Bence etkilenmiş olabilir. Onunla oynasınlar diye veriyor muhtemelen.hayir sadece sunu soyledim kimi zaman kizim arkadaslarinla oynamak istediginde oyuncaklarini paylasirsan daha cok eglenirsin.
acaba bu mu etkiledi onu...
ben cok paylasimciyimdir. yani hep veren taraf ben olmusumdur, arayan soran hep ben olmusumdur taa ki ciddi bir rahatsizlik gecirip arayan kisi sayisini farkedene kadar. benim icin donum noktasi oldu...
acaba cok mu yansittim.
bende aynı dediğiniz gibi biriydim , çok yakın dediğim arkadasımdan hiç sebebını bile bilmeden bir küslük yaşayınca bende değiştim ama artık çok geç sanırım ,
geçen komşunun kızıyla küsmüşler birbirlerine inan barıştırmak hiç içimden gelmedi
bırak kızım o kaybeder seni hiç üzme kendini o senı arayana kadar sen onu arama dedim
dedım ama bir yandan da üzülüyorum ya barışmazlarsa diye neyse sonra kız benı aradı müsaitse bize gelebilirmi diye tabı dedim sevinerek gitti ,
peki okulda akran zorbaligi vs yasadi mi? siz otoriter bir anne misiniz? mesela ben otoriter degilim ama hayir dedigim seyden asla donmem acaba o mu pasif yapti kizimi.
kova burcuBurcu ne bu minisin?
ya insallah. mesela sirf bu yuzden ozel asla dusunmuyorum. etrafimda kolej cok fazla gozlemledigim kadariyla kolejdeki cocuklarin cogu cok hircin ve doyumsuz. yapamaz o ortamda diye dusunuyorum.okula gidince illa biraz aciliyorlar, kendi haklarini korumayi ogreniyorlar.
bir de kendileri gibi arkadaslar buluyorlar tadindan yenmiyor.
ya sormayin bizim de bir zeynep imiz var. karsi komsu. tatilde bile zeynep i cok ozledim diyip durdu ki zeynep cok da sallamiyor benim.kizimi cok uzuluyorum.4 yaşına girecek kızım, kızınıza benziyor biraz. Kreşe başladı, bir arkadaşıyla ilk gün oynamışlar sonraki günlerde oynamak istememiş çocuk. Üzülmüş kızım, eve geldiğinde Hamza benimle oynamadı dedi günlerce.
Dün, bugün seni en çok ne mutlu etti diye sordum, Hamza benimle konuştu ve oynadı dedi, en çok buna mutlu olmuşGirdiği ortamda oyun kuran değil oyuna dahil olan bir çocuk, sizinle oynayabilir miyim diye soruyor, hayır cevabı alınca da üzülüyor haliyle.
Bende anlatmaya çalışıyorum bunaltamadan, sende bazen kardeşinle oynamak istemiyorsun, arkadaşında seninle oynamak istemeyebilir bu kötü birşey değil. Seninde oynamak istemediğin birileri olabilir diyorum.
Oyuncaklarını paylaşmaz kızım aksine, çok sevdiği oyuncakları kardeşi dahil kimsenin ulaşamayacağı yerlerde koyar oynadıktan sonra.
Yönlendirin elbette kızınızı sözlerinizle ama bazı şeyleri yaşayıp öğrenecekler, üzülecekler, ağlayacaklar onlarda.
babasi diyor sana vurana sen de vur diye benim de elim acir onun da acir diyor.benim kzıımda aynı yaşta onudabazen yun parkı park vb yerlerde çocuklar itiyorlar o da ağlıyor bu duruma canım acıdı diye bende ona bir kere vuran olursa uyar ikincide sende ona vur diyorum. okulda da bir kere rahatsız eden olursa uyar ğretmenine söyle devam ederlerse aynısını sende onlara yap diyorum çünkü hayatta insanlarda acımasız kendini savunmayı bilmeli..
kavgayı başlatan olmasın ama bitiren o olsun her zaman..
ben aynı seyı soyledıgımde ama canı acır vuramam dedıkendımı daha kotu hıssettırdı
dovus sporu ogretıyoruz sozde ama dans mı edıyor tekme mı atmaya calısıyor bellı degıl :) sanırım yapı meselesı bende cocukken dayak yıyen taraftım maalesef
dun gelen misafirlerden sobra bende bir aydinlanma pldu. kizimi bu sekilde yetistirerek haksizlik mi yapiyorum acaba diye dusundum.Aynı benım cocugum.
