Kızım...

Durumum müsait evet ama birikim yapamayacğız işten çıkarsam..Kızım doğduğundan beri babaannesi her an bizimleydi,benden ve babasından sonra o gelir kızımın hayatında..
kizini babannesi ile bagi kurduysa belki daha az sorun olur. bebekken kimle bag kurduğu da onemli .

Belki kızınız geleceğini dusunerek birikim yapıyorsunuz daha rhat buyusun iyi okullara gitsin iyi bir mesleği olsun diye.peki cocugunuzun anıları ne olacak?ben küçükken babaannem soyle baktı böyle baktı.ve acı cümle gelecek annem hep işteydi annemden çok ilgilendi emek verdi.maddi durumunuz iyise cocugunuzu kendinizden mahrum bırakmayın
Ben 3 yaşındaki hallerimi hiç hatırlamıyorum bile..İlkokul zamanımı çok net hatırlıyorum ama..Benim de niyetim 3 sene daha çalışıp ilkokula başlayınca işi bırakmak.Hem birikim yapmış oluruz hem de çocuğumu elinden tutup okuluna götürebilrim,derslerini birlikte yapabiliriz.Yanlış mıyım anlamadım ki :(

eşim de 7 de çıkıyor evden,eve gelmesi de akşam 7'yi buluyor.Birlikte çıkıp birlikte geliyoruz diyebilirim.
bi çözüm bulmak durumunda kalırsınız isterseniz.
benim 9 yaş 5 yaş ve 9 aylık 3 çocuğum var . ve çalışıyorum. akraba falan da yok burada. en zor zamanlarımızda bakıcısız kaldık kayınvalidem yine gelmedi yine gelmedi. ne yaptık. ortada kalmadık şükür. isteyince çözüm çoook.

Bence siz kararınızı vermişsiniz zaten o çocuk babaanneyle, dedeyle büyüyecek.
Ama maddi durumunuzda iyiymiş neden yani? Niye bu çocuk sanki annesi ve babası yokmuş gibi dede ve babaanneyle büyüsün ki?
Yazık değilmi yaa?
Ayrica kreşte aldığı eğitimi babaannesinden alamaz.
Tabiki tercih sizin. Ama ben olsam o kadar uzun bir zaman çocuğumdan ayrılmazdım. Allah korusun Hastalik felan hariç.

kizini babannesi ile bagi kurduysa belki daha az sorun olur. bebekken kimle bag kurduğu da onemli .
Doğduğu ilk andan itibaren kesintisiz babaanne bizimleydi..Altlı üstlü oturduğumuz için hep bir aradaydık..Öyle ki yeri gelir kızım akşamları tutturudu babaanneme çıkacağım diye..Babaannesi yazlıktayken bile babaannemi özledim,gelsin artık dye mırıldanırdı.O yüzdn kreş veya bakıcıyı tercih etmiyorum.

Babaanne fiziksel olarak iyi bakıyordur tabii ki..
Ancak zihinsel gelişim, çocuğun sosyalleşmesi elbette kreş ortamında daha iyi olacaktır.
Ayrıca 4 ay neden ayrı kalsın anneden/yuvasından 3 yaşında bir çocuk?

Sizin mutlu olduğunuz düzeninize, çocuğunuzu da adapte edip, bundan sonra bir de bu şekilde deneyin bence..

Ben 3 yaşındaki hallerimi hiç hatırlamıyorum bile..İlkokul zamanımı çok net hatırlıyorum ama..Benim de niyetim 3 sene daha çalışıp ilkokula başlayınca işi bırakmak.Hem birikim yapmış oluruz hem de çocuğumu elinden tutup okuluna götürebilrim,derslerini birlikte yapabiliriz.Yanlış mıyım anlamadım ki :KK43:
canim hatirlamayiz zaten4 yasina geldiginde insanoglunun bellegi silinir. hatiralari hatira olarak degil icine his olarak kalir.

degersizlik hissi--ebeveyni tarafindan deger verilmemis onemsenmemis cocuklarda
sucluluk hissi---yanlis yaptiginda kizilan cocuklarda
......vs..

iste biz bunu bilmiyoruz ilk4 yil cok onemli.
neden evlilikelr hep problemli neden esler karilari ile ilgilnemiyo neden kadinlar hep ilgi istiyo. :(

ama anlatamıyoruz iste .
dedigim gibi yapacak bi sey yok herkes tercihlerini yasar.

ama kimse kotu anne degildir anne annedir . cocugunu her zaman sever .

