Kızım...

BEn sadece kızım doğduğundan beri babaanneye alışık,3-4 aylık bir dönem için işimi gücümü bırakmalı mıyım ı düşünüyorum sadece ? Sonuçta seneye ben kızımı kreşe göndereceğim ve belki de bir daha böyle bir iş bulamayacağım..Anlatmak istediğim buydu aslında

ben de şunu demek istiyorum işi bırakmak zorunda değilsiniz hepimiz çalışıyoruz inanın çaresizliğinizi anlıyorum ama ne bileyim 4 ay göndermek inanın çok uzun bir zaman yani nasıl durabileceksiniz.ben de aynı durumda olmasam anlarım da ben de sizinle aynı durumdayım eşimin mesleği çok zor saatleriş yok ben keza tüm gün yoruluyorum üstelik ailemizden binlerce km ötede 3 kişilik çekirdek bir aileyiz kimsemiz yok.ama yine de çocuğumu ailelere gödnermiyorum üstelik tek torun iki tarafta da göndersem yolunu gözlüyorlar.
sizin sadece 1 saat için erken çıkmaznı gerek ya da 1 saat kreşten alacak biri gerek.
bu yılları geri gelmez hergün bana neler anlatıyor benim göremediğim ne ayrıntılar onun hayal dünyasında başrol oluyor.bunu kaçırmayın bir karınca tüm geceyi kurtarıyor.

kesinlikle katiliyirum.

bu cocuk da ne yazikki annesine anne gibi baglanmakta zorlanacak . ilerde buyudugunde anne gibi sarilamayacak tensel temas kuramyacak

nerden biliyorum benim annem de beni annanemle gondermis 8 ay gelmemis . bana dedemler bakmis bebekken de hep annanemler alirmis sevmek icin .

annemi cok.seviyorum evet a anneme kendimi birakamiyirum sarilinca garip bi his oluyor.

dedemlere de cok kiziyorum sabah8olunca evden alirlarmus beni neden annemle birakmamislar diyorum .ve gerçekten annem de beni seviyor biliyorum ama diger kardeslerime gosterdigi yakinligu bana gosteremiyor. cunku annem de aslinda bana baglanamadi :KK43:

aci olan bu . . .
para nedir ki ? var paramiz evet ama benim icimde hep bi bosluk annemden de ayri kalamam bu arada hem onla da yapamiyorum .

ezbere kendimden de konuşmuyorum boyle oldugunu uzmanlari dinleyerek ogrendim . aglayarak dinledim hem de:KK43:

krese verseniz ve 6 hafta kizinzla yatsaniz , tensel temas kursaniz size baglansa siz de ona :KK43:

ama konu sahibi sadece vicdanen rahatlamak istiyor :KK43: ve bizim yapacagimiz bi sey yok.

kimse kusura bakmasin cok cahil bi milletiz . :KK43: cogu insan sirf fikir beyan edeyim diye konusuyor :KK43:
yani içimizdeki anneanne dede sevgisi çok güzel. ben hala mezarına gidiyorum. hala aklıma geliyor . 39 yaşındayım. anneannem 4 sene oldu vefat etti.

keşke aynı anneanne sevgisini annem alsaydı. anneannemi anneanne gibi sevseydim keşke.

Ben şahsen kreşten yanayım. Çocuklar belli yaştan sonra anne yanında da olsa, babanne-anneanne-dede yanında da olsa bir süre sonra hayatları rutinleşiyor ve büyükler onlara yetmemeye başlıyor. Kitap oku, resim yap sonra tv izle. Çocukların çoğu tv, tablet, telefon bağımlısı oluyor daha 3 yaşında.

Eğer kreş iyiyse, kendi yaşıtlarıyla TV'den uzak, çeşitli etkinliklerle sosyalleşmesini tercih ederim. Bu onların zihinsel zeka gelişimi için çok daha hayırlı.

Zaten istatistiklerde küçük yaşta kreşe başlayan çocukların, evde anne, babanne, anneanne ya da dadı ile büyüyen çocuklardan daha sosyal ve başarılı olduğunu söylüyor. Yani çocuğunuzun evde büyüklerle güvende olması harici bu durumun onların zihinsel gelişimlerine katkısı çok çok az.

3 yaşında doğru dürüst konuşamayan yeğenim kreşe gidip 2-3 haftada konuşmaya başladı mesela. TV bağımlısı oluyordu çocuk az kalsın.

Ama dediğim gibi iyi ve güvenilir bir kreş şart.

