Doğuma Hazırlık Kizima isim fikrinizi almak istiyorum iki isim arasinda kaldik

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kizlar iki isim arasnda kaldik bana buglem asel zor gibi geliyor sizin fikriniz nedir

• Buglem asel

OY: 18 11,8%
  • Öýkü asel

OY: 136 88,9%

• Ankete Katılan
    153
Öykünün anlamlı güzel elle tutulabilir. Ahirette hesabını verebileceğin bir anlamı var mı yada sen olduğunu mu düşünüyorsun. Komşumuzun kızı var buğlem çokta güzel eşini dinle derim. Soy adına bağlı ve ilerde ikilem yaşamaması için tek isim olmalı diyorum o da Asel bu olur bu doğrultuda (bana kalırsa da c-hiçbiri

İki isim kurmaya karşıyım. Bide soyismi eklenecek ilerde bu kızı uğraştıracak yani. Tek isim en güzeli oda sizin seçenekleri beğenmedim malesef...

Buğlem çok mu anlamlı :)

Ama merak ettiiiimm hangi iki isim acep inşallah sağlıkla kolaylıkla kucağına alırsın bebişini

Bu başlık yüzünden rüyalarıma girdi, tek başıma gidip bir bebek evlat edinmişim (bence dünyada görebileceğiniz en güzel bebekti:) ) ona isim aradım durdum, en son rüyamda bir arkadaşım BİRSEL koysan nasıl olur dedi, anlamı ne bilmiyorum dedim öylece uyandım .. Bu arada uyanır uyanmaz ilk işim Birsel ismine bakmak oldu. TDK kişi adları sözlüğüne göre Birsel; 'Hareketli, canlı.' demekmiş.

Kizlar sizXe oyku aselmi buglem aselmi bana buglem asel zor gibi geliyor esim buglem.aselde israrci siz ne dusunuyorsunuz
Canım merhaba,bende bebeğimin cinsiyeti kız olursa asel koyacağım bence Öykü Asel kulağa hoş geliyor,Buğlemi belki telaffuz edemezler.Bende Asel Dila koyacağım kısmet olursa :)

Ben kızıma ismini koyarken kendisine adını sorduklarında telaffuzunu kolay yapabileceği bir isim seçmiştim.Sonuçta bir ömür boyu kullanacak.
Yeni moda isimlerin hiç biri cazip değil bana göre.
Dün tv de bir skeç vardı.
Doğal anne diye bir blogger hayranlarının bebeklerine isim koyuyordu.
Anırcan ve Soğan

Öykü asel daha guzel bence bende esila elif koydum ama koyana kadar o kadar cok kararsizdik ki her ay isim degistiriyorduk defne minel esila arasnda kalmstik babasi esila koydu dedeside elifde koyun deynce nede olsa babam kiramadik esila elif oldu simdi 2 ayini gecti ismndende memnunuz .d

Son düzenleme:
Kizinizin ismi minami biz de oyku mina koymak istedk basta halada israrciyim fakat mina seytan taslanan yer deilmi.iyice arastrdnzmi
evet kızımın ismi mina ve evet mekkede şeytan taşlanan yerin ismi. Ama bunu şeytanla bağdaştırmak saçma. Minanın bir sürü anlamları var birde Gökyüzü,liman,aşk,benim vs... Gerekli dini araştırmayı da yaptım,aldığım cevaplar hiçbir sakıncasının olmadığı aksine çok güzel bir isim olduğu yönündeydi.

Buğlem olmasın da ne olursa olsun. :))

Eşini bu konuda ikna et bence... hiçbir anlamı yok ki Buğlem'in, uydurulmuş isimlerden.
Cennet'i müjdeleyen melekmiş, he canım başka?
Söyleniş olarak da son derece itici bi isim zaten.

Yalnız Elif de sadece bir harf ve esma da Arapça isim demek.

Aynen, Elif Araplar tarafından isim olarak kullanılmıyor zaten. Somuçta sadece bir harf... A harfini koymak gibi bir şey yani.

Elif'e farklı anlamlar yükleniyor halkımız tarafından ama öyle derin manalı bi isim değil esas.

konu sahibi hiç bi yorum yapmamış. bu okadar olumsuz yoruma rağmen hala koymayı düşünüyomusun aysu1927
Cnm aslinda ben elif oyku istedm fakat cinsietini ogrenmeden once esimle bi anlasma yapmistk kiz olursa sen erkek olursa en diye bu yuzden pek karisma hakkm olmadi. Cunku esim kizi olmasini cok istiyordu evet sonunda buglemden vazgecirdim oyku asel olucak gibi fakat aseli iyixe arastrmak istiyorum gercekten anlami nedir kuranda geciyormu diye

konu sahibi hiç bi yorum yapmamış. bu okadar olumsuz yoruma rağmen hala koymayı düşünüyomusun aysu1927
Galiba oyku asel olucak gibi zaten buglemi bende istemiyodum esimin ilk kiz oldugunu ogrendigimizden gunden beri buglem israri bu anketi acmama sebeb oldu bide uzun istemiyrm iki ismide kullansin istiyorum.mesela oyku ela oyku ece gibi ama bi isminin kuranda gecmesi veya anlamli olmasina daha onm verdigim icin asel ismini koyucaim

Bende cok kararsizim mina ismi icin fetvayi bile aradm fakat blgi vermediler siz sadece internet uzernden mj yaptnz yoksa hocalara fln sordunuzmu mina ismini

Başka bir sitede bunu buldum, açıklayıcı bir yazı bence.

Asel Arapça kökenli bir kelime olup 'bal' demektir.

Asel'in Cennet'teki bal ırmağı olduğu ise tam olarak doğru değildir.

Cennet'te 4 ırmak vardır ve isimleri de böyledir:
Tesnim
Selsebil
Kevser
Kafur

Bu 4 ırmaktan da 4 farklı şey akar: su, süt, bal (Arapça'da: asel) ve şarap.

Yani Asel dini bir isim değildir.
Yine de tercih edebilirsiniz bu ismi. Asel Türkçe'de kullanılan Balım, Balca gibi bir isimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…