Babaanne fiziksel olarak iyi bakıyordur tabii ki..
Ancak zihinsel gelişim, çocuğun sosyalleşmesi elbette kreş ortamında daha iyi olacaktır.
Ayrıca 4 ay neden ayrı kalsın anneden/yuvasından 3 yaşında bir çocuk?

Sizin mutlu olduğunuz düzeninize, çocuğunuzu da adapte edip, bundan sonra bir de bu şekilde deneyin bence..
Babaannemiz 52 yaşında ve çok dinç...

Ben 3 yaşındaki hallerimi hiç hatırlamıyorum bile..İlkokul zamanımı çok net hatırlıyorum ama..Benim de niyetim 3 sene daha çalışıp ilkokula başlayınca işi bırakmak.Hem birikim yapmış oluruz hem de çocuğumu elinden tutup okuluna götürebilrim,derslerini birlikte yapabiliriz.Yanlış mıyım anlamadım ki :KK43:
hatırlamaz olur musun. bilinçaltı kaydediyor. sanma ki kayıp o yıllar.
çok önemli o zamanlar işte. kiminle iletişimde ise bağ onunla kuvvetlenir. sevgi gördüğün yaşlar 3 yaş. bilinçaltına işlenen de bu sevgi oluyor zaten. temel atılıyor.

Doğduğu ilk andan itibaren kesintisiz babaanne bizimleydi..Altlı üstlü oturduğumuz için hep bir aradaydık..Öyle ki yeri gelir kızım akşamları tutturudu babaanneme çıkacağım diye..Babaannesi yazlıktayken bile babaannemi özledim,gelsin artık dye mırıldanırdı.O yüzdn kreş veya bakıcıyı tercih etmiyorum.
olmazsa olmaz belki bu kisim sizi rahatlatmali. kiziniz babannesine baglandigi icin sizin eksikligini anlamiyor. inşaallah hep mutlu olursunuz.

Babaannemiz 52 yaşında ve çok dinç...
babaannenizden Allah razı olsun. ne güzel bakıyor . çok şanslısınız.
bizim babaannemiz gelmiyor . yalvarsak da . gezme tozma varken gelmez . gelir 5 günden fazla kalmaz . çocuklar yalvarır . yok kaçar . bağlı duramıyor bi yere . uzaktayız zaten

Durumum müsait evet ama birikim yapamayacğız işten çıkarsam..Kızım doğduğundan beri babaannesi her an bizimleydi,benden ve babasından sonra o gelir kızımın hayatında..
cocuga babanne degil anne lazim annne babanne babasinin annesi onun degil sizin verdiginiz sevgi ayri onunki ayri

Yerinde olsam çalışmaz, çocuğumla vakit geçirip ikinciyi yapmayı düşünür onları okullu edince çalışmaya başlamayı düşünürdüm.
İlla çalışacaksam da ya bakıcı tutar ya kreşe verirdim. Fakat dört- beş ay anneden uzak kalması.. cıks. Benim aklıma yatmıyor.
Kayınvalidemin yada bir bakıcının hatta kendi anneminde çocuğum üzerinde bu kadar etkisi olmasını istemezdim. İyiyi doğruyu güzeli yanlışı kötüyü hep onların nazarıyla öğrenmiş oluyor çünkü. Dolayısıyla bir çocuğa en iyi annesi bakar kafasındayım ve o yüzden ben bırakmazdım gibi geliyor.
Gerçi çocuğum yok, olsa nasıl olurdu bilemiyorum :)
Benimkisi biraz bekara karı boşamak oluyor.

madem öyle yollayın gitsin. çözüm yok sanıyorum sizin için. düşünceniz belli . yollayacaksınız yine. madem de güzel bakılıyor. mutlu yerinde. hafta sonu siz gidi pp görürsünüz

