Kızım

2-3 sene yüzmeye katıldı psikolog sizi kaybetmekten korkuyor ailece etkinlikler yapın dedi bireysel spor şuan için önermiyorum dedi inanın anlamadım.ders konusu geliyor aklıma ödevini yapmadan okula gidemez ama bu bizim baskımız değil kendi yapısı Birgün yapmayabilirsin bile diyoruz.meslek kaygısı var dedi anne baba biz meslek sahibiyiz sizi mahçup etmekten korkuyor dedi psikolog ama birgün kalkar dr olcam der birgün kuaför birgün terzi daha küçüksün fikirlerin değişir diyoruz.babanne amcalar içiçe yaşıyoruz herkesi kafamda sorguluyorum kim ne demiştir diye yada biz ne dedik ne yaptık diye
Bişey soracam size acaba siz veya eşiniz çok düzenli tertipli insanlarmısınız. Nasıl anlatsam hani mükemmeletçi her şeyi dakik yerli yerinde yapan işine aşırı önem veren vs.. mükemmeliyetçi anne babaların çoçuklarında fazla kaygı oluyor o yüzden soruyorum. Eşimde aynı durum var da

Bu yaş ve ilk seans ta ilaç çok erken en azından iki üç seans görmesi lazımdı.emin olun içinizi rahat tutun bu tür rahatsızlıklar destekle verdiğiniz güvenle sevgiyle çok kolay aşılır. Ama muhakkak başka bi doktorun görmesini sağlayın. En önemlisi sizi babasını bu konuda kaygılı görmemesi lazım bu onu daha kötü etkileyecektir

Bişey soracam size acaba siz veya eşiniz çok düzenli tertipli insanlarmısınız. Nasıl anlatsam hani mükemmeletçi her şeyi dakik yerli yerinde yapan işine aşırı önem veren vs.. mükemmeliyetçi anne babaların çoçuklarında fazla kaygı oluyor o yüzden soruyorum. Eşimde aynı durum var da

Psikologda aynısını söyledi ama işimizde gücümüzdeyiz temizlik takıntım hiç yok kızımda dağınıktır eşimdüzenlidir ama evde öyle baskı yok

Merhaba evladım için bişeyler duymaya çok ihtiyacım var.2 gün önce maalesef haberleri izliyorduk hemen değiştirdik ama gördü bıçaklı bir adam dükkana girmiş hamile lafına saldırmış o akşam kızım ağlamaya başladı bizi de keserlerse anne içimden bir ses annen baban ölecek diyor dedi o gece zor uyudu sadece 2 gün ağlamaları korkmaları devam etti hep sarıldık konuştuk hafta sonu psikoloğa götürdük 15-20 dak kızımla konuştu okb teşhisi koydu ne olduğunu inanın yeni öğrendim kızım 12 yaşında ergenlik duyguları iç sesleri birbirine karışmış dedi.ve kesinlikle ilaç başlanacak dedi şok olduk yıllardır neşeli bir çocuktu birdenbire ortaya çıkarmı öyle temizlik takıntısı hiç yok dağınık bir çocuktur.okul hayatı hep başarılı geçti.gelecek kaygısı var anda kalamıyor dedi.kızım psikologla konuşunca 2.3 gündür hiç ağlamadı birlikte nefes egzersizi yapıyoruz.oyuna çevirdik düşüncelimizi camdan Aşağıya atıyoruz azad ediyoruz diyoruz gezdirdik oyuncak aldık iyi gibi ama neler geçiyor kafasından hiç bilmiyorum.bıçak olayını 7 sene önce sezeryan olduğumda korkmuştu anneme bişey olur diye psikolog 7 senedir yaşıyor olabilir dedi ben mi tanımıyorum çocuğumu anlam veremedim.kendimi suçluyorum sürekli bebekliğinden beri düşünüyorum ne yaşadık diye çok ilgiliyiz aile apartmanında yaşıyoruz çok çok sevgiyle büyüdü hep hepimiz çok üzüldük ilaç nasıl oluyor başka biyere mi gidelim bilemiyoruz.karantina döneminde okul yok evde boşluktan mı ortaya çıktı. Ayrıca bikaçkez şuraya dokunmazsam size bişey olcak dedi sesli olarak 2 kez yaptı hep yapıyor mu bilmiyorum çok sormak istemedim şu an için.çok uzun oldu çok çok kötüyüz anne baba olarak
Haberleri uzun bir zaman izlemyn kaç kişi ölmüş su bu yada başka olayları. Zaten maşallah bizim haberlermz içler acısıydı covidden de önce şimdi ailenzde böyle bir hastalık olms iyilessde korkar acaba benim annem babamda böyle olacak mi diye?
Kendine zarar verici yada inthr gibi düşünceleri yoksa ben kesinlkle ilaç önermiyorum bunu aile içinde yaptgnz küçük degsklklerle ve terapi ile asablr eğer dedgm durumlar yoksa. Özel eğitmde idarcydm ilaç kullann çocukları biliyrm