Tabı buyudukce bu huyla kalıp degıstırıyor ama naıflıgını gecırmıyor.
Okula baslayana kadar pırıl pırıl bır cocuk yetısdıgımı dusundum, okula baslayınca da bu hayata gore oglumun fazla ıyı oldugunu dusunuyorum.
Ne desem bılemedım
ya dun bana aglayarak geldiginde cok sinirlendim ama bir sarilmasi vardi gidip diger kizi bogasim heldi...Benim de 5 yaşında bir kızım var. Ayninsizin anlattığınız gibi. Çok arkadaş canlısı. Görür görmez hemen tanışmak ister, oynayalım mı der. Ama karşısındaki çocuklar " git, bizimle oynama, gelme buraya. Seni istemiyoruz" gibi şeyler söylüyorlar hatta vuruyorlar. Kızım da oturup ağlıyor. Bu sefer ben sinirleniyorum üzüldüğü için. Ne yapacağımı bilmiyorum inanın.
Keşke size tavsiye verebilsem..
aminnn aminn aminnnYa kızınız çok tatlıymış maşallah yaTecrübem yok maalesef, fikir vermem zor ama yeni nesil anne bencilliği konusuna katılıyorum, Allah çocuktan çok bu tür düşüncesiz anneleri ıslah etsin inşallah
evet haklisiniz. cevremiz bu kadar kirliyken temiz evlatlar yetistirmek en guzeli ama.o temizligin kirlenmesinden korkuyoruz iste...aslında normal olan bızım cocuklarımız ısın dogrusu boyle yetıstırmek lazım
cocugu sıddete egılımlı olanlar bunu duzeltmek ıcın ugrasmalılar aslında
ama dunya oyle bır döngüye gırmıskı tek bızım duzeltmemızlemı duzelecek sankı dıye dusunduklerınden belkı, sana vurana sende vur veya kendını korumayı ogren dıye bız cocukları degıstırmeye calısıyoruz halbukı dogru olan bızım cocuklarımız... bunun bır kırılma noktası duzelmesı ıcın bır yontemı mutlaka olmalı.
bız cocuklarımıza kendını savunmayı ogren dıyerek sıddete meyıllılerı normallestırmıs oluyoruz aslında
cocuk buyutmek zor degılde dıs dunyaya karsı yetıstırmek cok zor maalesef
burada konu actiktan sonra konustum kizimla neden oyuncaklarini vermek istiyorsun dedim cunku istiyorum dediBence etkilenmiş olabilir. Onunla oynasınlar diye veriyor muhtemelen.
Benimde kızım var 7 yaşında. Ona hep tamam oyuncakların senin,paylaşmak yada paylaşmamak sana kalmış ama arkadaşının oynayıp sana geri vermesine müsade edersen,sende onun oyuncakları ile oynayıp geri verebilirsin. Yeri geldi vermedi kimseye,yeri geldi değiş tokuş yaptı oynadı/oynattı oyuncakları ile ama hep kendi karar verdi. Bu konuda tek cümlem yukarıdaki oluyordu genelde.
Kişiye göre karar veriyordu zira hor kullanan arkadaşlarının oyuncaklarını da almazdı,kendi oyuncaklarını da vermezdi kıracak diye.
Öte yandan bir gün arkadaşına evden bir oyuncak verdi,annesi aaa başka birşey isteseydin ya deyip oyuncağı beğenmedi,bir daha görüşmedim bu anneyle zaten zira karşılıksız verdi kızım o oyuncağı,buna da kulp takınca,hoşuma gitmedi.
Bence sizde yönlendirmenizi değiştirin biraz,oynayıp geri verme,oyuncakları değiş tokuş yapıp oynayıp,sonra geri alma vb.şekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?