Kizim

Iste ben de su an o asamadayim. mesela hayir dedim mi hayirdir benim icin asla donmem acaba o konuda cok sert miyim.o nedenle mi boyle oldu diyorum. acaba ben mi cok verici olmasini istedim vs vs vs
dune istinaden cevap veriyorum. calisan tum anneleri kucaklayarak ve konu disi tutarak konusuyorum. yanlis anlasilma olmasin. dun gelenlerin anne calisiyor cocuga babane bakiyor. yemekler hep babanede yeniliyor babane yemek yapiyor tum oz bakim babanede. yogurdunda corbasina kadar. anne aksam isten geliyor babanede yemek yiyor cocugu alip eve geciyor. karakterinde bir katkisi olmuyor babane yasli ne kadar ne yapabilir. asla suclamak degil ama simdi hatali olan ben miyim?

yok baba daha baskin bizde otoriter degilim aslinda sadece hayirdan veya evetten donmem kararliyimdir yani.

Nihan kaya nın yazılarından faydalanabilirsiniz. Kızınız kabul görmek şekilde davranıyor olabilir. İlk önce sizin onu olduğu gibi kabul etmeniz gerekiyor. Koşulsuz sevgi özgüven getirir.

Anneyle büyüyüp saygı göstermek, nazik olmak, paylaşmak gibi davranışları öğrenemeyen çocuklar da çok fazla. Çok can sıkıcı bi durum gerçekten ben onlar gibi çocuk yetiştirmek istemiyorum fakat onlar gibi olmadığı için çocuğum eziliyor. Bu dengeyi nasıl kuracağız bilmiyorum.

Ne yaparsanız yapın, fıtratı öyleyse bir yere kadar değiştirebilirsiniz.
Hircinsa da, çok naifse de tamamen sizden kaynaklı olmuyor.
Değiştirebileceğimiz şeyler oluyor o kadar..
Yol gösteriyoruz, doğruyu öğretmeye çalışıyoruz..

Ama ben bunları yaparken her zaman gerçek hayata uygun bir çocuk yetiştirme taraftarıyım..

Ne ezsin, ne ezilsin.
Ne uzsun, ne üzülsün..
Asla şiddet yanlısı olmasın, ama hayat sevgi pitircigi da değil, naif de olup kırılmasın isterim..

Biz dengeyi kurmaya çalışırken, onlar kendi kişiliklerini buluyorlar zaten..

Aynısının 7 yaşı bende var.bu neki daha çok üzecekler, üzülecek kırılacak.yetiştirmeden kaynaklanıyor sanırım.biraz da kendi fıtratları bu hale geliyorlar işte.ben çare bulamadım.ezile büzüle öğrenecekler hayatı ne yapalım.

ince hassas kuzu.. yerim onu
deneye yanıla da öğrenecek okulda tabi
ama onun öncesinde siz de yavaş yavaş öğretmeye çalışın
istiyorsa karşısındakine vermesini önce kendi mutluluğunun önemli olduğunu

Son cümleniz bütün umutlarımı suya düşürdü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…