Sadece yaz dönemi için mi bakıcı alayım ? Kızımın da oturmuş bir düzeni var,babaanneye dedeye çok alışık..
Sana alışık değil mi peki? 4 ay sadece haftasonları görüyorsun. Bence olacak iş değil. Yılın neredeyse yarısı bu şekilde geçeceğine varsın babaannesi dedesi yerine kreşe gitsin. Şu durumda anne babayla düzeni bozulacağına babaanne dedeyle bozulsun daha iyi. Verdiğin cevaplardan bu durumdan memnun olduğunu sadece vicdan rahatlatmaya çalıştığını hissettim

olmazsa olmaz belki bu kisim sizi rahatlatmali. kiziniz babannesine baglandigi icin sizin eksikligini anlamiyor. inşaallah hep mutlu olursunuz.
bi şey söyleyeyim.

belki konu sahibine fikir olur
benim ailem beni 1,5 yaşımda anneanneme bırakmış. yurt dışındalarmış.
ben 5 yaşındayken de kesin dönüş yapıp beni aldılar yanlarına.
anneannemi anne gibi sevdim . anne bildim.
anneme hiç ısınamadım. çünkü annem değildi o . o bi teyzeydi. yılda 4-5 kez gelip giden.
anneannem sevgi dolu çok çok iyi biriydi. beni hiç kırmadı. çok sevdi .
Allah rahmet eylesin.
anneme 15-16 yaşımda alıştım diyim. aynı evde olmamıza rağmen bağ kuramadım. anne mi anne evet . ama onu 15 li yaşlarda kabullenebildim. beynim hep anneannem diyordu.

Yerinde olsam çalışmaz, çocuğumla vakit geçirip ikinciyi yapmayı düşünür onları okullu edince çalışmaya başlamayı düşünürdüm.
İlla çalışacaksam da ya bakıcı tutar ya kreşe verirdim. Fakat dört- beş ay anneden uzak kalması.. cıks. Benim aklıma yatmıyor.
Kayınvalidemin yada bir bakıcının hatta kendi anneminde çocuğum üzerinde bu kadar etkisi olmasını istemezdim. İyiyi doğruyu güzeli yanlışı kötüyü hep onların nazarıyla öğrenmiş oluyor çünkü. Dolayısıyla bir çocuğa en iyi annesi bakar kafasındayım ve o yüzden ben bırakmazdım gibi geliyor.
Gerçi çocuğum yok, olsa nasıl olurdu bilemiyorum :)
Benimkisi biraz bekara karı boşamak oluyor.
bense okul dönemi işten ayrılmayı düşünüyorum..Derslerine yardımcı omak,el ele okula götürebilmek için..Artı okul zamanı zaten ikinciyi düşünüyorum.

Belki haddim değildir fakat bende bir iki bişey yazmak istedim. eşim iki aylıkken annesi çalışmak zorunda olduğundan ablasıyla köyde ananesi tarafından büyütülmüş beş yaşında annesine dönmüş tabikide ara ara görüşmüşler ama sürekli birlikte yaşamaya başladıkları dönemde çoook büyük zorluklar adaptasyon sorunları yaşanmış tabiki sizdeki süre bu denli uzun değil. fakat eşim 8-9 yaşlarındayken kv kendisinin büyütmüş olacağı bir çocuk sahibi daha olmuş ve her fırsatta bir tanede ben büyütmek istedim der, peki ya diğerleri tamam onlarda evlatları ama kaybolmuş 5 sene var. eşim şuan 25 yaşında ve halen kıskanır kardeşini hiçbişiyi gözü götürmez bende yoktu bana yapılmadı vs düşünür hırçınlık çıkarıp kötü düşünmez ama biz tanıştığımız dönemde eve girmeyen aileden kopuk serseri ruhluydu. bana kalırsa bunlar anneden ayrı büyümekten. şuan bende çalışıyorum ve 1,5 senedir çocuğum olmuyor. görümcemin 3. tüp bebek denemesi 7 yıllık evli onunda yok.. siz bu nimete ne güzel sahip olmuşsunuz.. eğer ihtiyacınız yoksa çalışmaya bırakın derim bu güzel günleri kızınızla değerlendirin.. okul çağına geldiğinde yine çalışırsınız.. düşününki bir kardeşi daha oldu ama bu sefer bakacak kimse yok mecbur siz bakıyorsunuz o zaman bunları hep anımsayacak. tabikide bu benim nacizane fikrim, en iyisini ANNELER bilir, sevgilerle

Back
X