Çok sağolun psikoloğu değiştireceğiz sanırım nisan ayında babaannesi dedesi covid geçirdi bizde evde izole olduk 1 haftada iyileştiler görüntülü konuştuk hep bundan mi etkilendi diyorum 1 ay memlekete gittik geldik herşey yolundaydı birdenbire 2 gün ağladı özellikle gece zor uyudu ama 2.3 gündür gece hadi hayal kuralım denize gidelim su soğuk gibi konuştuk hemen uyudu bugün de oyuncak aldık iyi gibi bilemiyorum
Icinde bulumdugumuz durum oldukça zor ve insani psikolojik olarak cok yoran bi surec bu aralar kadin cinayetleri cocuk kacirlamar oldukca artti bi sekilde duyduysa ve salginin da vermis oldugu gerginlikle atak gecirmis olabilir. Belki altta yatan bi durumdu (pek bilgi sahibi degilim sadece fikir yurutuyorum) ve üst üst gelince iyice panik oldu.Siz kendinizi suçlamayin lutfen ! Cocuklarin ic dunyalari farkli belki size cok yansitmadi. Ufak tefek seyleri de siz anlamdiramamis olabilirsiniz. Bu sizi kotu bir anne yapmaz. Diger arkadaslarinda soyledigi gibi baska bir uzmana gostermekte fayda var. Okb uzerinde uzmanlasmis bir doktor olabilir.Gelmis gecmis olsun insallah

Şuraya dokunmazsam size bişey olur yazısına kadar anlik gördüğü şeyden etkilendiğini düşündüm ama evet malesef okb de bu görülüyor. Tedavisi mümkün tabiki Allah beterinden sakınsın uzulmeyin

Şiddetli derecede okb m vardı 7 sene önce tedavi gördüm yaklaşık 1 yıl. Baktım olacak gibi değil kafamı dağıtmayı denedim. El işi ile sök dik işle falan derken epey işe yaradı. Ama 12 yaşında ki çocuk için bu uygun mu bilemem. Arada depreşir mesela kendime uğraş bulurum. Ailem yine depreştiğini söylüyor ama şu sıra bir şey yapamıyorum 2 yaşında çocugum var. :/

Şiddetli derecede okb m vardı 7 sene önce tedavi gördüm yaklaşık 1 yıl. Baktım olacak gibi değil kafamı dağıtmayı denedim. El işi ile sök dik işle falan derken epey işe yaradı. Ama 12 yaşında ki çocuk için bu uygun mu bilemem. Arada depreşir mesela kendime uğraş bulurum. Ailem yine depreştiğini söylüyor ama şu sıra bir şey yapamıyorum 2 yaşında çocugum var. :/

Icinde bulumdugumuz durum oldukça zor ve insani psikolojik olarak cok yoran bi surec bu aralar kadin cinayetleri cocuk kacirlamar oldukca artti bi sekilde duyduysa ve salginin da vermis oldugu gerginlikle atak gecirmis olabilir. Belki altta yatan bi durumdu (pek bilgi sahibi degilim sadece fikir yurutuyorum) ve üst üst gelince iyice panik oldu.Siz kendinizi suçlamayin lutfen ! Cocuklarin ic dunyalari farkli belki size cok yansitmadi. Ufak tefek seyleri de siz anlamdiramamis olabilirsiniz. Bu sizi kotu bir anne yapmaz. Diger arkadaslarinda soyledigi gibi baska bir uzmana gostermekte fayda var. Okb uzerinde uzmanlasmis bir doktor olabilir.Gelmis gecmis olsun insallah

Haberleri uzun bir zaman izlemyn kaç kişi ölmüş su bu yada başka olayları. Zaten maşallah bizim haberlermz içler acısıydı covidden de önce şimdi ailenzde böyle bir hastalık olms iyilessde korkar acaba benim annem babamda böyle olacak mi diye?
Kendine zarar verici yada inthr gibi düşünceleri yoksa ben kesinlkle ilaç önermiyorum bunu aile içinde yaptgnz küçük degsklklerle ve terapi ile asablr eğer dedgm durumlar yoksa. Özel eğitmde idarcydm ilaç kullann çocukları biliyrm

Evet okb hastalarında bu tip takıntılar görülür. Yatmadan önce ışığı elli kere açıp kapatmazsam annem/babam ölür gibi... Ama siz yine de bir doktora daha götürün. İlk terapiden sonra hemen ilaca başlatmak mantıklı gelmedi. Çok geçmiş olsun.
Belirli kaldırım taşlarına basarak ilerleme iç güdüsü okb ye delalet olabilir mi 😯

Çok üzüldüm 2-3 gündür çok üstüne düşüyorum benimde kendime gelmem lazım

Tam ergenlik çağında, geçiş döneminde ; duygularınızı bu kadar belli etmeyin.

Normal yaşantınıza devam edin.

Başka bir uzmanla daha görüşün.

Back
X