Kizim

papyonkilikli

kulillah summe zerhum....
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
7.898
15.458
298
Rabbim bagislasin masaallah 3.5 yasinda bir kizim var. Masaallah Cok naif, cok kirilgan bir kiz cocugu. Oyle catlak bagiriyim cagiriyim istedigimi yaptirayim huyu yoktur. Birseyi sakince soylediginizde hemen tamam der. Sosyal de bir cocuk ama gelin gorun ki disarida ve ya baska bir yerde arkadaslari ile oynarken biri biseyini istediginde vermek istemese de veriyor geri alamiyor kiramiyor cunku karsisisndakini aglatmak istemiyor. benden yardim istiyor ben mudahale etmemeye calisiyorum elimden geldigince dogru mu yapiyorum bilmiyorum. 15 ay kucuk kardesi var ona karsi oyle degil kesinlikle sadece arkadaslarina karsi.
dun aksam misafirimiz vardi kiz gercekten cadi ve kendi yasitinda neredeyse hic arkadasi yok. babasiyla oynuyor sadece. babasiyla oynamak istedi. kizimla oynamak istemedi. nasil icli icli aglayarak geldi yanima anlatamam yuregim ciz etti. giderlerken kiza bir suru oyuncagini verdi. paylasmak guzeldir diye... simdi size bunlar cok minnos geliyor ama inanin degil. hele yeni nesil anneler resmen kendi cocuklarina kizimi somurulecek biseymis gibi davrandirttiyor cocuklarina. egolarini tatmin ediyorlar...
ne yapicam bilmiyorum. istiyorum ki biraz hakkini korusun. okula gidince cok yorulacak cok kirilacak...
ne yapicam ben bilmiyorum...

bu anlattıgınız güzel kızın 11 yaşında büyüğüde bende var ,
ne yazık ki ne yaptıysam olmadı o kabugunu yırttıramadım
çünkü bizde baba öyle , sessiz sakin ,

kendini yorma alışmaya çalış

yapısı mi böyle yoksa yetiştirirken fazla özverili ve paylaşımcı mi yetiştirdiniz?
şimdi paylaşmak güzeldir ama bir yere kadar.
çocuklar için kıymetli eşyalar vardır ve paylaşmak istemezler tıpkı yetişkinler gibi.
eğer istemediği halde paylaşması icin ısrar edildi ise bu şekilde olmuş olabilir.
kraker paylaşılır, varsa fazla oyuncak paylaşılır ve tek oyundansa sırayla oynanarak paylaşılır.
ama çocuk için gerçekte değerli bir sey ise paylaşması icin zorlanma.

hayir sadece sunu soyledim kimi zaman kizim arkadaslarinla oynamak istediginde oyuncaklarini paylasirsan daha cok eglenirsin.
acaba bu mu etkiledi onu...

hayir sadece sunu soyledim kimi zaman kizim arkadaslarinla oynamak istediginde oyuncaklarini paylasirsan daha cok eglenirsin.
acaba bu mu etkiledi onu...

ben cok paylasimciyimdir. yani hep veren taraf ben olmusumdur, arayan soran hep ben olmusumdur taa ki ciddi bir rahatsizlik gecirip arayan kisi sayisini farkedene kadar. benim icin donum noktasi oldu...
acaba cok mu yansittim.

peki okulda akran zorbaligi vs yasadi mi? siz otoriter bir anne misiniz? mesela ben otoriter degilim ama hayir dedigim seyden asla donmem acaba o mu pasif yapti kizimi.

Biz de öyle büyüdük neden bilmiyorum 3 kardeşiz ucumuzde aynıyız çünkü öyle buyutulduk biz iyi insanlardık ama şimdi salak muamelesi görüyoruz
Insanlarla paylaşmayı iyi davranmayı özveriyi
Çocukluğumdan beri insanlar ne oyuncaklarını paylaştılar ne yediklerini sahiplenme duygusu çok fazlaydı o çocuklarda ve tabi bencillik
Annem babam da öyle ınsanlara yardım etmeyi paylaşmayı çok severler ama bu devirde bu saflık salaklık olarak görülüyor
Küçükken oyuncaklarını paylaşmadılar oyunlarını tek başlarına oynadılar bu insanlar hep başkalarının üzerinden geçinmeyi severler üniversitede not paylaşmazlar ki bunların bir tık ötesi yanlış not bile verirler
Şimdi evlendim kocam kendi eşyalarını bile o derece sahiplenmiş eve çifter çifter çeyiz aldım tabaklar çanaklar millet de 1 takım varsa ben iki takım aldım herşeyden ama eşim milattan kalma bacağıyla çay içer bir tane sararmış solmuş kupayı kırdım diye ne krizler geçirdi eski bir çay kaşığını şeker kaşığı olarak kullanıyoruz çünkü onunmus o onu kullanırmış
Bir tane annesinden kalma derecesi var bir gün çok atesliydim ölçmek istedim kıracaksın diye bir hışımla elimden aldı
Şimdi ben kardeşlerimi tembihliyorum kimseye kendinizi kullandırmayın diye
Insanlar çok kötü çok bencil kızınızı çok iyi yetistirmişiniz ama çok üzerler