Babaanne gibi bir seçenek varken bakıcıyı asla düşünemem...3-4 ay sıkarım dişimi,gerekirse şartları zorlar görüş sayılarımı artırırım.
sana düşün demiyoruz ki arkadaşım. en güzeli babaanne baksın.
ama uzun zaman ayrı kalmak olmasa iyi olur. yani kreşe ondan ver diyoruz bu 4 aylık dönemde.
ama babaanneden ayrılamaz diyorsan kızının da psikolojisini bozma babaanneden ayırıp.

ben de şunu demek istiyorum işi bırakmak zorunda değilsiniz hepimiz çalışıyoruz inanın çaresizliğinizi anlıyorum ama ne bileyim 4 ay göndermek inanın çok uzun bir zaman yani nasıl durabileceksiniz.ben de aynı durumda olmasam anlarım da ben de sizinle aynı durumdayım eşimin mesleği çok zor saatleriş yok ben keza tüm gün yoruluyorum üstelik ailemizden binlerce km ötede 3 kişilik çekirdek bir aileyiz kimsemiz yok.ama yine de çocuğumu ailelere gödnermiyorum üstelik tek torun iki tarafta da göndersem yolunu gözlüyorlar.
sizin sadece 1 saat için erken çıkmaznı gerek ya da 1 saat kreşten alacak biri gerek.
bu yılları geri gelmez hergün bana neler anlatıyor benim göremediğim ne ayrıntılar onun hayal dünyasında başrol oluyor.bunu kaçırmayın bir karınca tüm geceyi kurtarıyor.
Bakın sizin aranızda kilometrelerce yol varmış bizde sadece max 2 saatlik yol.(İstanbul-Tekirdağ) ve çevremde güvenebileceğim komşum yok ki çocuğumu alsın bıraksın.

Bakın sizde başında duramıyorsunuz ? O çocuk sabahtan akaşam kadar kreşte üstelik çok küçük bi dönemde vermişssiniz !!! Benimki sadese 3-4 aylığına geçici bi ayrılık,hafta sonları görüş var tabi :KK43:
suan kizim 6yasinda okula gidiyo oyle dusunecek olursa okulada gondermeyelim
basinda durma imkanim olsa emin olun dururdum
cok kucuk diyosunuz ama insanlar 3aylikken birakiyo krese
Allaha emanet cocuklarimiz
bilmiorum ben kizimi babannesiyle okadar uzun sure biyere gondermezdim heralde
en fazla 3hafta babannesiyle kaldi onada hergun aradim hergun konustum

Bir de şu var. Konu sahibi babaanneye dedeye çok düşkün, yanlarında çok mutlu demiş ya. Bu bana göre olumlu karşılanacak birşey değil, doğal bir sonuç. Çocuk etrafında sürekli babaanne, dedeyi görürse, hele ki yılın büyük bir kısmını sadece bu kişilerle geçirirse tabii ki onlara bağlı olacak. Başka şansı yok ki.
Eşim iş dolayısıyla seyahatlere çıkıyor. Seyahat süreleri nadiren de olsa bir ayı geçtiği zaman oğlum babasını yabancılıyor, bana daha çok sokuluyor. Ben bunu oğlum bana bağlı diye değil babasından uzaklaştığı şeklinde yorumluyorum. Sizdeki durum da bu bence. Anne babayı az gördüğü için tek seçenek olan babaaanne dedeye sokulmuş.

sana düşün demiyoruz ki arkadaşım. en güzeli babaanne baksın.
ama uzun zaman ayrı kalmak olmasa iyi olur. yani kreşe ondan ver diyoruz bu 4 aylık dönemde.
ama babaanneden ayrılamaz diyorsan kızının da psikolojisini bozma babaanneden ayırıp.
4
suan kizim 6yasinda okula gidiyo oyle dusunecek olursa okulada gondermeyelim
basinda durma imkanim olsa emin olun dururdum
cok kucuk diyosunuz ama insanlar 3aylikken birakiyo krese
Allaha emanet cocuklarimiz
bilmiorum ben kizimi babannesiyle okadar uzun sure biyere gondermezdim heralde
en fazla 3hafta babannesiyle kaldi onada hergun aradim hergun konustum
3 hafta hiç görmediniz mi kızınızı ?

Babaanne gibi bir seçenek varken bakıcıyı asla düşünemem...3-4 ay sıkarım dişimi,gerekirse şartları zorlar görüş sayılarımı artırırım.

Ben senin yerinde olsam bir dakika bile düşünmem yaz kreşlerine veririm, iyi bir kreş bulup, güvenilir olduğuna kanaat getiririm ve veririm. Yazın sosyal etkinlikleri çok güzel oluyor. Hem akşamları da yanında olur.

Babanne kreşten yeğdir algısını anlamıyorum. Benim kızım 2,5 yaşında annem bakıyor ama yazın kreşe vercem. Çocuk yaşıtlarıyla sosyalleşip, tv'den uzak, şarkılar söylesin, oyunlar oynasın yahu. Resimler yapıyorlar, dans ediyorlar, zeka geliştirici aktiviteler var. Babanne bunların ne kadarını yapabilir?

