Kızım

erdemix

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2007
279
127
648
İstanbul
Merhaba evladım için bişeyler duymaya çok ihtiyacım var.2 gün önce maalesef haberleri izliyorduk hemen değiştirdik ama gördü bıçaklı bir adam dükkana girmiş hamile lafına saldırmış o akşam kızım ağlamaya başladı bizi de keserlerse anne içimden bir ses annen baban ölecek diyor dedi o gece zor uyudu sadece 2 gün ağlamaları korkmaları devam etti hep sarıldık konuştuk hafta sonu psikoloğa götürdük 15-20 dak kızımla konuştu okb teşhisi koydu ne olduğunu inanın yeni öğrendim kızım 12 yaşında ergenlik duyguları iç sesleri birbirine karışmış dedi.ve kesinlikle ilaç başlanacak dedi şok olduk yıllardır neşeli bir çocuktu birdenbire ortaya çıkarmı öyle temizlik takıntısı hiç yok dağınık bir çocuktur.okul hayatı hep başarılı geçti.gelecek kaygısı var anda kalamıyor dedi.kızım psikologla konuşunca 2.3 gündür hiç ağlamadı birlikte nefes egzersizi yapıyoruz.oyuna çevirdik düşüncelimizi camdan Aşağıya atıyoruz azad ediyoruz diyoruz gezdirdik oyuncak aldık iyi gibi ama neler geçiyor kafasından hiç bilmiyorum.bıçak olayını 7 sene önce sezeryan olduğumda korkmuştu anneme bişey olur diye psikolog 7 senedir yaşıyor olabilir dedi ben mi tanımıyorum çocuğumu anlam veremedim.kendimi suçluyorum sürekli bebekliğinden beri düşünüyorum ne yaşadık diye çok ilgiliyiz aile apartmanında yaşıyoruz çok çok sevgiyle büyüdü hep hepimiz çok üzüldük ilaç nasıl oluyor başka biyere mi gidelim bilemiyoruz.karantina döneminde okul yok evde boşluktan mı ortaya çıktı. Ayrıca bikaçkez şuraya dokunmazsam size bişey olcak dedi sesli olarak 2 kez yaptı hep yapıyor mu bilmiyorum çok sormak istemedim şu an için.çok uzun oldu çok çok kötüyüz anne baba olarak

şuraya dokunmazsam size bişey olcak dedi
Evet okb hastalarında bu tip takıntılar görülür. Yatmadan önce ışığı elli kere açıp kapatmazsam annem/babam ölür gibi... Ama siz yine de bir doktora daha götürün. İlk terapiden sonra hemen ilaca başlatmak mantıklı gelmedi. Çok geçmiş olsun.

Uzulmeyin,kendinizi suclamayin,yasamin her donemi boyle sorunlar olabiliyor ,ustelik hayat konusunda cok tecrubesizler,herseyi farkli gozle goruyorlar,genc beyin normal tedaviye devam edin

Düsüncelerini tamamen ogrenmeye yonelik yaklasın cocuga. Asla yargılamayın hatta herkesin aklından bu tur dusunceler gectigini sadece sürekli olmasının bir anomali yaratacagını söyleyin. Sana yardım etmek icin varız, her ne dusunursen dusun her ne yaparsan yap yanındayız vs vs telkin edin. Ve ergenlik cagına yakın donemler bunlar arkadaslarını vs iyi denetleyin. Hayatını aslında kendinin yonettigini dusunmesini saglayın en azından bir seyleri kontrol alına alana kadar yani siz bir adım geride durun diyorum. Benlik duygusunun olusması önemli. Bir de yasamıs biri olarak söylüyorum kesinlikle drugs uzak durmasını saglayın cunku psikolojik sorunları daha da alevlendiriyor. Bizzat yasadım. Telkinlerle rahatlayacaktır. Bir de spor önemli. Sevgiler.

Ben de okb için ilaç kullandım fakat 12 yaşındaki bir çocuk için doğrusu ne olur bilemedim. Bence farklı uzmanların da görüşünü alın. İlacı iyi araştırın bazıları o kadar ağır oluyor ki. Yan etkilerine kadar iyi düşünmek lazım

Çok sağolun psikoloğu değiştireceğiz sanırım nisan ayında babaannesi dedesi covid geçirdi bizde evde izole olduk 1 haftada iyileştiler görüntülü konuştuk hep bundan mi etkilendi diyorum 1 ay memlekete gittik geldik herşey yolundaydı birdenbire 2 gün ağladı özellikle gece zor uyudu ama 2.3 gündür gece hadi hayal kuralım denize gidelim su soğuk gibi konuştuk hemen uyudu bugün de oyuncak aldık iyi gibi bilemiyorum

Evey benim 18 yaşında üniv. Okumak için gittiğim sene başıma gelen şey bu malesef.Tek başıma çok zor zamanlar atlattım, aynı kızınızdaki düşünceler mevcuttu. Mutlaka hayatının bir noktasında düzelmesi gereken bir şey var, o eksiklik ne ise oraya yoğunlaşın.O da hassas bir insan, geçer, eğer doğru yaklaşırsanız.Korkmayın destekçisi olun, birde korktuğu şeylerin bu hayatta daima var olduğunu ankatır ve biraz normalleştirmeye çalışırsanız yani dehşet duygusunu teskin ederseniz atlatır inşallah.Ben ise hayatımda birşeyler gerçekten bozulduğunda o duyguya yaklaşıyorum ama eskisi kadar kötü değilim. Tedqvi oldu bitti demeyin,nüksedebiliyor.