demeyin boyle vallahi aglarim. benim esim sizinki kadar olmasa da paylasmayi sevmezdi. yani eski kotunu bile tarlada tapanda giyerim diye verdirtmedi aban ki buyuksehirde yasiyoruz birakin tarla tapani 1 metrekarelik arazimiz yok. uzerinde hic gormedigim yagmurlugu var 12 senedir tanisiyoruz verdirtmiyor mesela bense yilda 2 kez dolap temizligi yaparim. giyilebilecek olanlari ayirir veririm. cocuklariminkini de oyle... ilk defa bu sene kabul etti esim. masaallah ya simdi dusununce kizim eski yataklarini anne baska bebege verelim mi demisti ya... ya cok uzulecek ya... napicam ben? benim gibi kirilsin istemiyorum....

Masallah cok tatli mi tatli guzel ahlakli bi kiz yetistirmissinz.Şu devirde bu tarz egitim veren anne cok nadirdir.Lakin size tavsiyem kizinizin uzulmesini istemiosanz hayatin gerceklerini kiziniz icin kendisine ogretmelisinz.Cok azcik savasci ruhlu olmali.Cocuklari dovup hirpalayan deil sadece kendi hakkini savunan bi cocuk.Bunu da bence konusun surekli.Senin kimseyle oyun oynamaya ihtiyacin yok kizim.Baska bir cocuk seninle oynamak istemezse sende onu zorlama gel bana söyle ben seninle oynarim vs.insanlara hediye vermek cok guzel lakin hediye almakta cok onemli sana hediye vermelerini bekle biraz gibi....İnşallah hersey gonlunuzce olur.Yardimci olduysam ne mutlu.

Masallah cok tatli mi tatli guzel ahlakli bi kiz yetistirmissinz.Şu devirde bu tarz egitim veren anne cok nadirdir.Lakin size tavsiyem kizinizin uzulmesini istemiosanz hayatin gerceklerini kiziniza kendisi icin ogretmelisinz.Cok azcik savasci ruhlu olmali.Cocuklari dovup hirpalayan deil sadece kendi hakkini savunan bi cocuk.Bunu da bence konusun surekli.Senin kimseyle oyun oynamaya ihtiyacin yok kizim.Baska bir cocuk seninle oynamak istemezse sende onu zorlama gel bana söyle ben seninle oynarim vs.insanlara hediye vermek cok guzel lakin hediye almakta cok onemli sana hediye vermelerini bekle biraz gibi....İnşallah hersey gonlunuzce olur.Yardimci olduysam ne mutlu.

O kadar iyi anlıyorum ki sizi. Benim oğlum da böyle. Mesela en basiti yazın tatilde sitedeki çocuklarla geldi 1 kız var yanında. Anne biz bahcede piknik yapicaz. Para alıp bakkaldan birşeyler aldı. Sonra örtü varmı dedi onu aldı. Sonra dedim baska şeyler vereyim. Hazırladım kurdular sofrayı yiyip içiyorlar. Gayet keyifliler. Bir işim vardı dışarı çıktım. Geri geldim baktım oğlum örtünün üzerinde gözleri dolu dolu oturuyor. Sonra baktım kızlar kendilerine baska arkadaş edinip oğlumun aldığı cipsleri bitirip diğer seyleri de yiyince. Gisip kendilerine cips alıp başlamışlar karşısında yemeye. Bir yandan da hep seninle oymamak zorundamıyiz yaaaa diyor lar.
Çağırdım eve oğlumu. Dedim bunlar hep gelecek başına. Paylaşmak güzel dir ama sana verilen emek kadar emek ver arkadaşlarına. Hiç tanımadığın insanlara bütün olanaklarını verme. Öyle içim acıdı ki. Dedim sakın bir daha bu iki kıza elindeki imkanları kullandırtma. Son olarak dedim gerçi rol modelin kim. Bu sitede sana 1 bisküvi parçası veren yok baban gidip bütün cocuklara dondurma alıyor. Eşim şok:))) ya diyor bumerang gibi konu bana nasıl geldi. O sırada eşime bulaştım ama bende böyleyim. Sonra bir gün yine baktım bu kızlardan biri oğlumun bisikletini kullanıyor. Akşam dedim neden bisikletin ondaydı. Dedi ki eee napayım anne onun yok kullansın nolucak. Eşime dedim valla öyle içine işlemiş ki çocuğun biz zorlasak da kötü biri olamaz bu çocuk artık. Bunun için çok mutluyum. Ama çok üzülür hayatı boyunca. Bunun için de çok endişeliyim. Elimizden geldiği kadar hep empati yapmayı ogrettik. Ama bazen de üzülüyor böyle. Bizimki de bu arada sizin kızınızın kardeşine yaptığı gibi evde bir biskuvisini alsak kiyamat koparıyor. Buda bana sosyal olabilmek için elindekileri verdiğini dusundurtuyor ama bazen çok abartılı oluyor.