İnsanların kreş korkusunı anlamıyorum. Çocuğuna sen bak, çalışıp ne yapçan, sendne iyi kim bakar bla bla bla.....Sanki çocuğu kreşe değil, Yurt Kurumu'na verip, başımızdan atıyoruz.

Merhaba ;
Formu çok uzun zamandır takip ediyorum, hatta birkaç sene evvel üyeliğim vardı, o zamanlar gebelik ile ilgili bölümleri takip ediyor ve aktif kullanıyordum.Sonra uzunca bir süre ara verdim taa ki bugüne kadar...
Benim sorunuma gelince 5 yıllık evliyim ve 3 yaşında bir kızım var. Çalışıyorum, kızıma babaannesi bakıyor. Normalde altlı üstlü oturuyoruz,bu da bizim için büyük bir avantaj oluyor. Ancak yaz aylarına babaannesi ve dedesi yazlığa gidiyorlar ve 4 ay orda kalıyorlar.(yaklaşık 2 saatlik mesafede) Kızımı da mecburen onlarla göndermek zorunda kalıyoruz. Bizde eşimle hafta sonları gidebiliyoruz sadece.. Geçen seneye kadar çok zorlanmıyordum ama bu sene kendimi çok kötü hissediyorum.. Çünkü kızımı çok özlüyorum, evde duramıyorum, her akşam ağlıyorum nerdeyse.. Kızım orda mutlu, çokta güzel bakılıyor ama ben vicdan yapıyorum sanırım.. Kendimi suçlu hissediyorum sanki onu oraya gönderdiğim için.. Maddi durumumuz hamdolsun iyi.. Ufak tefek borçlarımız var sadece, çalışmak mecburiyetinde değilim ama birikim yapmak ve kendimi iyi hissetmek, maddi manevi daha güçlü olmak için çalışıyorum. Ama bu yazlık olayı beni çok üzüyor ve düşündürüyor.. Çalışmazsam da biliyorum ki mutsuz olacağım.. Belki benim durumumda olanlar vardır diye sizinle paylaşmak istedim..
Çalışarak, kızımdan ayrı kalarak yanlış mı yapıyorum yoksa yaz dönemi dişimi sıkarak bu ayrılığa katlanmalı mıyım ?
Durumunuz iyi olduğu halde sırf kendinizi iyi ve daha güçlü hissetmek için kızınızı bi kenara bırakıyorsunuz bu yaşlar bir daha gelmeyecek ve o çocuk anneyle buyumeliydi.çalışmak zorunda olsaydınız ağzımı acmazdim ama mecburiyet olmadan ben çocuğumu bensiz büyümesine benden uzakta büyümesine izin vermezdim.

Durumunuz iyi olduğu halde sırf kendinizi iyi ve daha güçlü hissetmek için kızınızı bi kenara bırakıyorsunuz bu yaşlar bir daha gelmeyecek ve o çocuk anneyle buyumeliydi.çalışmak zorunda olsaydınız ağzımı acmazdim ama mecburiyet olmadan ben çocuğumu bensiz büyümesine benden uzakta büyümesine izin vermezdim.
Durumum iyi evet ama anca geçiniyoruz..Hiçbir birikim yapamıyoruz tek maaşla...

4 yaşına kadar babanne kreşten iyidir.
doktorumuz eğer babanne veye anneanne seçeneğiniz varsa 4 yaşına kadar kreşi tavsiye etmiyorum dedi.
aynende uyguladık zararınıda görmedik.
nedir bu kreş sevdası .evet gerekli
evet bakacak kimse yoksa gönderilmeli amaaaaa canı gibi bakan bir babaanne ile kıyaslamayalım lütfen.

Si
Doğduğu ilk andan itibaren kesintisiz babaanne bizimleydi..Altlı üstlü oturduğumuz için hep bir aradaydık..Öyle ki yeri gelir kızım akşamları tutturudu babaanneme çıkacağım diye..Babaannesi yazlıktayken bile babaannemi özledim,gelsin artık dye mırıldanırdı.O yüzdn kreş veya bakıcıyı tercih etmiyorum.
sizi yargılamak için demiyorum yanlış anlamayın ama kızınız sizin yanınızdayken bile babaannesini istemesine üzülmüyor musunuz? Bir de haftasonları gidince döneceğiniz zaman gitmeyin bende gelicem diye tutturuyor mu ağlıyor mu?

Başka şansım yok gibi..Kreşler dünyanın parası,serviste eklenince maaşın yarısı gidecek.Bu taraftan da düşünüyorum tabi.
kızınla aranı çok sıkı tut. bol bol sarılmalısın . gece birlikte yatın hatta hafta sonu gittiğizde. deniz yakınsa birlikte gidin 3ünüz.
tensel temas kurun. saçını tarayın . kucağınızda tutun vs. övün , özlediğinizden bahsedin

Back
X