Bende de aniden başlamıştı 18 yaşında doktor bana birden başlamadı aslında daha önceden birikmişliklerin dışa vuruşu demişti.

Gereğinden fazla sorumluluk mu yüklediniz acaba bugüne kadar.

okb durumlarında spor işe yarıyor.

yetişkin hayatınızın dertlerine çocuğu dahil etmeyin derim ben.

ilk etapta ilaç yerine davranış terapisi deneyin başka bir uzmana gidin.

Korona haberleri için haberleri izliyorduk şiddet haberlerinde hemen değiştiriyoruz ben yetişkin olarak etkileniyorum karısını kesen taciz haberleri küçük kardeşi var tabiki haberleri izletmiyoruz.kızım hep çok hassas olgun bir çocuk

Merhaba evladım için bişeyler duymaya çok ihtiyacım var.2 gün önce maalesef haberleri izliyorduk hemen değiştirdik ama gördü bıçaklı bir adam dükkana girmiş hamile lafına saldırmış o akşam kızım ağlamaya başladı bizi de keserlerse anne içimden bir ses annen baban ölecek diyor dedi o gece zor uyudu sadece 2 gün ağlamaları korkmaları devam etti hep sarıldık konuştuk hafta sonu psikoloğa götürdük 15-20 dak kızımla konuştu okb teşhisi koydu ne olduğunu inanın yeni öğrendim kızım 12 yaşında ergenlik duyguları iç sesleri birbirine karışmış dedi.ve kesinlikle ilaç başlanacak dedi şok olduk yıllardır neşeli bir çocuktu birdenbire ortaya çıkarmı öyle temizlik takıntısı hiç yok dağınık bir çocuktur.okul hayatı hep başarılı geçti.gelecek kaygısı var anda kalamıyor dedi.kızım psikologla konuşunca 2.3 gündür hiç ağlamadı birlikte nefes egzersizi yapıyoruz.oyuna çevirdik düşüncelimizi camdan Aşağıya atıyoruz azad ediyoruz diyoruz gezdirdik oyuncak aldık iyi gibi ama neler geçiyor kafasından hiç bilmiyorum.bıçak olayını 7 sene önce sezeryan olduğumda korkmuştu anneme bişey olur diye psikolog 7 senedir yaşıyor olabilir dedi ben mi tanımıyorum çocuğumu anlam veremedim.kendimi suçluyorum sürekli bebekliğinden beri düşünüyorum ne yaşadık diye çok ilgiliyiz aile apartmanında yaşıyoruz çok çok sevgiyle büyüdü hep hepimiz çok üzüldük ilaç nasıl oluyor başka biyere mi gidelim bilemiyoruz.karantina döneminde okul yok evde boşluktan mı ortaya çıktı. Ayrıca bikaçkez şuraya dokunmazsam size bişey olcak dedi sesli olarak 2 kez yaptı hep yapıyor mu bilmiyorum çok sormak istemedim şu an için.çok uzun oldu çok çok kötüyüz anne baba olarak
Hamileliğiniz nasıldı uzun yıllar olmuş ama belki hatırlarsınız. Galiba genetik oluyormuş anne karnındaki streste etkiliyormuş. Çok zor bir durum ilaçlar bağımlılık yaparsa daha kötü.

Bu yaş ve ilk seans ta ilaç çok erken en azından iki üç seans görmesi lazımdı.emin olun içinizi rahat tutun bu tür rahatsızlıklar destekle verdiğiniz güvenle sevgiyle çok kolay aşılır. Ama muhakkak başka bi doktorun görmesini sağlayın. En önemlisi sizi babasını bu konuda kaygılı görmemesi lazım bu onu daha kötü etkileyecektir

Ne olursa olsun, baska bir psikologa daha götürün. 20 dakikada teshis olamaz, hele bir ilaç tedavisi hiç olamaz. Ki psikolog, psikayatr degil yani.

Bu arada bana sanki çok kizinizin üstüne düsüyormusunuz gibi geldi. Bir haber ile kiz bu kadar dagilmasi bana normal gelmedi. Kizinin 12 yasinda dünyadan hiç haberdar olmamasi kötü birsey. Ilerde hersey onu dahada zorlar, liseye gittiginde, diger ögrenciler.. Herkes kiziniz gibi naif degil.

Bu konuyuda diger psikolog ile konusun, onu nasil yetistireceginize dair.

2-3 sene yüzmeye katıldı psikolog sizi kaybetmekten korkuyor ailece etkinlikler yapın dedi bireysel spor şuan için önermiyorum dedi inanın anlamadım.ders konusu geliyor aklıma ödevini yapmadan okula gidemez ama bu bizim baskımız değil kendi yapısı Birgün yapmayabilirsin bile diyoruz.meslek kaygısı var dedi anne baba biz meslek sahibiyiz sizi mahçup etmekten korkuyor dedi psikolog ama birgün kalkar dr olcam der birgün kuaför birgün terzi daha küçüksün fikirlerin değişir diyoruz.babanne amcalar içiçe yaşıyoruz herkesi kafamda sorguluyorum kim ne demiştir diye yada biz ne dedik ne yaptık diye

Ülke normal değil sapık hırsız doluyken nasıl serbest bırakabilirim kendi bahçemiz var rkadaşlarıyla sürekli oynuyorlar arkadaşlarının sokağında bisiklet sürüyor onun dışında bizimle korona var her arkadaşıyla görüşemiyor ev ziyareti yapmıyoruz görüntülü konuşuyorlar sürekli

Back
X