Kızıma çok üzüldüm.

Benim kızım 4 yaşında ve doğuştan kıllı erken doğdu ve kıllar hiç dökülmedi. Artık sormaya başladı . Ben de büyüyünce arkadaşları dalga geçip üzülürse diye çok kaygılanıyorum. Offffff.....

Benim de küçükken tüylerim yaşıtlarıma göre çok fazla ve belirgindi.Küçük çocuğun tüylerini alıp acı vermek ne kadar doğru tabi tartışılır ama 10 yaşlarında çok üzülünce annem kollarımdaki tüyleri ağdayla almıştı.Psikolojik açıdan beni çok rahatlatmıştı..

özel bölgeye adet olduktan 2 sene sonra lazer yapılıyor daha öncesini dr lar onaylamıyor ,
ama bacaklar için bir dr la görüşün derin ,
kuzuya çok üzüldüm yaa

Bende de bundan var ama kesik yapıyor. Deri üzerinde kaymıyor başlığı tırtıklı. Siz Başlıkla mı kullanıyorsunuz.?

Başlıksız kullanıyorum hiç kesik vs yapmadı bende
Kollarımı genelde bununla alıyorum
Bir de acelem varsa bacak ve bikini bölgemi de.
Bikini dışında tüylerim sert değildir, cildim de hassas değildir acaba ondan mı bana hiç kesik falan yapmadı

Ben kızınızı çok iyi anlıyorum annem de hiç kıl tüy yoktur bende tam tersi .çokta takardim yanaklarımdaki tüyleri falan artık 24 yaşındayım tabi kendim alıyorum ama ortaokuldan itibaren ağda,makina hepsiyle almaya başladım .lazer için küçük yaşı ama bence tüy Dökücü krem deneyebilirsiniz yada epilasyon aleti yada ağda ki bence ağda yada epilasyon aleti mantıklı kabul biraz küçük yaşı ama hem kimyasal değiller hemde onun psikolojisi daha kıymetli.inş çöl. Özgüvenli bir genç kız olur :))

Canım benim ya. Nasıl üzülmüş. Epilasyon aleti alın bence. Tüylerini almadan biraz buz tutarsanız canı da yanmaz. Yaz bitmeden şortunu, elbisesini giysin gönlünce.

Sanırım esmer bir kız .

Esmerlerün genel problemi .

Epilasyon yaptırsın tek ve kesin çözüm

ya yanlış anlamayın da bitkiler de zararlı her bulduğunuz bitkiyi çocuğa denemeyin. en temizi ağda ya da epilasyon aleti ile alma.
bu çocuk için ne gibi problemler yapar ki?? sizin abartmanız bana daha tuhaf geldi. zaten 2 yıl sonra belki 1 yıl sonra regl olacak bu çocuk. bildiğin ufak ufak genç kızlık geliyor. kaldı ki bir ağda çocuğa bir yaz yeterdi zaten.

Kıyamam ya, bende kıllı bir çocuktum ve bende kafaya takardım. şort giymezdim. keşke bir çözüm üretseydim o zamanlar. yazık bir çözüm bulun. dayanabilirse ağda yapın. mümkünse kuaförde yaptırın. onlar sürekli yaptıkları için daha az acılı oluyor. şimdi iyi haberler: artık neredeyse bacaklarımda hiç çıkmıyor. ala ala azalıyor.

ağda yada epilasyon cihazı ile alın o da rahat etsin hem erken yaşta alınan tüyler ilerde daha büyük kolaylık sağlar. psikolojisi bozulmasın çocuğun bu yüzden. malum çocuklar acımasız olabiliyor okulda dışarda dalga geçerler falan daha çok üzülür.ne gerek var bunlara alın gitsin.

çocuğa buna takılmaması gerektiği, herkesin farklılıkları olduğu, fiziksel görünüşün bu kadar önemli olmadığı anlatılsa daha iyi değil mi?

ergenlik çağında ben de kılmış tüymüş çok takardım, sanki dünyanın en önemli meselesi, şimdi biliyorum ki aslında o kadar da önemli değilmiş. iki kılım çıktı diye eve kapanmak kadar saçması yokmuş. keşke biri de o zamanlar bana, amaan salla çocukluğunu yaşa diyeymiş.

artık almaya başlayın madem. bende o yaşlarda başlamıştım zaten 5.siniftada regli olmuştum. kizinizinda yapısı benim gibi olabilir.

sir ağda azalttı mı cidden erken gitmenin yararını gördünüz mü?
benim kızım 12 yaşında 5 6 aydır götürüyorum bende
inşallah onun da azalır

konu sahibi arkadaşım çok üzülüyorsa kızınız aldırın bari
biraz acıyacak ama

dorduncu siniftaki bir kiz kac yasinda oluyor? 9 yasindan buyuk ise bence agda yapabilirsiniz. acir evet, aciklar anlatirsiniz, acisina katlanmayi goze alirsa yaparsiniz bacaklara.

Dogru diyorsunuz da çocuklar hatayi yüze vurma konusunda çok Acımasız. Direk eleştiriyorlar, direk yuzune vuruyorlar. O yüzden rahat rahat çocukluğunu yasamana da musade etmiyorlar

Çok gürdü kıllarım ki ben kumralım ailem komple sarışın, herkes şaşkındı bu kadar kıl problemim olmasına. Bikini bölgesi koltukaltı dahil lise sona kadar her ay düzenli gittim. O kıllar yavaşça inceldi, azaldı. Lise sonda da lazer epilasyona gittim. 30 yaşındayım, hamile kalana kadar koltuk altımda bir tane çıkmamıştı. Şimdi çıktı onlar da incecik jiletle alıyorum.

Canım benim. sarılasım geldi saçını okşayıp.
Keşke konuşmak fayda etse. Açıkçası ne söylerseniz söyleyin kötü hissetmesini engelleyemezsiniz.
O yaşta anlaması imkansız.
annem bana çok güzel izah etmişti doğrusu.
Ama okulun son günlerinde bile kısa çorap giymezdim ortaokulda.
Bir an önce kimsecikler yokken denize girip güneşlenip sararsın isterdim.
Sadece bacaktaki değil koldaki kıllardan da nefret ederdim.
Adet görmeden almaya başlamak aslında sakıncalı hormon dengesi oturmadığı için.
Hatta adetten 2 yıl geçmeli bildiğim kadarıyla, kadın doğumcuların önerisi bu şekilde.

Makine tıraş bıçağı tüy dökücü krem asla tavsiye etmem.
Mis gibi sir ağda yaptırın. Üst bacağı çok kıllı değilse sarartıcı ile balkonda vs güneşlenmesine müsade edin :)
18 yaşında da laser yaptırırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…