Buğlem çok mu anlamlı :)Öykünün anlamlı güzel elle tutulabilir. Ahirette hesabını verebileceğin bir anlamı var mı yada sen olduğunu mu düşünüyorsun. Komşumuzun kızı var buğlem çokta güzel eşini dinle derim. Soy adına bağlı ve ilerde ikilem yaşamaması için tek isim olmalı diyorum o da Asel bu olur bu doğrultuda (bana kalırsa da c-hiçbiri
Aslında telafuzu zor ama söyledikçe hoşuma gitti. . Ama işte anlamda önemli. ..
Ama merak ettiiiimm hangi iki isim acepGaliba:) ben de kızıma isim konusunda iki isim arasında kaldım, söyleyim mineyse..:) bugün kızıma sipariş için isim yazdırmam gerekti.. kardeşimle konuşurken arkadan "Ravza" önerisi geldi anlamı: Pergamber efendimizin kabri ile minberi arasındaki yer. Demek istediğimiz şey bu. Özellikle kız bebeği olacak deyince saçma sapan,anlamsız Arapça kelimeler havada uçusuyor
Canım merhaba,bende bebeğimin cinsiyeti kız olursa asel koyacağım bence Öykü Asel kulağa hoş geliyor,Buğlemi belki telaffuz edemezler.Bende Asel Dila koyacağım kısmet olursa :)Kizlar sizXe oyku aselmi buglem aselmi bana buglem asel zor gibi geliyor esim buglem.aselde israrci siz ne dusunuyorsunuz
evet kızımın ismi mina ve evet mekkede şeytan taşlanan yerin ismi. Ama bunu şeytanla bağdaştırmak saçma. Minanın bir sürü anlamları var birde Gökyüzü,liman,aşk,benim vs... Gerekli dini araştırmayı da yaptım,aldığım cevaplar hiçbir sakıncasının olmadığı aksine çok güzel bir isim olduğu yönündeydi.Kizinizin ismi minami biz de oyku mina koymak istedk basta halada israrciyim fakat mina seytan taslanan yer deilmi.iyice arastrdnzmi
Yalnız Elif de sadece bir harf ve esma da Arapça isim demek.
Cnm aslinda ben elif oyku istedm fakat cinsietini ogrenmeden once esimle bi anlasma yapmistk kiz olursa sen erkek olursa en diye bu yuzden pek karisma hakkm olmadi. Cunku esim kizi olmasini cok istiyordu evet sonunda buglemden vazgecirdim oyku asel olucak gibi fakat aseli iyixe arastrmak istiyorum gercekten anlami nedir kuranda geciyormu diyekonu sahibi hiç bi yorum yapmamış. bu okadar olumsuz yoruma rağmen hala koymayı düşünüyomusunaysu1927
Bu arada asel ismini o pgramda gormedim. Ki o tur sacmalayan pgramlar bnm evimde izlenmez bu ismi nette kuranda gecen kiz isimleri yazip ilk bastaki linke tikladigimda gordum .bakabilirsinizEvet hayatım ordan bir çift koymuş
Galiba oyku asel olucak gibi zaten buglemi bende istemiyodum esimin ilk kiz oldugunu ogrendigimizden gunden beri buglem israri bu anketi acmama sebeb oldu bide uzun istemiyrm iki ismide kullansin istiyorum.mesela oyku ela oyku ece gibi ama bi isminin kuranda gecmesi veya anlamli olmasina daha onm verdigim icin asel ismini koyucaimkonu sahibi hiç bi yorum yapmamış. bu okadar olumsuz yoruma rağmen hala koymayı düşünüyomusunaysu1927
Bende cok kararsizim mina ismi icin fetvayi bile aradm fakat blgi vermediler siz sadece internet uzernden mj yaptnz yoksa hocalara fln sordunuzmu mina isminievet kızımın ismi mina ve evet mekkede şeytan taşlanan yerin ismi. Ama bunu şeytanla bağdaştırmak saçma. Minanın bir sürü anlamları var birde Gökyüzü,liman,aşk,benim vs... Gerekli dini araştırmayı da yaptım,aldığım cevaplar hiçbir sakıncasının olmadığı aksine çok güzel bir isim olduğu yönündeydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?