Mesela geçenlerde babası deny tüpü getirmiş bir arkadaşı gelip istemiş. Ama biri kırık kapağı diye saglamini istemiş. Bizimki de vermiş. Tüplerini. Biz onlara gittik ertesi gün çocuğun topu ile oynamak istedi. Sadece orda oynayacaktı vermedi çocuk. Öyle ışte bizimki de. Varsın iyi olsun ya. Diğer çocuklar gibi olsa daha çok üzülürdüm herhalde

2 gündür annemlerdeydim ziyarete geldim kardeşim 8 yaşında ailemin maddi durumu iyi 2 tane marka okul cantasi almislar bugun gelmis anneme cantamin birini arkadasima verebilir miyim o bu sene canta almamis diye annemfen izin istiyordu ve kardeşimle de öyle mahalledeki çocuklar falan oynamaz topunu alırlar oyuncaklarını alırlar onu dışlarlar
Benim eşimin de üniversite zamanı pantolonları duruyor 15 sene önceki nerdeyse evde en az 150 tane tişört var bunlardan 5 ini giyer diğerleri eski kokmuş yıkıyorum kokusu gitmiyor artırmıyor asla hatıra diyor gardrop onun eski kıyafetleriyle dolu
Eski kirpentler var evde artırmaz
Ilk bilgisayarını saklıyor bozuk klavyeler mouselar hepsinin hatırası varmış
Kırık yazıcı müzik setleri
Yeni gelinim 5 aylık ama evde eşimin hatıralarıyla yaşıyorum

ya olmaz misiniz resmen bir farkindalik yasadim. konusucam. ya resmen kizim bana benzeyecek. hic hesiye beklemem hediye alirim mesela... offff yeni yeni ayiyorum ben 34 yasindayim... bukadar cani yansin istemiyorum...

Yalnız büyüyen bir çocuk mu. Arkadaş olmazlar benimle endişesi ile mi verici davranıyor acaba. Oğlum da da var bu huy. Parka gitse veriyor elindekini hayır diyemiyor. Evde bize karşı hakkını çok iyi savunan bir çocuk.
Birde yanında bir eşyasını vermek istemediğinde ver oynasın arkadaşın demeyin. Ben sürekli yapmak istemediği şeyi yapmak zorunda olmadığını söylüyorum. Hayır diyebilmeyi bilmeliler. Şimdilik çok yol katedemedim ben

kardesine de verir uzdugu zaman sarilir ozur diler ama onun elinden daha kolay alir bazi seyleri...
ittirgitini herkesle paylasiyor mesela sizin dediginiz gibi acaba sosyallesmek icin mi yapiyor. onu sevmeleri icin mi?

hayir neredeyse 9 10 ayliktan beri oyun gruplari ile beraberiz. sik sik disari cikar oyun oynar ki zaten yas farki cok az olan bir karfesi var beraber oynarlar

5 ayda bisey kaydedemezsin 12 senelik tanisiklik yaklasik 8 yillik evlilikten sonra ilk defa bu sene eskilerini birilerine verdik.

Büyüdükçe azalıyor

Yani o oyuncağını verse de fedakarlık yapsa da onunla oynamayınca anlıyor

Bende de bunun daha büyük ve erkek versiyonu var

Biraz karakter biraz ortam biraz da kabul edilme ihtiyacı bu hale getiriyor

Örneğin oğlum anaokulunda iken fazlaca hareketli çocuklar vardı her yerde olduğu gibi o ise naif itme vurma ve en önemlisi rekabet bilmiyordu

Sonra öğretmene yardımcı oldu işte şu eksik deyince koştu getirdi arkadaşına yardımcı oldu ve takdir topladı aferin aldı bu da onu bu yönde olursa kabul göreceğine inandırdı

İlkokulda arkadaşı öğretmene hayır diyebileceği birşey söylerken de bunu kullandı ben diyemem dedi bizim cengaver atladı ya da arkadaşı istedi diye yasak kata çıktı ama o kantine gidelim deyince kimse onunla gelmedi vs

İlerledikçe ders başarısının saygınlıkta önemli olduğunu fark etti şimdi ders ve spora sarıldı zira hırçın yahut fiziksel şeylerle üstün olması mümkün değil

Bu arada bunun hiç mi yararı yok öğretmenlerle konuşulacağı zaman o konuşur hatta yabancı öğretmene İngilizce bir şey söyleneceğinde hep o söyleyerek dilini geliştirdi vs

Ama arkadaş ilişkilerinde hep tartar yani bunu yaparsam ne olur diye düşünür karşı tarafın hoşuna gitmeyecekse kendi istediğinden vazgeçer halen verici

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…